Še disciplinski postopek zoper Barago

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik je disciplinskemu tožilcu posredoval pobudo za uvedbo disciplinskega postopka zoper preiskovalnega sodnika Andreja Barago, ki je prejšnji teden napovedal odhod iz sodniških vrst.

Preiskovalni sodnik Andrej Baraga

Andrej Baraga je prejšnji teden napovedal odhod iz sodniških vrst. (Foto: POP TV)

Preiskovalni sodnik Andrej Baraga se je znašel v središču pozornosti kmalu po podpisu odredbo za hišne preiskave v zvezi s postopkom zoper Alenko Bratušek. V času izbire kandidata za evropskega komisarja 29. julija lani je namreč na svojem Twitter profilu zapisal: "Korl bi bil ravno pravšnji za komisarja, kar naj tam dela škodo, mi pa se odpočijmo od njega in AB, ki je k sreči že prešibka za še kaj".

Javno je kritiziral tudi nekatere državne organe in politike. Njegovi tviti so bili tudi: "NPU so bleferji.", "Prav zanima me, če so leni in bleferski NPU kaj našli po tolikih mesecih.", "Cerar pravi, da je Slovenija uspavana, ja ni čudno, saj tudi njegovi govori delujejo, kot bi deklamiral uspavanke." in "Mramor bluzi, da nismo več v komunizmu, morda res, a tudi v tržnem gospodarstvu ne, če si pa tovariši med seboj talajo posle, kot že nekoč.".

Višje sodišče bo zoper Barago najbrž izdelalo tudi izredno oceno sodniške službe. Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik je poleg pobude za disciplinski postopek Slovenskemu sodniškemu društvu posredoval tudi pobudo za sprejem načelnega mnenja glede podobnih sodniških ravnanj. Za naštete korake se je odločil, čeprav je Baraga napovedal svoj odhod s sodišča, ker dejansko še ni odšel.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 44
 
skorumpiranpolitik 21.03.2015 10:13:18
Dejto, no dejte. Tista sodnica pa lahko skače s titovka na glavi.
cokomoco 21.03.2015 11:08:55
in kaj zato....janez je šel celo v jajce z titovko na glavi...
VSEZNALECno1 21.03.2015 15:14:56
Takrat sem tud jaz moral nosit uno ogabno plavo kapco....moral.....
deathbite 21.03.2015 19:19:38
Vse@ en ogaben Mt 5,3. Torto pa hrenovke si pa požrl. Pa še ponosen si bil takrat. Tko kot tvoj šefe.
Več komentarjev