'Slovenija - Latvija za Srbe'

"Slovenija je Hrvaška, za tiste, ki razmišljajo. Ali Črna gora siromašnih in nezaželen otrok BiH," meni humorist Jon Stewart.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Jon Stewart

"Kje je Slovenija?" se sprašuje Jon Stewart.

Jon Stewart, voditelj enega najbolj priljubljenih humorističnih šovov v ZDA, si je po obisku ameriškega predsednika Georgea Busha močno privoščil Slovenijo. Z njo so se na njegovem repertoarju znašle tudi Hrvaška, Srbija, Črna gora in BiH.

V oddaji oddaji The Daily Show, 12. junija na ameriški televiziji CNN, se je Jon Stewart spravil na svojo najljubšo žrtev Busha ter njegov obisk v Evropi. ''Prva postojanka v ponedeljek - vrh Evropske unije v Sloveniji. Oziroma kot ji rečem jaz - na Hrvaškem, za tiste, ki razmišljajo. Ali Črna gora siromašnih, nezaželen izvenzakonski otrok Bosne in Hercegovine, Latvija za Srbe, torej država, za katero ne vem natančno, kje je,'' je povedal v smehu.

Stewart se je nato osredotočil na Bushevo izjavo: ''Gospod premier, rekel sem, da je Slovenija majhen košček nebes. Če dovolite, izjavo bi spremenil. Slovenija je velik košček nebes.'' Komik je nadaljeval: ''Ne, ne, čakaj. Tudi to bi spremenil, je kakor košček nebes med dvema kosoma toplega testa, postreženimi z gurmansko gorčico in krompirčkom po lastnem izboru!''


Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 85
carpe.diem@masicom.net 18.06.2008 11:10:04
Prosper, na žalost je Hrvaška postala znana tudi po dolgoletni vojni. Takrat (v času vojne) se je ogromno pisalo o vojni na Balkanu, na Hrvaškem in v BIH. Še vedno boš, če boš vprašal kakšnega tujca, po čem je znana Hrvaška, naletel na odgovor, da je bila tam dolgo vojna. Zato npr. Hrvaško in BIH bolje poznajo. Zdaj postajate znani po nogometu in obali. To drži. Tisti, ki so pa pristojni za promocijo Slovenije v svetu, pa itak ne naredijo prav nič, da bi Slovenija postala kaj bolj prepoznavna. Še vedno smo za mnoge Slovaška, kot sem spodaj napisal.
Več komentarjev