Slovenija

FOTO: Janša: Pravijo, da smo postali država, kjer pohlep in napuh veljata več kot poštenost, marljivost in delavnost

Ljubljana, 22. 12. 2012 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
S.S./G.G./STA
Komentarji
2753

Premier Janša je na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti predlagal, da se kot družba poenotimo o tem, da obstaja ločnica med prav in narobe in da ni več resnic, ter se resno spopademo z očitnimi zablodami in stranpotmi dosedanjega razvoja. Proslave se ni udeležil Zoran Janković.

Premier Janez Janša je v uvodnem govoru na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti povedal, da je december mesec dobrih misli in želja. "In takšno dobro misel smo 23. decembra 1990 izrazili tudi za našo Slovenijo. Padla je odločitev, po kakršni hrepeni vsak zrel narod – odločitev za samostojno državo. To so bila leta optimizma. Odpirale so se nove poti in nove priložnosti. Na trenutke se je zdelo, da se lahko naša pot samo še vzpenja in da nam samim ni treba veliko storiti," je povedal Janša in se dodal, da so se že kmalu začeli kazati obrisi težav, s katerimi se nismo začeli pravočasno spopasti.

Vsak slovenski državljan, ki obleče trenirko in gre na volitve, izkaže večje spoštovanje do države kot tisti, ki obleče obleko in kravato in ne gre na volitve. Premier Janez Janša

"Mislim, da vemo, kaj vse smo spregledali in česa nismo odpravili v naši 20-letni tranziciji, pa bi morali. Da smo padli na izpitu, nas vsak dan opozarjajo državljani in državljanke," meni Janša in dodaja, da sta se v Sloveniji razmahnila pohlep in napuh ter da se nekateri posamezniki, ki so imeli privilegije, teh še vedno oklepajo. "Pravijo tudi, da nismo pravna in pravična država, da smo postali država, kjer pohlep in napuh veljata več kot poštenost, marljivost in delavnost," je izpostavil premier.

"Država je tisti garant, ki mora v dobrih in slabih časih skrbeti, da so bremena pravično razporejena. Če pa pride do napak in zlorab, morajo biti v pravni državi odgovornosti za te napake izterjane," je razmišljal predsednik vlade.

"Jugoslavije ni več, za Slovenijo gre"

V govoru se je dotaknil tudi protestov. To, da so posamezniki vihteli slovenske zastave in tudi protestirali proti vladi, se mu ne zdi narobe. Narobe pa se mu zdi, da so bili na protestih tudi "zastava države, ki je ubijala naše ljudi" in "totalitarni simboli".

"Vsem tem bi rad navedel besede, ki jih je ob razglasitvi plebiscitnega rezultata dejal Jože Pučnik: 'Jugoslavije ni več, za Slovenijo gre,'" je dejal Janša.

Borut Pahor, Ljudmila Novak in Vinko Gorenak
Borut Pahor, Ljudmila Novak in Vinko Gorenak FOTO: Miro Majcen

Ali se bomo vrnili k poštenju ali potonili v močvirju kaosa

In kako naprej? "Zdaj gre za Slovenijo, vpeto v skupno evropsko prihodnost," je dejal in sklenil, da imamo dve možnosti. "Da se kot družba poenotimo o tem, da obstaja ločnica med prav in narobe in da ni več resnic, ter se resno spopademo z očitnimi zablodami in stranpotmi dosedanjega razvoja ter vrnemo poštenju in pravičnosti domovinsko pravico," je pojasnil.

V imenu vlade je obljubil, da so se pripravljeni kjer koli in kadar koli z vsemi, ki nosijo odgovornost, za prihodnost Slovenije pogajati, dogovarjati, usklajevati o ukrepih, ki jih mora Slovenija še sprejeti v naslednjih dveh letih za izhod iz krize za ponovni zagon rasti in za to, da bomo postali bolj pravična država.

Kot drugo, slabšo možnost pa je navedel, da še naprej upamo, da se bo kar vse samo od sebe spremenilo, ob tem pa na volilne dneve ostajamo doma. "Upamo, da se bomo vsak posebej že nekako znašli, in tonemo vedno globlje v močvirju sprijaznjenosti, nemoči, vladavine finančnih in političnih ozadij in lobijev ter nenazadnje eventualno kaosa," je dodal.

Janković se proslave ni udeležil

Zoran Janković
Zoran Janković FOTO: Damjan Žibert

Predsednik Pozitivne Slovenije in ljubljanski župan Zoran Janković se ni udeležil današnje proslave.

