Slovenija

FOTO: V Izoli je divjal tornado, ki je lomil drevesa in premetaval barke

Ljubljana, 13. 09. 2012 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
V.L./M.R./STA
Komentarji
185

V Izoli je divjal tornado, ki je lomil drevesa, prevračal barke ter odkrival strehe. Neurje pa je povzročilo tudi največji izpad elektrike na Gorenjskem. Brez elektrike je bilo kar 50.000 odjemalcev. Popoldne so Gorenjci doživeli še en krajši izpad.

Skoraj vsa Gorenjska je zaradi udara strele ostala v temi.
Skoraj vsa Gorenjska je zaradi udara strele ostala v temi. FOTO: Thinkstock
Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Slovenijo je dosegla hladna fronta, ki je prinesla padavine in precej nižje temperature. Včeraj zvečer so našo državo zajele močnejše nevihte z lokalnimi nalivi, ki so povzročile kar nekaj nevšečnosti.

Kot so za 24ur.com povedali na Arsu, je padlo med 40 in 90 litri dežja na kvadratni meter. Čez dan bodo padavine slabele in do večera ponehale. Največ dežja je padlo v Lescah, in sicer 91 litrov na kvadratni meter.

Gorenjska ostala v temi, popoldne zopet izpad na Jesenicah

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je okoli 22.30 na območju Gorenjske najverjetneje zaradi udara strele v daljnovod prišlo do izpada električne energije. Kot pravijo na Elektro Gorenjska, je bila motena ali prekinjena oskrba z električno energijo pri več kot 50.000 odjemalcih. Brez elektrike so tako ostali odjemalci na območju občin Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki in Žirovnica. Do izpada električne energije je danes zjutraj prišlo tudi v naselju Kalše v občini Slovenska Bistrica. Brez elektrike je ostalo 1250 odjemalcev. Okvaro so že odpravili.

Oglasila se nam je bralka iz Kranja. Kot je dejala, je bil Kranj včeraj zvečer 'mesto duhov'. Ko se je pripeljala z avtoceste, je bilo vse v temi. Cestne luči in semaforji niso delovali, stanovanjski bloki in bencinski servisi pa so bili brez luči. "Bilo je grozno," je dejala.

Vse dežurne ekipe so se takoj po izpadu odpravile na teren in se lotile odpravljanja napak, ki bodo popolnoma sanirane šele v naslednjih dneh. Že ponoči pa so uspeli zagotoviti rezervno napajanje. V desetih minutah je bila usposobljena postaja v Škofji Loki, 90 odstotkov odjemalcev je električno energijo dobilo do 2. ure zjutraj, nekaj po 4. uri pa so zagotovili še napajanje na območju Kranja in tako zagotovili elektriko vsem odjemalcem.

Na širšem območju Gorenjske so nekaj minut po 15. uri zopet ostali brez elektrike številni odjemalci, a so v kratkem napako odpravili. Vzrok so bile težave pri stikalnih manipulacijah, brez elektrike pa so bili v občinah Jesenice, Radovljica, Bled, Bohinj, Kranjska Gora in Žirovnica.

Acroni še vedno nima dovolj elektrike

Motena je le še oskrba železarne Acroni na Jesenicah, kjer je transformatorska postaja še v okvari. Pomočnik glavnega direktorja za proizvodnjo v Acroniju Blaž Jasnič je pojasnil, da Acroniju trenutno še vedno ne dobavljajo ustrezne električne energije za velike porabnike, kot so elektroobločna peč, ponovčna peč in valjavsko ogrodje, ki so "srce" proizvodnje.

Ob izpadu je po njegovih besedah popolnoma zastala proizvodnja, pri tem pa je nastala škoda tako na napravah kot na materialu, ki pa jo še ocenjujejo. Nekaj pred 15. uro so po njegovih besedah vendarle priključili elektroobločno peč v jeklarni, vendar je delovala samo pet minut, saj še vedno ni ustrezne preskrbe z električno energijo.

