Stephen Casiraghi: Priznal bi le, če bi bil duševno moten

Stephen Casiraghi se je spet znašel pred sodiščem, tokrat na predobravnavnem naroku zaradi napada na pravosodna policista. To je eden izmed treh postopkov napada na uradno osebo, zaradi česar Casiraghiju grozi ponovna večletna zaporna kazen.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Stephen Casiraghi

Casiraghi tudi po izpustu iz zapora ostaja redni gost sodišč. (Foto: POP TV)

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu je potekal predobravnavni narok zoper zloglasnega zapornika Stephena Casiraghija. Tožilstvo mu očita, da je 24. oktobra 2014 v zaporu na Dobu, kjer je prestajal zaporno kazen, napadel dva pravosodna policista.

Za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja uradni osebi je višji državni tožilec Srečko Hočevar predlagal 1 leto in 6 mesecev zapora.

Casiraghi, ki naj bi se v prostorih za osebni pregled upiral, brcal in grizel pravosodna policista, krivde ni priznal. Pravi: "Priznal bi le, če bi bil duševno moten."

Casiraghija so na sodišče vklenjenega pripeljali iz pripora na Povšetovi, kjer je od konca marca. Tam čaka na odločitev preiskovalne sodnice, ali mu bo podaljšala pripor zaradi nevarne vožnje po Ljubljani in upiranja policistom.

To je eden izmed treh postopkov napada na uradno osebo, zaradi česar Casiraghiju grozi ponovna več letna zaporna kazen. Ko bo sodnica v Novem mestu izpeljala še ostala dva predobravnalna naroka, bodo vsi trije postopki združeni v enega.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 87
 
minnaema@yahoo.com 24.04.2017 13:13:55
VEČINA proti manjšini.........prosim NE bodi ga treba-poštenost bi morala obstajati na vseh koncih in krajih-in prosim lepo deklerativno in konstruktivno- bi poštenje moralo biti in " bi bilo veliko lepše živeti v tem vsakdanu, ko bi bili vsi ljudje pošteni do sebe in drugih !
Več komentarjev