Slovenija

'Stvar bi bila smešna, če ne bi bila resna'

Ljubljana, 16. 11. 2007 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
N.M./M.K./STA
Komentarji
392

Na aktualne politične razmere se je odzval nekdanji predsednik Kučan, ki se mu zdi ravnanje Janše neodgovorno.

Potem ko je predsednik vlade Janez Janša v četrtek pozno zvečer vložil zahtevo za glasovanje o zaupnici njegovi vladi, je kolegij predsednika DZ Franceta Cukjatija sklenil, da bodo o zaupnici glasovali v ponedeljek. Poslanke in poslanci bodo o zaupnici vladi predvidoma odločali v okviru redne novembrske seje, in sicer v ponedeljek ob 18. uri, so sklenili na kolegiju.

Poslanke in poslanci bodo o zaupnici vladi v ponedeljek glasovali v primeru, da bo DZ pred tem, ob začetku zasedanja, izglasoval širitev dnevnega reda. V nasprotnem primeru bo predsednik DZ sklical kolegij, ki se bo dogovoril o sklicu izredne seje.

O zaupnici vladi Janeza Janše bodo v parlamentu glasovali v roku sedmih dni
O zaupnici vladi Janeza Janše bodo v parlamentu glasovali v roku sedmih dni FOTO: POP TV
Minister za javno upravo Gregor Virant je zatrdil, da bodo vsi ministri v vladi delali korektno do zadnjega trenutka v dobro državljank in državljanov, tako kot so prisegli. Virant je še dejal, da bo v primeru zamenjave oblasti menjava gladjka, enostavna in da bo nova ekipa zadeve lahko peljala naprej.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je že napovedal, da bo poslanska skupina SDS na glasovanju o zaupnici vlado podprla. Kot je še dejal Tanko, v SDS pričakujejo tako podporo koalicije, kot tudi opozicije. "Če opozicija ni pripravljena prevzeti vlade, potem je njihova dolžnost, da obstoječo vlado podprejo in ji dajo mandat za naprej," je dejal Tanko.

Tanko je povedal, da je koalicija vsa tri leta, odkar je na oblasti ta vlada, deležna neupravičenih in pretiranih kritik opozicijskih strank. "Stalno so imeli ideje, kako bi neke poteze vlade oni storili boljše, sedaj, ko pa imajo realne možnosti za vstop v vlado, pa od te odgovornosti bežijo," je povedal. Če Borut Pahor meni, da je v državi res tako alarmantno stanje, bi moral prevzeti vlado, meni vodja poslanske skupine SDS.

Poslanec SLS Stanislav Brenčič pravi, da bo glasoval po svoji vesti. "Nisem eden izmed tistih poslancev koalicije, ki strahopetno sledijo ukazom," je poudaril. Brenčič je sicer Janševo odločitev, da gre v parlament preverjat trdnost koalicije označil za neodgovorno potezo.

Tudi poslanec SLS Jakob Presečnik je napovedal, da bo SLS glasovala za zaupnico vladi. Obnašanje opozicije je mogoče presegalo normalno obnašanje, zato je bilo potrebno potegniti črto, da bo vlada lahko delovala normalno, predvsem v času predsedovanja, je pojasnil Presečnik.

„SLS je pripravljena v celoti izpolniti koalicijsko pogodbo. Poslanska skupina bo vladi dala zaupnico,“ pa je dejal predsednik SLS in okoljski minister Janez Podobnik. „Po prepihu v zadnjih dnevih je zdaj pričakovati lepše vreme,je še dodal Podobnik.

Poslanka madžarske narodne skupnosti Maria Pozsonec je povedala, da bo ob glasovanju ravnala v korist Slovenije in bo podprla zaupnico vladi.

Prvak NSi Andrej Bajuk je poudaril, da je njegova stranka zavestni član koalicije, je pa prepričan, da je pod pogoji, ko se načrtno spodkopava verodostojnost vlade nemogoče delati.