Natančni vzrok okvare zaenkrat ni znan, domneva pa se, da je izpad napajanja gorenjske regije posledica udara strele. V osrednji gorenjski razdelilni transformatorski postaji na Okroglem je tako eksplodiral katodni odvodnik napajanja, ki previsoko napetost odvede stran od postaje, je povedala Katarina Krasko Štebljaj, vodja službe za odnose z javnostmi Elektra Slovenije (Eles), ki je sistemski operater prenosnega omrežja.

Največji izpad elektrike v zadnjih desetih letih

Gre za največji izpad elektrike na območju Gorenjske v zadnjih desetih letih, saj je bilo brez napajanja celotno območje Gorenjske od Medvod do Kranjske Gore. Ocenjene škode zaradi okvare še ni, je pa velika, saj je nastala škoda na primarni opremi postaje na Okroglem in ostalih transformatorskih postajah, na katere se je zaradi prenapetosti prenesla okvara. Delavci Elektra Gorenjska bodo vse napake odpravili šele v prihodnjih dneh.

Kot so povedali na Elesu, tovrstne napake v času neviht niso redkost. Operaterji napako takoj zaznajo, jo odpravijo in električno energijo pošljejo po poti, ki jo je sposobna prenašati. Zato je pomembno zazankano omrežje, da se hitro zagotovi zanesljiv in kakovosten prenos elektrike tudi v takih situacijah, ko ena pot ne dela. Na Gorenjskem so današnji izpad reševali z vzpostavitvijo rezervnega napajanja, zanko pa bodo vzpostavili šele z izgradnjo povezave med Železniki in Bohinjem.

Zaradi udara strele zagorelo ostrešje

Okoli 1.30 zjutraj je v Malem Gabru v občini Trebnje zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje velikosti 20 x 15 metrov. Ogenj je uničil ostrešje v celoti, zgorelo pa je tudi 15 ton žita, 20 ton sena in slame, puhalnik, sušilna naprava in drugo kmetijsko orodje. Požar so omejili in pogasili gasilci gasilskih društev Trebnje, Veliki Gaber, Zagorica in Log.

Malo pozneje, okoli 3. ure zjutraj, je spet zagorelo v Malem Gabru. Spet je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Trebnje in Radohova vas so požar pogasili in pregledali ostrešje s termo kamero. Ogenj je ožgal manjši del ostrešja, zaradi udara strele pa je uničena električna napeljava.

Pozor, prekuhajte vodo!

Zaradi močnih padavin ponoči, ki so povzročile kaljenje vodnih virov, je treba vodo za pitje in pripravo hrane predhodno prekuhavati v nekaterih krajih na območju občin Štore in Dobrna. Ukrep prekuhavanja vode velja do preklica, so sporočili iz celjskega javnega podjetja Vodovod-kanalizacija. Vodo je treba tako prekuhavati v štorskih naseljih Kompole, Šentjanž nad Štorami in Laška vas, kjer je prišlo do kaljenja vodnih virov v Laški vasi in Žerovišah–Bojanski graben.

Zaradi kaljenja vodnega vira Landšperk pa je treba vodo prekuhavati tudi na območju Dobrne, in sicer v naseljih Lokovina, Pristova, Vinska gorica in v centru Dobrne, razen kompleksa Term Dobrna.

V Izoli divjal tornado

Ponoči so imeli gasilci polne roke dela. Največ intervencij so zabeležili v Izoli. V izolski marini je tornado sinoči podiral drevesa, odkrival strehe in prevračal jadrnice, ki so bile privezane v izolski marini. Direktor Jahtnega centra Izola Stanislav Žbogar je povedal, da je barke pometalo s suhih privezov v najbolj zavarovanem delu marine. Pri tem dodaja, da česa takega sam še ni videl. S stojal so padla štiri plovila in se poškodovala. Skupno je poškodovanih pet plovil, eno plovilo pa je močno nagnjeno. Tudi na izolski srednji šoli je dvignilo med 70 in 80 kvadratnih metrov strehe.

Priče govorijo o tornadu, vremenoslovec Brane Gregorčič z Arsa pa pravi, da uradnih podatkih o tornadu na agenciji nimajo, pri tem pa dodaja, da ga ne bi presenetil, saj so bile včerajšnje razmere za nastanek takšnega pojava ugodne.

