Slovenija

Slovenija na vrhu sveta

Ljubljana, 01. 07. 2006 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

SD "ne želi biti samo socialni korektiv v politiki, ampak gonilna sila razvojnega toka", je dejal Borut Pahor.

Borut Pahor je sestavo strankarskega programa zaupal mladim intelektualcem.
Borut Pahor je sestavo strankarskega programa zaupal mladim intelektualcem. FOTO: POP TV
Če smo bili SD, predvsem pa kakšna od naših predhodnic, v vseh 20 letih nekakšni zgodovinski zamudniki in smo se priključevali na politične projekte, ki so jih vzpostavljale druge politične sile, potem želimo sedaj biti nosilna, vodilna politična sila, ko gre za omogočanje pogojev za pospešen razvoj in za približevanje Slovenije vrhu razvitega sveta. Prvak SD Borut Pahor

Predsedstvo SD je soglasno sprejelo besedilo novega programa stranke z naslovom Slovenija v vrhu sveta, ki ga bo članstvo sprejemalo prihodnjo soboto na kongresu stranke v Novi Gorici. Program po besedah predsednika SD Boruta Pahorja izraža ambicioznost stranke, ki "ne želi biti samo socialni korektiv v politiki, ampak gonilna sila razvojnega toka". Kot je dejal po seji predsedstva v Ljubljani, upa, da bo nova usmeritev stranke na kongresu dobila trdno podporo.

SD se po Pahorjevih besedah z novim programom ne odreka nekaterim tradicionalnim vrednotam, jim pa v novem kontekstu časa daje nove značilnosti. Tako na vrh svojega političnega načrta postavlja razvoj. V stranki želijo prispevati k pospešenemu gospodarskemu in socialnemu razvoju Slovenije, ki bi ljudem prinesel višjo kakovost življenja in družbo, v kateri bi se počutili doma in varno.

Dejstvo, da je razvoj na prvem mestu, bi lahko med članstvom sprožilo vprašanje, ali se s tem vzpostavlja drugačno ravnovesje med razvojem in socialno varnostjo, je ocenil Pahor. "Naš odgovor v tem programu je, da je mogoče v sodobnem svetu zagotoviti socialno varnost samo skozi pospešeni razvoj," je dodal.

Program sestavili mladi intelektualci

Program je pripravila skupina mladih intelektualcev pod vodstvom podpredsednika stranke Igorja Lukšiča, kar bo po Pahorjevi oceni mogoče razbrati iz besedila. "Zelo sem zadovoljen, da smo se odločili za to pogumno dejanje. Nikoli doslej naša stranka ni dala v roke svoje prihodnosti tako široko mladi generaciji." Ne glede na to novi program nagovarja vse ljudi, ki se v njem prepoznajo, je dejal.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

albertinum@excite.com
01. 07. 2006 14.49
Pahor vedno govori o prihodnosti, o pogumu, viziji itd. Ko pa se je treba do kaksne zadeve konkretno opredeliti, pa zmrzne. Pahor je predsem komedijant, ki svoje poze (zamisljenost, samoprepricanost, globoko razmisljanje) ure dolgo trenira pred ogledalom. Na TV se vedno zamisli kao da globoko premisljuje, v resnici pa gre za prazno glavo. Je pa dober igralec in PR-ovec, tu mu je treba priznati. A to se ni material za voditelja.