Slovenija

Šrot ima dokaze

Ljubljana/Laško, 27. 12. 2007 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šrot zagotavlja, da 'so njegove trditve podprte z dokazi', saj se je zavedal, da 'predsednik vlade svojo resnico rad uveljavlja na sodišču'.

Predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot zagotavlja, da so vse trditve, ki jih je navedel v pogovoru za Sobotno prilogo časnika Delo, v kabinetu predsednika vlade pa so jih danes zanikali, "resnične in podprte z dokazi". "Podal sem jih z zavedanjem, da predsednik vlade svojo resnico rad uveljavlja na sodišču," je sporočil Šrot.

Šrot se je očitno dobro pripravil na obračun, saj naj bi imel tudi dokaze za svoje trditve
Šrot se je očitno dobro pripravil na obračun, saj naj bi imel tudi dokaze za svoje trditve FOTO: Dare Čekeliš
V kabinetu predsednika vlade so danes v sporočilu za javnost zapisali, da je v "pogovoru direktorja in solastnika Pivovarne Laško Boška Šrota za Sobotno prilogo Dela vrsta neresnic, polresnic in zavajajočih namigovanj".

'Zadnja beseda Šrotova'

V kabinetu so še zapisali, da se zavedajo, "da bo v tem soočanju argumentov in trditev Boško Šrot vedno imel zadnjo besedo, saj preko kapitalsko in politično povezanih oseb obvladuje pretežni del slovenskega medijskega prostora. Vključno s časopisom, ki je objavil njegove neresnične navedbe."
"V pogovoru direktorja in solastnika Pivovarne Laško Boška Šrota za Sobotno prilogo Dela je vrsta neresnic, polresnic in zavajajočih namigovanj," so v kabinetu zapisali v sporočilu za javnost
"V pogovoru direktorja in solastnika Pivovarne Laško Boška Šrota za Sobotno prilogo Dela je vrsta neresnic, polresnic in zavajajočih namigovanj," so v kabinetu zapisali v sporočilu za javnost FOTO: Dare Čekeliš

Šrot je med drugim za časnik povedal, da je bilo Delo vseskozi cilj predsednika vlade Janeza Janše, Mercator pa le sredstvo za izsiljevanje. "Niti vlada niti predsednik vlade si nikoli nista prizadevala, da bi dnevnik Delo na kakršen koli način postal od vlade odvisen časopis," so danes sporočili iz kabineta.

Šrot je za časnik med drugim povedal, da nakupa Mercatorja Laščani niso načrtovali, saj so tisti čas zaključili prevzem Pivovarne Union, prav tako niso nameravali prodati delnic Dela. "Celotna zgodba se je pričela zaradi ambicij predsednika vlade po obvladovanju časopisa," je dejal.

Kot je povedal Šrot, je sodelovanje Janši prvi ponudil Zoran Janković, ki naj bi predsedniku vlade zagotovil, da jih lahko v prodajo Dela prisili tako, da umakne njihove proizvode s polic Mercatorja. Tako so bili prisiljeni v pogajanja in za kupca Dela je bil, tako Šrot, določen Matjaž Gantar. Za nakup delnic Mercatorja so se dogovorili 12. avgusta 2005. "Janez Janša je Pivovarni Laško in Istrabenzu takrat dejansko prodal delnice Mercatorja," je dejal Šrot. Povedal je, da so se posla držali, "ko pa so stvari na Delu šle tako daleč, da niti Janševi izbranci niso mogli več funkcionirati, smo se odločili in Delo prevzeli nazaj v svoje roke".

