Slovenija

Klemenčič: Interpelacija prihaja ob pravem času

Ljubljana, 27. 09. 2017 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Sum pranja denarja v NLB in s tem povezane transakcije so škandalozne in zaskrbljujoče z vidika delovanja državnih institucij, je v odzivu na interpelacijo, ki jo je zoper njega vložila SDS, zapisal pravosodni minister Goran Klemenčič. Ocenil je, da je ta prišla ob pravem času. Še bolj pa je po njegovem mnenju zdaj pravi čas za razpravo o reformah v pravosodju.

V SDS so proti pravosodnemu ministru Goranu Klemenčiču vložili interpelacijo, v kateri mu očitajo zavajanje javnosti glede ravnanja Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v primeru suma pranja denarja preko NLB v času, ko je Klemenčič vodil to komisijo, ter da je s svojimi dejanji povzročil izgubo zaupanja v funkcijo ministra in pravosodje. "Njegova odgovornost je tako subjektivna kot objektivna," je povedal Branko Grims.

Po njegovih besedah je Klemenčič sredi junija glede tega, kako je ravnala KPK v primeru suma pranja denarja preko NLB (primer Farrokh), povedal, da je bil KPK, ki ga je takrat vodil, z zadevo seznanjen leta 2011 preko žvižgača. Ta jim je dostavil "nek tajni dokument NLB", ki so ga po Klemenčičevih besedah s KPK v obliki naznanila oziroma kazenske ovadbe posredovali pristojnim organom.

Pravosodni minister Goran Klemenčič.
Pravosodni minister Goran Klemenčič. FOTO: Miro Majcen

A Grims opozarja, da slednje ne drži. Kot pravi, je komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki jo vodi, ugotovila, da je KPK tajni dokument NLB zgolj neformalno predala uslužbencu Nacionalnega preiskovalnega urada. Ta ga je nesel na policijo, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Pri tem Klemenčiču očitajo tudi kršenje sporazuma, ki sta ga januarja 2010 podpisala KPK in policija. Sporazum po besedah Grimsa določa predajo dokumentov med KPK in policijo v skladu z določili zakona o kazenskem postopku, neposredno elektronsko komunikacijo in določitev ter izmenjavo kontaktnih oseb ob hkratnem obveščanju generalne policijske uprave, kadar ji KPK zadeve ne odstopi neposredno. Če bi KPK dokument policiji posredovala v skladu s tem sporazumom, bi bilo ravnanje policije bistveno drugačno, kar je po besedah Grimsa povedal tudi takratni vodja preiskave.

V SDS so zato po besedah Grimsa prepričani, da je Klemenčič s tem opustil dolžno ravnanje, "kar ustreza definiciji korupcije".

Očitajo mu še več drugih nepravilnosti

To je že deseta interpelacija zoper člane vlade Mira Cerarja in prva, uperjena proti ministru za pravosodje Klemenčiču. Je pa to šele tretja interpelacija zoper ministra za pravosodje. Leta 1993 je bil interpeliran takratni minister Miha Kozinc, dve leti pozneje pa ministrica Meta Zupančič. V obeh primerih interpelacija ni bila uspešna.

V SDS Klemenčiču očitajo tudi opustitev primernih ravnanj, ko gre za imenovanja in kadrovske rešitve, v katerih sodeluje ministrstvo za pravosodje. Pri tem je Grims omenil primer nekdanjega predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše, za katerega je ustavno sodišče po besedah Grimsa ugotovilo, da je v primeru Patria sodeloval pri kršitvah človekovih pravic, a Klemenčič ni ukrepal. "Kdor molči, se strinja," je dejal Grims.

Klemenčiču v SDS očitajo negativen odnos do drugih deležnikov, ko gre za usklajevanje zakonov. Pri tem navajajo novelo zakona o kazenskem postopku, ko je minister po besedah Grimsa nerazumno vztrajal pri rešitvah, proti katerim so bili velik del stroke, vrhovno sodišče, tožilstvo, odvetniška zbornica in ugledni profesorji kazenskega prava vseh treh pravnih fakultet v Sloveniji.