Iz kabineta ljubljanskega župana so na Boža Predaliča, generalnega sekretarja vlade in predsednika Koordinacijskega odbora državne proslave, naslovili dopis, v katerem so pojasnili, zakaj se Janković ne bo udeležil državne proslave.

Zapisali so, da smo bili v zadnjem letu priča ''številnim ideološkim delitvam, ki jih povzroča vlada na različne načine, tudi z državnimi proslavami. In to v času, ko je enotnost Slovenk in Slovencev še toliko bolj pomembna, saj se spopadamo s krizo, ki jo je mogoče omiliti s pravimi odločitvami in ukrepi ter je preusmerjanje pozornosti preko ideoloških razhajanj toliko bolj nerazumljivo''.

''Ker očitno tudi tokratna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti odpira ideološka vprašanja in se zapleta že okoli same himne, gospod Janković ne želi biti del tovrstnih manipulacij. Zato njegovo udeležbo opravičujemo,'' so še zapisali v dopisu.

Danilo Türk in Borut Pahor
Danilo Türk in Borut Pahor FOTO: Miro Majcen

Türk si je premislil

Po neuradnih informacijah je sprva kazalo, da se proslave naj ne bi udeležil niti predsednik republike Danilo Türk, a v njegovem uradu so to zanikali. Za 24ur.com so povedali, da se je Türk udeležil proslave v Cankarjevem domu, še pred tem pa se je udeležil tudi slavnostne seje v državnem zboru, kjer je potekala tudi prisega Boruta Pahorja.

Toda na protokolu vlade RS so bili zjutraj s strani predsednikovega urada najprej obveščeni, da Türka na današnji slovesni seji državnega zbora in na večerni proslavi ne bo. Med 11. in 12. uro pa so dobili obvestilo, da se bo predsednik obeh slovesnosti vendarle udeležil.

Praznik v spomin na odločitev za samostojnost

Dan samostojnosti in enotnosti praznujemo 26. decembra. Prepričljiva večina volivcev se je 23. decembra pred 22 leti na plebiscitu odločila za samostojno Slovenijo, rezultate pa so razglasili tri dni pozneje.

Plakat
Plakat FOTO: Nina Šašek Kocbek

Plebiscit leta 1990 je sledil demokratičnim spremembam, ki so se začele sredi 80. let prejšnjega stoletja in so aprila tega leta pripeljale do prvih povojnih demokratičnih in večstrankarskih volitev.

Napoved programa proslave je spet sprožila nekaj razburjenja, saj so se pojavile informacije, da naj bi na njej izvajali dve kitici Prešernove Zdravljice. Vendar so v uradu vlade za komuniciranje zagotovili, da bo baritonist Domen Križaj ob spremljavi policijskega orkestra kot himno zapel le sedmo kitico, kot to določa zakon.

Proslavo naj bi spremljala kulturna manifestacija

Ob robu proslave pa so se v središču mesta srečali kulturniki in umetniki ter izrazili potrebo po drugačni paradigmi v kulturi in politiki.

Kot so sporočili iz Založbe Sanje, so shod prijavili, da bi se izognili plačilu zagrožene globe.

