Vevče se upirajo selitvi Papir Servisa: Jankovića so izžvižgali

Podjetje Papir servis se junija z ljubljanskih Most seli na Vevče. Krajani se bojijo, da bodo dobili, kot pravijo, skladišče oz. deponijo, polno odpadne embalaže, kjer bi se zaredile podgane. Na sestanku so izžvižgali Jankovića.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Svet četrtne skupnosti Polje je na izredni seji sprejel sklep, v katerem krajane podpira pri njihovem nasprotovanju selitvi Papir Servisa z ljubljanskega Vodmata na Vevče. Prav tako nasprotuje izdaji okoljevarstvenega dovoljenja za selitev in od pristojnih služb zahteva, da se omenjeno dovoljenje razveljavi. Svet tudi zahteva, da se ga kot stranskega udeleženca vključi v postopek pridobitve novega okoljevarstvenega dovoljenja.

Kot je povedala predsednica sveta Marti Avsec, je za navedene sklepe glasovalo devet od 15 navzočih članov. Slednji so podobno kot krajani izražali pomisleke o primernosti selitve servisa; predvsem jih motita neurejena infrastruktura in hrup, ki bi ga povzročalo delovanje podjetja.

krajani Polja z Jankovićem

Krajani Polja so izžvižgali župana Jankovića. (Foto: POP TV)

Krajani, ki so bili navzoči na seji sveta – ta je potekala na prostoru, kamor bi se preselil Papir Servis – po besedah Avseceve niso želeli, da jim predstavniki podjetja predstavijo selitev.

Papir Servis se ukvarja s predelavo odpadne embalaže ter papirja in kartona. Trenutno deluje na Vodmatu v ljubljanskih Mostah, do junija pa naj bi celotno predelavo preselil na Vevško ulico v ljubljansko Polje, za kar ima podjetje tudi vsa dovoljenja.

A krajane skrbi, da se bodo zaradi skladiščenja in predelave odpadne embalaže zaredile podgane in da bo zaradi neurejene kanalizacije Ljubljanica še bolj onesnažena z neprečiščenimi odplakami. Pričakujejo tudi povečan tovorni promet, hrup in izpuste. Podjetje ima zaradi svoje dejavnosti težave tudi s krajani v Mostah.

Direktor Papir Servisa je za današnji sestanek pripravil predstavitev podjetja, a je Vevčani niso želeli slišati. Domačini so bili glasni, ko je mikrofon v roke vzel ljubljanski župan Zoran Janković, pa so ga izžvižgali.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 217
 
doberdan11 10.03.2013 13:09:17
Krajani v Mostah? Še dobro, da niste napisali vaščani... Moste so skoraj center Ljubljane, ko vem, tam živijo meščani hmm...
etul 10.03.2013 10:07:20
Ubogi gospod Janković toliko je naredil za Ljubljančane oni ga pa gredo izžvižgat
Capodistriano 10.03.2013 08:33:36
Čestitam prebivalcem "najlepšega mesta na svetu" . A ste spregledali?
 
JE-BI GA 09.03.2013 15:19:39
Tega kredit majstra bi morala raja totalno izžvižgati, cela njegova poslovna pot je ena velika lopovščina in nateg. Z davkoplačevalskim denarjem mašetari kot bi bil njegov in na drugi strani gradi kupe milijonov v raznih davčnih oazah. Sicer za to poćetje je krivo sodstvo, ki je zgleda vso podkupljeno in to je slika slovenskih bogatašev, "SAME GOLJUFIJE" jih pokonci držijo, za delo tako ne vedo kako zgleda !!!!!!!!!!!!!!!
snifff 10.03.2013 12:12:16
++++++++
 
24vohomurckov 09.03.2013 14:32:26
....on pa nič kriv,ker je vso odgovornost zvrnil na državo...
sicer je pa jasno,da ga podpirajo ljubljančani v radiusu 1km od centra mesta....ostalim se pa žvižga zanj,ker so ga spregledali!!
 
mitja.vilar@ss-student.si 09.03.2013 13:47:48
Ko berem komentarje imam občutek, da ljudje niti ne berejo, o čem piše članek. Ugotavljanje, kakše da je Jankovič ali pa Janša je stalnica, nikjer in nihče pa ne ugotovi, da za te stbari plačujemo pravosodje. Ki naj ugotovi kako in kaj. Zakaj nihče ne protestira in žali preteklih pravosodnih mnstrov?
Kam s smetmi? Tega ne pove nihče. In to bi rešilo probleme v trenutku. Kako zmanjšati vplive na okolje ob predelavi česarkoli? Tudi tega ne pove nihče, ker ne ve. Probem SLO je da se o reševanju ključnih problemov pametujejo tisti, ki ne poznajo ne jedra problema ne rešitev. Največji problem poleg človeške neumnosti je nevednost. Ki najpogosteje korakat z roko v roki. Kateri drug državni uradnik pa gre pojasnit svoja stališča neposredno ljudem? Ne glede na to, kakšne poteze vleče ali je vlekel župan. Če bi na ministrstvu za okolje imeli pojma o tem, kako znižaš hrup pri predelavi, preprečiš razvoj škodljivcev, narediš procese prijazne okolju, bi to naredili. Za začetek jih je potrebno nekaj ali nekaj deset dati na delovna mesta, za katera so sposobni, njigovi nasledniki pa naj gredo na svoje stroške pogledat Dunaj, Munchen ali še bližje Salzburg. 230 km v eno stran in brezplačen wc ob avtocesti, če kupiš kavo.
Zadeva neprištevnosti je ob povsem strokovnih vprašanjih ugotavljanje, kaj je župan po horoskopu ali od kje je njegov dedek. V članku to ni opisan kot problem. Predelog ministrtvu in okoliškim stanovalcem: podgane in miši lovijo mački. Si morete misliti?
24vohomurckov 09.03.2013 15:06:00
...ammmmm....iz napisanega sodeč,bi človek mislil,da imaš doma leglo mačk......torej smeti pred tvoj prag!!?

pa še biznis lahko začneš....izvoz podgan!!?
 
G8J 09.03.2013 13:08:08
Zoki, zakaj si jezen?
Upam da mu ne pustite do besede še naprej
 
Netajkun 09.03.2013 11:10:37
zanimivo , kako si nekateri predstavljajo demokracijo in soodločanje državljanov
( ne dovolijo si nasprotovanja , se ne pogovarjajo več )
 
dule71 09.03.2013 11:08:11
ZAKAJ 24UR TAKO ŠČITI JANKOVIČA
LEJTE ČE JE BARABA JE BARABA
 
zoobkozob 09.03.2013 09:33:04
janković misli da je nedotakljiv
Več komentarjev