Slovenija

Stres: Veliko sovražnega govora in neresnic na račun katoličanov

Novo mesto, 21. 01. 2012 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob 60. obletnici zažiga škofa Antona Vovka ljubljanski nadškof Anton Stres opozarja, da človekove pravice same po sebi ne pomenijo jamstva za njihovo spoštovanje. Pravi, da je v Sloveniji veliko sovražnega govora in neširjenja resnic.

Anton Stres
Anton Stres FOTO: Miro Majcen

V novomeški stolnici je potekala slovesnost ob 60-letnici zažiga škofa Antona Vovka, ki jo je ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof in metropolit Anton Stres. Napad se je zgodil v času, ki ni spoštoval človekovih pravic, vendar pa te tudi danes same po sebi ne pomenijo jamstva za njihovo spoštovanje, je dejal Stres.

Če bi namreč te v Sloveniji spoštovali, v državi ne bi bilo toliko sovražnega govora in širjenja neresnic na račun katoličanov in Cerkve, je poudaril Stres.

Kot je dodal, pa tovrstni pojavi niso najbolj zaskrbljujoči sami po sebi, zaskrbljujoče je, če državne ustanove in javno mnenje takim spodrsljajem dajejo potuho ali celo javno podporo. Po njegovih besedah se je to očitno zgodilo pred 60 leti v Novem mestu in v poznejših podobnih, četudi manj brutalnih primerih.

Nadškof je spomnil, da je v petek minilo 60 let, odkar so na železniški postaji v Novem mestu poskusili zažgati ljubljanskega škofa Antona Vovka (1900–1963), ki je bil takrat namenjen v bližnje Stopiče na blagoslov na skrivaj postavljenih novih cerkvenih orgel. Vovk je posledice napada s hudimi opeklinami sicer preživel, napadalcev, ki jih je Stres označil za nahujskano drhal, pa niso nikoli kaznovali.

Kot je dejal Stres, se namera napadalcev samo po zaslugi velike prisebnosti in osebnega poguma škofa ni v celoti uresničila. Vovk se je rešil, vendar je zaradi poškodb tri tedne ostal na zdravljenju v bolnišnici.

Stres: Partijske oblasti so vedele

Nobenega dvoma ni, da se je vse dogajalo z vednostjo in soglasjem takratne partijske oblasti, ki je dogodek izkoristila za nov moralni pritisk na škofa, naj se pokori njenim ideološkim zahtevam, je menil nadškof.

Dogodek je v nadaljevanju navezal na sedanjost in dejal, da preganjanje kristjanov ni le stvar preteklosti, saj jih vsako leto zaradi vere – predvsem v državah, kjer ne poznajo načela spoštovanja človekovih pravic – umre več deset tisoč, hkrati pa so deležni še drugih krivic.

Ob zaključku govora je nadškof Stres kristjane pozval k pokončnosti in na vseh ravneh osebnega ter družbenega življenja k pogumnemu ter požrtvovalnemu prizadevanju za zmago resnice, pravičnosti in ljubezni.

