Slovenija

O usodi Duhovnikove na eni od prihodnjih sej

Ljubljana, 07. 06. 2012 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorniki Darsa so za predsednika izvolili Dušana Hočevarja, za njegovega namestnika pa Ivana Križnika. O usodi uprave družbe z Matejo Duhovnik na čelu bodo razpravljali na eni od prihodnjih sej.

Mateja Duhovnik
Mateja Duhovnik FOTO: Kanal A

Novi nadzorniki Družbe za avtoceste v RS (Dars) so na današnji ustanovni seji za svojega predsednika izvolili Dušana Hočevarja, za njegova namestnika pa Ivana Križnika. Imenovali so tudi revizijsko komisijo. O usodi uprave družbe z Matejo Duhovnik na čelu bodo razpravljali na eni od prihodnjih sej, je po koncu zasedanja povedal Hočevar.

Kot je pojasnil, so imeli nadzorniki pod točko razno precej vprašanj za upravo, od katere so zahtevali več pojasnil. Na vprašanje, katere teme so jih zanimale, je odgovoril, da predvsem tiste, o katerih so precej izčrpno poročali tudi mediji.

"Verjamemo, da bo uprava v roku tedna dni pripravila zadovoljiva pojasnila. Nadzorni svet bo na eni od naslednjih sej ta pojasnila proučil in tudi razpravljal o morebitni odgovornosti uprave," je napovedal.

Zatrdil je še, da se novi nadzorniki zavedajo odgovornosti, ki so jo sprejeli, in da želijo delati odgovorno. Dodal je, da si želijo, da bi Dars uspešno uresničeval zastavljene cilje.

Černač kritičen do vodstva Darsa

Minister Zvonko Černač je bil v preteklih mesecih že večkrat kritičen nad vodenjem Darsa. Meni namreč, da bi se družbo dalo voditi bolj gospodarno in učinkovito. Ministra je med drugim močno ujezilo dogajanje glede odstranjevanja cestninskih postaj.

Danes je Černač poudaril, da ni skrivnost, da je bilo v zadnjem letu s strani uprave Darsa pod vodstvom Duhovnikove sprejetih kar nekaj negospodarnih odločitev, skrivnost pa ni niti, da je pred kakim letom računsko sodišče zahtevalo uveljavitev odgovornosti uprave Darsa z razrešitvijo, a se to ni zgodilo.

"Tudi sam sem bil iz medijev seznanjen s tem, da so bile podpisane negospodarne pogodbe, ki presegajo znesek milijon evrov," je danes po seji vlade še dejal minister Černač.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

I G N O R A N T
08. 06. 2012 06.37
+0
Dajmo ukiniti ta DARS
HooplaToopla
08. 06. 2012 02.36
+2
"O usodi Duhovnikove na eni od prihodnjih sej" V kamnolom naj jo dajo delat do penzije pa se ne bo nikomur zgodila krivica. Ne vidim za kaj bi za tako preprosto odločitev sploh imeli nekakšno sejo.
zaenotnost
07. 06. 2012 21.03
+2
potrebna je velika previdnost VSEH, tu se je paslo veliko akterjev SLSa takrat so se zlizali Zidarjem, takrat so se jemale velike provizije...zdaj ti "nekateri strici" nič ne vedo, pa spet rinejo svoje rilce h koritu tu so veliki denarji in treba je biti zraven ni kaj Černač to ve...ravi človek na pravem mestu...morala in etika tu ne igrata nobene vloge
alterego
07. 06. 2012 17.53
+2
ni še odletela? ta pa ima hude strice za seboj, še Černač ji nič ne more...
Bojan-F
07. 06. 2012 17.31
+5
Zanimiv je spisek bivših predsednikov uprave DARS: - Brodnik Jože - Božič Janez - Siročič Rajko - Nemec Tomislav Razen mogoče g. Siročič Rajka so vsi lepo profilirani ob SLS. V teh vodah se je vrtel tudi g. Hojs Aleš sedanji minister za obrambo, v času koje je SDS poklonila v volilni kampaniji za državnozborske volitve 2008 volilnim upravičencem ("a i šire") nekaj 10 milionov evrov s prepoceni vinjetami.
odbogaposlan
07. 06. 2012 17.19
+3
Če te bodo zažgali, se bo tvoj pepel združil s prahom, če te bodo pokopali, te bodo požrli črvi, ali pa boš hrana črnim pticam, prašičem in psom. Govorim o telesu! KABIR
redroom
07. 06. 2012 16.26
+2
Seveda ne komentira, ko pa bo bivšega poslanca SDS HVAUCA na njeno mesti imenoval...hehehe.... naivneži
Konrad 001
07. 06. 2012 15.52
+1
Dejmo Zvonko, Matejo nažen za šporget, na njen mest pa dej enga, da bo odstranu te zoprne postaje in kretenoidno zaporo - omejitev v Povodju !
nazaret
07. 06. 2012 14.48
+1
Haha...to bo...pravi so v nadzornem svetu...
wsharky
07. 06. 2012 14.53
+3
... sami sposobni nadzorniki ... he he he ... ki bodo lepo plesali tako kot bo Zvonko igral ...
wsharky
07. 06. 2012 14.43
+1
... he he he .. Zvonko je prefrigan fant ... odgovornost za zamenjavo prelaga za javnost na nadzorni svet, v bistvu pa je ze vse odloceno v kabinetu, kjer se je pred leti prodajal Mercator ... he he he ...
wsharky
07. 06. 2012 14.45
+2
... ps. ... sicer pa je menjava na vrhu Darsa nujna, samo upajmo lahko, da bodo imenovali nekoga, ki bo sposoben vodit Dars in ne bo samo kimal in se klanjal ...
playback
07. 06. 2012 14.50
+4
Pa afne guncal kot ta Duhovnikova, ki je polna sebe in prazne glave.