Slovenija

Skrivna večerja Janše, Krkoviča in Bavčarja

Ljubljana, 07. 12. 2012 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na robu Ljubljane so se na skrivnem sestanku srečali Janez Janša, Igor Bavčar in Anton Krkovič. Pravijo, da so se ob običajni večerji družili zaradi Združenja za vrednote osamosvojitve, a 21 let po osamosvojitvi jih povezuje tudi nekaj afer in sodnih procesov.

Na robu Ljubljane so se na skrivnem sestanku srečali Janez Janša, Igor Bavčar in Anton Krkovič. Pravijo, da so se ob običajni večerji družili zaradi Združenja za vrednote osamosvojitve, a 21 let po osamosvojitvi jih povezuje tudi nekaj afer in sodnih procesov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2004)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tritripet
07. 03. 2013 10.46
+1
Janša je prišel samo povedat, da se ne gre več.
MaunelNeuer
06. 07. 2013 16.45
+1
ja pomoje tud ja, ta pravega lopova si dobil
ledr
16. 12. 2012 13.01
+5
In ta vlada bo naredila red in pozaprla tajkune???? Pa kam gledajo ti slovenci ki volijo JJ???????
Lukec Tav?ar
12. 12. 2012 10.35
+11
urški mora biti pa precej nerodno
Jure Kacicnik
10. 12. 2012 17.22
+8
ah fantje zakaj takšna depresija, jaz pa pravim, Ivana so nam umorili, pod pretvezo da ga je ustrelil pjan in zadet lovec, zdej pa ni potrebe po pjanem in zadetem lovcu, bo kar kakšen trezen in prekleto dobro cilajoč občan, ki je med drugim tudi jager in so mu vse pobrali, vključno z upanjem... no pa bo rešeno, sicer spet čez pleča malih ljudi ampak, na koncu moramo vsi plačat svoje račune....
Psemek_III
10. 12. 2012 16.46
+10
Boli njih za nas! Mi smo samo lutke v njihovih očeh. Ma kaj drugega sploh rečt ob tej novici kot Dobrodošli v BANANISTANU! V pravni državi bi vsi trije že dolga leta pobirali milo pod tušem na Dobu, ker pa živimo v tej vuko**bini pa so nedotakljivi in to bodo tudi ostali, ker imajo preveliko moč. Razen, če bi vsi Slovenci stopili skupaj, samo to se ne bo zgodilo po mojem. Že iščem načine, da spokam iz Slovenije, ker kot mlad moški s 7. stopnjo izobrazbe v Sloveniji ne vidim prihodnosti. No, lahko grem pleskavice pečt, pa še s tem ne bi več dolgo služil, ker bo šlo vse v maloro. Tako lepa dežela pa ji vlagajo tako grdi ljudje.
Psemek_III
10. 12. 2012 16.46
+1
*vladajo, vglaga itak nobeden v nas, kar je tudi logično.
TiMe25
10. 12. 2012 14.16
+17
Tale banda misli da smo Slovenci naivni .... vsi bodo šli na vlak za CIper .....
tankopiš
26. 12. 2012 10.18
-4
MaunelNeuer
06. 07. 2013 16.43
+2
kdo je pa pokradu orožje 91"? tud komunisti??
Maštam
23. 02. 2018 09.56
Ta levi komaj v dveh mandatih popravijo kar ta desni v pol mandata za.....o.
Komentiranje prepovedano
10. 12. 2012 13.49
+11
Oj, le kaj nam pripravljaš, Majer....
pe?navodo
10. 12. 2012 23.25
+3
Kajer raje pravi Krkoviču in Bavčarju kaj kot pa prisluhne ljudstvu. Sicer na njegovem mestu bi vsak ravnal enako, ker ga bi bilo strah za svojo kožo.
meta37
10. 12. 2012 10.09
+8
Trije biserji, ki so niti 1% vseh biserov v Sloveniji se bašejo z davkoplačevalskim denarjem pred vojsko, ker je tam pač najbolj varno orožje.... Ma to pa res mora bit človek totalno izoliran od sveta, da nebi vedel oziroma bil prepričan v to, da iz tega in podobnega ni nič pametnega....