Po spominski maši je novomeški škof Andrej Glavan blagoslovil Vovkov doprsni kip, ki so ga postavili pred zvonikom novomeške stolnice sv. Nikolaja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (130)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sonas
22. 01. 2012 22.17
+6
folk umirite konje! toliko sovraštva, da kar glava peče! nihče in nobena institucija ni brezmadežna. poudarjati napake samo nasprotnikov in biti slep za napake v lastnih vrstah pa je .... zgodovini je treba pogledati v oči. ozračje je pregreto in gospodarstvo na psu - tako, da najbolje, da to počaka v kar se da mirnem ozračju!
saintjozef
22. 01. 2012 21.42
Človekove pravice tudi danes same po sebi ne pomenijo jamstva za njihovo spoštovanje, je dejal Stres. --S strani cerkve je to sigurno res. Se naj pa zaveda, da si jih lahko kdo tudi sam zagotovi. Zgleda grdo, ampak ponos ostane!
POVOJ
22. 01. 2012 19.53
-4
Sramota za otroško pisateljico S. Makarović, da si privošči kaj takšnega. Samo eno knjigo naj ima moj otrok za obvezno,.....
saintjozef
22. 01. 2012 21.44
+3
Sramota za posilstva otrok s strani cerkvenih pedofilov! Pa ga pošlji njim v roke....
sonas
22. 01. 2012 22.12
+0
saintjozef če te skrbijo pedofili... jih je drugje veliko več...
saintjozef
22. 01. 2012 22.35
tekavcminka56
22. 01. 2012 22.42
+3
se ti sploh poslušaš, kaj govoriš? Čez 10 let, ko bo na plano prišla vsa resnica o vatikanu, ti bo žal za te besede, žal ti bo da si zagovarjal takšno institucijo, žalost ljudje, žalost, verujem tudi sam, vendar zato ne potrebujem cerkve!
Mr.JanHara
22. 01. 2012 19.51
-1
Najprej zlezite iz svojih maškeradnih oblek, prenehajte z bednim manipuliranjem v obredih in pridigah in bodite enaki ljudje med enakimi... in sprejeli vas bomo v partijo, to je Zvezo komunistov Slovenije. Tovariš Kučan menda še ni preklical čik pauze za svojo izkaznico. Na črno jo še masovno uporablja, čike pa ugaša na frisih svojih nepokornih podložinov na fin način.
komarec
22. 01. 2012 20.32
-6
abigail
22. 01. 2012 20.58
+4
???? MrJanHara, to pa je skrajno neprofesionalno! Najprej uporabite moj stavek in ga sploh ne navedete kot citat. Potem pa mi še podtikate članstvo v nekakšni partiji, katere član nisem bila nikdar. V mojih najzgodnejših dojemanjih so bile katoliške maše vedno isto kot komunistične proslave, čaščenje Kristusa Odrešenika pa nekaj podobnega kot čaščenje Tita Osvoboditelja izpod fašizma. Saj ideje same po sebi sploh niso napačne, samo kaj ko so daleč od resničnosti; Kristus nas ne more osvoboditi norih prepričanj in nas popeljati v nebesa, če se ne bomo sami, fašizem je pa še zmeraj živ, čeprav je že dolgo konec druge svetovne vojne... In če se dobro spomnim, je celo Makarovičeva tudi v socialistični Jugoslaviji že imela težave zaradi svojih neuklonljivih prepričanj...
Mr.JanHara
22. 01. 2012 19.47
+2
Zakaj so zažgali škofa Vovka, pranečaka Franceta Prešerna? Rojena sta bila v isti hiši na Vrbi. Nikoli odkriti in nikoli kaznovani komunistični banditi. SAMO ZATO, KER JE BIL DUHOVNIK!. KO NE BI BILA GOSPA MAKAROVIČEVA (KAJ GOSPA, DAMA), takrat šele 13 letna smrklja, bi pomislil, da je bila zraven.
mluna
23. 01. 2012 08.17
Da ni imel slucajno kaj skupnega s škofom Gregorij Rožmanom? Underground work ah?
abigail
22. 01. 2012 19.47
+3
Hmm, v Sloveniji da je veliko sovražnega govora in "NEŠIRJENJA RESNIC"? Katere resnice pa se ne širijo? Da je med cerkvenimi ljudmi prav toliko nepopolnosti in nepravic kot med tistimi, ki cerkvam ne pripadajo? Da iz religijskega pojmovanja sveta izhajajo prepričanja o neenakosti med ljudmi, o manjvrednosti ženske, ki ne zmore "brezmadežnega" spočetja in rojevanja in še in še in še...in kdo je tukaj glavni pri spodbujanju sovražnosti? Najprej zlezite iz svojih maškeradnih oblek, prenehajte z bednim manipuliranjem v obredih in pridigah in bodite enaki ljudje med enakimi...