Očitajo mu tudi odgovornost zaradi nepriprave ustrezne zakonodaje na področju pravosodja, ki "bi omogočala celostno reformo pravosodja, prilagojeno standardom EU". Tudi ker reforme ni, po besedah Grimsa pravosodje deluje tako, da ustvarja prvorazredne in drugorazredne državljane, pri čemer se je dotaknil tudi primera Zorana Jankovića, ko je ljubljansko višje sodišče potrdilo izločitev dokazov, pridobljenih s prisluškovanjem. "Enim pravosodje, če jih že ne ščiti, vsaj omogoči kakšen direkten izhod, državljane drugega reda pa se toži in se jim za 200 evrov dolga proda hišo na dražbi," je dejal. Za takšno neustrezno delovanje pravosodja je po mnenju Grimsa "vsaj objektivno odgovoren minister".

Zaradi vseh navedenih ravnanj in kršitev Klemenčiča v SDS predlagajo, "da mu DZ po opravljani razpravi izreče nezaupnico in ga s tem razreši s funkcije ministra za pravosodje," je dejal Grims ob predstavitvi interpelacije, ki jo je SDS vložila danes.

Klemenčič: Interpelacija prihaja ob pravem času

Klemenčič ocenjuje, da interpelacija zoper njega prihaja ob pravem času. Sum pranja denarja v NLB ter s tem povezane transakcije so škandalozne in zaskrbljujoče z vidika delovanja državnih institucij, je zapisal v odzivu.

"Parlamentarni preiskovalni komisiji sta pri razkrivanju teh dejstev opravili pomembno delo, žal pa se zdi, da se je, namesto za epilog in resnico, SDS odločila za prikrivanje in svojevrstno interpretacijo dejstev za politično obračunavanje z menoj," je v odzivu na vloženo interpelacijo zapisal Klemenčič.

Še bolj pa je po njegovih besedah zdaj pravi čas za razpravo o reformah v pravosodju. "Kaj vse se je na tem področju v zadnjih treh letih naredilo, kaj bi še bilo treba storiti in kdo z njimi misli resno in kdo ne," je še zapisal in dodal, da se bodo lahko tudi o tem v državnem zboru pogovorili. "In to pred celotno javnostjo, brez oznak tajno in interno," je dodal.

'Dovolj ljubezenskih zgodb med Goranom in Janezom'

V DeSUS so povedali, da bodo interpelacijo še preučili, v SMC in SD pa ministru obetajo podporo.

Interpelacija glede na "odprto fronto" med SDS in Klemenčičem od začetka mandata po mnenju poslanca DeSUS Petra Vilfana ni presenečenje. Prav tako ni presenečenje glede na predvolilni čas, ko se na tak način poskuša destabilizirati koalicijo in pritegniti malo dodatne pozornosti, je dejal v izjavi novinarjem. V DeSUS bodo interpelacijo preučili in se pogovorili z ministrom ter se zatem odločili o podpori. Novele zakona o kazenskem postopku DeSUS ni podprla, a po Vilfanovih besedah zaradi enega primera ne morejo dela ministra negativno oceniti.

Poslanec SD Jan Škoberne je interpelacijo pospremil z besedami, da je bilo "ljubezenskih zgodb med Goranom in Janezom zdaj že dovolj". Spomnil je na predvolilno obdobje in ocenil, da bo SDS pač začela s standardnim postopkom inflacije interpelacij. Škoberne ocenjuje, da tako obsežne reforme pravosodja ni opravil še noben minister, zato ima v tem pogledu podporo SD. Novela zakona o kazenskem postopku, ki je SD ni podprla zato, ker so v SMC podprli dopolnilo NSi, pa je po njegovih navedbah posamična zgodba.

Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer se je v izjavi novinarjem v DZ zahvalila vlagateljici interpelacije za priložnost, da bodo lahko povedali, kaj je Klemenčič naredil za izboljšanje pogojev za pravno državo. Prav tako bo minister lahko povedal, kje je naletel na ovire ter kaj posamezne stanovske organizacije počnejo za to, da do izboljšanja pravosodnega sistema na nekaterih mestih ne bi prišlo. Pri tem je izpostavila veto DS na novelo zakona o kazenskem postopku. Vse drugo, "kar zadeva osebnih težav in stisk, ki jih ima prvak SDS Janez Janša z ministrom Klemenčičem, pa žal ne more in ne sme biti v demokraciji stvar interpelacije".

V NSi so imeli po besedah vodje poslanske skupine Mateja Tonina velika pričakovanja, ko je Klemenčič zasedel ministrski položaj, "a je praksa pokazala, da se ta pričakovanja niso uresničila". Moti jih zlasti delo na področju pregona bančnega kriminala, kjer smo po njegovih besedah priča veliki neučinkovitosti pravosodnega sistema. Ker ravno o tem govori druga točka interpelacije, bodo slednjo v tem delu podprli, medtem ko se bodo glede prve točke, ki govori o ravnanju KPK v primeru suma pranja denarja v NLB, v poslanski skupini še pogovorili.

Poslanec Levice Matej T. Vatovec je ocenil, da se ljubezenska zgodba med Janšo in Klemenčičem nadaljuje, a v Levici menijo, da je verjetno veliko drugih razlogov, zaradi katerih bi lahko ministra interpelirali, ne pa njun osebni spor. Spomnil je na novelo zakona o kazenskem postopku, ki so jo v DZ podprli v glavnem poslanci SMC, in še nekaj zadev prej. Minister je po njegovem mnenju obljubljal reforme pravosodnega sistema, a jih ni prinesel. Očitek SDS se sicer nanaša na dejanja Klemenčiča v času, ko je bil v funkciji predsednika KPK. "Vemo, da SDS ne pozna zadržkov. Formalna vloga interpelacije je za odgovornost v trenutnem mandatu, a SDS kot ponavadi nima kompasa," je ocenil Vatovec in dodal, da pri interpelaciji nimajo podpore Levice.