svetilka202
10. 12. 2012 00.43
+6
tankopiš
26. 12. 2012 10.19
-2
prpa24
09. 12. 2012 23.39
+12
Da nebi kdo slučajno mislil, da za nasiljem na zadnjih protestih, shodih,.. (NE) stojijo ljudje iz brigade MORIS,.. Zdaj ni več skrivnost. Na skrivni večerji je bil sprejet sklep: Rode, ki ga sliši cela Slovenija, mora v nedeljski "pridigi o dilemah preteklosti in pogledu v prihodnost", tako med vrsticami, preteklostjo in prihodnostjo, vendar vseeno jasno in glasno, vsem dopovedati zakaj "SE NA SLOVENSKEM POLITIČNEM PRIZORIŠČU POJAVI SKUPINA LJUDI, KI NAČRTNO UPORABLJA NASILJE V BOJU ZA ZMAGO" in povedati kdo stoji za njimi! Družina press.
pe?navodo
10. 12. 2012 23.28
-3
Glih natolcevat je nesmiselno. Obtožbe morajo biti tehtne. pa niti najmanj ne zagovarjam Rodeta ali kogarkoli drugega, samo da bi Rode odobraval uporabo tajnih skupin v boju zoper ljudstvo je pa hudo huda teza. Tudi če s uporabljajo gre to po moje mimo Rodeta in on ni seznanjen z tem.
prpa24
11. 12. 2012 18.01
+5
@ Uros Bukovec Rode je stavek povedal dva dni po skrivnostni večerji treh muškaterjev Slovenije na sklepnem delu praznovanja 550-letnice ljubljanske škofije (Novice RTV SLO: Rode: "Ne smemo zanemariti obrambe...). Sicer ga je povedal v povezavi z dilemami cerkve glede Osvobodilne fronte in v povezavi s tem, da bi ulico v Ljubljani poimenovali po škofu Hrenu. Novico sem komentiral in zapisal: Zvit in premeten je tale naš kardinal, ki natančno ve kaj in kako je potrebno povedati. Zato je sprevržena pridiga polna sprenevedanja. Hren!?? Je med 1600-1603 zažigal slovenske knjige. Osvobodilna fronta je bila nosilec upora proti okupatorju, cerkev pa ni bila v dilemi, ko je sodelovala z okupatorjem (cerkev na Urhu,..)!!?. Daj ne pridigaj Rode. Slovenci si bomo sami izbirali imena cest,.. sami pisali sodbe zgodovine. Cerkev pri tem lahko sodeluje, ne sme pa vsiljevati svojega stališča kakor, da je od Boga dano. Gotov si! Glede središča Slovencev pa vprašanje: Zakaj je za Cerkev središče Slovenije še vedno v Salzburgu in ne v Ljubljani? Citirani stavek pa sem uvodoma opremil z besedami: Kako domače v teh dneh zveni Rodetov stavek: …. In dodal: Da (NE) bi kdo slučajno mislil, da za nasiljem na zadnjih protestih, shodih,.. (NE) stoji nova osvobodilna fronta,..  Ali še misliš, da ni bil seznanjen s tem? Zame ni dileme, da je to namenoma povedal. Niti mu ne verjamem, ko govori o dilemah cerkve glede OF,..
Janko Hausmeister
11. 12. 2012 20.33
+3
Rode je stari lisjak ki ima podporo iz Vatikana !!!Preprosto bi morali ločit cerkev in državo ne pa da še jih podpiramo ,ljudstvo pa pomalem hira !!! Kje in kako živijo oni in kako ljudje !!???
