Slovenec v ožjem izboru za sanjsko službo v Avstraliji

33-letni kranjski fotograf Luka Dakskobler, ki fotografira že polovico svojega življenja, je med 45 tisoč kandidati z vsega sveta prišel v ožji izbor 25 fotografov. Že to je uspeh, ki ga nisem pričakoval, pravi, a zdaj počasi dojemam, da je selitev v Melbourne povsem mogoča.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Luka Dakskobler

Luka Dakskobler (Foto: POP TV)

Avstralija tokrat ni ponudila ene, ampak kar šest sanjskih služb. Med drugim iščejo fotografa, kar je zamikalo tudi Slovenca Luka Dakskoblerja.

Eden najboljših v tem poklicu pri nas – z reportažo o še ne 12-letni deklici, ki je tako bolna, da se sporazumeva le z očmi, je postal letošnja zvezda festivala Slovenia Press Photo – je prepričal organizatorje. Med 45 tisoč kandidati z vsega sveta so ga uvrstili med 25 najboljših. Selitev v Melbourne je torej povsem mogoča.

Poglejte predstavitveni video, ki je Luka Dakskoblerja popeljal v finale:

Šest sanjskih služb za sanjsko plačo

Avstralci iščejo nekoga, ki bo obiskoval in ocenjeval festivale in različne dogodke ter se tako pomešal med sydneyjsko visoko družbo, iščejo tudi fotografa vsakodnevnega življenja in degustatorja, ki bo preizkušal jedi in vina v najboljših avstralskih restavracijah, gostilnah in barih. Tri delovna mesta pa so rezervirana za bolj avanturistične duše, in sicer iščejo nekoga, ki se bo potepal po avstralski divjini, čuvaja nacionalnega parka in skrbnika divjih živali.

V pogodbi za šestmesečno delo je tudi 100.000 avstralskih dolarjev (78.000 evrov) – od tega je polovica sredstev plača, druga pa je za življenjske stroške.

Služba

(Foto: www.australia.com)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 31
 
ONniON 28.04.2013 13:56:38
Vso srečo v avstraliji v deželi tam spodaj ti želim ! upam da ti bo všeč avstralija
Več komentarjev