Slovenija

Se boste odpravili na Žale? Preverite, kje lahko in kje ne smete parkirati!

Ljubljana, 30. 10. 2014 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
B.G./D.L.
Komentarji
9

Če se boste v teh dneh odpravili na ljubljanske Žale, vedite, da ne smete parkirati kjerkoli. Redarji bodo na preži. Parkiranje na urejenih parkiriščih v bližini bo brezplačno. Cest ne bodo zapirali. Na cestah proti mariborskemu pokopališču pa bo prometni režim spremenjen.

V okolici ljubljanskega pokopališča Žale te dni pričakujejo povečano število obiskovalcev. Kot pravijo na LPP, posebne prometne ureditve tokrat ne bo, bodo pa spremenjene nekatere linije in vozni red avobusov. Če boste prišli z avtomobilom, boste lahko na urejenih parkiriščih parkirali zastonj, po pokopališču pa bo organiziran tudi brezplačen prevoz obiskovalcev z električnimi vozili.

"Vse obiskovalce Pokopališča Žale ob 1. novembru oziroma dnevu spomina na mrtve obveščamo, da bo na urejenih parkiriščih za obiskovalce brezplačno parkiranje," sporočajo.

Tokrat prometna ureditev Tomačevske ceste, po kateri je mogoče pripeljati do omenjenega ljubljanskega pokopališča, ne bo spremenjena. Opozarjajo, da na tej cesti ne smete parkirati, sicer boste morali plačati globo.

Voznike sicer prosijo, naj parkirajo le na za to urejenih površinah in naj upoštevajo prometno signalizacijo ter navodila redarjev.

Parkirišča v bližini pokopališča Žale: P1 – pri cerkvi Sv. Križa, P2 – ob Pokopališki ulici pri Plečnikovih Žalah, P3 – pri Zavodu za rehabilitacijo, P4 – parkirišče ob Koželjevi ulici, P5 – nasproti upepeljevalnice, P6 – ob Kranjčevi ulici, Parkirna hiša ŠRC Stožice
Parkirišča v bližini pokopališča Žale: P1 – pri cerkvi Sv. Križa, P2 – ob Pokopališki ulici pri Plečnikovih Žalah, P3 – pri Zavodu za rehabilitacijo, P4 – parkirišče ob Koželjevi ulici, P5 – nasproti upepeljevalnice, P6 – ob Kranjčevi ulici, Parkirna hiša ŠRC Stožice FOTO:

Avtobusi bodo vozili pogosteje, na Žalah bosta tudi kavalirja

Avtobusi mestnega potniškega prometa bodo v petek, 31. oktobra, in v soboto, 1. novembra 2014 obratovali po posebnih voznih redih, prilagojenih povečanemu obisku pokopališča na Žalah. Na linijah 2, 7 in 22 bo vozilo večje število avtobusov kot običajno. Liniji 19I in 19B bosta obratovali po prirejenem nedeljskem voznem redu, dodatno pa bo uvedena linija 19, ki bo vozila na trasi Barje–Tomačevo.

Prav tako bodo vozile linije 11B, 18, 21, 22 in 24, ki sicer ob nedeljah in praznikih ne obratujejo. Vse ostale linije mestnih avtobusov bodo obratovale po prirejenem sobotnem voznem redu. Za linije 1B, 3, 3G, 6B, Z8, 19Z in 27K bo veljal nedeljski vozni red.

V petek, 31. oktobra in v soboto, 1. novembra 2014 bo linija 12 delno spremenjena in bo obratovala mimo Žal v obeh smereh.

Spremenjene trase LPP
Spremenjene trase LPP FOTO:

V petek in soboto bo zaradi boljše pretočnosti potnikov na postajališču Žale mogoč vstop in izstop na vseh vratih avtobusov. Validacijo Urbane (plačilo prevoza) bodo potniki lahko izvedli neposredno pri kontrolorjih LPP, ki bodo stali pri vratih.

Za vse, ki težje hodijo, sta v času praznikov na Žalah na voljo dva odprta kavalirja, in sicer od ponedeljka, 27. oktobra, do sobote, 1. novembra 2014, med 9. in 17. uro. V primeru dežja ali sneženja kavalirja ne bosta aktivna, še sporočajo na LPP.

Vse aktualne informacije o voznih redih avtobusov LPP lahko potniki spremljajo na spletni strani www.lpp.si.

Gneča na Žalah
Gneča na Žalah FOTO: Miro Majcen

Spremenjena prometna ureditev tudi v Mariboru

Velik obisk pričakujejo tudi na mariborskem pokopališču Pobrežje ter na pokopališču Gorca v Malečniku. V Mariboru bo zato v petek in soboto za ves promet zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico, na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov pa bo uveden začasni enosmerni prometni režim.

Promet na cesti Hrenca–Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo na dan mrtvih urejen enosmerni od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku.

Parkiranje osebnih vozil bo mogoče na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Cvetlični ulici, Prečni ulici (pri OŠ Borci za severno mejo), Kosovelovi ulici (pri MČ Pobrežje) in parkirišču ob hitri cesti; površinah nad pokritim vkopom hitre ceste ter na delu ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov.

Ob tem z mariborske občine prebivalce pozivajo, naj se raje odločijo za javni promet. Avtobusi bodo v teh dneh vozili bolj pogosto.

S pričetkom ob 8.20 na relaciji Avtobusna postaja Mlinska, Partizanska, Trgovski center City, Glavni trg, Pobreška cesta, Osojnikova do pokopališča Pobrežje, na vsakih 20 min.

Dodatne vožnje bodo tudi na relaciji Avtobusna postaja Mlinska Partizanska, Trgovski center City, Glavni trg, Pobreška cesta, Čufarjeva (dom Danice Vogrinec), Veljka Vlahoviča, Brezje do pokopališča Dobrava s pričetkom ob 7.45, na vsakih 30 min.

Dodatne vožnje na relaciji Studenci do Limbuša se v času od 8.40 do 19.40 podaljšajo do postajališča Limbuš Blažovnica. Odhodi iz obračališča Studenci se zamaknejo za 10 min.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
30. 10. 2014 17.32
+1
. na Žalah (v LJ) mam dva (zlata) grobova. ZAKAJ naj grem tja LE IN SAMO le na DANMrtvih...(mimogrede : nikoli ne grem tja. ker imam vse umrle še vedno v SPOMINU.
vrtnar01
30. 10. 2014 17.56
-1
Bramor
30. 10. 2014 18.58
+1
Bramor
30. 10. 2014 13.26
+4
Nekateri ste pa večni nergači. Če ste obveščeni ni prav in če niste je pa še slabše. Vendar imam jaz kot Ljubljančan največ tržav zaradi modelov kot je @mocareli. Sicer ga nič ne zanima, zaštrika se ravno pri Žalah malo preden jaz pridem in naredi svetoven dren. Toliko o tem!
mocareli
30. 10. 2014 11.03
+2
Prosim če se še razišče ter objavi kje se da parkirati v Zgornjem Dupleku? Pa ne da rabim vedet!
alenka.NN
30. 10. 2014 17.18
+4
Bramor
30. 10. 2014 20.00
alenka, a si njegova tajnca' saj sam piše da ga nič ne zanima, torej tudi ti odpadeš......
najvsivedo
30. 10. 2014 10.47
-2
ta stari komunisti naj kar gor počakajo.