Slovenija

Sončni žarki in nizke temperature

Ljubljana/Zagreb, 27. 01. 2013 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec tedna smo se zbujali v mrzla jutra, ki so se nato prelevila v lepe in sončnih žarkov polne popoldneve. Ponekod sicer že nastaja občasna koprenasta oblačnost, ki se bo ponoči še zgostila. V naslednjih dneh bo že pretežno oblačno.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile: konec tedna nas razveseljujejo sončni žarki in jasno vreme. A lepo vreme je s seboj prineslo tudi nižje temperature. Najvišje dnevne temperature bodo danes od –3 do 1, na Primorskem do 7 stopinj.

Danes bo sicer že začela nastajati občasna koprenasta oblačnost, ponoči se bo oblačnost zgostila, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Kako kaže?

Uživanje v sončnih žarkih
Uživanje v sončnih žarkih FOTO: Thinkstock

Jutri bo pretežno oblačno. Občasno bodo rahle padavine, po nižinah deloma sneg, deloma rahel dež. Ponekod bo nevarnost poledice. Najnižje jutranje temperature bodo od –7 do –2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od –1 do 2, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo na Primorskem pretežno oblačno, ponekod lahko tudi megleno. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Nekoliko topleje bo.

Marsikdo se je odločil, da bo konec tedna preživel športno ter v družbi družine in prijateljev.
Marsikdo se je odločil, da bo konec tedna preživel športno ter v družbi družine in prijateljev. FOTO: Thinkstock

Kako je pri sosedih?

Na Hrvaškem so se zbudili v mrzlo jutro, s temperaturami krepko pod lediščem. V Čakovcu so namerili –15, v Varaždinu –14 in v Gospiću –11. Kljub mrzlemu jutru se je tudi pri njih razvil lep in sončen dan.

Slovenski vozniki, ki se bodo danes odpravili na Hrvaško, naj bodo previdni. Predstavniki hrvaških avtocest namreč opozarjajo voznike, da močan veter ovira promet na avtocesti A6 Rijeka–Zagreb ter na avtocesti A1 med predorom Sveti Rok in viaduktom Božići.

Ponekod v notranjosti države megla zmanjšuje vidljivost, posebna previdnost je potrebna tudi zaradi poledice.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yohny_rep
28. 01. 2013 13.25
Mi je všeč , da se folk budi, sem pa razočaran nad uradnimi inštitucijami, ki nam lažejo in zavajajo , plačani pa z našim denarjem (ARSO, Umanoterra, mediji ….)- katastrofa. A ta folk nima svojih otrok, nima nikogar , ki ga ima rad, kako lahko sploh pogleda človeku v oči !!!?? Včeraj Maribor, lisica, skoz poslušam kako je lepo , kakšno lepo vreme , da je. Včeraj so prašili, da se je delala »oljna mavrica na nebu« od chemtrailov. Pri podelitvi se je nad Tinino glavo po sredini ekrana na nebu potegnil chemtrail. Pa to moji otroci vidijo, komentator se pa dere kakšna rapsodija , da je!!?? Vsako leto imamo stoletne suše, stoletne poplave, razno razne vremenske ekstreme, zakaj le?? Aja, zaradi povečane koncetracije CO 2 ja v ozračju, pa ja da. Folk vedno bolj bolan, vedno bolj depresiven. Ko bo pomlad poglejte koliko bo še čebel letalo okoli, že lani komaj kaj, letos se pa bojim , da še dost majn. Vzorec , ki ga predatorska elita skoz in skoz prodaja pa gre nekako takole : Sproducirajo problem oziroma pokažejo nanj, potem pa ti ponudijo pokažejo rešitev, v glavnem za večino ovc zadost, da so pomirjene. Ne NASEDAJTE VEČ, čeprav sam mislim, da je že prepozno, da bodo šli do konca s temi chemtraili in HARPPI, … .
spletni_nepridiprav
27. 01. 2013 14.15
-1
vojska v sodelovanju z NASO dela poizkuse na prebivalstvu. v zrak so spustili tekoči dušik ki je odgovoren za tako niske temperature. želijo testirat njegov vpliv na prebivalstvo ki je vsekakor zelo negativen saj vidite da razsaja gripa prav tako pa želijo nekako zmanjšati učinek globalnega segrevanja. če nekakšen nenavaden sod iz katerega se kadi bodite zelo previdni in raje pojdite stran čimprej preden boste izpostavljeni škodljivim vplivom predolgo časa.
izkušena Polonca
27. 01. 2013 13.25
+0
Ja prečudovit dan, jasno vreme, potem pa pošpricajo sranje na nebu, to je Chemtrails, glejte nebo in se malo pozanimajte na Google in pa YouTube!
lilijan
27. 01. 2013 11.49
+4
Uvod je prav poetičen..... lep dan !!!!
yamaha_
27. 01. 2013 11.16
+12
Drug tedn pa skor pomlad haha
Boschtjan Zupanchich
27. 01. 2013 11.24
+4
ietsspesiaals
27. 01. 2013 10.37
+22
izredno niske temperature sploh za ta letn čs :D