V Zavezništvu in poslanski skupini nepovezanih poslancev po besedah poslanke Alenke Bratušek interpelacije še niso videli, zato se bodo o podpori odločili šele po tistem, ko jo bodo temeljito proučili. "Lahko pa načeloma v imenu Zavezništva povem, da interpelacij v zadnji polovici leta delovanja vlade ne podpiramo, ker se z interpelacijo ne more spremeniti nič več," je dejala. Dodala je, da bodo volivci naslednjega junija odločili, "kaj od etike, morale in pravne države je pri Miru Cerarju sploh še ostalo". "Po moji oceni nič," je dejala.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (709)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ArkaMast
28. 09. 2017 14.57
+2
Škoda časa. Nič od nič. Referendumi in interpelacije za zapravljanje davkoplačevalskega denarja in čas.
ROMELS
28. 09. 2017 13.41
-1
Zato pa kradejo, ker imajo toliko podpornikov. Že tukaj, na tem spletu, jih je kar veliko, ki jih s svojo neumno vsebino celo nagovarjajo naj kradejo.
ArkaMast
28. 09. 2017 14.59
+1
Ja kdaj pa še niso politiki kradli? A to je zdaj nekaj novega? ... je pa stvar da je nepodpora ekvivalentna s krajo.
helter skelter
28. 09. 2017 11.08
-2
SDS ne ve kaj so prioritete naše družbe, zato povsem podpiram vlado Mira Cerarja; najprej naj se poskrbi za prioritete prvorazrednih elit, da le ti imajo prosti dostop do finančnih sredstev, saj lahko drugače zapadejo v velike psihične težave, kar se bo potem spet poznalo v čakalnih vrstah v ambulantah ... Slovenci moramo za svoje elite poskrbeti, da imajo vedno dovolj, jim dati kolikor potrebujejo, jih obvarovati pred pregoni .... Si predstavljate prvorazrednega državljana, npr Jureta Jankovića, spoštovanega Danila Turka..., ki je vse življenje navajen protekcij, luksuza, da mu vse to zdaj vzamemo, da se bo moral voziti v cliotu ali pa se nekje postaviti v vrsto z ostalo rajo.... To ne bi bilo humano.... Tak revež lahko zapade v depresijo, kar spet pomeni večje čakalne vrste v zdravstvu ....Zato se je potrebno boriti proti Janši in SDS, ki problematizirjo teh nekaj sto milijonov zasluženih provizij Klemenčiču in ostalim prvorazrednikom .....
helter skelter
28. 09. 2017 10.56
-3
Kaj Janševi težijo za teh borih 500 milijonov eur provizij pri pranju denarja na NLB ... najprej je potrebno poskrbeti za naše prvorazredne elite, da dobijo dovolj denarja za svoje potrebe, potem če kaj ostane, naj se financira socijala, ceste, zdravstvo, šole - tačas naj starši poskrbijo za brezplačno šolstvo... Pa kaj si ti svečkarji v SDS mislijo, da bo en Goran Klemenčič ali Zoran Jankovič pred policijo in sodiščem enakovreden, kot nek Franček iz Haloz .... Zaslužni eliti je ja potrebno pomagati in jim stati ob strani .... Tudi če kaj ukradejo, naši so, hodijo na borčevske proslave, tudi nam dajo malo nazaj ....
ROMELS
28. 09. 2017 08.51
+0
šolski primer za učbenike. Kako rdeči lopovi ščitijo svoje rdeče lopove. Slovenec!!! ni ti rešitve.
sinhron
28. 09. 2017 08.22
+5
Po govoru Gimsa v parlamentu dobiš vtis , da je Klemenčič z opranim Iranskim denarjem kupoval orožje in ga pošiljal teroristom !?? Mislim ,da je vse pobrkal orožje je prodajal njegov šef princ teme in sedaj sedeči partner !
tom672
27. 09. 2017 22.59
+3
Goran Klemenčič, Zoran Jankovič in Slovensko pravosodje so rak rana Slovenije. Slovenija zbudi se, preden bo prepozno. Lp!
krtofl
28. 09. 2017 08.41
+0
Uporabnik565636
28. 09. 2017 13.40
Karkoli bi lahko rekli čez pravosodje, pa gospodje poslanci nimajo te pravice, ker oni volijo sodnike.
am_staff
28. 09. 2017 21.02
+1
felix58
27. 09. 2017 22.37
-1
druže Grimse, nemoj ti tako
piljan
27. 09. 2017 21.41
+2
A Marjanovića-Colnarića ni več?
Brakedirt
27. 09. 2017 21.49
+5
krega se s komunisti ker mu nocejo placati za tisto kar so mu izbrisali
srebrnibreg
27. 09. 2017 21.50
+4
Ne vem zakaj temu stvorenju ne blokiraji IP, da ne bi z milijon nicki tu norelo.
