Slovenija

Sanacija elektro omrežja še poteka

Ljubljana, 22. 09. 2010 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Elektro Ljubljana tudi danes sanira stanje po poplavah. Po ocenah je brez elektrike trenutno približno 100 odjemalcev, dobava pa bo vzpostavljena takoj, ko bodo to dovoljevale razmere na terenu in bodo priklopi varni tako za njihove ekipe kot za odjemalce.

Narasle vode na Viču - 5
Narasle vode na Viču - 5 FOTO: Blaž Garbajs

Elektro Ljubljana tudi danes nadaljuje sanacijo po poplavah. Zaradi izvajanja dodatnih preventivnih pregledov in odprave okvar na kablovodih občasno prihaja do odklopov odjemalcev. Na poplavljenih območjih je še vedno izklopljenih sedem transformatorskih postaj. Po ocenah je brez elektrike trenutno približno 100 odjemalcev.

Elektro Ljubljana odjemalce, ki še nimajo elektrike, obvešča, da bo dobava električne energije vzpostavljena takoj, ko bodo to dovoljevale razmere na terenu in bodo priklopi varni tako za njihove ekipe kot za odjemalce, so sporočili iz Elektra Ljubljana.

Transformatorske postaje na območju Kočevja bodo po napovedih Elektra Ljubljana priklopili danes zvečer ali najkasneje v četrtek dopoldne. Sledila bo še sanacija nizkonapetostnega omrežja. Transformatorska postaja na območju Žužemberka bo izklopljena do sobote, ko bo lastnik odpravil posledice v podjetju. Postaja na območju Vrhnike napaja tri zasebna podjetja, ki prav tako še niso odpravila škode; ko bodo lastniki sporočili, da je vklop možen, ga bo Elektro Ljubljana tudi izvedel.
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

feja
22. 09. 2010 12.24
Vsa čast njim in gasilcem.....hvala.
coca.eskim
22. 09. 2010 09.50
Ljudje lahko imajo agregat. Novico si lahko preberejo prek telefona, v šoli, na delu... Povejo jim lahko tudi prijatelji, sosedje, sodelavci, sorodniki ...
xyz123
22. 09. 2010 09.40
> Elektro Ljubljana odjemalce, ki še nimajo elektrike, obvešča, A se vam ne zdi, da jih zaradi (ne)elektrike, te novice ne dosežejo!