Slovenija

Slovenija praznuje dan državnosti, Pahor odprl predsedniško palačo za obiskovalce

Ljubljana, 25. 06. 2017 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Slovenija danes praznuje dan državnosti in 26. obletnico osamosvojitve. Borut Pahor je ob tej priložnosti odprl predsedniško palačo, kjer je gostil obiskovalce. Na današnji praznik je Pahor tudi položil venec k spomeniku padlim v vojni za Slovenijo Pomnik 1991 na ljubljanskih Žalah.

Slovenija danes praznuje dan državnosti in 26. obletnico osamosvojitve. Vrhunec prazničnih prireditev je bil že v soboto zvečer. Na Kongresnem trgu v Ljubljani je bila osrednja državna proslava z govorom predsednika republike Boruta Pahorja. Pred tem je bila slavnostna seja državnega zbora. Predsedniška palača bo danes odprta za obiskovalce.

Predsednik Pahor je v govoru na Kongresnem trgu ocenil, da je Slovenija absolutno sposobna urejati vse izzive v korist njenih nacionalnih interesov, skupnih evropskih ambicij in čezatlantskega zavezništva.

Zbrane na seji državnega zbora je nagovoril podpredsednik zbora in poslanec SD Matjaž Nemec, ki je opozoril, da enotnost naroda ne pomeni živeti brez razlik, temveč z razlikami, vendar ob zavedanju pomena skupnih vrednot.

Še pred sejo državnega zbora je Pahor v predsedniški palači priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.

Pahorjev urad odprt za obiskovalce

V predsedniški palači so ob današnjem dnevu državnosti odprli vrata obiskovalcem. Sprejel in nagovoril jih je predsednik republike Borut Pahor skupaj s svojo partnerko Tanjo Pečar. Pri tem je vsem državljankam in državljanom izrekel praznične čestitke z najboljšimi željami. Po njegovih besedah praznik zaznamujemo "v luči zmernega optimizma".

Predsednik Pahor je obiskovalce povabil tudi v svojo predsedniško pisarno. Poudaril je, da velja ob dnevu državnosti in 26. obletnici slovenske osamosvojitve izpostaviti skupne vrednote, saj lahko na njih gradimo prihodnost. Dodal je, da je na osrednji državni praznik vendarle dopusten kanček optimizma več, tako na osebni in družinski ravni kot na ravni države.

Pahor je danes tudi položil venec k spomeniku padlim v vojni za Slovenijo Pomnik 1991 na ljubljanskih Žalah. V predsedniški palači pa je snovalcem in ustvarjalcem oglaševalske akcije s sloganom Slovenija, moja dežela vročil odlikovanje red za zasluge Republike Slovenije za izjemen prispevek k razvoju slovenske tržne komunikacijske stroke ter vzpostavljanju sodobnega slovenskega nacionalnega značaja in samozavesti.

Že v soboto pa je v predsedniški palači tudi priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.

Premier Cerar ob prazniku za postanek in pogled na prehojeno pot

Predsednik vlade Miro Cerar v poslanici ob današnjem dnevu državnosti državljankam in državljanom Slovenije čestita ob prazniku in ob tem poziva, da se ustavijo ter si vzamejo čas za pogled na vse lepe trenutke skupne prehojene poti.

"Živimo v času, ko pogosto tako hitimo, da si ne vzamemo dovolj časa za zares pomembne stvari. Naj bo danes vsaj malo drugače. Danes, ko praznujemo pomemben del naše zgodovine, ko obeležujemo šestindvajseto obletnico naše neodvisnosti, vas kot predsednik vlade te naše drage Slovenije pozivam, da se ustavite. Vzemite si čas in pomislite na vse lepe trenutke naše skupne prehojene poti. Trenutke, ko smo se veselili naših uspehov, naj bo to na področju gospodarstva, znanosti, kulture, športa ali na kateremkoli drugem področju. Ko smo bili prepoznani kot izjemni - kot takšni, kakršni tudi zares smo," je zapisal premier Cerar.

V poslanici je spomnil na vznesenost, ki je prežemala Slovenijo 25. junija 1991, "ko smo pogumno in ponosno celemu svetu razglasili svojo samostojnost in neodvisnost". Kot mlada država smo po njegovih besedah že takrat pokazali neverjeten potencial in nato tako hitro napredovali.