Brakedirt
27. 09. 2017 22.02
+3
srebrnibreg
27. 09. 2017 22.07
+2
Verjetno je tudi za to zdravilo. Sicer pa že po drugem postu spet morali blokirati pa naj si na dan sto krat menjava.
Brakedirt
27. 09. 2017 22.27
+5
seveda obstaja zdravilo,ena zdrava mocna kmecka roka....
komarec
27. 09. 2017 21.30
+7
Me že smeh lomi, ko bom malček si privoščil gledati Grimsa, Gorenaka, Mahniča, Breznika, pa Pojbiča... kako bodo histerično napadli, druga stran pa mirna in na koncu od vsega, nič.
mackintosh
27. 09. 2017 20.56
+2
dons pa hrček iz LJ ni nič zaslužil so ga kr v kompletu zbrisali pol pa jest izpadem čuden da se sam s sabo pogovarjam ha ha ha sej mislim da še vedno tle blizu in si izbira nov nick da bo lahko spet smetil tukaj današnji zaslužek je pa izostal
johanca123
27. 09. 2017 20.55
+0
Kako je že bilo ime unmu strice iz familije Adams?
ROMELS
27. 09. 2017 20.26
-1
Al se bo kadilo, ko bodo svečkarji podkurili zombijem in marmeladarjem.
korintos23
27. 09. 2017 20.05
+4
To bo fajn seks med Janpšo in Klemenčičem, samo škoda da ne bo več kot 22 opozicijskih poslancev prisotnih, bi lahko grupnega ruknoli.
piljan
27. 09. 2017 20.14
+2
Sodil bo pa Zoki,spotoma pa pod mizo še malo pomagal dohtar ivančku.
CyberWorm90
27. 09. 2017 21.14
-1
najboljš mi je blo pa k se je cmerobaba čist namazu z wazelinom pa je zlezu trumpu od uzad za eno fotko : )))
piljan
27. 09. 2017 21.37
-1
Viejo cabron
27. 09. 2017 19.59
+5
Hej Slovenci, raje pojdite sedaj nogomet gledat in pustite Klemenčiča in Janšo naj se tepeta! Psi lajajo karvana gre naprej...Sicer pa kdor politiko sledi slabo spi.
Verbena
27. 09. 2017 19.41
+5
Še pomnimo , ko se je kot predsednik protikorupcijske komisije tako razjokal , češ , da je ta organ kot en brezzobi tiger , da nimajo pravih pooblastil za delo ...seveda se , saj niste dementni ...kaj pa je naredil kot minister , da bi ta inštitucija imela večja pooblastila in bi lažje delala ? nič !!! ...zdej , tole , da se ga meče na žar nekaj mesecev pred volitvami se tudi men zdi mal brezvezno , če do sedaj ni bistveno prispeval k izboljšavi zakonov , potem seveda ne bo tudi kakšen drug osebek , če bi minister slučajno padel , ampak , ker se je PM tako ponosno kazal leta 2014 s svojo strokovno ekipo , potem strokovnjaki ne smejo padati ....nekaj je bilo sicer zamenjanih , ker so bili malo preveč strokovni , a kaj bi to ...so pač prišli še večji strokovnjaki ...
Verbena
27. 09. 2017 19.43
+2
..pa upam , da pred zagovori ne bo preveč vlekel elektronske cigarete , nazadnje je bil čist mim ...
Verbena
27. 09. 2017 19.52
-3
..u, vidim , da trenutno kar 2 matra izguba spomina ...
piljan
27. 09. 2017 19.52
+2
Verbena,veš kaj me že dolgo zanima?Kdo je po tvojem junak,ki bi bil vse pošten in bi potegnil voz iz blata?No,pa naj povem še,dati nisem dal ne -,ne +.Tako mimogrede.
srebrnibreg
27. 09. 2017 19.54
+3
piljan- verbena je isti kočevc. Najlažje je s tujimi jaci po koprivah tolči, da bi pa sami kaj naredili jim pa na pamet ne pride.
Verbena
27. 09. 2017 20.01
+2
piljan , od oseb , ki jih lahko opazimo preko medijev mi dobro deluje Andraž Teršek , kaj pa bi bilo , če bi šel v politiko pa je drugo vprašanje , kajti vsak in res čisto vsak mora , če želi ostati tam , kloniti zainteresiranim skupinam , ki v bistvu odločajo o vsem ..če kdo misli , da je o čem odločal kdaj kakšen dosednji PM , potem nima urejeno podstrešje ....so lobiji , so kot rečeno določene skupine , ki znajo pritiskati na politiko in s temi pritiski tudi dobijo željeno ...je samo vprašanje kako moder je PM , da zna veslati med vsem tem ...
piljan
27. 09. 2017 20.02
+0
Nabiralec žlahtnih kovin,kje pa to vidiš?Boš znal to razložiti?Vebena,ne tisti,ki niso v politiki,povej tiste ,ki so.Sigurno imaš favorita.
Verbena
27. 09. 2017 20.03
+2