V Jagodju v občini Izola je zaradi vetra drevo padlo na električne vodnike, zaradi česar je bilo treba odklopiti elektriko, gasilci pa so drevo razžagali in odstranili. Na Velikem trgu v središču Izole pa je veter drevo podrl na vodnjak.

V Izoli je neurje povzročilo kar nekaj škode.
V Izoli je neurje povzročilo kar nekaj škode. FOTO: Carmen Urdinh/Radio Capris

Veter je v Izoli poškodoval tudi okno in streho na cerkvi Marije Alietske na Manziolijevem trgu. Strešnike in okno so že odstranili ter zavarovali območje. Na Gregorčičevi ulici pa je veter odkril streho stanovanjskega objekta. Gasilci so streho prekrili, vendar so zaradi nevarnosti naknadnega padanja kritine s strehe delavci Komunale Izola ulico zaprli. Poškodovani sta tudi osebni vozili.

Odkrilo je tudi streho stanovanjske stavbe na Trgu padlih za svobodo, gasilci pa so streho površine 40 kvadratnih metrov prekrili s ponjavami in tako preprečili nadaljnje zamakanje. Veter je odtrgal tudi okoli 20 kvadratnih metrov pločevinaste kritine na srednji šoli Pietro Coppo v Žuštovičevi ulici, gasilci pa so poškodovano kritino odstranili.

Številne težave tudi drugod po državi

Na ulici Sergeja Mašera v Kobaridu so odmašili kanalizacijski jašek in tako preprečili zalitje stanovanjskega objekta. V Smledniku v občini Medvode je občan poklical na pomoč, ker mu je meteorna voda ogrožala objekt. Gasilci so odšli na kraj in dodali protipoplavne vreče.

Ponoči je v Ždinji vasi v občini Novo mesto meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci so prečrpali meteorno vodo, ob hiši očistili jašek in posesali vodo, ki je pronicala v hišo.

Zaradi burje je prepovedan promet za vsa vozila s ponjavami in hladilnike, in sicer na hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in Selom in na regionalni cesti Podnanos–Ajdovščina.

Meteorna voda je tudi zalila poslovne prostore Avtovleke Horvat v Krogu, v občini Murska Sobota. Gasilci so iz dveh poslovnih prostorov prečrpali približno 15 kubičnih metrov vode.

V Polzeli je zaradi močnih padavin Podvinska struga poplavila stanovanjsko hišo in rastlinjake. Obveščen je bil tudi dežurni rečni nadzornik. Potok Ložnica je tudi poplavil cesto Polzela–Založe v Založah.

Gasilci so posredovali tudi na Kunaverjevi ulici v Ljubljani. V domu starejših občanov je namreč zaradi naliva tekla voda s stropa. Meteorna voda je zalila kletne prostore srednje zdravstvene šole v Murski Soboti.

Ponoči so gasilci posredovali tudi v Potočah v občini Preddvor, kjer je veter čez cesto podrl drevo, v Tržiču pa se je izlila meteorna voda. Danes malo po 11. uri je bil v stanovanjskem bloku na nadstrešku zamašen odtok v občini Radovljica na Gradnikovi cesti, v občini Tolmin pa so po 13. uri odstranjevali polomljeno drevje na cesti Rut–Koritnica.

Prvi sneg na Vršiču po poletju.
Prvi sneg na Vršiču po poletju. FOTO: Sašo Agošton

Močan veter podiral drevesa

Ne samo meteorna voda, nevšečnosti je povzročal tudi močan veter. Zaradi močnega vetra in dežja je zamakalo v stanovanje bloka na ulici Sallaumines v Trbovljah. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so pregledali podstrešje objekta in postavili posode v stanovanju, kjer je tekla voda.

Močan veter je podrl drevo na lokalni cesti Podkum–Padež, v občini Zagorje ob Savi. Posredovali so gasilci PGD Podkum, drevo razžagali in odstranili s cestišča. Tudi na cesti Rodine–Lanšprež v občini Trebnje so dežurni delavci odstranili podrto drevo. Podrto drevo je oviralo promet tudi na cesti Štrekljevec–Jugorje v občini Semič.