+35
Blaž Zgaga: “Lahko. Vendar se v enem letu politični položaj v Sloveniji ni bistveno spremenil. Trdim, da je bila vseskozi skrita koalicija med Janšo in Pahorjem. Prvovrstni škandal je to, da je morala javna tožilka Branka Zobec Hrastar, ki je vodila zahtevno mednarodno preiskavo v zadevi Patria, tožilstvo zapustiti, ker je država ni bila sposobna zaščititi. Janša ima veliko moč, saj obvladuje sistem, ki ga je gradil 20 let. Govorim o pripadnikih bivše brigade Moris, ki so dobili zaposlitve na zelo pomembnih delovnih mestih v policiji, v uradu za varnost in zaščito, govorim o pripadnikih vojaške obveščevalne službe. Tisti, ki so šteli denar, ki so ravnali z gotovino, so še danes zaposleni na ministrstvu za obrambo, so zaščiteni, imajo dobre plače in niso nikoli odgovarjali za svoja dejanja.” Matej Šurc: “Zdaj, ko je Janša na oblasti ima tudi večjo odgovornost. Zato dobiva najina raziskava še večji pomen, ker ni samo zgodovina, ker ne govori le o preteklosti. Obravnava zlasti metode in načine delovanja tistih, ki zdaj držijo usodo Slovenije v svojih rokah. Ne izide vsak dan knjiga, ki opisuje nečedne posle aktualnega predsednika vlade.” Blaž Zgaga: “Največji škandal je, da je človek, ki je v kazenskem postopku zaradi korupcijskih kaznivih dejanj, kljub temu, da je izgubil volitve, postal predsednik vlade.”
+14
Blaž Zgaga: “Vsakdo, ki bo prebral dokumente, objavljene v tretji knjigi, bo zgrožen nad tem, na kakšen način jim je uspelo prikriti svojo dejavnost. V znanem primeru odkrite pošiljke orožja na Brniku je sicer prišlo do kazenske ovadbe proti Janezu Janši, Igorju Bavčarju, Nikolaju Omanu, Konstantinu Dafermosu (znanemu trgovcu z orožjem z Dunaja), Ludviku Zvonarju in Francu Kosiju. Ko pa jo je v roke dobila tožilska skupina za posebne namene, so čez noč umaknili pregon zoper peterico in ga nadaljevali samo proti svetovalcu Franciju Kosiju. Na koncu so še od tega odstopili. Ob tem je tožilec zapisal, da ne obstaja niti en dokaz, da bi storil kaznivo dejanje, ampak samo seznam prilog dokazov v kazenski ovadbi obsega več kot 50 točk. Pomembne so ugotovitve notranje preiskave v Vomu z imenom Trgovina. Že leta 1994 so slovenski preiskovalci odkrili skoraj vse o trgovini z orožjem. 42 uslužbencev Voma so zaslišali v skladu z zakonom o kazenskem postopku in nastalo je obsežno poročilo o trgovini z orožjem, ki so ga predali takratnemu obrambnemu ministru Jelku Kacinu, on ga je posredoval predsedniku vlade Janezu Drnovšku, nakar je vse potihnilo. Takrat so vse prikrili. Republika Slovenija je že leta Blaž Zgaga: “Vsakdo, ki bo prebral dokumente, objavljene v tretji knjigi, bo zgrožen nad tem, na kakšen način jim je uspelo prikriti svojo dejavnost. V znanem primeru odkrite pošiljke orožja na Brniku je sicer prišlo do kazenske ovadbe proti Janezu Janši, Igorju Bavčarju, Nikolaju Omanu, Konstantinu Dafermosu (znanemu trgovcu z orožjem z Dunaja), Ludviku Zvonarju in Francu Kosiju. Ko pa jo je v roke dobila tožilska skupina za posebne namene, so čez noč umaknili pregon zoper peterico in ga nadaljevali samo proti svetovalcu Franciju Kosiju. Na koncu so še od tega odstopili. Ob tem je tožilec zapisal, da ne obstaja niti en dokaz, da bi storil kaznivo dejanje, ampak samo seznam prilog dokazov v kazenski ovadbi obsega več kot 50 točk. Pomembne so ugotovitve notranje preiskave v Vomu z imenom Trgovina. Že leta 1994 so slovenski preiskovalci odkrili skoraj vse o trgovini z orožjem. 42 uslužbencev Voma so zaslišali v skladu z zakonom o kazenskem postopku in nastalo je obsežno poročilo o trgovini z orožjem, ki so ga predali takratnemu obrambnemu ministru Jelku Kacinu, on ga je posredoval predsedniku vlade Janezu Drnovšku, nakar je vse potihnilo. Takrat so vse prikrili. Republika Slovenija je že leta 1994 imela vse možnosti, da bi preiskala trgovino z orožjem in zaprla to sramotno poglavje slovenske zgodovine, a tega ni storila. Zaradi političnega interesa nekaterih na vrhu slovenske države.”1994 imela vse možnosti, da bi preiskala trgovino z orožjem in zaprla to sramotno poglavje slovenske zgodovine, a tega ni storila. Zaradi političnega interesa nekaterih na vrhu slovenske države.”
