Slovenija

Slovenija poslala memorandum za arbitražo v Haag

Ljubljana/Haag, 11. 02. 2013 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenija je na arbitražno sodišče v Haag že poslala svoj memorandum za arbitražo o meji s Hrvaško. Na sekretariat sodišča v Haag je Slovenija poslala tako tiskano kot elektronsko verzijo.

Državi si bosta prek sekretariata Stalnega arbitražnega sodišča, ki je tudi sekretariat ad hoc arbitražnega sodišča za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško, izmenjali elektronski obliki memoranduma, vendar za zdaj iz Haaga še niso dobili sporočila, da je Hrvaška svoj memorandum že poslala, so pojasnili na zunanjem ministrstvu.

Vesna Pusić in Karl Erjavec
Vesna Pusić in Karl Erjavec FOTO: Aljoša Kravanja

V Haag so iz Ljubljane z diplomatsko pošto poslali tudi tiskano verzijo memoranduma z vsemi prilogami, tiskano verzijo za Hrvaško pa bodo še poslali. To bodo storili preko veleposlaništva v Zagrebu, so še pojasnili na ministrstvu.

Rok za oddajo memorandumov za arbitražo se izteka z današnjim dnem. Državi si ju morata izmenjati, po eno verzijo pa morata posredovati tudi vsem petim članom arbitražnega sodišča. Za to naj bi poskrbel sekretariat.

Slovenski memorandum po navedbah slovenske agentke pred arbitražnim sodiščem Simone Drenik obsega okoli 450 strani in ima še za okoli 800 strani prilog. Hrvaški pa po navedbah zunanje ministrice Vesne Pusić v celoti obsega okoli 3800 strani, pri čemer obrazložitev predmeta spora obsega okoli 300 strani, ostalo pa so priloge.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
12. 02. 2013 09.59
+2
"Slovenija poslala memorandum za arbitražo v Haag" Tako je. Bravo!!! Saj gre pri tem za obtožnico proti J.J.-ju, mar ne? Pred mednarodnim sodiščem v Haagu, ker je pri nas sodni sistem privatiziran? Ali pa sem spet kaj preslišal?
Jaka Planinc
12. 02. 2013 09.31
RJAVEC JE ŠE EDINI KI KAJ SKUP SCOPRA,KER JE COPRNIK,NI PA KARAKTER,JE PA KAMELEONSKI TIP.
KARENTIP
12. 02. 2013 08.43
Sicer nimam pojma kaj pomeni memorandum, me pa beseda sam zelo močno spominja na MEMORIUM, kar mislim, da pomeni spomin. Upam, da nam po razsodbi ne bodo ostali le spomini na boljše čase.
Pero Žvegli?
12. 02. 2013 02.17
+1
Ma sploh se tolk ne gre za mejo, mi bomo že dobili tako zaželjeni dostop do mendnarodnih voda, ampak največ bodo izgubili Hrvaški državljani, predvsem zaradi tega, ker bo Hrvaška obala pokupljena od najboljšega ponudnika.
olyca
11. 02. 2013 21.02
+3
V Haagu so že zadevo odprli, meja je nekje pri Reki, mogoče celo malo nižje, tako da Hrvati žal, sami ste hoteli tako !
acim
11. 02. 2013 21.01
+6
Bolj bi bilo da bi v Haag poslali osebe katere so Balkancem preprodajale orožje.
vicvic
11. 02. 2013 17.31
+12
UPAM, DA BO ZADEVA STEKLA V PRAVO SMER, PREDVSEM NAJ NEBO KRIVIČNIH PREMIKANJ IN NESREČNIH LJUDI OB MEJAH.sAMO PRAVIČNA MEJA JE PRAVA MEJA. gLEDE NA TO, DA SE DOLOČENI ZASELKI ŽE PRAZNIJO, NE VERJAMEMO V PRAVICO. nAJ BO NAČELO, TUJEGA NOČEMO, SVOJEGA NE DAMO.