Nekaterim posameznikom je bila ideja o shodu, objavljena na družbenem omrežju Facebook, zelo blizu, zato so se osebno izpostavili z imenom in priimkom, pobudi pa so se pridružili tudi Društvo slovenskih pisateljev, številni posamezniki, umetniške skupine in društva.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2753)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roman Hren
16. 04. 2013 14.34
Ne, pravijo, Postali smo...
buyo
25. 12. 2012 22.01
+0
pač JJ vse si pokradel oz poskrbel da so tvoji pokradli
Jaka Planinc
24. 12. 2012 18.33
-7
Ideološke razlike,razdvojenost, so TITOVA DEDIŠČINA. DOKLER BOMO VLEKLI ZA SABO JLA,NOB,RAZNORAZNE ZGODBE ,KDO JE BIL NA PRAVI STRANI,KDO NA NAPAČNI STRANI,NE BO MIRU IN POMIRITVE. VSI KI TO ZAGOVARJAJO,JANKOVIĆ,STANOVNIK,TURK ipd.ker hvalijo in ne odstopajo od resnice,kako je bilo inzakaj JE TAKO BILO,ne bo SPREMEMB VSO TO NAVLAKO JE NUJNO IN POTREBNO POZABITI,JO ODVREČI KOT BREME,COKLO,DESTRUKTIVNO POČETJE,KI NE PELJE NIKAMOR AMPAK K ŠE VEČJIM RASPRTIJAM.
prašek
24. 12. 2012 19.13
+3
Zavreči je torej treba vlado ! Ker nas deli !!!!!!!!
hillya
25. 12. 2012 07.08
-2
Daj, daj prašek...... rdečkarji ne veste, kaj bi sploh radi. Delite pa vi sami, ker ne prenašate druge barve, kot samo rdečo.
prašek
25. 12. 2012 08.53
-3
Rdečkarje imaš v vladi ! Razen Ljudmile , vse !!!!
Stanko58
24. 12. 2012 12.23
+5
ubogi tisti ki se boji svojih sodržavljanov
Terezinka
24. 12. 2012 12.49
+4
Ki se boji tistih iz katerih je naredil svoje delodajalce, ki na račun svojega šparanja hranijo njega in državo
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 13.16
-1
na račun svojega šparanja? Kaj če bi varčevanje vzeli bolj kot ukrep in ne kraja denarja...namreč, ali se ni lažje zadolžiti, dobiti hitro denar ter ga pokrasti, ne pa da se ubadajo z ukrepi, ki jih tako ali tako morajo spravit ćez DZ kar ni lahko in šele potem krasti? Verjamem, da namen le ni takšen kot si ga večina predstavlja...
Matjaž Zvan
24. 12. 2012 11.57
+7
Kot ponavadi: 'jaz nič kriv, jaz dober, kriv ta pa ta pa ta pa un...'
Terezinka
24. 12. 2012 12.50
+4
kolcamož
24. 12. 2012 11.54
+8
mislm,da bi lahk pol cankarja kr strpal u zatvor,brez škode,jutr jih nebi noben pogrešu
Terezinka
24. 12. 2012 12.51
+4
Mislim, da bi bilo bolje, če jih damo la letalo in naj gredo tja kamor so poslali denar. V zaporih bi imeli z njimi samo stroške
Foglof Tunek
24. 12. 2012 11.50
+15
Janša: "Pravijo, da smo postali država, kjer pohlep in napuh veljata več kot poštenost, marljivost in delavnost." V sobotnem intervjuju objavljenem v Dnevnikovem Objektivu je prof. Bavcon jasno in konkretno povedal od kdaj, ga Janša sovraži in preganja. To dela od takrat, ko se je Bavcon zavzel za korekten odnos do oficirjev JLA in postopanje v skladu z zakonodajo. In zdaj nam govori trgovec z orožjem, JJ, o poštenosti in marljivosti! Poln je pohlepa in napuha. Tunek iz haloz!!!-press
Donbutro
24. 12. 2012 11.57
-9
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 12.08
-1
Terezinka
24. 12. 2012 12.53
+3
Bavcon je bil in je spoštovan gospod. Tudi, če je bil nekoč tovariš svojega odnosa in pokončnih ocen ne spreminja. Primerjave s prebarvanci in Bavconom so take kot vse sprenevedanje oblastnikov
kolcamož
24. 12. 2012 11.40
+5
a ni blo rečen,da ni delitve,a on spet recitira o povojnih stvareh,groza, sej je vodja države pa nej se opravič končno za vse nazaj,v imenu države......
Terezinka
24. 12. 2012 12.55
+1
Obtožbe za trgovanje z orožjem pa sprevrača z oboroževanje TO. Tisto oboročevanje in tisti stroški nikoli niso bili tema za lopovščine, ki jih današnjim politikom pripisujemo. To je bilo, ko je bili še Jugoslavija. Mi govorimo o prodaji orožja na bojna območja in o tistem denarju, kom je šel
prašek
24. 12. 2012 11.32
+12