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sunseeker
10. 07. 2008 08.40
V bistvu je mafija v osnovnem pomenu besede v precej veliko pomoč ljudstvu, zato pa tudi uživa njihovo podporo (npr. Popovič). Tukaj gre bolj za "tajkunstvo" kot se rad izrazi Janša. A živimo v kapitalizmu in prav je da imamo tudi kapitaliste. Če naša "pravna" država dopušča tako bogatenje, nekdo pa to zna izkoristiti, svaka čast. Človek se je znašel, nimaš kaj.
Milan Hišan
09. 07. 2008 22.02
Šrot - Mafija. Mafija - Nič dobrega za državo in seveda ljudstvo...
svobodnjak@email.si
28. 12. 2007 12.07
Se strinjam, največji tajkun v Sloveniji je Janša in pa seveda njegovi ministri. Janša je tudi povezan z znano tajkunsko familijo Petek iz Maribora. Seveda njih ne bo imel za tajkune, ker so Petkovi podporniki SDS. Iz tega se lepo vidi Janševa hinavščina. Bravo, Boško Šrot!
bysaRD
28. 12. 2007 11.48
"Šrot se je očitno dobro pripravil na obračun, saj naj bi imel tudi dokaze za svoje trditve " Ja res se vidi, da je natolcevanje na PoPu nekaj povsem normalnega, da se novinarju, ki je pripravil članek, zdi da se je Šrot dobro pripravil, če ima dokaze. Ne bebčki novinarski. Dokazi so OSNOVA! Šele po tem se spustiš v boj (ali v objavo novice v vašem primeru). Ne dvomim sicer, da se je g. Šrot dobro pripravil na boj, dvomim pa v vašo kredibilnost (upravičeno).
exim@t-2.net
28. 12. 2007 09.31
Dragi nagci, Božič je mimo, Novo leto in leto 2008 sta pred vrati. Lepo prosim, obnašajte se času primerno in opustite klavrne komentarje. Če ste vsaj eno bilijardinko procenta samokritični, potem veste, da izgubljate bitke in vojno. Dokaz: vaša zblojena prikimavanja Cvikom, Kučanom, ...., skratka nagcem!
lucasa
27. 12. 2007 19.05
Dečki, ne šalite se, Janša je največji tajkun v Sloveniji. Nekateri so se mu pač uprli in ego je užaljen.....
pahor?ek
27. 12. 2007 19.01
doki...sklep obeh premis sem prepustil tebi. Glede na tvoj odgovor začenjam spoznavati, da nekako nisi sposoben logičnega sklepa iz dveh enostavnih premis - pa sem se tako trudil zadevo poenostaviti...brez zamere... 1. premisa dokazuje ne-povezanost obeh udeleženih; 2. premisa pa vključenost vseh. Kar se tiče konkretnih dejanj. Če se ne motim, sta bila v zadnjih dneh sprejeta zakona o prevzemih in o bankah! mogoče ti je to ušlo, ali pa si namerno spregledal.
doki007@email.si
27. 12. 2007 18.32
pahorček,......to jest dobr vem kaj je človk reku na televiziji,...ampak kdaj bo prijel bavčarja ,...vprašam vas ki ste bližje vladnikom ker vse veste ,..???? ---to vsaj komentarji dokazujejo,......
pahor?ek
27. 12. 2007 18.22
doki...v svojih pisarijah si spregledal dve dejstvi: 1. da je Bavčar član LDS-a, 2. J.Janša je napovedal boj proti tajkunom ne glede na to, ali je naš ali vaš.
doki007@email.si
27. 12. 2007 18.17
pahorček,.....a je važno katere stranke je tajkun ,.....???? -----bavčar je pa lds ,....tko kot pravte bivša ZLSD,....!!! ----a jim je sam šrot napoti al kaj ,...???'
clementia555@yahoo.com
27. 12. 2007 18.14
---- čas bi bil da bi vladar janša tut njemu stopu na prst ,...!!! Kje pa pise, da mu ne bo? Novi zakon je tik pred sprejetjem.
doki007@email.si
27. 12. 2007 17.51
ha ha ha ,....očitno tajkun bavčar pa nobenega še ne moti ,...vse je nekaj obrnjeno nad štajersko navezo,....!!!! ---- čas bi bil da bi vladar janša tut njemu stopu na prst ,...!!!
pahor?ek
27. 12. 2007 17.49
doki...član katere stranke je Bavčar?
manjakranjc@hotmail.com
27. 12. 2007 17.15
Gospodje vedite, da Šrot samo naklada. Noben tajkun pri nas ni pošteno obogatel, haha in on o dokazih!? Upa si, ker so trenutno močni! Sicer pa ga imamo nekateri priložnost videvati na kavici z barbiko Pahorko...toliko o vašem velikem vodji in poštenosti; dobro sta vas nat... .
doki007@email.si
27. 12. 2007 17.08
smbdy,....kaj pa bavčarja ,...??? on je pa naftar ,...!! a je res samo šrot tajkun v sloveniji,...??
smbdy
27. 12. 2007 16.59
Ja g. Šrota bo enkrat morala srečati pamet. Preprosto Slovenci takega obnašanja ne smemo dovoliti. Obdal se je z Zdolški in Sarina kosmovo, ki je bila trojanski konj pri Janši. Počasi bodo vse udbovske metode razkrite. Pivovar pa res ne potrebuje dela, pa tudi večera ne. Če hoče, da bomo Slovenci pili njegovo pivo. Bolje bi bilo, da se posvetiš šrot, gospodarstvu. Bo bolje zate. Je pa res vprašanje če ljudje iz SD sploh poznajo gospodarstvo. Šrot pa je bil njen član.
doki007@email.si
27. 12. 2007 15.31
pahorček ,......kakšen odgovor ,...!! da je zaščiten bavčar ,....pri lds ,..kučan ,...ti si pa res kreten ,...!!! ---sej je šrot bil pred kratkim še SD jev,....pa se neki petelinjo nad njim,... ....pol mi nej pa mrha2003 pove mal o bavčarju ,..!! jst ti ne morem razložit ker nevem ,...zato tebe sprašujem
mrhe2003
27. 12. 2007 15.04
@politik70 Ne, nisi ti doki007, čeprav je govorenje "liberalcev" tako podobno, skoraj identično, da je povsem možno, da vas kdo zamenja oz. enači. Enkrat sem že nekje prebral in kasneje zapisal, da so vaša mnenja takšna, kot da bi bila robotizirana. Vse je napisano po istem kopitu. Ko odgovoriš enemu, lahko z istimi besedami še drugim petim ... Karikiram, vendar ni daleč od resnice ... @doki007 Mi lahko razkriješ to resnico o Bavčarju? Me pa res zanima. Samo ne začni z orožjem, prosim. @pahorček Dober dan, eni praznujemo božič, dan samostojnosti in enotnosti ter tako naprej ...
pahor?ek
27. 12. 2007 14.55
doki...če pa je ta Bavčar tako zaščiten pri LDS-u in dedu Kučanu....
politik70
27. 12. 2007 14.54
mrhe2003 Glede Jelinčia sem ti lepo objasnil pa bom še enkrat! ŠE MAL GA BOSTE SRAL PA BO JELINČIČ ZMAGAL POL BOSTE IN BOMO VIDELI ...... Sam se bojim te opcije samo ga tok serjete ..... Pozdrav Politik70