Vevče se upirajo selitvi Papir Servisa: Jankovića so izžvižgali

Podjetje Papir servis se junija z ljubljanskih Most seli na Vevče. Krajani se bojijo, da bodo dobili, kot pravijo, skladišče oz. deponijo, polno odpadne embalaže, kjer bi se zaredile podgane. Na sestanku so izžvižgali Jankovića.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Svet četrtne skupnosti Polje je na izredni seji sprejel sklep, v katerem krajane podpira pri njihovem nasprotovanju selitvi Papir Servisa z ljubljanskega Vodmata na Vevče. Prav tako nasprotuje izdaji okoljevarstvenega dovoljenja za selitev in od pristojnih služb zahteva, da se omenjeno dovoljenje razveljavi. Svet tudi zahteva, da se ga kot stranskega udeleženca vključi v postopek pridobitve novega okoljevarstvenega dovoljenja.

Kot je povedala predsednica sveta Marti Avsec, je za navedene sklepe glasovalo devet od 15 navzočih članov. Slednji so podobno kot krajani izražali pomisleke o primernosti selitve servisa; predvsem jih motita neurejena infrastruktura in hrup, ki bi ga povzročalo delovanje podjetja.

krajani Polja z Jankovićem

Krajani Polja so izžvižgali župana Jankovića. (Foto: POP TV)

Krajani, ki so bili navzoči na seji sveta – ta je potekala na prostoru, kamor bi se preselil Papir Servis – po besedah Avseceve niso želeli, da jim predstavniki podjetja predstavijo selitev.

Papir Servis se ukvarja s predelavo odpadne embalaže ter papirja in kartona. Trenutno deluje na Vodmatu v ljubljanskih Mostah, do junija pa naj bi celotno predelavo preselil na Vevško ulico v ljubljansko Polje, za kar ima podjetje tudi vsa dovoljenja.

A krajane skrbi, da se bodo zaradi skladiščenja in predelave odpadne embalaže zaredile podgane in da bo zaradi neurejene kanalizacije Ljubljanica še bolj onesnažena z neprečiščenimi odplakami. Pričakujejo tudi povečan tovorni promet, hrup in izpuste. Podjetje ima zaradi svoje dejavnosti težave tudi s krajani v Mostah.

Direktor Papir Servisa je za današnji sestanek pripravil predstavitev podjetja, a je Vevčani niso želeli slišati. Domačini so bili glasni, ko je mikrofon v roke vzel ljubljanski župan Zoran Janković, pa so ga izžvižgali.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 217
Tadej Bučar 10.03.2013 13:09:17
Krajani v Mostah? Še dobro, da niste napisali vaščani... Moste so skoraj center Ljubljane, ko vem, tam živijo meščani hmm...
Več komentarjev