Janez Med parlamentom in CD so te čuvali policisti !!!!!!!!! So tvoji volivci tako navdušeni nad teboj , da si rabil zaščito ???????
Terezinka
24. 12. 2012 12.56
+1
Ne bojse, Zombiji smo zelo kulturni, smo pošteni in nikomur nič ne krademo
sinhron
24. 12. 2012 11.07
+13
Janez Janša govori eno dela drugo , druge obtožuje prevar , ponarejan , pohlepa , napuha , vendar je s tem opisal svoj značaj , svoje sprevrženo delo in delo njegove stranke .
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 11.49
+2
Terezinka
24. 12. 2012 12.57
Z pogovori, ki so za ta trenutek ne potrebni pa želi odvrniti poglede od današnjih problemov
firewall
24. 12. 2012 10.53
+9
Nisem gledal proslave samo a je res, da je bil Bavčar med vabljenimi? Če bi že moral biti vabljen kam je to na sodišče, lump zavaljeni pokvarjeni pohlepni.
BUN8
24. 12. 2012 10.46
+3
končno mu je enkrat uspelo povedat tisto na kar državljani opozarjajo že dolgo časa slovenija je država kjer vladata pohlep in korupcija
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 10.35
-5
Milan Kučan nikoli ni delil težav svoje generacije, kaj šele proletarcev, v imenu katerih je polovico svojega življenja brez volitev izvajal oblast. Milan Kučan, nekdanji šef slovenske partije in predsednik, se je v zadnjem letu kar nekajkrat javno izpostavil, saj je očitno čutil potrebo, da nagovori javnost. In je bil vedno deležen neverjetne pozornosti medijev, čeprav je v vsem "nekdanji". V normalnih demokratičnih državah ga kot "bivšega" mediji ne bi tako slavili, v Sloveniji pa se njegovo mnenje prodaja kot suho zlato. Tako je bilo pri lanski podpori Zoranu Jankoviću, tako je bilo letos v pismu Borutu Pahorju in s strici iz ozadja, med katerimi se je očitno prepoznal. Za resnične težave države in državljanov, predvsem delavcev, pa ne more iz svoje kože, saj ga v resnici nikoli niso zanimali. Kako bi ga tudi le, ko pa je ves čas živel na njihov račun.
firewall
24. 12. 2012 10.45
+11
čakaj, čakaj. Na naš račun živi tudi JJ. Na naš račun živijo vsi politiki in vsem se malo hebe za nas. Vsi polnijo samo svoj žep, predvsem Janković in Janša ter njuni priskledniki. Ne posplošuj.
Terezinka
24. 12. 2012 10.47
+9
Politiki vsi živijo na račun ljudstva. Vse politike povsod po svetu plačujejo davkoplačevalci. Problem naših politikov je, da so bili v večini brez ficka ko so v politiko prišli in so sedaj elita. Poglejte kako ponosno pove g. Petrle, da je imel samo eno obleko in eno kravato. Torej je bistveno, neprimrno napredovalo njegovo materjalno stanje. janša dvomim, da je obleko sploh imel. V svetu na mesta politikov pridejo ljudje, ki nekaj so, ki so se nekje iskazali. Nikjer v svetu ni normalno, da se politiki hvalijo kakšne nule so
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 11.26
-2
Res je...a nerazumem zakaj mu pripisujete vso odgovornost za nastalo situacijo, medtem se pa eden glavnih skriva v ozadju..Narod, ki plačuje politike pričakuje transparentnost ter zagotavljanje dolgoročnega obstoja...tega pri opoziciji NI ZASLEDITI!!!
Terezinka
24. 12. 2012 13.03
+1
Kučan je zelo viden in ni v ozadju. Njega lahko novinarji vprašajo marsikaj in normalno na vprašanja odgovarja. V ozadju so tisti, ki so kot tajkuni in njihovi pomagači obogateli z njimi pa se javno nihče ne pogovarja. Je tajkun cerkev, ki ne odgovarja kam je đlo tistih 8oo milijonov, je tajkun Bavčar, ki ne odgovori kje so firme iz divizije Istrabenz in podobni ne glede iz katere opcije so
Foglof Tunek
24. 12. 2012 09.58
+10
Janša in SDS svojih zapisov o protestnikih ne želijo komentirati, strokovnjaki za odnose z javnostmi pa menijo, da je stranka z zapisi o zombijih storila največjo piarovsko napako. Desničarji se ne morejo znebiti svoje provincialnosti in zaplankanosti. Primanjkuje jim osnovne intelegence, kajti z intelegenco je povezana morala in ostali odnosi ki pa niso nujno povezani z izobrazbo. Kaj se pa tiče "izobrazbe" pa... polovica parlamenta...?!?!?! Grem potratne potice jest, "potratne!" Tunek iz haloz!!!-press