Roman Hren
22. 01. 2012 17.18
+5
Gospod Stres naj si kdaj ogleda komentarje svojih "kristjanov". Čaka ga obilo dela pred svojim pragom!
cepec22
22. 01. 2012 17.17
+8
Citati je treba zgodovino in to ne le naso. Krizarji so delali po svetu marsikaj zelo hudega in veliko krivice, pod krinko vere in njihove ideologije. Vera je eno, RKC pa je drugo. Dajali so odvezo ekspedicijam, ki so sle po svetu, sirile vero, posiljevale in pobijale. Bili so absolutni gospodarji tega sveta. Zupnik je bil spovednik, svetovalec, zdravnik, advokat, politik in zupan. Sedaj imamo v Sloveniji cez 200 zupanov, veliko stevilo zdravnikov, nesposobnih, a prepricljivih politikov, svetovalcev, tako je zupnik ostal le se spovednik, kar pa je njegovo moc v druzbi zmanjsalo. Prevec vpliva se je zmansalo na skorajda nic. Med in po drugi svetovni vojni je prav ta RKC pomagala zlocincem uiti roki pravice, seveda za denar in kaj to pove? RKC je skorumpirana organizacija, ki gleda samo zase, zeli cimvec vpliva med ljudmi in skratka dalec stran od tistega, kako se promovira. Nisem ne politik, ne komunist, pac pa eden tistih, ki gre po svetu in spremlja kaj se dogaja brez roznatih ocal ali pa zaslepljenosti. Zato, gospod Stres, kaj sejete morate tudi zeti in prav to je tisto, zakaj je Vovk placal takrat. Govoriti, je eno, delati je drugo, a biti vzor nekomu je tretje. Vse je lahko na eni sceni enega cloveka, a seveda ljudje dojemajo stvari vsak po svoje. Kar poglejte si, kaj dusni pastirji pocno po svetu. Ogromen denar gre za placila skode in za molcecnost. Od kod ta denar? Od naivnih ubogih ljudi, ki jim solite pamet, katere ze tako in tako nimajo. Pa so vam prinesli zadnje cente za poslusanje pravljice o vecnem zivljenju? In heaven there is no beer, this why we drink it here........ Pa brez zamere!!!
Roman Hren
22. 01. 2012 17.11
+1
Gospod Stres naj si kdaj ogleda komentarje svojih "kristjanov", potem naj pa obsoja nasprotne reakcije. Čaka gaa obilo dela pred svojim pragom!
Roman Hren
22. 01. 2012 17.07
+0
Gospod Stres naj si najprej ogleda komentarje svojih "kristjanov", ki jih na forumih pišejo, potem se bo nehal čuditi nasprotnim. Čaka ga obilo dela pred svojim pragom!
tian28
22. 01. 2012 16.35
+2
Rekel bom samo to: gospe Makarovičevi bi morali javno čestitati za povedane resnice o RKC!
zmago56
22. 01. 2012 16.02
+2
V +PS so si lepo razdelili zadolžitve in Makarovičeva je bila zadolžena za blatenje katoliške vere. V akcijo je takoj tudi stopila in tudi izjavila, da je to njena državljanska dolžnost. Katoliška vera pa moti vodilne v PS predvsem zato, ker ima: ubijanje, krajo, laži, prešuštvovanje,....... za grehe, medtem ko to v PS smatrajo za moderne vrednote, ko pa bodo v PS proučili še koran, ( ki tudi nič slabega ne uči ) bo na plano stopil še tisti, ki je zadolžen za blatenje muslimanov.
jan4you
22. 01. 2012 16.53
jan4you
22. 01. 2012 16.55
+5
..., ka zbrisal ste mi tekst ? ker sem napisal, da je Vera lepa zadeva le grdo je če se jo izkorišča za bogatenje. Ja danes je Nedelja pa je admin sigurno župnik.
Socialisti?ni kulak
22. 01. 2012 14.36
+5
