Črna kronika

FOTO: Slovak polkrožno obrnil in nadaljeval v nasprotno smer v smrt

Ljubljana, 07. 05. 2014 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na štajerski avtocesti je umrl 37-letni Slovak. Slovaški voznik je med vožnjo po avtocesti iz neznanega razloga polkrožno obrnil in odpeljal v nasprotno smer. Po dveh kilometrih se je zaletel v kombi. Voznik kombija je najverjetneje lažje poškodovan.

Danes nekaj pred 5. uro zjutraj se je na štajerski avtocesti v smeri proti Mariboru zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 37-letni državljan Slovaške, ki je po avtocesti vozil v nasprotni smeri.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo osem ljudi, lani v enakem obdobju devet.

Slovaški voznik, ki je vozil iz smeri Dramelj proti Tepanju, je pred prvim tunelom iz neznanega razloga polkrožno obrnil in odpeljal v nasprotno smer proti Celju. Po do zdaj zbranih podatkih je v nasprotno smer vozil približno dva kilometra ter čelno trčil v voznika kombiniranega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti.

Pri trčenju je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Ena oseba je bila poškodovana in so jo z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Celje. Po besedah Turbulinove je voznik kombiniranega vozila najverjetneje lažje poškodovan. Vozili sta uničeni, so povedali na Poklicni gasilski enoti Celje. Pri reševanju je sodelovalo pet gasilcev PGE Celje.

Štajerska avtocesta je bila tako več ur zaradi prometne nesreče pred počivališčem Zima v smeri Maribora zaprta.

Več o stanju na cestah ...

Spomnimo

Že včeraj je bil tragičen dan na naših cestah, saj so v nesrečah umrle tri osebe. Na mariborski vzhodni obvoznici pred razcepom Dragučova v smeri proti Avstriji oziroma Lendavi se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. Huda nesreča se je zgodila tudi na Tolminskem. V njej je umrla 55-letna ženska, še tri osebe pa so hudo poškodovane.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou