Slovenija

Smo pripravljeni na rušilni potres?

Breginj, 28. 05. 2016 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kako smo v Sloveniji pripravljeni na rušilni potres, kakršen je Posočje in Breginjski kot stresel pred 40 leti? 250 gasilcev, reševalcev, policistov, kinologov, pripadnikov enote za reševanje in drugih enot, tudi iz Italije, je na vaji pokazalo, kako ravnati, ko domačini ostanejo ujeti sredi ruševin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strelja?ko
29. 05. 2016 12.42
+1
Nismo. Vse gradnje so največ iz jugo časov. Nič kaj protipotresne... Stolpnice so najbolj ogrožene, pa ceglana gradnja... Po treba spisat zakon o obvezni proti potresni gradnji.
Ramzess
29. 05. 2016 15.12
-2
Sama besedna zveza 'protipotresna gradnja' ne pove veliko, še najmanj pa kje so meje take gradnje, da ne bi kdo morda mislil, da zgradba zdrži vse potrese po znanih merilnih lestvicah, daleč od tega.
trava@pinkponk.com
29. 05. 2016 12.26
vse lepo in prav da imajo vaje ,ampak ko se resnično zgodi so setoacija popolnoma spremenj je ,kot na vaji.no vsaj med sabo ne bodo imeli težav-komunikacija,kar se pa reševanja tiče je pa malo drugače,nevernosti so popolnoma drugačne kot so bile sedaj ampak verjamem da bodo dobro reševali in skrbeli za to da se jih čimveč reši in da ne bo popote prav je da imajo take vaje nikoli ne veš kdaj pride prav,
Ramzess
29. 05. 2016 15.10
Vaja nikoli ne bo zajela vsega, še najmanj pa človeški, vaja je pač kot scenarij za film, vsi kakšen je scenarij ... za kakršnokoli nesrečo že naredijo vajo, ... realni dogodek je nekaj čisto drugega, še isti ljudje se ne vedejo tako kot na vajah, če so seveda živi ali celi.
Ramzess
28. 05. 2016 20.44
+1
Bili živi (preživeli), pa videli. Vsak človek je zgodba zase, ni enotnega recepta, ... veliko, če ne večina itak umre zaradi lastnih napak, napačnih odločitev, po potrebi še koga potegnejo za sabo. Prerado se pozablja, tako je videti, da potres ni en sam sunek, pač pa sestav več zaporednih sunkov različne moči. Pripravljenost se pozna tudi po tem kako dobro ljudje poznajo znake prihajajočega potresa, ali druge naravne katastrofe. Že živali vam dajo dovolj jasno vedeti, le upoštevati jih je treba.