Šolstvo v 21. stoletju: so pametne naprave za otrokov razvoj koristne ali škodljive?

Je prav, da osnovnošolci pri pouku uporabljajo digitalne tablice? Nekateri pedagogi temu nasprotujejo, ker menijo, da se bodo možgani otrok nepravilno razvijali, da ima že danes vse več otrok učne težave. Drugi menijo, da je to nujno potrebno v modernem svetu, saj otroci že od rojstva spremljajo starše pri uporabi informacijske tehnologije.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
 
akam 20.09.2016 22:41:34
Otrok potrebuje naravo, gibanje.Za ucenje v soli ( osnovni) otrok NE RABI INTERNETA.Potrebuje papir in svincnik.In veliko prostega casa zunaj in z vrstniki.To je OSNOVA za celostni razvoj osebnostI.Kar flancajte, da otrok rabi tehnologijo...Kljub intenzivnemu tehnoloskemu razvoju je se najvec znanstvenikov in izumiteljev,.... tudi v teh casih doma iz INDIJE, kjer za ucenje v os uporabljajo palcko, s katero zapisujejo v pesek.Otrok v os mora dobiti samo neke osnove, predvsem se pa mora nauciti RAZMISLJATI S SVOJO GLAVO! Tega ti ne da noben racunalnik ali wikipedia.Treba je fizicno pisati, brati knjige, racunati z racunalom in to je to.Novodobni starsi pa ze dojenckom ponujajo tablice?!?!? Seveda se bo takoj nehal jokati, saj daje tablica takojsen odgovor na min.pritisk nanjo....glasovni ali vidni.Kakorkoli: saj se vidi ze na dalec, kateri stars vzgaja pravilno: primerno tezek otrok, ki se v prostem casu druzi s prijatelji - ZUNAJ.Ali pa puncke z debelimi trebuhi,nasminkane pri 10 letih, fantki z zaokrozenimi boki in trebuhi, oboji v roki tablico.... Ali pa stars, ki otroku naredi na racunalnik neko predstavitev za solo.... Moja hcer ja napisala s penkalom, narisala z barvicami, nobene wikipedije itd,... Vse pes in rocno.Rezultat: vsako leto NAJBOLJSA V GENERACIJI na soli s 4 paralelkami, pobrala je vsa odlicja na tekmovanjih, tudi drzavnih.iz vseh predmetov.Samo v 1. r sem ji pokazala, kako se naj uci in to je to.Ne pa starsi, ki visiji z mulcem celo popoldne in skupaj delajo naloge, pa seveda tablice, pametni telefoni,... Vse je stvar vzgoje.Pri nas se je raziskovalo dezevnike na vrtu, plezalo po drevesih, vsak dan je prisla noter umazana od blata,... Nisem.palila na besede: sosolci imajo pa tak in tak telefon, racunalnik,... Ja, kar naj ga imajo.Racunalnik ti ne prinese pameti ali logicnega nacina razmisljanja ali.....sory, no.Kaj ti bodo pomagali stiki preko skype z otroci iz drugih celin? Ko pa po drugi strani ne znas navezovati drugega stika s sosolcem kot je : sedita na klopi, vsak pa istocasno chata z neko x osebo....Starsi- v kaj zelite spremeniti otroka? V neko osebnost ali v debelo zogo, ki se ne zna niti pogovarjati in bo samska za vedno- v druzbi seveda s telefonom?
CURVANORD Zanetti 21.09.2016 08:38:37
Vse lepo in prav no pohvale vredno za dominacijo tvoje hcere,le glej da se ji ne sfuzla ko bo odrasla od pameti
vvrhovec 25.09.2016 15:13:52
Tudi takšne tablice so že na katere lahko tudi z pisalom pišeš in rišeš tako da tukaj ne vidim problema. Jaz pravim pa takole. Druženje in igra je potrebna a tudi vse ostalo kar nas obdaja. Če naučiš otroka že od majhnega ločevati katere stvari so uporabne in katere ne na internetu in kako do njih prideš mu s tem samo odpreš še večje obzorje. Učbenike in zveske lahko digitalizeraš in s tem tudi poceniš a žal ta šolski lobi tega nebi dopustil. Tako da z digitalizacijo lahko pridobiš veliko če seveda veš in znaš z njo delati in jo pravilno uporabljati.
Več komentarjev