Terezinka
24. 12. 2012 10.47
+1
Foglof Tunek
24. 12. 2012 11.42
terezinka, tebi tudi srečno, bom spil dva deci šmarnice tebi v čast
Foglof Tunek
24. 12. 2012 09.17
+5
Neverjetna mahinacija "sina slovenske matere" oz. vojnega dobičkarja se nam obeta. Zakaj nenadoma ta izbruh poceni domoljublja? Preprosto! Kdor ni domoljub ni Slovenec. Kdor se upira domoljubju je sovražnik. Edini branilec domoljubja je vojni dobičkar. Discipliniranje sovražnikov je mogoče le s silo, kajti le tako bomo obranili domovino. Strankini oboroženi odredi, tajna policija, represivni ukrepi in policijska država. Vse za obrambo domoljubja. Pardon, DOMOLJUBA, vojnega dobičkarja! Ker vemo, kako bojo angažirali ljudske množice? Z lahkoto - branile bodo domoljuba. Edina rešitef so predčasne volitve in množična udeležba. To naj bo cilj demonstracij... Tak zaj pa grem potice jest in šmarnice pit! Tunek iz haloz!!!-press
Terezinka
24. 12. 2012 10.50
+2
Domoljublja od naroda normalno ne moraš pričakovati, ko mu groziš in poješ pesmi. Domoljublje lahko pričakuje, ko bo narod realno od svoje države lahko pričakoval za to ko ji plačuje davke.
ex.CPL delavec
24. 12. 2012 01.55
+7
JJ je govoril o tajkunih .....???? A v prvi vrsti je sedel 1 med tajkuni, človek ki je uničil največ Slovenskih podjetij, največ slovenskih ikon, g. Igor o katerm se ne govori, o katerm ni nič slišati a je povsod prisoten.
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 09.21
-6
Je vsaj transparenten za razliko od nekoga, ki vse to in še več dela iz ozadja, to je potrdil tudi pahor in še vseeno tabu tema..ne..
Terezinka
24. 12. 2012 10.33
+3
Bog se nas usmili. Res vsi sprevrženci so dobri, če so transparentni. Kaj to je opravičilo, da so pozitivni tajkuni, če kar v prvi vrsti javno to delajo. Kaj to pomeni, da to smejo tudi nadaljevati? Zavedajte se, da v kolikor ne bomo dosegli, da so predpisi in norme enaki za vse ne bo nikoli reda v tej državi. Ne glede kaj bomo naredili in kako bomo varčevali ne bo konca. Odgovarjat mora Bavčar, Janša cerkev in vsi ostali ne glede na zasluge, politično opredelitev ali kar koli. Zaplenit kar imajo, da vsaj nekaj vrnejo. Tudi cerkev ni prav, da ji z ene strani plačuje država denacionalizacijo dokler ne poračuna dolga do banke. Kaj bomo vedno samo plačevali in odpisovali. Računi in bilance države morajo biti točni. Ugotoviti je potrebno koliko je kdo komu dolžan in poračunat vse.
Terezinka
24. 12. 2012 10.34
+1
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 11.57
+0
Zgoraj omenjeno se lahko ugotovi samo z zakoni ki razkrivajo slaba poslovanja..s tem nima janša nobenih zadržkov...bolj opozicija, če že kdo...
Terezinka
24. 12. 2012 13.06
Potem naj objavi imena ljudi in podjetij katerih kredite želi prenesti v slabo banko. Jankovič je dal karto bianko za objavo njegovih dolgov, zakaj se ne objavijo in se o njih samo govori?. Narod ne vpraša, da se objavi dolgove, ki jih je naredila desnica ampak vse, zakaj potem to javnost žali z Zombiji in se spreneveda?
darcs
23. 12. 2012 22.26
-3
jankoviča ni blo na proslavo zato, ker ni bil in nikol ne bo SLOVENEC
ORIGIN Blues
23. 12. 2012 23.35
+6
mbel
24. 12. 2012 00.12
+0
jankovič se po vsej verjetnosti opredeljuje za jugoslovana
malaraja
24. 12. 2012 00.15
+5
Je Janša z albanskimi koreninami za vas opravil test? Kakšni so kriteriji za Slovence in ali jih izpolnjujete? Mislim, da ne ker pravi Slovenci nikoli nismo bili ksenofobi. Vi z vašim šefom vse to ste in dokazujete svoje neslovensko poreklo.
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 00.38
-4