V javnosti se pojavlja tudi možnost, da se bo poslanec NSi in nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Drobnič glasovanja vzdržal.

Kučan: Ravnanje Janše je neodgovorno

Na aktualno politično dogajanje v državi se je odzval tudi nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan, ki meni, da gre za neodgovorno ravnanje do države, ki ji jemlje verodostojnost, ter do lastnih državljanov in zavezništva z njimi.

V takih težkih situacijah pokažejo politiki svojo zrelost in odgovornost, je prepričan Kučan.
V takih težkih situacijah pokažejo politiki svojo zrelost in odgovornost, je prepričan Kučan. FOTO: POP TV

"To razumem kot beg pred trezno analizo, zakaj se je v zadnjem času v Sloveniji tako drastično zmanjšala podpora vladi in njenemu ravnanju," je prepričan Kučan. Nekdanji predsednik tudi ne verjame besedam koalicije, da vlada dela v nemogočih razmerah in da kdo posebej črni Slovenijo v tujini. Meni, da premier sam s svojimi dejanji maje ugled države v tujini. "To, kar se zdaj dogaja, je vrglo precej slabo senco na verodostojnost Slovenije," je zaključil Kučan.

Padec vlade tik pred predsedovanjem EU

Predsedovanje Slovenije Evropski uniji po Janševem mnenju ni v nevarnosti
Predsedovanje Slovenije Evropski uniji po Janševem mnenju ni v nevarnosti FOTO: POP TV

V vladi sprejmejo kritiko opozicije, a jo prosijo, da ne grozi z referendumskimi kampanjami v času predsedovanja EU in ne vlaga interpelacij za stvari, za katere ministri niso krivi. Predsedovanje Uniji, ki ga Slovenija prevzema januarja prihodnje leto, po Janševem mnenju ni v nevarnosti. „ Če kdo misli, da je boljši od nas, se bomo umaknili. Mi bomo, kar se tiče predsedovanja, konstruktivna opozicija,“ pravi premier.

Slovenija pred trojnim izzivom

Za glasovanje o zaupnici vlade se je premier odločil po pogovoru s tistimi predsedniki koalicijskih strank, ki so ta pogovor želeli, med njimi pa ni bilo predsednika DeSUSa Karla Erjavca, piše današnji Dnevnik.

Kot je v zahtevi za glasovanje zapisal premier, je Slovenija v tem trenutku pred trojnim izzivom. Po prevzemu evra zaključuje s sprejemanjem paketa gospodarskih in socialnih reform. Po dolgotrajnih pogajanjih je bil podpisan socialni sporazum, ki je omogočil tudi uskladitev sprememb delovnopravne zakonodaje. V parlamentarni proceduri je tudi celoten paket pokrajinske zakonodaje, ki je temeljnega pomena za nadaljnji hitrejši in hkrati pravičnejši razvoj države.

Za nami so dolgotrajne priprave, pred nami pa odprava notranjih meja ter zgodovinski izziv, povezan s predsedovanjem EU,pravi premier. Državni zbor je namreč še pred oblikovanjem te vlade jeseni leta 2004 skoraj soglasno sprejel ponudbo in odločil, da Slovenija kot prva nova članica v prvi polovici leta 2008 predseduje EU. Spomladi letos pa so koalicijske in dve opozicijski poslanski skupini podpisale sporazum o medsebojnem sodelovanju pri pripravah in vodenju EU, v zahtevi za glasovanje pojasnjuje Janša.

Pobudniki peticije: Peticija nastala izključno v novinarskih vrstah

Pobudnika peticije sta presenečena, da ju oblast obtožuje blatenja Slovenije v tujini.
Pobudnika peticije sta presenečena, da ju oblast obtožuje blatenja Slovenije v tujini. FOTO: Dare Čekeliš

Janša je še povedal, da je eden pomembnih razlogov za premislek o napovedi odstopa peticija, ki jo je podpisalo več kot 500 novinarjev, ki vsebuje hude obtožbe in ki je bila poslana vsem evropskim medijem, predsednikom vlad, držav in parlamentov. Janša je opozoril, da so besede v tej peticiji skoraj natančen povzetek ocene stanja v državi, ki so ga spisali v SD, in dodal, da ne verjame, da gre za naključje.