svetilka202
10. 12. 2012 00.43
-9
KOMI81
09. 12. 2012 17.56
+21
Tej ljudje se res upajo sprehajat naokoli????
KOMI81
09. 12. 2012 18.02
+21
MaunelNeuer
06. 07. 2013 16.44
prpa24
09. 12. 2012 17.53
+26
Krkovič: prepričan sem, da na skrivnem sestanku nismo govorili o dogajanju na ulici!!! Le kdo ga je prepričal v to? Ali misli, da je nas prepričal, da bi verjeli v to? Bavčar pa: šlo je e,e, e,e za predsedstvo, e,e,e, tele za združenje,..e,e,e vrednote! O v gostilni dogovorjeni strategiji koalicije: ´vse pokrast, na prijatelje prepisat in nobenega zakona upoštevat´ ? Manjka samo še izjava velikega vodje! Ta bo objavljena na twiterju! Do A kanala te signali še niso prišli! V štabu na Trstenjakovi šele pripravljajo video in izjavo za javnost. Iz zaupnih virov pa je pricurjala novica, da naj bi šla nekako takole: "Začeli smo s suverenostjo, se borili za osamosvojitev, zdaj pa gre za našo osvoboditev!" Mislim, da štejejo črke, če sporočilo ni predolgo. Počasni so
k_komet
09. 12. 2012 21.09
+1
...mogoče jim je pa kdo črke ukrado...pa iščejo krivca...:))
transs
09. 12. 2012 16.40
+30
Mogoče so se dobili,da se zmenijo kdo bo zmagal v Gostilna išče šefa! :) Združenje za vrednote osamosvojitve...kako združenje je to,da so se morali dobiti tajno,da o pogovorih sploh ne poročajo,vsi trije pa komentirajo kot razglašene lajne?Ali bi me moralo to skrbeti???Že njihov renome mi diši po pokvarjenih jajcih.
march76
09. 12. 2012 16.31
-37
Ja in?So morda drugorazredni državljani da ne smejo na večerjo?
jansa-arms
09. 12. 2012 16.39
+32
meta37
10. 12. 2012 10.06
+10
Uf, kdo je katerorazreden se več ne gremo!!!! Gremo se en narod in eno čast! Torej en RAZRED IN ENO PAMET! Vsem pa je zelo zelo jasno, zakaj so ravno ti trije biseri večerjali pred vojašnico za vsak slučaj, ker je tam še polno orožja!!!!!
rde?e in ?rno
09. 12. 2012 16.29
-1
pravica do samoodločbe ni nikoli dokončno konzumirana, je stalna in vsakemu dosegljiva.
rde?e in ?rno
09. 12. 2012 16.28
+8
pred lopovi se lahko braniš tudi s silo.
svetilka202
10. 12. 2012 00.44
-7
zigaana123
09. 12. 2012 16.11
+15
21.12 bojo oni vidl! Pa nebom klel da bo ta komentar lahko ostal na 24ur ampak da vidim enega od janšistov bo.........!!!!! kako si upajo?!?!?!??!?!?!?!?!
rkl
09. 12. 2012 16.04
+21
sem slišal da so cajtengarji vprašali Krkoviča od kod mu toliko odlikovanj pridobljenih v 10DNEVNI vojni pa je odgovoril da za vsak dan po enega v soboto in nedeljo pa po dva...