Slovenija

Študenti kupujejo lokal sredi Ljubljane?

Ljubljana, 23. 02. 2010 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številni študentje opozarjajo, da je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani postala zgolj podjetje za kovanje dobičkov. Organizacija se tako zanima za nakup lokala, po drugi strani pa študentje od nje nimajo skoraj nič.

Številni študentje opozarjajo, da je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani postala zgolj podjetje za kovanje dobičkov. Organizacija se tako zanima za nakup lokala, po drugi strani pa študentje od nje nimajo skoraj nič.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kitty88
24. 02. 2010 14.06
Dragi ljudje, ne da povsem podpiram ŠOU. So tu luknje, seveda. Tako kot v celi državi, celem zakonu itd. Tudi Vrtovec ne more govort, da nima dnara, MSi ni ravmo revna stranka ŠOU dela velik stvari narobe, sam konec koncev nardi tudi kako pametno stvar. Pa pustimo ŠOU kot tak ob strani. Zakon o malem delu. Lepo enim, ko imajo štipendijo, pa pomoč staršev. Jaz se že 2 leti preživljam sama. En čas sem imela kar 2 službi, sedajšnja služba mi omogoča, da pridem skozi mesec. Pa poglejte; zapravim min. 220 evrov na mesec, s tem, da plačujem za stanovanje le 80 evrov. Saj če uvedejo malo delo pa plačajo 14 ur na teden po 140 evrov komot živim. Ampak povprečna plača je 4 evre na uro. Pa mi povejte, kako naj preživim z 224 evri na mesec? V ceno 220 evrov nisem vštela oblek, ki jih, verjeli ali ne človek potrebuje, pa mogoče tudi kako osebno higieno. Študiram jezike, pa nam vsi profesorji govorijo, da moramo v tujino, ker se doma ne bomo mogli naučiti govoriti. S čim, dragi moji? S 4 odvečnimi evri na mesec? Lahko je govoriti tistim, ki nikdar niso preživeli tedna na vodi in kili makaronov. Verjeli ali ne, tudi to se mi je že zgodilo. Zakaj? Delodajalec mi ni plačal opravljenega dela. Ja, študenti smo tudi izkoriščani in študentski servis zmore pri tem bore malo nič. Potrebne so spremembe, ampak ne na tak način, da nas kar nekaj ne bo moglo študirati. Na koncu bo študij res privilegij najbolj bogatih ljudi, ki pa ne bodo nujno pametni in tako pridni. Zamislite se malo nad situacijo, podobno moji. Sem sama kriva, da je moja mama skorajšnji invalid in moj oče nesposoben vzdrževanja 3 otrok ter svojih staršev, katerih stari oče je prav tako invalid?
bron
24. 02. 2010 12.19
TO PA JE ŠOLARIJA ZA LOKAL IMAJO ZA STANOVANJA PA NE HA HA.
profil24ur
24. 02. 2010 07.44
Tale študentske organizacije je potrebno vse ukinit, ker poberejo večino denarja namenjenega študentom in je to sama mafija.. naj se denar daje brez posrednikov direkt študentom v obliki štipendij in drugih ugodnosti!!
bababu
24. 02. 2010 06.53
kolk dijakov bi bilo sitih za ceno enega bachusa...
Penzic
24. 02. 2010 00.01
Da študenti delajo je zelo koristno in ni nič novega v svetu, sistem pa ki ga imamo v sloveniji, pa je res edinstven in vsepovsod v svetu se kar ne morejo načudit, kako je mogoče da je to pri nas tako urejeno, še posebej ko pridejo razne delegacije študentskih organizacij od zunaj na obisk, so preprosto šokirani ko vidijo blišč in razkošje študentskih krovnih organizacij. Edino kar ima večja masa študentov od tega blišča, so pijanke, ostalo pa se itak plača in je samo sofinancirano s strani študentskih organizacij, vendar pa prav ti presežki dobljeni s študentskim delom ne podležejo reviziji, revizija pač gre samo za tiste aktivnosti ki so financirane s strani državnega proračuna, sicer pa v glavnem ta del študentov, ki se menja itak nima dosti z vsem, večjih problem je v tistih zadaj, ki se ne izpostavljajo in o katerih se ne piše, saj tudi z soulj in soum ne upravljajo glih študnenti........
dm06
23. 02. 2010 22.00
spet neki kupujejo.če že hočjo kakšen lokal kupt, nej kupjo KMŠ!!
