'Starejši bratci in sestrice se odpovedujejo obrokom, da bi imeli mlajši kaj pojesti'

V okviru dobrodelne akcije Anina zvezdica znova zbirajo hrano, da bi tako pomagali in vsaj malo omilili stisko, v kateri so se znašli nekateri. Tudi tokrat so na pomoč priskočili policisti, vojaki in gasilci.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Anina zvezdica

Stanislav Veniger in Ana Lukner (Foto: Policija)

Anina zvezdica je pomagala že mnogim, a mnogi še vedno ostajajo v stiski. Zato znova, že v šesti akciji, zbirajo hrano z daljšim rokom uporabe.

Dobrodelni akciji so se tudi tokrat pridružili policisti, vojaki in gasilci. S policije so sporočili veselo novico, da so škatle vse bolj polne, ''z njimi pa raste tudi upanje, da bomo čim več družinam in posameznikom vsaj nekoliko olajšali skrajno revščino, v kateri so se znašli''.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je povedal, da se policisti vsak dan pri svojem delu srečujejo s posamezniki, ki živijo pod pragom revščine. In prav zato se čutijo dolžne, da pomagajo po svojih močeh. ''Težko se je sprijazniti z dejstvom, da je v Sloveniji toliko lačnih ljudi, da otroci nimajo kaj jesti, da se starejši bratci in sestrice na skrivaj odpovedujejo obrokom, da bi imeli mlajši kaj pojesti. To je grozno! Toliko je socialno ogroženih družin, kriza pa se še kar poglablja,'' je dejal Veniger in dodal, da tudi plače policistov niso visoke, a da je želja pomagati sočloveku v policiji še vedno močna.

Lani so zbrali več kot 74 ton hrane

''Vesela sem, da so se Anini zvezdici tudi tokrat pridružili policisti in vojaki, ki so v lanski akciji skupaj zbrali več kot 20 ton hrane, kar je 4364 prehrambenih paketov, in tako pomagali olajšati stisko 2100 družinam! Tokrat so se pridružili še gasilci in upam, da se kmalu pridružijo še ostale službe, saj skupaj lahko dosežemo še več,'' je dejala Ana Lukner, ustanoviteljica Anine zvezdice. V zadnji akciji so skupno sicer zbrali kar 74 ton hrane.

Do 18. maja hrano zbirajo tudi na policijskih postajah in v vojašnicah

Kdor bi želel priskočiti na pomoč Anini zvezdici, lahko hrano do 18. maja prinese tudi na vse policijske postaje in v vojašnice po Sloveniji. Zbira se hrana z daljšim rokom uporabe (paštete in druga konzervirana hrana, moka, sladkor, olje, kis, testenine, riž, trajno mleko, marmelade, omake, sladkarije, kosmiči, kakav, čaj, kava, sol in druge začimbe, sokovi). Zbrano bodo policisti, vojaki, gasilci in predstavniki društva Never Give up nato predali organizaciji Anina zvezdica, ki bo poskrbela za pripravo in distribucijo paketov tistim družinam in posameznikom, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč.

Anina zvezdica hrano sicer zbira do 13. junija.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 142
 
voren 13.05.2013 16:38:40
RDEČE FLASKULE KI SO POTIHNILE
Več komentarjev