Okoli polnoči je prišlo do podora skal na cestišče med Vrhovljami in Dutovljami v občini Sežana. Delavci CPK iz Sežane so skale odstranili s cestišča. Podrto drevo je oviralo promet na cesti Divača–Senožeče v občini Divača. Posredovali so delavci CPK iz Sežane, ki so podrto drevo odstranili s cestišča in omogočili prevoznost ceste.

Noč prinesla prvi sneg

Minula noč je prinesla tudi prvi sneg po poletju. Na Kredarici ga je v zadnjih 12 urah zapadlo okoli 10 centimetrov. Tudi z Vršiča poročajo o snežnih padavinah, nekaj centimetrov mokrega snega že imajo in še vedno sneži. Kot je za 24UR OB ENIH dejal Sašo Agošton iz Poštarskega doma na Vršiču, je zapadlo od 5 do 7 centimetrov snega, ki pa se ne oprijema podlage. Namerili so okoli 0 stopinj Celzija, poleg tega pa močno piha veter.

V fotogaleriji si poglejte fotografije snega na Vršiču:

Močna burja na Primorskem, Krka bo v Pobočju lahko celo poplavljala

Agencija za okolje še vedno opozarja, da bo do jutri zjutraj na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegla hitrosti od 90 do 120 kilometrov na uro.

Ponoči so reke v osrednjem in vzhodnem delu države dosegle velike pretoke. Večina rek na zahodu in v osrednji Sloveniji počasi stagnira.

Danes čez dan so še naraščale reke predvsem v južni, jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Reka Kolpa je presegla opozorilno vrednost pretoka in v manjšem obsegu poplavila, a je že začela upadati. V manjšem obsegu je poplavila tudi reka Dravinja. Narašča še reka Krka, ki bo v noči na petek v Podbočju dosegla pretok blizu opozorilnih vrednosti 200 kubičnih metrov na sekundo.

