Nogomet
Oglas

Stomatolog, ki zna prisluhniti svojemu pacientu

Ljubljana, 27. 06. 2016 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V letošnjem letu sponzorira EURO 2016 državno prvenstvo v stavah, kjer lahko sodelujete tudi sami.

Priljubljeni zobozdravik - dr. dent. med. Mladen Petranović in Vili Resnik.
Priljubljeni zobozdravik - dr. dent. med. Mladen Petranović in Vili Resnik. FOTO:

Stomatolog dr. dent. medicine Mladen Petranović je med svojimi pacienti je znan po tem, da gre za njih še korak dlje. V letošnjem letu sponzorira namreč “EURO 2016 državno prvenstvo v stavah”, kjer lahko sodelujete tudi sami (prijava na desni).

Sodelovanje je popolnoma brezplačno in namenjeno zabavi. Nagrade so stomatološke storitve v vrednosti 1.750 EUR.

Stomatolog Mladen Petranović in njegov kolektiv zobozdravnikov so mednarodno priznani stomatologi in implantologi ter izvajajo vse dentalne storitve, vključno z najbolj zahtevnimi estetskimi posegi na zobeh in dlesnih. Poleg visoke ravni strokovnosti in postopkov brez bolečin, EDCO s svojimi stomatologi v ospredje daje tudi ugodje in udobje pacientov na vseh ravneh.

Pogovarjali smo se z ustanoviteljem in vodjo EDCO, ki je najbolj prilubljen hrvaški zobozdravnik oz. stomatolog med slovenskimi pacienti. Dr. Petranović nam je v intervjuju, ki bo v celoti izšel v treh delih, razkril številne koristne informacije.

Dr. Petranović, za začetek: Ste izjemno priljubljen stomatolog tudi med slovenskimi pacienti, ki redno prihajajo v vašo ordinacijo. Kakšne so vaše izkušnje z njimi?

Nasploh me delo s pacienti izjemno veseli! Kaj se pogovarjamo s slovenskimi pacienti? Marsikaj, govorimo tako o resnih kot manj resnih temah. Vse v okviru medsebojnega spoštovanja. Pogosto me po končani terapiji presenetijo s kakšno malenkostjo. Zelo imam rad tak okoliš in si ga tudi želim. Konec koncev je to naše življenje.

Kaj bi svetovali ljudem, ki bi se radi znebili strahu pred zobozdravnikom?

Sam bi to stanje opisal kot psihološki problem. Psihološki problem je stanje, ki je drugačno resnični, dejanski nevarnosti. To stanje je vedno strah, da bi se nekaj lahko zgodilo in ne strah pred tem, kar se dejansko dogaja. Ko poznamo načrt, terapijo in postopke imamo vse odgovore in strah pred zobozdravnikom praviloma izgine.

Katere materiale se uporablja pri zobni protetiki in implatologiji? So ti materiali alergeni ali kakorkoli škodljivi za telo?

Materiali, ki se vgrajujejo v telo, so najstrožje kontrolirani. Večina razpoložljivih materialov ni alergenih ali pa to ni bilo dokazano. Pri nas spremljamo in uporabljamo le material, ki trajno ne smejo škoditi zdravju v najširšem smislu in ne smejo izzvati kakršnihkoli reakcij.

Implantat ali "mostiček"?

Gotovo implantat! Hitreje, bolj učinkovito in dolgotrajnejše. Z mostičkom brusimo zdrav zob, da bi postal nosilec nečesa. Kdo nam daje pravico, da nekaj uničujemo, da bi ustvarili novo? Je to izgovor ali zdravljenje? Mislim da bi morali biti arhitekti, ustvarjalci. Tudi klinična trajnost implantatov vsekakor potrjuje mojo trditev.

Vas zanima v povezavi z dentalnimi oz. stomatološkimi storitvami zanima več? Kliknite TUKAJ za več informacij ali pa počakajte na nadaljevanje intervjuja, kjer se bo Dr. Petranović dotaknil še ostalih pomembnih vprašanj.

Stomatolog dr. Petranović je v preteklosti že navduševal

Oglejte si video, kako in zakaj sta se Zmago Jelinčič in njegov prijatelj odločila za EDCO in dr. Mladena Petranovića.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Utrinki dr. Mladena Petranovića in njegovega dela v EDCO:


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni