Slovenija

Šolarji za 11 dni postavljajo torbe v kot

Ljubljana, 23. 12. 2017 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za šolarje so se začele druge počitnice v tem šolskem letu – novoletne počitnice. Doma bodo 11 dni, v šolske klopi se bodo znova vrnili po novem letu, v sredo, 3. januarja. Marsikje si bodo lahko počitniške dni popestrili ob božično-novoletnih prireditvah, počitniške aktivnosti organizirajo nekatera društva prijateljev mladine, na sneg vabijo smučišča.

Za otroke so se začele šolske počitnice.
Za otroke so se začele šolske počitnice. FOTO: iStock

Zveza prijateljev mladine Maribor med novoletnimi počitnicami od 27. do 29. decembra organizira likovne, glasbene, literarne in druge delavnice, ki potekajo v domu ustvarjalnosti mladih. Delavnice so brezplačne, potrebna pa je predhodna prijava. V sredo, 27. decembra, organizira tudi obisk Vilinskega mesta v središču Maribora, kjer že ves december potekajo različne aktivnosti, predstave in koncerti.

Na območju Ljubljane počitniške aktivnosti organizirajo nekatere območne zveze prijateljev mladine (ZPM). Za otroke, stare od šest do 12 let, ZPM Moste-Polje med novoletnimi počitnicami od srede do petka pripravlja zabaven in poučen počitniški program v večgeneracijskem centru Skupna točka na Zaloški 54, in to med 9. in 12. uro. Varstvo je brezplačno, otroci pa morajo s sabo prinesti malico in copate.

Ves prihodnji teden so v večjih mestih organizirane številne praznične prireditve in obiski dedka Mraza. Med drugim bo v Ljubljani od 26. do 30. decembra vsak popoldan potekal sprevod dedka Mraza po mestnih ulicah.

V Mariboru se otroci z dedkom Mrazom srečujejo že ves december, s posebno prireditvijo pa se bodo lahko od njega za leto dni poslovili prihodnji petek zvečer, 29. decembra, na Trgu Leona Štuklja.

Po vrnitvi v šolske klopi 3. januarja se nato za šolarje in učitelje 31. januarja končuje prvo ocenjevalno obdobje. Naslednje, enotedenske zimske počitnice pa se za učence zahodne in osrednje Slovenije začenjajo 19. februarja, za vzhodno polovico Slovenije pa bodo zimske počitnice od 26. februarja do 2. marca 2018.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
23. 12. 2017 19.31
+4
Od mene pa samo tole ,prav užitek je pogledati tole fotografijo srečne punčke z drsalkami v rokah in želja , čimveč srečnih otrok v letu 2018
tron3
23. 12. 2017 12.04
+0
Šolarji na počitnicah, učitelji pa se pripravljajo na stavko zaradi preobilice dela, pridejo ob pol osmih v službo, zapustijo svoje kreativno delovno mesto pa ob pol dveh, res šolstvo in SŽ so še vedno socialistični raj, kjer je merilo manj delaš več dobiš oziroma zahtevaš.
Transformerji
23. 12. 2017 11.48
+6
Beseda torba (nahrbtnik) me vedno spravi v slabo voljo. Šolski nahrbtniki so tako težki, da bi še jaz hodil čisto sključen. Kakšne težave bodo imeli naši otroci, ko pa je ortopedija leta in leta čisto na dnu?? Bodo naši odrasli otroci po telesnem videzu kot >Noterdamski zvonar??
Jožajoža
23. 12. 2017 10.12
+4
šolarji in učitelji, ki pa seveda niso dali za te proste plačane dneve dopusta. tako tudi starši teh otrok zaposleni v ostalem javnem sektorju niso v službi v času počitnic.