...sam to bom rekel, zelo bom vesel, če bo tudi RKC začela gledati naprej in se ukvarjala z duhovnsotjo današnjega časa in prihodnostjo za naše otroke, za nas je že pozno....moj oče je bil kot 13 letni otrok pregnan v Nemčijo v taborišče, enako dva brata in oče, oče in en brat sta končala v plinskih celicah Dachau, sam se je vrnil na domaćijo ki so jo požgali nemci po izdajstvo domačina pripadnika bele garde iz sosednje vasi. nikoli nikdar nam ni nič rekel o teh stvareh, skrobno je postavil novo bivališče, nas spravil na svet in preživel, danes pa smo se začeli zopet ubadati s temi stvarmi, lepo vas prosim, posvetimo se duhovnsoti in bodočnosti in pokopljimo za skoz Bog že te kosti....ene in druge.....
steiermark1918
22. 01. 2012 16.24
+2
Zelo žalostno, andrj200729, da zate pmeni človek samo kup kosti. Potem se pa sploh ne sekiraj glede "ubadanja s temi stvarmi", ker po tvoje niso pomembne. Tako kot so tvoje sorodnike, kot praviš zaradi prijave nekoga, pokončali v Dachau, (to je bil nacistični sistem, ki je tako "odstvanjeval" svoje nasprotnike), so stotisoče nedolžnih Slovencev, titoisti - komunisti, pod komunističnim sistemom (problem je v tem, da se ga vedno bolj "daje za vzgled" in se ga priporoča tako sistem, kot njegove metode) pokončali, največkrat z motikami ali jih pretepli do smrti, sadistično so se izživljali nad svojimi nedolžnimi žrtvami (tako ženskami, materami, kot otroki, starci in možmi), nazadnje pa jih pahnili v kakšno brezno, tam, kjer pa to ni bilo možno (zaradi naravnih posebnosti terena, ) so si žrtve morale kopati same jamo, v katero so jo potem krvniki s tanko plastjo zemlje zagrebli. Najhujše pa je to, glede na to da se je to dogajalo med 1945 do 1991 letom, torej v času "svobode", ki kjer človeško življenje - dostojansztvo ni imelo nobene vrednosti in vse to se je dogajalo direktrno s strani najvišjih komunističnih oblastnikov ali pod njihovim vodstvom - ukazom. Na žalost, se prav pod aktualno komunajzarsko - levičarsko oblastjo to danes vse bolj "propagira" in se vabi ljudi, da se zavzamejo za titoistični oz. komunistični sistem, ko bi nam naj šlo "tako dobro" (če nisi prej končal pod motiko kakšnega levakarskega aktivista) . Seveda tistim, ki so bili z režimom (titoističnim) in si celo mazali roke z dvigovanjem le te nad svoje rojake (po nalogu udbe so ubijali na zverinski nači svoje sorojake), tisti so bili in so tudi danes privilegirani, nagrebli so si veliko bogastvo na račun nas poštenih Slovencev, ki smo za male plače delali in garali, nazadnje pa preživeti nismo mogli, saj nam tista plača ni omogočala drugega, kot plačilo položnic ter nekaj malega nam je ostalo za prehrano...Oblačila, čevlje itd. smo si lahko kupovali samo na obroke ter tako odplačevali leto ali več samo to. Če se boš pa hotel posvetiti "duhovnosti", boš pa moral najprej razčistiti in imeti jasno predstavo, kaj je zločin in kaj je dobro. Zločin boš moral obsoditi (da se nebo več mogel ponoviti, v Nemčiji, so z preteklostjo razčistili in tam si nobeden ne predstavlja kako bi bilo,če bi na aoblasti imeli kakšnega nacista in ga sprejeli kot "zveličavni sistem" - kot pri nas delajo z komunizmom. Tam takšni ljudje ne morejo delati reklame za nacizem - kot se pri nas od predsednika republike, pa ostalih levičarjev doživlja vsakodnevno, da propagirajo zločinski (in se ne distancirajo od zločina in takšnega zločinskega sistema) sistem, ki je v Sloveniji , nad svojimi ljudmi dvigoval roko oz. izvajal zločin. Ko bodo te stvari razčiščene in bo ta sistem obsojen ter se ga nebo smelo več niti omenjati (kot se dogaja z nacizmom ) in ne da nam bodo "rdeči oblastniki" pri stranskih vratih vtihotapljali komunistično diktaturo z vsemi simboli tega ugabnega sistema (kot so to storili z 2 Evrskim kovancem, odlikovanjem vodje udbe itd), to je posmeh poštenim Slovencem ....
tian28
22. 01. 2012 16.32
+0
