Slovenija

Sojenje Bukovčevi: Čadonič Špeličeva klic sekretarke dojela kot grožnjo

Ljubljana, 12. 09. 2012 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sodišče, ki Bukovčevo bremeni zlorabe položaja, saj naj bi ta decembra 2008 poklicala Čadonič Špeličevo, ji grozila in spraševala, zakaj Vurs ne vrne bulmastifov, je zaslišalo nove priče. Med njimi sta bila tudi Vida Čadonič Špelič in Pogačnik.

Sodišče je danes zaslišalo direktorico Vursa Vido Čadonič Špelič, nekdanjega kmetijskega ministra Milana Pogačnika ter inšpektorico in pravnico Vursa.
Sodišče je danes zaslišalo direktorico Vursa Vido Čadonič Špelič, nekdanjega kmetijskega ministra Milana Pogačnika ter inšpektorico in pravnico Vursa. FOTO: POP TV
Na Okrajnem sodišču v Ljubljani je danes potekala glavna obravnava v kazenski zadevi, v kateri tožilstvo nekdanjo državno sekretarko Sonjo Bukovec bremeni zlorabe položaja. Danes je sodišče kot priče zaslišalo direktorico Vursa Vido Čadonič Špelič, nekdanjega kmetijskega ministra Milana Pogačnika ter inšpektorico in pravnico Vursa.

Bukovčevo bremeni zlorabe položaja, ker da je decembra 2008 poklicala Čadonič Špeličevo in jo spraševala, zakaj Vurs Saši Baričeviču ne vrne treh bulmastifov. Pri tem naj bi Čadonič Špeličevi tudi zagrozila, da bosta Vurs in ona v primeru, da bodo psi usmrčeni, Baričevič pa bo tožil državo, plačala visoko odškodnino.

Bukovčeva je že maja priznala, da je Čadonič Špeličevo poklicala, a pri tem zanikala, da bi ji grozila. Čadonič Špeličeve tudi naj ne bi klicala kot državna sekretarka, pač pa kot prijateljica, saj obe prihajata iz Bele krajine.

Sonja Bukovec, nekdanja državna sekretarka
Sonja Bukovec, nekdanja državna sekretarka FOTO: POP TV
Čadonič Špelič klic dojela kot grožnjo

Čadonič Špeličeva je danes na zaslišanju povedala, da jo je Bukovčeva poklicala nek večer in jo spraševala, zakaj Vurs Baričeviču ne vrne psov. Rekla naj bi ji, da je Vurs v postopku naredil vse narobe ter da bosta Vurs in ona, torej Čadonič Špeličeva, morala plačati veliko odškodnino. Rekla naj bi ji tudi, da bo morala v tem primeru prodati svojo novo hišo, a se Čadonič Špeličeva podrobnosti v zvezi s slednjim danes ni spomnila. Povedala pa je, da je klic dojela kot grožnjo.

To je bil, kot je dejala, njen edini pogovor z Bukovčevo o tej temi. Dva pogovora na to temo naj bi imela še z ministrom Pogačnikom po vrnitvi psov Baričeviču. Slednji naj bi ji dejal, da so vse postopke v zvezi s tem vodili v pravni službi ministrstva. Pri enem izmed pogovorov naj bi tudi poklical Bukovčevo in ji dejal: "Če si kaj narobe naredila, boš odgovarjala."

Bukovčeva Pogačniku dejala, da je bila na kraju, ker je šlo za osebno poznanstvo

A Pogačnik se obeh pogovorov danes ni spomnil. Ponovil je tudi, da o postopkih vračanja psov ni bil seznanjen, Bukovčevo pa naj bi o zadevi vprašal šele potem, ko so se v javnosti pojavili posnetki, kako odhaja s kraja, kjer je umrl Baričevič. "Povedala mi je, da je šlo za osebno poznanstvo in to je vse," je dejal.

Po napadu bulmastifov
Po napadu bulmastifov FOTO: POP TV

Sodnica bi rada zaslišala še pravnico ministrstva Tanjo Hofman

Sodišče je danes kot priči zaslišalo še takratno glavno veterinarsko inšpektorico na Vursu Andrejo Bizjak in pravnico na Vursu Polonco Cankar, obe pa sta potrdili, da jima je Čadonič Špeličeva povedala za klic Bukovčeve. Ker je sodnica ocenila, da bi bilo v postopku dobro zaslišati še pravnico z ministrstva za kmetijstvo Tanjo Hofman, je glavno obravnavo preložila na 17. oktober, ko bo zaslišana tudi Hofmanova.

Trije bulmastifi so že leta 2006 pred Baričevičevo hišo na Oražnovi ulici napadli in poškodovali Stanislava Megliča. Po napadu je Vurs zanje odredil usmrtitev, a je Baričeviču z različnimi pritožbami uspelo doseči, da mu jih je junija 2009 ministrstvo za kmetijstvo vrnilo. Februarja 2010 so nato psi napadli svojega lastnika in ga ubili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

na21za
13. 09. 2012 11.11
+2
"Bukovčeva je že maja priznala, da je Čadonič Špeličevo poklicala, a pri tem zanikala, da bi ji grozila. Čadonič Špeličeve tudi naj ne bi klicala kot državna sekretarka, pač pa kot prijateljica, saj obe prihajata iz Bele krajine." Po njenem mnenju lahko mirno kličem vse moje sedanje in bivše someščane jih malo povprašam o kakšnem primeru ( saj veste vedno se kdo najde, ki potrebuje pomoč in vedno se najde kdo, ki bi imel moč pri tem posredovati ) in vse to samo v imenu prijateljstva ker prihajamo iz istega kraja. Bom malo razširil, pa bom ob morebitnih težavah poklical kar sodržavljana, ki mi lahko v danem trenutku nudi pomoč. Seveda v imenu prijateljstva, ker prihajava iz iste države.
wsharky
13. 09. 2012 10.18
+1
... tale krscanska Vida je zelo dobra bejba ... mmmmm ....
Bojan-F
12. 09. 2012 19.26
+4
Le-kako je afera, ki sta jo zakuhala ga. Bukovec Sonja (SLS) in minister kmetijstva g. Jarc Iztok (še eden FDV-jevec iz vrst SDS) prešla na nedesno polovico slovenske politike?
intel1
12. 09. 2012 18.52
+11
res smo pasja država
TRUMPP
12. 09. 2012 17.51
+14
Poklon nič krivim psom.
luckysss
12. 09. 2012 16.57
+11
luckysss
12. 09. 2012 17.05
+15
Dobro, da sem napisal vau, če bi bilo hov-hov, bi me brisali... In sedaj dilema za admina...brisati, ali ne brisati...
dzo77
12. 09. 2012 17.32
+1
ZDAJ SE BO SLA POMOLIT V CRKEV Z LUDOM MILOM HEHEHHEHEEHHEHHEHEH
dzo77
12. 09. 2012 17.35
+0
HAHAHHA B. BARBIRE NI VEC NA SUDISCU TESKA BU HEHHEHEHHEHEH