"Uspelo nam je zato, ker smo znali in zmogli biti povezani v najbolj ključnih trenutkih naše samostojne, skupne poti. Po njej zdaj odločno in optimistično stopamo naprej. Stopimo v prihodnost, ki jo bomo povezani, z roko v roki, gradili za vse nas. Drug ob drugemu, drug za drugega. Pojdimo mirno in stabilno naprej," je pozval Cerar.

Predsedniku Pahorju so ob dnevu državnosti voščili številni tuji politiki.
Predsedniku Pahorju so ob dnevu državnosti voščili številni tuji politiki. FOTO: Miro Majcen

Nekaterim samostojnost nikoli ni bila opcija, drugi so bili pripravljeni zanjo dati vse

Predsednik stranke SDS Janez Janša je v nagovoru na prireditvi ob državnem in občinskem prazniku v Grosupljem povedal, da so bile med odločitvijo za samostojno Slovenijo in dejanji velike razlike. Nekaterim samostojnost nikoli ni bila opcija, drugi so bili pripravljeni za samostojnost dati vse, med njimi tudi takratni politik Jože Pučnik, je dejal.

Državni praznik, ko obhajamo rojstni dan slovenske države, je tudi priložnost, ko se sprašujemo, kaj bi bilo z nami in ali bi Slovenci sploh obstajali, če ne bi bilo brižinskih spomenikov, če ne bi bilo Trubarja, ko se sprašujemo, kje bi bil danes Maribor, če ne bi bilo Rudolfa Maistra in ko se sprašujemo, ali bi danes sploh praznovali rojstni dan slovenske državnosti, če ne bi bilo Jožeta Pučnika, je opozoril Janša.

"Takrat, ko so nekateri še objokovali razpadajočo Jugoslavijo in trdili, da bomo v samostojni Sloveniji jedli travo, ali da bo to samomor za slovenski narod, takrat je Jože Pučnik dejal, da je prišel čas, ko moramo Slovenci postati gospodar na svoji zemlji," je še poudaril Janša.

Poleg obeležitve občinskega in državnega praznika so danes v Grosupljem odprli tudi glavno mestno vpadnico, ki je dobila ime po politiku in sociologu Jožetu Pučniku, je še zapisano na spletni strani stranke SDS.

Ob dnevu državnosti deževale čestitke iz tujine

Predsednik Pahor je ob dnevu državnosti prejel številne čestitke tujih državnikov. Med drugimi so mu čestitali nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier, italijanski predsednik Sergio Mattarella, hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, papež Frančišek, ruski predsednik Vladimir Putin predsednik ZDA Donald Trump.

Čestitke so poslali tudi madžarski predsednik Janos Ader, novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, češki predsednik Miloš Zeman, španski kralj Felipe VI., finski predsednik Sauli Niinistö, predsednik Irske Michael D. Higgins, japonski cesar Akihito, indijski predsednik Pranab Mukherjee, savdski kralj Salman in mnogi drugi, so sporočili iz urada predsednika republike Boruta Pahorja.

Italijanski predsednik Mattarella je v čestitki zapisal, da državi družijo vse bolj čvrsti strateški odnosi, ki temeljijo na globokih in utrjenih političnih, gospodarskih in kulturnih vezeh. K bogatitvi prijateljskih vezi prispevata avtohtoni manjšini v obeh državah.

Nemški predsednik Steinmeier je v čestitki poudaril, da Slovenijo in Nemčijo povezuje izjemno prijateljstvo, ki se izraža v dobrih kulturnih in gospodarskih odnosih. Zapisal je, da je prepričan, da bomo tudi v prihodnje uspešno premagovali skupne izzive ter se skupaj zavzemali za močno Evropsko unijo in nadaljnji razvoj evropskega projekta.

Madžarski predsednik je poudaril, da odnosi med državama temeljijo na prijateljstvu in vzajemnem spoštovanju. V preteklem obdobju se ni povečala le blagovna menjava med Madžarsko in Slovenijo, temveč so se po zaslugi rednih srečanj na visoki ravni okrepili tudi politični stiki, še tesnejše je postalo sodelovanje na področju kulture, pa tudi varstvo narodnih manjšin je doseglo novo raven.