Steiermark, toliko pisanja in truda za takšen nebulozni zmazek... Res nam je v času Titovega režima šlo zelo slabo, komaj smo preživeli, garali smo za položnice in nekaj malega nam je ostalo za hrano... Preberite še enkrat zgoraj napisano - se niste morda zmotili v letnici in ste preskočili 30 let? Govorite o obsodbi zločinov, ob tem pa je prav RKC tista, ki je mučila, ubila, pohabila, posilila in zažgala na milijone ljudi in se za te zločine nikoli ni zares in iskreno opravičila. Za vsakršno nadaljnjo debato z vami in vam podobnimi opranoglavci pa mi je škoda časa in dragocene energije ! LP
steiermark1918
22. 01. 2012 16.46
-4
tian28,* Ko že govoriš - blebetaš o cerkvenih zločinih,(nauči se zgodovine in boš kar hitro lahko spoznal, da je vsak zločin olbsojanja vreden pa naj ga zakrivijo komunajzarji ali cerkev. Samo da tvoja zamegljena pamet ne dovoljuje jasnega pogleda na zgodovinsko resnico, ko so se dogajali \"po tvoje\" cerkveni \"zločini\" se jih nikakor, po številu in krutosti ne da primerjati s komunističnimi, pa še vsaj 500 let razlike je med enimi in drugimi. No nebulozna pamet in oprani možgani, ali si sposoben videti resnico ali ti ni več pomoči (kot vsem tistim, ki so zločine izvrševali in jih ukazovali)?Ti kot opranoglavec se lahko turdiš kolikor hočeš z zmanjševanjem pomembnosti \"komunističnih zločinov\", ker zločin je vedno zločin, ki ga pa zakrivijo zločinci, pa naj se imenujejo RKC ali titoistični komunisti...Verjetno si pa spregledal 60 obletnico komunističnega zločina -zažiga škofa Vovka (ki pa ga pravgotovo ni zagrešila RKC in to pred 500 leti ampak ga je zagrešila in izvršila po nalogu ZK komunistično usmerjena in nahujskana d rh al....... Pa lep pozdrav tebi, opranoglavec (invalid v glavi)...
mluna
22. 01. 2012 18.47
+1
steiermark1918 s to razliko, da komunisti so zdraho delali 60let RKC jo dela pa ze 2000 let. drugace ti pa dam prav da je vsak zločin olbsojanja vreden
komarec
22. 01. 2012 20.25
+4
steinmark1918, prebral sem pazlivo tvoj komentar in ugotovil, da se iz tebe zliva cela reka sovraštva proti ljudem, ki niso niti komunisti, ker teh že 20 let ni več, samo zaradi tega, ker razmišljajo drugače kot tisti, ki simpatizirate z RKC. Da pišeš cel kup laži o življenju v nekdanji Jugoslaviji pod vodstvom Tita. Če bi bil pravi kristjan, takih oslarij zagotovo ne bi pisal. Pišeš tako, kot, da mi v prejšnjem sistemu ne bi živeli in ne vemo kako je bilo. Ne hodim v cerkev, a sem prepričan, da Kristus tega termina -OPRANOGLAVEC ali INVALID V GLAVI ne bi nikoli zrekel niti tistim, ki so ga križali. Za to me ne čudi, če si jih dobival po glavi.
minej
23. 01. 2012 10.11
Admin a to kar piše steinmark1918 v svojih komentarjih ni sovražni govor?
Buena Vita
22. 01. 2012 14.30
-2
TISTI KI CERKEV KRITIZIRAJO SO V PRVIH VRSTAH KO PROSIJO ZA PAKETE HRANE,OBLEK,PLAČEVANJA POLOŽNIC,FEHTAJO NA VSE PRETEGE,SAMO DA NI TREBA DELATI
artur.kralj
22. 01. 2012 14.58
-2
...in ti to veš, ker? Delaš tam kot strežnica?
steiermark1918
22. 01. 2012 16.29
+1
Buena Vita, ne samo da prosijo za pomoč v Karitasu, sramotno je, da podpirajo komunajzarje, ki so jih spravili v takšno situacijo, da so pristali na robu te družbe. Vidiš, to so pa ovce z deprsijo, ki pač niso sposobne sestaviti računa
porka.malorka
22. 01. 2012 16.57
+2
Jaz sem bil zmeraj komunist po duši. Ampak ko vidim to njihovo gonjo proti cerkvi. Vidim da sem raje ne-komunist. Kot pa tak kot si oni predstavljajo komunista. Sprevrženega,sodomista brez etičnih in moralnih pravil in človeka,ki ma raje tuj narod kot pa svojga . Hvala lepa za tak socializem.
porka.malorka
22. 01. 2012 16.58
+1
po vrhu pa še žaljivega tako kot ta artur
Buena Vita