srebrni in veš kaj si ti ??? hinavec prve vrste !!! ...tako pošten , pravičen , vendar si vedno tako aktiven samo takrat , kadar je članek o eni desnici , ali sekti ....na levici pa vse dobro , vse pošteno , ne , tam pa ne znajo in sploh nočejo početi nečednosti ...
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.04
+3
glede na to da nis sposoben rečt da je cmerobaba lopou : )))) ajde bot dec pa kle z wlkimi črkami napiš da je cmero lopou : )))
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.05
-1
korintos23
27. 09. 2017 20.06
+3
O socialac, spet si tu, ženici se danes ne boš nič posvetil?
Verbena
27. 09. 2017 20.06
+2
... zame si pravi provokator , ki vidi nečednosti samo ko pogledaš v eno stran , na drugi jih pa ne opaziš !!! ...pa nikar se več ne jezi , volim ali ne volim , moja dolžnost je tudi opozarjanje na napake , ki jih dela politika , ker so enostavno tisti , ki so , ste jih izvolili , preveč cmerasti in jim ne upate povedati , da so zanič , oz . ne znate , nočete od njih zahtevati , da izpolnijo obljube !!!
piljan
27. 09. 2017 20.06
+1
cmerobaba si kradljivec,si zadovoljen?Ja pa minusa ti nisem dal jaz,če te to kaj tolaži.
korintos23
27. 09. 2017 20.07
+3
Verbena, če bi SDS interpelacijo resno vzela jih ne bi bilo prisotnih le par v parlamentu! Zame so merodajni volivci, enostavno vas nočejo.
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.08
+2
pr was že bil poštar na obisku korintos da kle tipkaš? : )))
Verbena
27. 09. 2017 20.09
+0
koga nočete volivci ? , nas nevolivcev ...nič hudega , še več nas bo , če se bodo ponujali vsi dosedanji znani obrazi ali obrazi , ki se imajo za nov obraz , so pa vseeno stari ..
piljan
27. 09. 2017 20.11
+3
Verbenca sicer ne vem,če to velja tudi zame,pa verjetno da.Drugače pa tudi tebe ni ravno slišati kritizirati druge strani,a priznala ali ne,
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.13
+1
brezweze ferbena : ))) wiš da se zmotawajo k jegulje : ))) wrjetn so plačani od strank da kle nabijao : ))) za korintosa sm skor 100% da ga plačuje SD stranka : )))
Verbena
27. 09. 2017 20.15
+2
...kritiziram vedno najbolj tistega , ki ima v rokah škarje in platno , tistega , ki nam na nek način tudi kroji življenje ...brezvezno je govoriti , da ukrepi vladajoče politike nimajo vpliva na nas ...
piljan
27. 09. 2017 20.15
+1
korintos23
27. 09. 2017 20.15
+2
Verbena, veš da prav uživam med vami, se ne jezim in ne živciram, Vilfan je pa prej na TV rekel takole: Vsak je tako dolgo nedolžen dokler mu krivda ni dokazana!!!
korintos23
27. 09. 2017 20.16
+1
Verbena in Cyber sta Zokija obsodila brez dokazane kkrivde.
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.16
-2
nisi jasno powedal : ))) napiš da je naš premjer cmerobaba lopou : )))
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.17
+0
bogi zoki res : ))) še krast mu weč ne pustijo : ))))
piljan
27. 09. 2017 20.18
+3
No verbenca,tale sdeesek komunisti nas kar precej zavirajo in tudi sramotijo,pa te ni ravno slišati.Če že vse kritiziraš.
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.20
-1
čakam piljan da boš napisu da je cmerobaba pa predsednik stranke mafijskega centra lopou : )))) muca wrjetn jezik popapala hahahah
Verbena
27. 09. 2017 20.20
-1
...no vidiš korintos , a ni lepo ...ja, pravjo tako , sam a veš , da bi moglo bit obratno ...ker hočeš nočeš si moraš , makar nekje na samem , priznati , da je z našim sodnim sistemom nekaj zelo narobe , ali pa z zakoni , ki dopuščajo to narobnost , samo , zopet vedno vidimo , da pri osebah , ki nimajo znanega priimka sodni sistem vedno deluje ...kako to ?? ....
piljan
27. 09. 2017 20.22
+0
Si še vedno pijan,ali nepismen,pa še enkrat zate-cmerobaba si lopov,si končno zadovoljen?
korintos23
27. 09. 2017 20.23
+2