linav
23. 02. 2010 21.35
dejstvo je da so celoten sistem zafural zdajšna, prejšna in predprejšna valda. verjetno so vsi imeli korist od tega. problem je potrebno gledati bolj na široko. znašli smo se v situaciji ko je v državi kriza. kdo je odgovoren za to? mater, kolk enih nesposobnih meneđerjev mamo, kolk firm so že zafurali in za vsem tem je stala vlada, kolk enga denaja je šlo za reševanje le teh, kolk mamo tajkunov in kolk kreditov se je zafuralo, ki bi ga lahko namenili za štipendije, za mlade??? in potem so ti nepsosobni meneđerji začeli odpuščati, brezposelnost je narastla in sedaj je na trgo dela panika, ni služb in zato je krivo študentsko delo??? dajte malo začet razmišljati bolj na široko...ne trdim da je študentsko delo pri nas super urejeno, samo tudi s tem zakonom ne bomo ničesar rešili dokler bodo na vrhu sedeli ljudje ki niso sposobni in nimajo pojma kako se vodi podjetja. vlada si rešuje kožo na ta način, vi pa nasedate.
Mali_Piko
23. 02. 2010 21.17
Logicno, da bodo privatizirani studentski servisi poslovno naravnani. Kako pa naj prezivijo. Sej je tut predsednik studentske zveze tam zaradi politicnih ambicij in ne studentov. Kaj pa politiki sami. Tudi oni so tam zaradi svojega lastnega obstoja in ne ljudstva, kot smo tudi mi delavci garaci v tovarnah zaradi nas samih in ne zaradi politikov. INNIT?!
Klemen Janeži? 1
23. 02. 2010 21.16
Najbolj pa nastradajo študenti!
GREGs86
23. 02. 2010 21.10
ukinit študentske servise, ponuditi študentom in dijakom enake pogoje dela kot redno zaposlenim (če primerjamo procent, ki gre za študentske servise in procent, ki ga kot davek pri rednem delu opravi država pridemo do le male razlike), potem se pa naj delodajalci sami odločijo koga bodo zaposlili, končno pa bo študent odprl svojo delovno knjigo že med "študentskim delom". Sam to se nebo zgodlo nikol ker ima preveč "vplivnih" ljudi finančnega interesa v teh organizacijah
Ixchel
23. 02. 2010 21.07
Organizacija se tako zanima za nakup lokala, po drugi strani pa študentje od nje nimajo skoraj nič. Kako nič?? Ne vem ali so študenti pač ignorantski, pasivni in nezainteresirani za obštudijsko dogajanje, ampak to, da od organizacije ničesar nimamo je neka pavšalna ocena. Ker pač vsi tako govorijo, bomo pa še mi. Seveda ni nič za tiste, ki se jim prostem času (oz., ko ni predavanj) ne da nič drugega početi, kot gledati TV oz. ležati na kavču, doma v svoji sobici in morebiti čakati na to, da nastopi večer, ko gredo ven. Za tiste, ki pa želimo popoldneve preživeti malo drugače pa nam ta organizacija ponudi precej možnosti. Ekskurzije, strokovne in prostočasne dejavnosti, ugodne tečaje tega in onega, ugodno smučanje, izlete, ŠOUfest, Mesec kulture, EKOšou, tutorstvo,...to pa je verjetno le del aktivnosti, ki se odvijajo v okviru te organizacije. No...in jaz temu ne bi rekla SKORAJ NIČ :)
vusek
23. 02. 2010 20.58
problem ni v študentskem delu, ampak v sistemu. potrebno bi bilo najprej urediti statuse študentov (po moji oceni več kot 5 let ne smeš študirat), ker jih nekateri vlečejo v nedogled in ko dopolniš 26 let ne moreš biti redni študent (razen medicine), ko bodo lenuhe in pavzerja nagnali delati in ko bodo uredili vpise na fakultete, potem bo marsikaj rešeno. študentsko delo samo po sebi ni škodljivo, je pa res da ga je potrebno sistemsko urediti. novi zakon na trgu dela ne bo rešil trenutnih težav, ker kar tako nekaj na hitro rešiti se ne da, treba je začeti na začetku in očitno vlada tega ni sposobna narediti.
yunak
23. 02. 2010 20.46
študentski servis je ena velika banda, ki zadnjih 20 let samo izkorišča.... in sistem vse to seveda dopušča, na žalost
maus111
23. 02. 2010 20.46
laufer 23.02.2010, 20:38 0 Študentski servis je podjetje za izkoriščanje študentov. Vsaka druga logika je neumna in zgrešena! Zakaj izkoriščanje?!...js vedno dobim vse tako kot more bit!!!lče kj ne štima pol v firmi ne štima..mene pa ne zanima kaj imata firma in servis.