22. 01. 2012 14.28
+2
ČUDNO,ZADNJIH 66 LET SO GROBOVE POLNILI S TRUPLI NEDOLŽNIH,TRUPLI ŽRTEV SAMO RDEČI,,V SLOVENIJI 93 TISOČ
tian28
22. 01. 2012 13.31
+7
RKC je vzorna organizacija, kakršno si je zamislil sam Jezus, poslanstvo Cerkve je izključno v širjenju vere, duhovniki so spoštovanja vredni krepostni in pošteni ljudje in Zemlja je ravna ploskev...
Socialisti?ni kulak
22. 01. 2012 14.37
+3
...da, da svizec pa dela na tekočem traku v Milki in zavija čokolade....
steiermark1918
22. 01. 2012 16.47
+0
tian28, ko že govoriš o Zemlji kot ravni ploskvi, mi je prišlo na misel, da imaš verjetno ti ploščato glavo....
maijster
22. 01. 2012 10.42
+12
cerkev ( katoliška )-firma-biznis,v mariboru so popušli 800 milo.eur.,nepozabiti,si predstavljate kakšen denar je to za ustanovo,ki je brez bremen daukarije,in ljudje še kar nosijo cekin v cerkev,v jaunosti pa jokajo da komaj preživijo,...
tekavcminka56
22. 01. 2012 10.07
+6
katoličani, dajte ne kar na pamet nekaj, manj pridig poslušat, internet uporabit, v pravem pomenu te besede in raziskat resnico! Verujem tudi sam, ampak zato ne rabim plačevati.
steiermark1918
22. 01. 2012 16.52
+0
Nobeden katoličan "ni obvezen plačevati" RKC, ker le-ta živi od prostovoljnih prispevkov in niso, kot je bila komunistična partija, kjer so od države jemali denar, da so lahko vzganjali teror nad ljudmi.....
tekavcminka56
22. 01. 2012 18.13
+2
dobro v googla vpiši resnica o vatikanu, si malo preberi, pa potem pridi pametovat, vem da ni obvezno a večina to dela, so najbogatejša institucija na tem svetu, daj me razumi za božjo voljo, nič nimam proti veri kot taki, samo institucija, ki na ta račun služi, me moti!
komarec
22. 01. 2012 00.09
+15
Še več sovražnega govora s strani katoličanov na račun tistih, ki mislijo drugače kot oni.
MarijanS
22. 01. 2012 00.38
-3
Aja, če sosed udari tvojega psa, ker mu je kokoš ukradel, a boš ti zato njegovega fental! Dej no, so teme, iz katerih se ne bi smeli norčevati!
playback
21. 01. 2012 21.51
-14
Tisti ljudje, ki najbolj kritizirajo Cerkev in kristjane, dajo svoje otroke ali vnuke krstit ali k birmi v drugo faro. Seveda župniki to vejo, vendar jim v duhu vere in nemočnega otroka to spregledajo. Ne razumem pa kako so lahko ljudje tako dvolični. Ta dvoličnost in hinavščina je tudi v tistih 26 "intelektualcih", ki so se klečeplazno, kot k tovarišu Titu, priplazili k Jankoviču in ga prosili, da naj kandidira. Med njimi je bila tudi Svetlana Makarovič. Pregovor pravi : "Povej mi s kom se družiš in ti povem kdo si !!!" Sedaj pa jim je malo težko, ko Jankovič ne bo mandatar. V tem duhu je za razumeti reakcijo Svetlane Makarovič, ki je v imenu vseh 26 "intelektualcev" pokazala kakšni so. Pač ni kriva njihova nesposobnost ampak Cerkev!!??
titovka
21. 01. 2012 21.56
+13
MarijanS
22. 01. 2012 00.42
-2
Nič ni narobe, da je Srb (napol), ampak da laže, krade, goljufa itd.. sicer DURS ne bi podal ovadbe zoper njega in mediji ne bi o tem poročali... ...pa bi mogoče Jankovič bil celo mandatar! Vsak izgovor je dober za opravičilo nesposobnosti...
gruber74
22. 01. 2012 09.54
+8
Otrok ne rabi ne krsta in ne birme in nic od te cerkve.To so gole neumnosti
komarec
22. 01. 2012 14.08
+5
Marijans, a je Janša pošten? A so ljudje v mariborski nadškofiji pošteni? Na druge znate pokazati s prstom na svoje pa ne gre. Jezus je rekel, naj vrže kamen kdor je pošten.
komarec
22. 01. 2012 14.25
+5
Veliko več ljudi bi hodilo v cerkev in z velikim veseljem če bi se tam res držali tega kar je Jezus učil. Zaradi tega me tam ni, ker sem ugotovil, da so najhujši kršitelji jezusovega nauka prav tisti, ki hodijo v cerkev.