Verbena, malo poglej nazaj, kolikokrat sem napisal da imamo sodstvo zanič, samo ti pač po svoje trdiš. Volivci bodo spet odločili drugo leto, njim verjamem, ti ne?
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.25
-1
walda korintos : ))) cmerobaba kot dohtar prawa pa mafijske držawe je pa ziher ponosen na to : )))
Verbena
27. 09. 2017 20.28
-1
piljan , zakone predlagajo ministri s svojo skupino , ki jo imajo okrog sebe ali plačajo nasvete dodatno še kakemu strokovnjaku od zunaj ( sej veš , kot je to počel sedanji PM ) zakoni gredo potem v debato , razprave na posamezne odbore , v parlament ...ta je tisti , ki jih potrdi, sprejme ... predsednik države pa potem razda razglas o veljavnosti posameznega zakona ... kaj ima tu opozicija ?? ... razprava je vedno dodeljena v določenem času ...če že moti opozicija delo parlamenta , dela vlade ne more ...a v razpravo pošljejo vseeno tako malo zakonov , a veš , da še vedno ni tistega obljubljenega o celostni oskrbi starostnikov , ki ga je PM februarja letos obljubil ( gradivo za ta zakon ) opozicijski poslanki , ki mu je zastavila poslansko vprašanje na to temo ...PM pa je dejal , da gradivo bo na poslanskih klopeh junija ali najkasneje konec parlamentarnih počitnic !!! ..kdo sedaj pripravlja to gradivo ? vladni zadolženi resor za to vprašanje ali opozicija ?
korintos23
27. 09. 2017 20.33
+4
Cyber, Cerar ti socialca daje da imaš za pijačo! Mamica s tisto njeno malo penzijo tega ne bi zmogla.
Verbena
27. 09. 2017 20.33
+2
korintos , jaz nisem nobenega obsodila , samo pravim , da je župan izrabil svoj položaj ...zakaj ne more pomagati nekomu nesebično , če nujno rabi službo ...tolk o tem , kje so pa še druge stvari , ki jih tako znajo pometat pod tepih ...korintos , kaj pa tisto , ko so imeli starejši navado reči ...tam , kjer je dim , je tudi ogenj ...
korintos23
27. 09. 2017 20.35
-1
Verbena, to se treba najprej dokazati! Misliš da toto prisluškovanje ni bilo mogoče prištimano, bi te čudilo? To je boj med Janšo in Zokijem, dajva se presenetiti. Če je to naredil naj odgovarja, gospodična apotekarica, magistra, se je pa tudi nizko spustila.
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.38
+1
itaq korintos : ))) če bi cmerota čaku bi že škripnu od pijače : ))))
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.40
+1
cmerobaba sam odganja folk iz te držawe : ))) če nebi blo naše politike mi neb blo treba delat na črno itd : ))) je pa res da če si od cmerota prjatu lohka čez noč zaslužiš miljone : ))))
CyberWorm90
27. 09. 2017 20.44
+1
pol pa za absurd da ministrico za šolstwo k je kradla dodatke za kandidatko predsednice držawe : ))) kaj naj si učenci misljo?? : ))) ko bom welik bom minister pa bom lohka kradu : ))))
korintos23
27. 09. 2017 20.47
+1
Žena te čaka gola v postelji, kaj čakaš?
korintos23
27. 09. 2017 20.54
+0
felix58
27. 09. 2017 19.21
+9
tovariš Grims, kot piše v kazenskem zakoniku, če kdo zve za kaznivo dejanje, je dolžan to naznaniti organom pregona
felix58
27. 09. 2017 19.21
+5
...in ne sedaj biti pameten in nekaj gobcat
HorstWiesel
27. 09. 2017 19.36
+1
HorstWiesel
27. 09. 2017 19.40
+1
Tudi jaz se sprašuejm, kako ti uspe priti na forum......
mackintosh
27. 09. 2017 19.48
+3
hrček če boš toikokrat zbrisan ne bo veliko kapnilo rajši se umiri pa bodo sicer abotni posti dalj časa na portalu
Uporabnik113089
27. 09. 2017 19.09
-3
Klemenčič je že debelih 25 let en sam ponesrečen poskus interpelacije. Ima srečo, ker je Nina padla na njegovo lepoto. Drugače bi, kot se je v nekem partizanskem filmu izrazil slavni Zlatko Šugman: " Na štacjonu karte prodajal!"
CtrlDelete
27. 09. 2017 19.13
+5
CtrlDelete
27. 09. 2017 19.18
+5
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.02
-3
gledam kle na tw3 pa nikjer ni widt cmerobabo pr interpelaciji : ))) wrjetn spet cuza dudko od junckerja pa trumpa : ))))
piljan
27. 09. 2017 19.05
+4
