Skozi Maribor vozil 130, skozi Bovec pa skoraj 100 km/h

Zaradi maratonskega merjenja hitrosti so bile slovenske ceste bolj varne. Zgodila se ni nobena smrtna nesreča ali nesreča s težkimi poškodbami. Vseeno pa vseh divjakov nadzor ni prestrašil. Policisti so tako ujeli pijanega 32-letnika, ki je skozi Maribor vozil s povprečno hitrostjo skoraj 130 kilometrov na uro.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Hitrost

32-letnik pod vplivom alkohola je skozi Maribor vozil s povprečno hitrostjo skoraj 130 km/h. (Foto: PPP Maribor)

S previdno vožnjo lahko tudi sami veliko prispevate k ohranitvi življenj. Ne hitimo za vsako ceno, zmanjšajmo hitrosti in tako preprečimo nepotrebne poškodbe in nepovratne posledice, ki lahko za vedno spremenijo naše življenje ali življenja drugih!
Policija

Policisti so med včerajšnjim merjenjem hitrosti naleteli na kar nekaj "ekstremistov", ki so z divjanjem po cestah ogrožali sebe in druge. Med tistimi, ki še posebej izstopajo, je 32-letni Mariborčan.

S provido so ga ob 23.10 ujeli na Titovi cesti v Mariboru. Na območju, kjer je omejitev 50, je vozil s povprečno hitrostjo 129,83 kilometra na uro. Policisti so mu odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, in ta je pokazal 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, je sporočil predstavnik PU Maribor. 

Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo do odločitve sodišča, kamor so za obe kršitvi vložili obdolžilni predlog in predlagali začasni odvzem vozniškega dovoljenja. Predpisana sankcija za vsakega od ugotovljenih prekrškov je 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

V enem dnevu (in kljub opozorilom) ujeli 1136 kršiteljev

Prehitra vožnja na gorenjski avtocesti

Voznik je na gorenjski avtocesti vozil 189 namesto dovoljenih 110 kilometrov na uro. (Foto: Policija)

Policisti so včeraj postavili več kot 600 kontrol. Poostreni nadzor so napovedovali že nekaj dni prej in večina voznikov je zato vozila po omejitvah. Večina, ne pa vsi. Policisti so v 12 urah odkrili 1136 voznikov, ki so imeli pretežke noge. "Na kraju so policisti s prekoračitvami seznanili 616 voznikov, v 520 primerih pa vozniki lahko v naslednjih dneh pričakujejo, da jim bodo posredovana obvestila o ugotovljenih prekoračitvah hitrosti oziroma plačilni nalogi," so povedali na policiji.

Med njimi je bilo nekaj hujših kršiteljev. Poleg že omenjenega mariborskega so na policiji izpostavili še voznika, ki je v naselju Kobarid vozil z 98 kilometri na uro, ter dva, ki sta na gorenjski in  pomurski avtocesti namesto dovoljenih 110 vozila 189 kilometrov na uro.

A bili so v manjšini in na policiji z zadovoljstvom ugotavljajo, da so bile naše ceste včeraj varne. Policija namreč ni obravnavala niti smrtnih prometnih nesreč niti nesreč s hudo telesno poškodovanimi udeleženci.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 70
mr.wu 21.04.2017 13:18:19
Najmanj prometnih je bilo lani v obdobju ko so policaji stavkali..
Več komentarjev