Več o vremenu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (185)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lnterReflections
13. 09. 2012 23.46
+0
Tornado:)? hahahahaha Reče se vodna tromba, ne tornado:)
Aaron-Heydar
14. 09. 2012 07.36
+0
Vodna tromba je tornado nad morjem. Je tako?
pkj
14. 09. 2012 07.43
+0
HooplaToopla
13. 09. 2012 22.57
+7
Evo! Amerika, ki jo nam ves čas obljubljajo.
EvelinaHana
13. 09. 2012 22.27
+5
Ma mene pa resnično zanima, kaj je bilo včeraj na Gorenjskem. Moji sorodnici sta iz Kranja in sta mi zatrdili,da je počilo in potem je bila nekaj sekund (ne tako kot pri streli, ko se bleščeče zabliska in poči naenkrat v eni sekundi), neka čudna ZELENA! svetloba. Nato ju je poklical prijatelj in spraševal, če je nor ko je to svetlobo videl ali pa sta jo tudi oni dve, na drugem koncu Kranja. Ali jo je še kdo ....
PejtGaPogledatBrane
13. 09. 2012 22.51
+6
kar nekaj ljudi je videlo to svetlobo v Kranju...začuda vsi iz drugih koncev Kranja (okolice). nepojasnjena svetloba,ki je trajala več kot 5 sekund, modra goba na nebu, zelen snop svetlobe...tudi na ElektroGorenjska niso ziher, če je bila strela...tko,da...
Cuti 89
13. 09. 2012 23.14
+1
Aaron-Heydar
14. 09. 2012 07.47
+1
Rekel bom pa ceprav bodo padali minusi in zaljive kritike. Zadnje dni so neidentificirana letala masovno skropila kemikaljie. Ker ne vemo tocno za katere kemikalije gre, projekt skropljenja pa uradno ne obstaja, je mozno, da so nas zadnje dni posipavali z nekimi drugimi, neobicajnimi kemikalijami. Ko udari strela (zelo visok el. naboj) skozi meglico kemikalij, jih razbije na atome oz. spoji v druge molekule - cisto odvisno od reaktantov... ce ste videli zeleno svetlobo je moznost, da so ob udaru strele reagirali bakrovi ali klorovi atomi, ki so prejeli tako veliko energije, da so zareli se nekaj sekund. Povejte svoje mnenje.
EvelinaHana
14. 09. 2012 08.19
+1
Kako naj povemo svoje mnenje, če se pa nam še sanja ne, kaj naj bi se dogajalo. Sicer pa - škropili kemikalije. Aaron, kako si prišel do tega in zakaj naj bi škropili???
Aaron-Heydar
14. 09. 2012 09.25
+0
Ze vec let sledim tem neident. letalom, ki spuscajo t.i. chemtrails - kemicne sledi. Ta tema je svetovno znana in spada pod teorijo zarote, ker uradno chemtrails ne obstajajo. Zakaj skropijo ne vem, nakazuje pa se, da zaradi manipulacije z vremenom. Nekaj podobnega kot pri skropljenju proti toci, vendar je le to uradno in primarna kemikalija znana - srebrov jodid. Glej vec v nebo in cez nekaj casa bos lahko takoj prepoznala navadno letalsko sled in chemtrail - kemicno sled.
EvelinaHana
14. 09. 2012 09.46
Hmmm - ok, toda na Elektro Gorenjska, pravijo, da ni udarila strela, ni bilo nobene škode (običajno komu "skuri" kakšen TV, modem, ...), elektrike pa ni bilo po celi Gorenjski, ....??? Čudno, čudno, ....
lean_thebest
13. 09. 2012 21.14
+1
haha keri senzacionalistični naslovi, to je možno samo na 24 kur
jez_jezen
13. 09. 2012 20.45
+4
Kakšen tornado??? dejte se zresnit in ločite vodno trombo od tornada.
pkj
13. 09. 2012 22.37
+3
pkj
13. 09. 2012 22.38
+1
malo poklikaj po internetu. wikipedia ima podatke o tem, pa še nekaj drugih strani.
Aaron-Heydar
14. 09. 2012 09.27
+1
jez_jezen: hitro in slepo si nasedel vremenoslovcem, ki predavajo in komentirajo na javnih TV kanalih.
Tone 12345
13. 09. 2012 20.26
+3
Gotovo bo tud še kaj sneg v bodoče padal a ne!!
A~C~A~B
13. 09. 2012 20.17
+4
ŠPELA VOZELJ najbolša novinarka na terenu . . . sam se muva full okrog ŽBOGAR-jevih ;-)
drek13
13. 09. 2012 19.29
+12
samo da je ambasada gavioli ostala cela!
rebelde
13. 09. 2012 19.50
+2
drek13
13. 09. 2012 20.06
+1
drek13
13. 09. 2012 20.07
+1
A~C~A~B
13. 09. 2012 20.18
+4
ja jutri je GAVIOLI ko bi vsekalo še enkrat pa da opere mal te skurjence
hitovc2
13. 09. 2012 19.16
+3
Kar neki tornado vidijo, da je le novica bolj klikana.. medtem na vipavskem in ajdovskem dajejo sušit perilo.. pač mal piha :)
VECCHIA SIGNORA 1
13. 09. 2012 19.11
+3
