Slovenija

Stavbe SCT ne morejo prodati

Ljubljana, 14. 10. 2012 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse tri javne dražbe za prodajo stavbe SCT na Slovenčevi ulici v Ljubljani so bile neuspešne, čeprav se je cena iz dražbe v dražbo zniževala. Stavbo, kjer je bil sedež družbe, bodo zdaj poskušali prodati z zbiranjem ponudb.

Stavba SCT ne gre v prodajo.
Stavba SCT ne gre v prodajo. FOTO: Blaž Garbajs

Potem ko vse tri javne dražbe za prodajo stavbe SCT na Slovenčevi ulici v Ljubljani, kjer je bil sedež družbe, niso bile uspešne, bo stečajni upravitelj Leon Benigar Tošič stavbo poskušal prodati z zbiranjem ponudb. Nekatero drugo premoženje pa bo upravitelj znova poskušal prodati na dražbah.

Stavba SCT na Slovenčevi je bila na dražbi že konec lanskega leta, ko je njena izklicna cena znašala dobre štiri milijone evrov. Ker prva dražba ni bila uspešna, sta sledili še dve, cena pa se je zniževala; najprej je padla na 3,25 milijona evrov, nazadnje, letos poleti, pa na 2,1 milijona evrov.

Čeprav se je cena za stavbo na Slovenčevi skoraj prepolovila, je stečajni upravitelj na dražbi ni uspel prodati, zato je sodišče na njegov predlog odločilo, da se opravi nezavezujoče zbiranje ponudb na podlagi neposrednih pogajanj. Izhodiščna cena ni določena, stečajni dolžnik pa mora skleniti pogodbo s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno.

Nekatero drugo premoženje pa bo Benigar Tošič poskušal znova prodati na dražbah. Tako bo predmet dražbe kompleks industrijskega obrata v Črnučah, izklicna cena pa bo znašala 11 milijonov evrov. Prav tako na dražbi se bo prodajalo zemljišče s počitniškimi objekti v Fiesi, izklicna cena bo znašala dober milijon evrov. Po izklicni ceni 1,35 milijona evrov pa se bo na dražbi prodajalo delnice družbe Begrad.

Medtem ko dražba za stavbo SCT na Slovenčevi ni uspela, pa je bil stečajni upravitelj bolj uspešen na nekaterih drugih dražbah premoženja propadlega gradbinca. Tako je denimo poleti na dražbah uspel prodati samski dom na Grasselijevi ulici v Ljubljani in zazidljiva zemljišča na Belem križu v Portorožu. Veliko zanimanje je bilo tudi za gradbene stroje in mehanizacijo SCT.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiboko
09. 03. 2013 13.16
Zanimivo, da nihče ne pove koliko je to kvadratov oz. ceno na kvadrat.
Strelja?ko
14. 10. 2012 11.04
+1
Ma kako naj pričakujejo da bo kdo kupu, če pa ne dajajo soudow... nobenmu. Hah.
Abdul Aziz Ibn Saud
14. 10. 2012 11.18
+3
Potencialne kupce bl mika, Zidarjev sedež na Slovenski cesti 56, ki bi radi preuredili v »Muzej smradu« in »Samoosvojitvene Perverzije«... Obiskanost po vseh izdelanih študijah 100% zagotovljena...
Abdul Aziz Ibn Saud
14. 10. 2012 10.25
+4
Nisem ravno prepričan, ampak vseeno sem siguren, da sedež SCT-ja ni bil na Slovenčevi...Zdi se mi, da je bil na Slovaški, Slovanski, Slavonski ali celo na Slovenski cesti..????
Nauders
14. 10. 2012 10.07
+0
ja pa kdo bo to kupil lepo vas prosim neke stare megalomanske zgradbe
piko112
14. 10. 2012 10.04
Pa naj še zidarjevo hišo prodajo, mu jih ostane še dovolj
piko112
14. 10. 2012 10.04
Kje je zidar da se bi smejal pred kameram kako se vse NEuspešno dela in prodaja