Hrvaška predsednica je v čestitki zapisala, da Hrvaško in Slovenijo kot dve sosednji, prijateljski in partnerski državi trajno vežejo številni interesi v dobrobit naših državljanov in medsebojno sodelovanje v okviru EU, zveze Nato in v drugih mednarodnih organizacijah.

Ruski predsednik Putin je Pahorju v čestitki zapisal, da imajo rusko-slovenski odnosi konstruktiven značaj, kar so v celoti potrdili njuni februarski pogovori v Moskvi. Prepričan je, da bo uresničitev doseženih dogovorov prispevala k nadaljnji širitvi dvostranskega sodelovanja na različnih področjih ter aktivnejšemu sodelovanju v mednarodnih zadevah.

Španski kralj Felipe VI. je v čestitki zapisal, da sta državi v 25 letih od vzpostavitve diplomatskih odnosov oblikovali odlične dvostranske odnose, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju. Ob tem je izrazil prepričanje, da bodo skupna prizadevanja v prihodnje še poglobila odkrito prijateljstvo in pripeljala do novih priložnosti za medsebojno povezovanje in sodelovanje.

V imenu ameriških državljanov je Pahorju voščil predsednik Trump, ki je zapisal, da so Američani podpirali Slovenijo ves čas njene neodvisnosti. Ameriški državljani cenijo partnerstvo s Slovenijo, od sodelovanja za izboljšanje stabilnosti na Zahodnem Balkanu do obrambe skupnih vrednot in ljudi pred grožnjo skrajne Islamske države. "Naše partnerstvo bo raslo in bo še močnejše v prihodnosti in Amerika je ponosna, da ima Slovenijo za prijateljsko in zavezniško državo," je zapisal Trump, kot so sporočili iz urada predsednika republike.

Česa se spominjamo na dan državnosti?

Po plebiscitarni odločitvi za samostojno Slovenijo so se v začetku leta 1991 začele priprave na uresničitev tega cilja. Osamosvojitvena dejanja so se nato hitro vrstila. Tedanja skupščina je že marca 1991 sprejela zakon, po katerem za slovenske državljane služenje vojaškega roka v JLA ni bilo več obvezno.

Skupščina je nato 25. junija 1991, dan pred iztekom šestmesečnega roka, postavljenega za uresničitev plebiscitarne odločitve, sprejela Temeljno ustavno listino o samostojni in neodvisni Republiki Sloveniji. Hkrati je sprejela tudi ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine in Deklaracijo o neodvisnosti. Slovenija zato 25. junij praznuje kot dan državnosti.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (707)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Skunk Works
26. 06. 2017 14.30
-4
QUO VADIS SLOVENIA? --Antikomunistični zakon, ki omogoča, da odstranijo okrog 500 spomenikov, ki “častijo komunizem”, je sprejel poljski parlament. Prvi na seznamu za rušenje je spomenik vojakom Rdeče armade, ki se nahaja poleg grškokatoliške cerkve v Varšavi......Komunistični simboli – srp in kladivo, rdeča zvezda in himna SSSR – so na Poljskem prepovedani od leta 2009, na Madžarskem od leta 1994, v Latviji in Litvi pa od leta 2008. Poljski predsednik Lech Kaczynski se je leta 2009 podpisal pod zakon, ki predvideva zaporno kazen za tiste, ki posedujejo ali kupujejo stvari s komunističnimi simboli. Po tem zakonu lahko osebe, ki kupujejo, naročajo ali razpečujejo predmete ali posnetke, ki vsebujejo komunistične simbole, kaznujejo z denarno kaznijo ali pošljejo v zapor za dve leti. Tudi Hrvaška je sprejela Evropsko deklaracijo o prepovedi poveličevanja vseh totalitarizmov....
Frane Šajn
26. 06. 2017 16.10
+5
Najvažnejše je da so v Ohaiu v ZDA hekerji vdrli v vladne računalnike in v računalnik guvernerja in ugotovili povezanost o podpori IS s strani ZDA. Hinavščina brez premiere. O tem kar tebe boli transi tega ne boš doživel v tej državici tu nismo pripravljeni izvoliti kristusa kot kralja poljske žal , se boš moral odseliti v Poljsko. Bogi revček beli, csega pomilovanja vreden. Naci in qvizli oltarček si lahko narediš v svojem temnem kotičku svoje bajtice zarsle na kreditu stare Yuge, in tam lahko uganjaš kvaziverske in vudu seanse in to je to.
srebrnibreg
26. 06. 2017 17.15
+3
Stonickni manipulantsko, lažnivi plačanec pa ti je Frane nalil čistega vina. Žal si verjetno preveč pokvarjen in plitev, da bi razumel kaj ti je napisal.
Finfer
26. 06. 2017 14.03
-1
Praznuje lahko partizanska mafija ki ima edina na svetu svojo državo ki jo lahko krade !!
komarec
26. 06. 2017 14.17
+2
To ti praviš, ker ti nekatere stvari ne pašejo, oziroma so te tvoji liderji prepeljali žejnega čez deročo reko.
jzkzfzmz
26. 06. 2017 12.36
+1
Pa kaj še zdaj niste skapirali da ni levih ali desnih? Za zidovi se vam smejijo ko se kregate.... V vladi so sami prijatelji, drugače bi že takoj odltetel grešni kozel ven. Vsak ščiti svojo in drugo r...t, ki je požrešna do neba. Po vrhu pa so vsi politki, mediji in sodstvo še v raznih prepo. substancah... sam psssst testi so prepovedani... Zato pa imamo tako dobre zakone....Narod? Še kar naprej tiho....
komarec
26. 06. 2017 14.20
+2
Se strinjam s trditvijo, da ni levih ali desnih, so pokvarjeni in bolj pokvarjeni kar se politike in cerkve tiče, navadni smrtniki pa skoraj, da ne vemo za kaj se gre. No nekaj že, da se nekateri levijo kot kače.
Frane Šajn
26. 06. 2017 12.36
+1
Senčni princ je sinoči izjavil. "nekateri so mislili , da bodo v Sloveniji, če se osamosvojimo pasli travo" Ja senčni šalo na stran glej, niso se motili res malo manjka, da jo ne vsaj 280000 delavcev upokojencev in tistih na borzi, so že na travnikih. Veljalo bi jih poslušati tiste , ki so nas opozarjali. Kako so vedeli povedat naši dedje narečno; "človk se zmoti žvau pa krepa.!"
Frane Šajn
26. 06. 2017 12.30
+2
Kako pa kaj na ta desni proslavi (ta je menda ta prava) ta senčne Slovenije ja saj imate prav bolje, da se o tem ne piše ker takih oslarij ne premore nobena državana okoli. In ta človek bi še diktiral kaj naj piše na spomeniku sprave le koliko mu je do njega. Zraven pa si še verze Otona Župančiča sposoja, no ja tako kot govore Angleških poslancev.