Verjamem da bi stranka ki je nastala iz enega samega razloga, da prepreči janšev poskus demokratizacije..to je tipična kučanova retorika od začetka..KDAJ JE KUČAN SPREJEL KAKŠEN PROTIKRIZNI UKREP?? ALI JO IMA PRIVILEGIJ POVZROČITI...Janša zašij te komuniste, razkrij stanje slovenskih bank, naj se ve kdo je sprejemal kredite nam v škodo in sebi na račun..
Kritik30
24. 12. 2012 09.34
+7
Janša še nikoli ni bil demokrat, prej avtokrat.
Terezinka
24. 12. 2012 10.34
+4
Tudi naroda ni bilo na proslavi, tam so bili le priviligiranci.
mark50
23. 12. 2012 21.52
+17
Lepo je povedal kar PRAVIJO vsi ki kaj vedo o poštenosti. Z 1.vlado JJ je zavladala najbolj POHLEPNA elita ki je dobila politično ni pa imela dovolj finančne MOČI. In zato so v 4.letih pokradli več kot komunisti v 50. In sedaj se pač skrivajo kot so poskrili denar. Vladajo samo da še kaj nagrabijo in da mineva ČAS da vse zastara preden se kaj obtoži ,sodi in OBSODI ! Tak je sistem v sloveniji in Tako kot ljudje pravijo DRŽA! Pohlep je VLADAL in še VLADA v deželi danski. Edino kar JJ ne pove je to , da je ON glava ki je vse to zrežirala in pripeljala takorekoč do konca. Če nebi posegla svetovna finančna in gospodarska kriza še nekaj let bi uspeli pokrasti čisto vse ,pa še opazili nebi. Šele ko NEBI mogli vračati kreditov , bi čez nekaj let opazili da je vse v rokal leve in še več DESNE elite vključno z RKC in Vatikanom ! Žalosten sem ker se počutim totalno izigranega na najbolj primitiven način.
novak.novak
23. 12. 2012 22.22
-6
dej razsvetli nas, ktere desne elite.?lahko nekaj imen prosim?čigav že je forum 21 in skoraj vsi ki prihajajo iz njega, oz vsi, drgač tam ne bi bili?
darcs
23. 12. 2012 22.36
-11
MARK, mal se ti je sfuzlalo pa pišeš neumnosti
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 00.04
+0
Pohlep se izraža vsakič, ko kučan odpre usta..in obratno
malaraja
24. 12. 2012 00.19
+4
Pohlep je, kadar ti tule smetiš po naročilu. Trenutno vržena provokacija bi lahko bila....aja rdeči in komunisti! Bravo, danes ste to potegnili približno 100 krat. In nobeden se ne krega OJOJ! Potegni ven malo sodnike, sindikate ali.....JAVNO UPRAVO!!!
ORIGIN Blues
24. 12. 2012 09.28
-5
Politična ozaveščenost ni smetenje po naročilu ampak prijaha iz konkretne presoje...JJ ni popolna izbira še vseeno veliko boljša od rdečega madeža, ki ima pod roko vse kar si naštela spodaj..
mark50
23. 12. 2012 21.50
+10
stožice stojijo in jih je pač treba plačati. Orožja pa ni , patrij tudi ne, svetilnika,otokov in zabavišča pri ptuju tudi ne. Vse je propadlo v času 1.vlade JJ ! Pa ga zdaj naj po rokah nosimo ??? JA ; SEVEDA; PA GA V STENO MEČEMO ! Jankovič je za JJ mala malca.. Ali sitna riba ! saj se je lepo vidlo kako ga je lulat pelu pri predsedniških volitvah. Je pač vračal uslugo pahorju ker ga ta ni ocinkal kaj vse je prejšnja vlada zafurala in ker je dal prostor JJ da ponovno zavlada. ZA NAGRADO JE SEDAJ PREDSEDNIK. Prozorne igrice ki jim slovenceljni nasedamo , pokradli pa so nam državo v njegovem času vladavine. To je že zdavnaj jasno vsakemu slepcu. Pa ga še eni vedno ljubite. DOMOV SI GA NESTE pa ga imejte v kotu namesto bogeca !
ORIGIN Blues
23. 12. 2012 23.49
-2
Alo..Ti plačaj stožice, prevzemi vsaj 5 slabih kreditov, ki so v NLBju po zaslugi vsemogočnega zokija...Js osebno sm za ta projekt zvedu ko je bi že v polnem zagonu, morm reč da bol vsiljenga projekta še ni bilo..resda se po večini projekti plačajo z davkoplačevalskim denarjem..stožice so projekt brez glave in repa..Ljubljanska regija..začnite šparat ker vas bo šef drago stal..
motorka57
25. 12. 2012 11.11
Stožice stojijo na obljubah,podjetniki so pa pokojni.
24vohomurckov
23. 12. 2012 21.08
-2
zokni se je pa zelo postaral....prav slabo zgleda....njegove ,nekoč sinje modre očke,zdaj zgledajo kot oči crknjene ribe
lodz68
23. 12. 2012 21.13
-2
in nasmešek je z leti le bol grenak......