Slovenija
Oglas

Skupina MOL z bencinskimi servisi MOL že 46 krat v Sloveniji

Ljubljana, 13. 09. 2017 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Zadnji v vrsti novo odprtih bencinskih servisov MOL in že 46. v Sloveniji, je svoje prve goste pozdravil junija na Bratislavski cesti v Ljubljani. V glavnem mestu Slovenije lahko tako obiščete že 3 bencinske servise MOL, poleg najnovejšega na Bratislavski cesti, sta namreč v Ljubljani še bencinska servisa MOL na Letališki in na Rudniku.

3. največja mreža bencinskih servisov v Sloveniji

Pot do zadnjih uspehov v rasti poslovanja, je podjetje MOL Slovenija d.o.o. s sedežem v Murski Soboti, tlakovalo že vse od ustanovitve leta 1996. Prva bencinska servisa MOL sta bila odprta dve leti pozneje in sicer v Rogaški Slatini in v Kidričevem. Kontinuirana rast predvsem v vzhodnem delu Slovenije je kronala uspeh leta 2009 s prvim avtocestnim bencinskim servisom MOL Pince na meji z Madžarsko. Z večjim nakupom nekdanje mreže bencinskih servisov trgovske družbe Tuš, pa je podjetju uspel tudi večji preboj na zahodni del Slovenije. Cilj podjetja MOL Slovenija je nadaljnja rast predvsem v regijah in krajih kjer gostje še nimajo možnosti obiskati kakšnega od bencinskih servisov MOL. To je podjetju uspevalo z gradnjo lastnih bencinskih servisov in nakupom še ene izmed mrež bencinskih servisov, nekdanje mreže Agip v letu 2016. S tem je podjetje še dodatno utrdilo položaj tretje največje maloprodajne mreže bencinskih servisov v Sloveniji.

MOL PR - 9
MOL PR - 9 FOTO: MOL PR

Članica Skupine MOL

Podjetje MOL Slovenija je članica Skupine MOL, vodilne mednarodne in integrirane naftne in plinske družbe z več kot 100 let bogatih izkušenj v industriji. S svojimi dejavnostmi je Skupina MOL prisotna v več kot 30 državah po svetu in zaposluje več kot 25.000 ljudi. Po višini prihodkov je Skupina MOL druga največja družba v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, rekordne rezultate poslovanja pa beleži že drugo leto zapored kar potrjujejo tudi številne nagrade. Divizija Downstream Skupine MOL, ki vključuje dejavnosti rafinerij, petrokemičnih enot, trženja in logistike, je v letu 2016 prejela nagrado Petroleum Economist Awards za Downstream podjetje leta. Več nagrad pa je Skupina MOL samo v zadnjem obdobju prejela tudi za svoje programe pridobivanja talentov ter razvoja zaposlenih.

Več kot 2.000 bencinskih servisov Skupine MOL v Evropi

Mreža več kot 2.000 bencinskih servisov Skupine MOL v Evropi nudi svojim gostom prijeten prostor za počitek na njihovih poteh. Goriva vrhunske kakovosti, motorna olja in tekočine lastne proizvodnje in navsezadnje slastna ponudba v Fresh Corner-jih, so razlogi za zvestobo gostov bencinskih servisov Skupine MOL in za več kot 1 milijon transakcij na bencinskih servisih MOL na dan. Fresh Corner kotički, ki so odgovor na sodobne potrebe kupcev, postopoma prihajajo na vedno več bencinskih servisov MOL tudi v Sloveniji in gostom ponujajo sveže pripravljene sendviče, odlično kavo s svežim mlekom ter ostale napitke, pekovske izdelke iz lastnih pekarn, smoothie-je, sveže iztisnjene sokove in ostale odlične jedi. Cilj Skupine MOL je biti prva izbira za stranke na poti zato je še kako pomembno zavedati se, da poleg kakovosti izdelkov k temu pripomore tudi nakupna izkušnja. Skupina MOL zato poseben poudarek daje najbolj optimalnim rešitvam in relevantni ponudbi za kupce.

Lastne rafinerije

V Skupini MOL obratujejo 4 rafinerije kar zagotavlja varnost oskrbe ter spremljanje kakovosti produktov v celotni proizvodno oskrbovalni verigi. Vrhunska kakovost rafinerijskih proizvodov Skupine MOL je plod razvojnega oddelka v Skupini MOL, kjer se združujeta bogastvo dolgoletnih izkušenj in strokovna znanja MOL-ovih strokovnjakov.

MOL PR - 7
MOL PR - 7 FOTO: MOL PR

Močna petrokemijska poslovna veja

V Skupini MOL deluje tudi močna petrokemijska poslovna veja z dvema petrokemičnima enotama. V skladu z začrtano strategijo 2030, ki jo je Skupina MOL predstavila javnosti lansko leto, je Skupina MOL ravno v teh dneh dosegla prvi pomembni mejnik na svoji poti industrijske transformacije. Licenčni dogovori, ki jih je podpisala z družbama Evonik in  thyssenkrupp, bodo namreč Skupini MOL omogočali proizvodnjo propilen oksida. Skupina MOL namerava postati pomemben proizvajalec polietrnih poliolov, zelo pomembnega proizvoda, ki se uporablja v avtomobilski industriji, pohištveni industriji ter v proizvodnji embalaže. Petrokemičnim dejavnostim, ki jih želi Skupina MOL še okrepiti, je namenjeno okrog 1.9 milijarde dolarjev za investicije na področju kemikalij in petrokemije v obdobju 2017-2021. Industrijski kompleks za proizvodnjo propilen oksida, ki bo zgrajen na Madžarskem, bo največji posamični organski investicijski projekt Skupine MOL v letih 2017-2021.

Jasno začrtana strategija – Vstopimo v prihodnost

Skupina MOL je v letu 2016 predstavila svojo dolgoročno strategijo imenovano MOL Group 2030 – Enter Tomorrow (Vstopimo v prihodnost). Skupina MOL si v skladu z jasno začrtano strategijo prizadeva v 15 letih postati vodilna na trgu distribucije alternativnih goriv. Opcije alternativnih goriv, kot na primer utekočinjen naftni plin (UNP) in stisnjeni zemeljski plin (SZP) ter tudi elektro polnilci, bodo dostopni na bencinskih servisih MOL. Tudi tukaj Skupina MOL že uresničuje strateške načrte gradnje mreže več kot 250 električnih polnilcev v regiji Osrednje in Vzhodne Evrope kot del NEXT-E konzorcija, ki je za ta namen prejel 19 milijonov EUR sredstev iz EU. V Sloveniji bo Skupina MOL na bencinskih servisih MOL postavila 11 hitrih in 1 ultra hitro polnilnico. Poleg tega strategija vključuje inovativne mobilne storitve tako za fizične kot institucionalne kupce. Te storitve bodo vključevale deljenje avtomobilov in voženj, električno mobilnost in upravljanje ter najem voznih parkov. Cilj Skupine MOL je kreirati trajnostno in profitabilno rešitev za mestne javne transporte, priti bliže kupcem in vstopiti v nove dimenzije: rasti tudi kot ponudnik storitev s ponudbo veliko različnih storitev in produktov.

Naročnik oglasa je Skupina MOL.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3