Mejduš
26. 06. 2017 12.28
+2
To se mi zdi tako bol prazni praznik,res je da veliko živijo tako kot so obljubljali da bo druga Švica,res živijo in to samo tisti ki so banke na kocko spravili in tisti ki sedijo na visokem stolčku,delavci so na cesto zmetali,tako da se sedaj v njihovi greznici tuširajo,in tisto hrano jim nudijo ki oni ne marajo,tako da je sedaj Slovenija, na dva dela razdeljen srednjega sloja ni več.
Frane Šajn
26. 06. 2017 12.31
+2
Mejduš da imaš prav brez proslavljanja pa bo mir in manj stroškov.
proletarec1
26. 06. 2017 12.17
-4
PAHOR LAKAHKO PRAZNUJE, KER IMA POLHNO RIT. 70%UPOKOJENCEV, KI SO 40 IN VEČ LET ŠVICALI PO PODJETJIH IN TOVAERNAH PA ŽIVI IZ ROK V USTA.UPAM, DA SE NAS BO USMILILA VSAJ NOVA STRANKA LEVICA.PAHORJA IN ERJAVCA PA Z VESELJEM PODARIMO VAM DESNIČARJEM.
komarec
26. 06. 2017 14.07
+0
Res je, levico so skvarile prodane duše in te z velikim veseljem prepuščamo desnici. Skoraj priželim, da naslednje leto na volitvah zmaga desnica, predvsem za to, da se levica zorganizira tako kot je treba, predvsem pa, da nekaterih napak ne ponovi več. Saj desničarji tako ali tako ne znajo vladati.
enakostzavse
26. 06. 2017 10.48
+7
In ravno privrženci "največjih osamosvojiteljev", lopova janše in lopova bavčija, so proti temu prazniku. Imajo pa en PRAZNIK, prazne glave !
komarec
26. 06. 2017 09.18
+6
Težko je biti v vsemu idealen, tako tudi Juga ni bila idealna, so bile pa nekatere stvari dobro pošlihtane je bilo pa tudi veliko napak. Ko bi znali pobrati od juge vsaj tisto kar je bilo dobro, ampak ne apriori proti vsemu. Tisti, ki zagovarjamo tisto kar je bilo tam dobro smo za nekatere "komunazarji, levaki, rdečkarji" pa čeprav s tem nimamo nobene zveze. Saj mi nič ne fali, želim si le, da bi imeli mladi službe in zagotovljeno socialo tako kot smo imeli mi v prejšnji državi pa čeprav brez nutele, kave in kavbojk. No sedaj to imamo, pa mladi nimajo službe. A ne bi blo lepo, ko bi imeli oboje? V jugi nam niso obljubljali Švice, v Sloveniji so nam jo obljubljali in se hudo zlagali.
Starudin
26. 06. 2017 08.29
-3
Ma to noben ne praznuje. Praznuje se nekaj pozitivnega.
enakostzavse
26. 06. 2017 10.42
+7
A ti bi še vedno bil rad hlapec drugim ? Ah ja, saj si, hlapec kriminalca janše!
kaslc 1
25. 06. 2017 23.49
+1
miladin pa ivek sta oba solala otroke odzuni
Draža
25. 06. 2017 22.53
-4
Kdo sploh to praznuje
srebrnibreg
25. 06. 2017 22.55
+8
Mejduš
26. 06. 2017 12.38
+0
tisti ki imajo 40 let dobe delavne,sedaj mora še hoditi za hrano prosjačiti,teh ni če si pa ti pomagal jim zropatri banke,potemtakem se ti pa spodobi da se jim pridružiš.
Profesormarck
25. 06. 2017 22.36
-2
Kaka proslava,pa razkazovanje,saj nas prehiteva revna Ruanda v Afriki,narod hodi delat v sosednjo Avstrijo,ker tukaj ni kaj za delat.Po naši deželi se bahajo lopovi,ala janković,sem je v fičotu prišel,delal v firmi,kjer je imel plačo 1:7,nakradel je milijone,krade še dalje,pa še ni niti obtožnica spisana zanj,res ni kaj za prosljavljat,levaki kradejo kot srake.Amen !
vertex
25. 06. 2017 22.47
+15
janša se je čez noč preoblekel iz startas trenirke v armani,ni delal v nobeni fitmi,nikjer ni delal
Kollerik
25. 06. 2017 22.52
+11
.... je pa ta zdrahar in razdeljevalc naroda svoje potomce zaposlil v lepe, donosne službice.... hčero v javne plinovode, sina pa v Bruselj.....
vertex
25. 06. 2017 22.52
+0
če imaš dokaze spiši ga ovadi,enostavno
piljan
25. 06. 2017 22.54
+0
Dela je dovolj,stokate samo tisti,ki ste lenuhi.
vertex
25. 06. 2017 22.56
-2
trumpov oče je prišel v ameriko z gumenjakom in zaslužil milijone v firmi
Mejduš
26. 06. 2017 12.45
+2
sem spremljal pred parim dnem o TRUMP kako si je opomogel podobno tako kot si je Bavčar,sedaj da ti je bol jasno.