V četrtek je bilo fotoreporterjem onemogočeno fotografiranje premierja v studiu TV Slovenija. Vodstvo TVS bi fotoreporterjem dovolilo vstop v prostore RTV, vendar je tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak to preklical, navaja petkova izdaja časnika Dnevnik.

Na premierjeve besede sta se odzvala pobudnika novinarske peticije, ki jo je podpisalo 571 novinark in novinarjev, Matej Šurc in Blaž Zgaga. Pobudnika sta presenečena, da jih premier Janša, predsednik državnega zbora Cukjati in številni ministri obtožujejo blatenja države v tujini. Šurc in Zgaga zanikata tudi, da bi za peticijo stali centri moči iz ozadja, saj je, kot pravita, peticija nastala izključno v novinarskih vrstah, pri nastanku pa ni sodelovala nobena politična stranka.

Nekatere izjave premiera in številnih ministrov na račun peticije, so dokaz več, da se pritiski na novinarje nadaljujejo. To potrjujejo novi primeri cenzure, pritiskov in odpuščanj v največjih slovenskih medijih, sta Šurc in Zgaga še zapisala v izjavi za javnost.

Opozicija: Janša preverja podporo v koaliciji

V četrtkovi oddaji Trenja na POP TV pa so nastopili predsedniki opozicijskih strank in koalicijske stranke DeSUS. Opozicijski voditelji so napoved predsednika vlade pojasnevali kot preverjanje podpore v koaliciji. „Za premierjeve obtožbe ni kriva opozicija. Premier želi z zaupnico preveriti, če še uživa podporo svojih vladnih partnerjev,“ je v oddaji dejal prvak SD Borut Pahor.

Zmago Jelinčič (SNS), Gregor Golobič (Zares) in Pahor so v Trenjih že napovedali, da vladi v parlamentu ne bodo ponudili podpore in da je njihovi poslanci ne bodo podprli. Pahor je še dejal, da SD ne bo sodeloval v nobeni vladi, ne da bi prej dobili mandata volilcev.

Trenja
Trenja FOTO: POP TV

Katarina Kresal (LDS) glede tega jasnega odgovora ni ponudila. „Glasovanje o zaupnici je nesmiselno. Dokler imajo vso večino v DZ je to nek navaden manever, ki odmika pozornost od resnih problemov,“ meni Kresalova. Erjavec (DeSUS) je vladi podporo ponudil le v primeru, če bo zaupnica vezana na koalicijsko pogodbo. Dejal je, da bo pred glasovanjem verjetno potreben še kakšen pogovor s predsednikom vlade.

DeSUS bo o zaupnici vladi razpravljal v nedeljo in bo večinsko najbrž naredil tako, kot se bo v nedeljo odločil izvršni odbor stranke, je povedal vodja poslanske skupine Franc Znidaršič. "Trenutno ni mogoče napovedati, kako bo večinsko glasovala poslanska skupina," je še dodal. Žnidaršič je sicer ocenil, da si premier ne zasluži njegovega glasu, saj je v četrtek "maščevalno obravnaval moja glasovanja".

Znidaršič je sicer v oddaji Svet na Kanalu A dejal, da je izjemno počaščen, da si jemlje premier toliko časa, da obravnava posamezno glasovanje nekega poslanca. "V tem smislu mislim, da gre za osebno užaljenost, ker sem glasoval drugače, kot je pričakoval," je prepričan Žnidaršič. Meni tudi, da je Janševa izjava privlečena za lase, zato da bi izsilil enotnost. "Stvar bi bila celo smešna, če ne bi bila resna," je zaključil Žnidaršič.