brblica
23. 02. 2010 20.44
Marsikaj bi lahk še izvohali, ampak očitno potrebujete malo več časa... Me pa zanima koliko študentov, ki so sedaj glasni glede študentskega dela, bo glasnih čez par let, ko bo potrebno dobiti ˇpravoˇ službo, pa je zaradi njihovih naslednikov študentov ne bodo dobili...no ja, glede na to, da nekateri študirajo 10 let skupaj, je kar "razumljivo", da so tako glasni...NOT.
filipt
23. 02. 2010 20.39
ta zadeva v zvezi z kupovanjem je nastavljena s strani vladajoče garde, ne verjemem da bi si ŠOU v tej situaciji in glede na to da se pogovarjajo o tem novem zakonu privoščila take zadeve. dejstvo je da je vlada pripeljala državo v tako situacijo, sedaj pa je potrebno na vse kremplje nekje zbrati denar. da ga bo lahko potem še bolj zapravljala. dejstvo je da je novi zakon o malem delu na dolgi rok škodljiv, to pa zato ker je gospodartsvo trenutno v krizi in ta kriza bo še trajala. dejstvo je da nov zakon ne bo pripeljal do tega, da bodo kar naenkrat vsi imeli službe. dejstvo je tudi to, da ni študentsko delo krivo da je stanje na trgu del atakšno kot je. ne govorim da je sedaj študentsko delo popolno, je pa res da bi imeli več od tega, če bi sistemsko uredili in država bi moral tukaj bolj poostriti nadzor, ne samo nad študenti, temveč tudi v podjetjih kjer študentje delajo. strinjam se tudi da bi morali študentsko delo enako obdavčiti kot je ostalo delo. predvsem pa bi moral država urediti status študenta v smislu, da bi onemogočila, da bi študentje vlekli statuse do 30 leta, da bi zajezila vse pauzerje in ukinit bi mogla prepise z ene fakultete na drugo. s tem bi dosti stvari rešili. najpomembnejše pa je da država ne pozabi na socilani položaj študenta. nimajo namreč vsi študenti enakega statusa. nekaterim je omogočeno vse, drugi pa komaj kaj imajo. in dokler bo tako, ne bom nikoli podpiral novega zakona, ke rpotem bodo lahko študirala samo še elita, ostali pa bomo delali in bili na nek način v podrejenem položaju...to je navadna sramota za svetlika in vlado!
laufer
23. 02. 2010 20.38
Študentski servis je podjetje za izkoriščanje študentov. Vsaka druga logika je neumna in zgrešena!
242424
23. 02. 2010 20.37
arnexx 23.02.2010, 19:55 9 HA ha ha..ma kaj je novinarjem res toliko casa rabilo, da odkrijejo toplo vodo? Pa saj je to praksa ze precej let.... Zato pravim, kar sem ze nestetokrat rekel - studentski servisi in SOU se morajo ukiniti! Zal pa "studentska raja" misli, da se bo s tem ukinilo studentsko delo (oz v svetu imenovano zacasno ali part-time delo)....to bo vedno na razpolago z ali brez studentskih servisov......samo preden bodo to studentje razumeli bo minilo prevec casa..Vcasih so se studentje bojevali za lastne pravice. Zdaj se bojujeo za pravice denarja zeljnih kvazi-podjetnikov mislec, da se borijo za lastne pravice...Studentje - ne pustite se obracati, saj ste vendarle STUDENTJE in bi kot taki morali znati razmisljati.... Zacasno delo bo vedno na razpolago! Ne pustite se slepiti..... ----------------- RES JE Pogovarjala sem se s študenti v tujini, kjer nimajo študentskih servisev. Delajo začasno in plačujejo davke, ampak stvar je tudi taka, da dobijo višjo postavko zaradi odvajanja davkov. Torej so na istem kot naši študentje, le da naši 'hranijo' še študentske organizacije in njihove povzpetne člane, ki se motovilijo in slinijo okrog visokih položajev in odpirajo razna podjetja ter kradejo denar in sredstva, ter v svoje vrste vabijo prijatelje ter prilagajajo rezultate volitev po svoje.
242424
23. 02. 2010 20.33
Ogromno ljudi, ki so na borzi dela na črno. Obregnite se ob njih in recite, da so kuga za naše gospodarstvo!!!
Hugh_Mungus
23. 02. 2010 20.32
arnexx 23.02.2010, 19:55 Se podpišem pod to!