Kako naj bo tam,če pa si na forumu 24 ur.
CtrlDelete
27. 09. 2017 19.09
+3
piljan
27. 09. 2017 19.18
+3
A veš Marjanović-Colnarić,da se na veliko sliši ,da bevskaš zaradi strahu.Pa tudi jajčka so ti temu primerna,nikakršna.
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.24
+0
rabte prewod? : ))) cmerobaba je en k je naš premjer pa nima jajc da bi bil w parlamentu razn takrat k se krade je med taprwimi : )))
piljan
27. 09. 2017 19.26
+1
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.28
-1
janšot je kriw da dans koalicija krade : )))
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.29
+1
če nebi blo janšota tut cmerobaba nebi kradu : ))) čist enostawno : )))
piljan
27. 09. 2017 19.35
+1
cmerko,nekako nespretno se poskušaš izkopati iz zagate.Verjetno je lažje biti nabiralec žlahtnih kovin.
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.37
-1
hahhaa pa po borčewski penziji čeprou je bil rojen leta 1950 : )))
piljan
27. 09. 2017 19.42
+2
Hehehehe,poglej no,kaj vse se tresoč od strahu upa revše Marjanović-Colnarić,ki do potankosti vedno znova opiše sam sebe.Še zate cmera v vednost,letnik 64,ki dela in podpira tvojo lenobo.
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.43
+1
cmero dela?? hahaha zdej si me pa res nasmeju : )))
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.45
+1
če je zate dwigowanje dawkou pa trošarin delo pol morš bit res lenuh erste klase : )))
piljan
27. 09. 2017 19.49
+0
No cmero,sedaj pa se potrudi in vsaj skušaj povedati,kje sem napisal,da delaš?Boš vsaj enkrat znal odgovoriti?
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.52
+2
sej wem da ti je teško priznat da je cmerobaba lopou : ))) zato tut skos spreobračate teme : )))
CyberWorm90
27. 09. 2017 19.54
+2
napiš da je cmero lopou pa mirna bosna kaj čmo se kle nek sprenewedat pa pregowarjat : )))) sam teb widm gre to teško z jezika : ))))
piljan
27. 09. 2017 20.18
-1
mackintosh
27. 09. 2017 18.55
+2
admin je zgubu kompas lejte kaj je zbrisal "Komentiranje na naših portalih je moderirano in deluje v skladu s pravili, ki določajo njihovo objavo.Vaš komentar ni v skladu s temi pravili in smo ga zato tudi izbrisali. Izbrisan komentar: komentar je namenjen tebi srbska Pravila za objavo komentarjev si poglejte TUKAJ. Lep pozdrav, uredništvo 24ur.com"
mackintosh
27. 09. 2017 18.56
+3
sej vem da je delo admina naporno ampak tole se mi zdi pa vseeno preveč
mackintosh
27. 09. 2017 18.58
+2
piljan
27. 09. 2017 19.01
+3
Kot kaže ima normo koliko komentarjev mora zbrisati,kot svečkarji dati komentarjev.Marjanović-Colnarić ima normalen nick,se je sam opisal.
mackintosh
27. 09. 2017 19.06
+2
srbska je pa res da ti nick vsaj polovico njega odgovarja verjetno nisi srbska vse ostalo pa drži
piljan
27. 09. 2017 19.07
+2
Kaj ti spet ni jasno Marjanović-Colnarić?Nisem jaz kriv,če uživaš,ko opisuješ sam sebe.Se ti ne zdi?
CtrlDelete
27. 09. 2017 19.12
+3
Srb....zakaj si nisi dal nick "trstenjačeksmradačekizLj"??
mackintosh
27. 09. 2017 19.14
+3
samo sebe in nikogar drugega pa še ta prvi del ni pravilen svečkar s hrčkarskim pedigrejem ni hujšega
mackintosh
27. 09. 2017 19.20
+1
drbska pa najbrž si v življenju ogromno dosegel glede na komentarje najbrž te cev življenje j u glavo kdor je imel malo časa sej ni čudno da si zagrenjen poišči strokovno pomoč
mackintosh
27. 09. 2017 19.27
+1
zanimivo kje si pa ti če ne na anonimnem forumu?
mackintosh
27. 09. 2017 19.28
+1
pravzaprav tipično sdsovsko obnašanje ha ha ha
piljan
27. 09. 2017 19.29
+0
Marjanović-Colnarić tresoč od strahu sedi v globoki luknji,kot je dohtar ivanček v CD.
mackintosh
27. 09. 2017 19.32
+1
to da na trstenjakovi vedo kdo si da lahko plačano dobiš je vaša stvar. pri normalnih ljudeh to ne špila
piljan
27. 09. 2017 19.44
+1
Tebi se ni potrebno,kot Marjanović-Colnarić se sam že dosti hvališ.