Karantanija
25. 06. 2017 21.51
+7
"— O domovina, ko te je Bog ustvaril, te je blagoslovil z obema rokama in je rekel: „Tod bodo živeli veseli ljudje!“ Skopo je meril lepoto, ko jo je trosil po zemlji od vzhoda do zahoda; šel je mimo silnih pokrajin, pa se ni ozrl nanje — puste leže tam, strmé proti nebu s slepimi očmi in prosijo milosti. Nazadnje mu je ostalo polno perišče lepote; razsul jo je na vse štiri strani, od štajerskih goric do strme tržaške obale ter od Triglava do Gorjancev, in je rekel: „Veseli ljudje bodo živeli tod; pesem bo njih jezik in njih pesem bo vriskanje!“ Kakor je rekel, tako se je zgodilo. Božja setev je pognala kal in je rodila — vzrasla so nebesa pod Triglavom. Oko, ki jih ugleda, obstrmi pred tem čudom božjim, srce vztrepeče od same sladkosti; zakaj goré in poljane oznanjajo, da je Bog ustvaril paradiž za domovino veselemu rodu, blagoslovljenemu pred vsemi drugimi. Vse, kakor je rekel, se je zgodilo; bogatejši so pač drugi jeziki; pravijo tudi, da so milozvočnejši in bolj pripravni za vsakdanjo rabo — ali slovenska beseda je beseda praznika, petja in vriskanja. Iz zemlje same zveni kakor velikonočno potrkavanje in zvezde pojo, kadar se na svoji svetli poti ustavijo ter se ozro na čudežno deželo pod seboj. Vesela domovina, pozdravljena iz veselega srca! — Ves veličasten, kakor prerok in glasnik, je stopil Kurent v dolino. „Živ med živimi, vesel med veselimi, svat med svati!“ KURENT - (Ivan Cankar)
BUONcaffee
25. 06. 2017 21.37
-7
Slovenija je imela priliko postati država že davno prej. A nekateri naši so nam to preprečili in nas pahnili v diktaturo pod tujo oblast. V nekakšno Jugoslavijo ali Džungloslavijo. Danes so novi časi, moramo se veselit in imeti radi vsi.
vertex
25. 06. 2017 21.59
+8
brez juge ne bi bilo nič,razkosali bi nas sosedje,to se je potrdilo že med drugo svetovno ko so nas razkosali,lahek plen
BUONcaffee
25. 06. 2017 22.27
-7
Po vojni ni bilo več vojne, kdo nas bi razkosal???? Nemci????
Kollerik
25. 06. 2017 22.30
+7
vertex
25. 06. 2017 22.44
+8
pred vojno tudi ni bilo vojne,zakaj ni bilo slovenije? do juge je bila nemščina uraden jezik
Uporabnik113089
25. 06. 2017 21.29
-1
Na proslavi ni bilo videti Dušana Mramorja. Je najboljši finančnik v Evropski Uniji še živ? Če je bila ministrica Brenčičeva zraven, pa nihče ne ve. Izvedeli bomo konec julija, ko si bo trikrat obračunala prevozne stroške. Le Erjavec je prestavil porivanje pralnega stroja po skupnem hodniku na jutri. Proslava dneva državnosti je le enkrat letno in večerja na državne stroške je za Gorenjce sveta! P.S. Tekavčičeva Metka pa je spet na privat predavanjih v Skopju. Na državne stroške, seveda!
jg57
25. 06. 2017 21.45
-1
BUONcaffee
25. 06. 2017 21.21
-4
SFRJ JE RAZPADLA , HA, HA, HA,.......ŽIVELA SLOVENIJA.
BUONcaffee
25. 06. 2017 21.14
-1
Končno smo država, pa vendar enim to ni všeč .
srebrnibreg
25. 06. 2017 21.18
+15
Tistim katerih ni bilo na proslavi in rajši imajo svojo v kakšnih Rovtah ali Grahovem. Hvala jim, ker jih ni, da ne bi onesnažili to slovesnost v čast naši domovini.
Kollerik
25. 06. 2017 21.47
+8
Caffe, spravi se že enkrat k pameti in ne verjemi prefarbancem.
komarec
26. 06. 2017 09.02
-2
Caffe, Res je končno smo država in enim to ni všeč, radi bi na vse načine zamenjali oblast pa je ne znajo in ne zmorejo.
kaslc 1
25. 06. 2017 21.13
+4
za iveka do kolen v toplo vodo
BUONcaffee
25. 06. 2017 21.07
-9
Tito je bil Ukrajinec.Tisti iz Kumrovca je šel rakom žvižgat že leta 43.
vertex
25. 06. 2017 21.18
+9
tito je bil iz konga,tam se je naučil lovit opice zato vas je vse polovil
Uporabnik113089
25. 06. 2017 21.26
+4
Cerar ima titove gene. Nategnil je vse svoje tovarišice iz stranke.... Kustec Lipicerjeva misli da se bo le ona izmazala, a le laže sebi in drugim...
Kollerik
25. 06. 2017 21.44
+3