zanimivo, katastrofa v Izoli a jaz ne vem nič XD...čuj, tornado, lool ..aja, moja barkica je ko nova, oz še lepša, jo dež malo spral :))) 2.4 ščurkov, a ste bli v Izoli kdaj? :D
A~C~A~B
13. 09. 2012 20.24
+2
to nemoreš predvidet to pride vrtinec TROMBA z morja in naredi svoje in zatem vse mirno je bilo kot da se ni nič zgodilo . . . na srečo ni bilo žrtev je pa velika materjalna škoda
Carpaccho
13. 09. 2012 18.52
-2
Kar vam ne pase pac ne objavite ne? Hopla kaj pa če je vse res?
ill_be_back
13. 09. 2012 18.47
+3
Tornado v Sloveniji ?? NO WAY 0_0
pkj
13. 09. 2012 22.40
+3
pa ne bi bil prvi. ogromno jih je že bilo. nedolgo nazaj na kozini, pred tem v kamniku,... za prekmurske ravnice, pa da ne govorimo
Psemek_III
13. 09. 2012 18.28
+66
Pri meni je tudi včeraj divjal tornado, ko sem nasekan prišel domov. Tornado pete stopnje!
headshot402
13. 09. 2012 18.23
+2
Kakšen tornado ?
mukl
13. 09. 2012 18.14
+8
in spet kakor vedno, se na forumu, na konkretno ali kakršnokoli temo/prispevek, znajde plejada slovenceljskih veleumov, ki so požrli in popili vso pamet tega planeta/svetsa in bi jih npr. NASA z veseljem zaposlila za težke denarce, ker vse tako VEJO...
zazmaister
13. 09. 2012 17.50
+5
24ur pacenti težki
Denis Rantaša
13. 09. 2012 17.45
-3
na Gorenjskem.(* manjka pika*) Brez elektrike je builo(*bilo*) kar 50.000 odjemalcev.
masej
13. 09. 2012 18.01
+4
PejtGaPogledatBrane
13. 09. 2012 17.30
+1
Celotna Gorensjka regija je bila ponoči brez pikice svetlobe...ko smo poklicali na center za reševanje in zaščito so nam zatrdili,da je izpadu el.toka botrovala strela, ki je udarila v daljnovod....PRED KRATKIM PA NAM JE ZAPOSLENI NA ELEKTRU GORENJSKA ZATRDIL, DA DO UDARA STRELE SPLOH NI PRIŠLO! še sami ne vedo kaj se je pravzaprav zgodilo. več ljudi danes poroča o nenavadnih snopih svetlobe na nebu, nekdo je celo videl moder krog na nebu preden je zmanjkalo elektrike...kdo ve?
Ramzess
13. 09. 2012 18.07
+6
Zanimivo, ali kdo to kaj slikal ali posnel. Snop svetlobe, modri krog, ...ne vem tega z ničemer povezat, kak test laserja sigurno ni. Sicer pa ljudje tako slabo opisujejo.
šala bajzer
13. 09. 2012 18.12
+4
saj bojo vse zatajili, kot preiskavo v francoskih alpah Vsekakor pa ni normalna ta temperatura ze cel dan
rebelde
13. 09. 2012 18.21
+9
janezJalen, prav imas. preden je zmanjkalo elektrike se je res zgodilo nekaj cudnega. tudi kolegica mi je danes to povedala. nenormalen blisk je bil.
Jimi1
13. 09. 2012 18.40
+10
Nekdo je očitno na veliko kradel štrom in porušil sistem oz omrežje.... Bodo barabe iz NLP-jev in CD-ji že enkrat končno začeli plačevati električno energijo ?
senzacionalno
13. 09. 2012 19.15
+4
tudi jaz sem videla včeraj v Dolskem modre snope. res mi še vedno ni jasno, kaj bi to lahko bilo, mogoče od letala kakšna pomožna modra luč, ki je na več strani utripala ali pa kaj v zvezi z elektriko, ampak bilo je na nebu. No, marsovci še vedno m
senzacionalno
13. 09. 2012 19.16
+4
marsovci še vedno mislim, da niso bili. :)
SBR
13. 09. 2012 19.18
-3
ste imeli kak fešto včer pa ste ga pil al kako?
hitovc2
13. 09. 2012 19.19
+3
Ja bogi no.. mal brez elektrike pa hitro na center za reševanje klicat, ko da nimajo ob takem vremenu dovolj drugega dela.. a se ni dalo poročil gledat pa po netu skakat? Kakšni pacienti no.. težko mal potrpet, da rešijo.. ko bo bo...
dvanajstopic
13. 09. 2012 17.17
+3
vsi ki so doživeli tale mrk pa mogoče zdaj bolj cenijo razliko med računom za elektriko in računom za mobitel...v 4 članski družini je račun za brezveze klepetanje veliko večji kot račun za tisto kar res potrebujemo, pa se še vedno vsi usajajo kako je elektrika predraga...
Miha Klukovic
13. 09. 2012 17.06
+3
ah zgleda da sm jst edin k je mu na gorenskem štrom hehe hvala za moj stari ups heheh
likvidator
13. 09. 2012 17.13
+0
D3LIJA
13. 09. 2012 18.59
+0
Miha Klukovic
13. 09. 2012 19.46
+4
ne mam še dodatne baterije tko da tm ukol 4 ure drži to je pa kr velik pa tv pokur 300w približn pa še siol box ene 25w