O zaupnici vladi se najhitreje lahko glasuje v 48 urah in najpozneje v sedmih dneh od vložitve zahteve
O zaupnici vladi se najhitreje lahko glasuje v 48 urah in najpozneje v sedmih dneh od vložitve zahteve FOTO: POP TV

Janša potrebuje 46 glasov

Zaupnica vladi je institut predsednika vlade, s katerim lahko od državnega zbora zahteva, da glasuje o zaupnici svoji vladi. O zaupnici se glasuje najhitreje v 48 urah in najpozneje v sedmih dneh od vložitve zahteve. Pred glasovanjem ima premier pravico obrazložiti svojo zahtevo. Če dobi vlada ob glasovanju podporo večine glasov vseh poslancev, to je 46 poslancev, potem vlada normalno funkcionira naprej. Če pa ne dobi podpore, to pomeni, da je vlada dobila nezaupnico in da je zaradi tega "padla".

Nato mora državni zbor v 30 dneh izvoliti novega predsednika vlade ali dotedanjemu predsedniku pri ponovljenem glasovanju - predsednik vlade oziroma najmanj 10 poslancev ima namreč pravico zahtevati ponovno glasovanje o zaupnici, pri čemer je drugo glasovanje dokončno - izglasovati zaupnico, drugače predsednik republike razpusti državni zbor in razpiše predčasne volitve.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (392)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exim@t-2.net
19. 11. 2007 08.24
fmunih: kako je mogoče, da edino ti še ne razumeš, da za podražitve ni kriva vlada! Zato, pšššššššt, nagec! In res, Kučan naj že zapre svoj kljun, ki je daljši od njegove pojave. Končno naj prizna, da je on in njegov klan največ in NAJVEČ pripomogel k temu, da smo Slovenci razdvojeni in nezaupljivi do sprememb na bolje. Zato, Kučan, nagec, pššššššššššššt!
fmunih@email.si
19. 11. 2007 07.11
Tanko (POP TV 24ur), tvoje vprašanje ministersekmu predsedniku o inflaciji je bilo pravilno, njegov odgovor pa skrajno aroganten! Očitno, najboljša obramba je napad (sistem Napoleon)! TRGOVCI, ODPRTA VAM JE POT K PODRAŽITVAM! Delodajalci, ne dovolite sindikatom in vladi, da polnjenje žepov trgovcev in državne blagajne pokrijete vi, z dvigom plač delavcem (dobički naj bi se po vladnih intuicijah zmanjšali pri delodajalcih in povečali pri trgovcih). HALO! Sindikati, vztrajajte na dvigu plač, kar je edino pravilno, saj več kot 7 odstotne realne inflacije v letu 2007 ne morete prezreti. Če boste dovolj dolgo vztrajali in štrajkali, bo zmanjkalo denarja, trgovci ne bodo imeli komu prodajati, in tako vladi ne bo potrebno narediti ničesar, kot ponavadi. Ljudje, če ste pametni, boste letos zmanjšali nakupovanje in počakali na razprodaje po novem letu. Glede na obete na podlagi analiz inštitucij EU, se bliža recesija (zmanjšanje povpraševanja in posledično dela), zato hranite denar še za črne dni. Trgovci so letos že dovolj zaslužili (Merkator je povečal dobiček za 19 odstotkov, Interspar pa ni daleč stran). V civilizirani ekonomski družbi je guverner banke človek, ki dela, če vlada dopušča inflacijo, vse v nasprotju z vlado. Vlada vedno želi dvigniti davčne prilive z višanjem cen pri trgovcih. Guverner banke na rast cen reagira z dvigom obrestnih mer, da zmanjša povpraševanje po blagu in umiri rast cen. Pri nas pa je guverner Banke Slovenije človek izvoljen na zahtevo vlad(n)e (koalicije), ki se očitno obnaša po pravilu treh opic: nič rekel, nič videl in nič slišal. Glede na maastrichtsko pogodbo, bi morala država poskrbeti za inflacijo v okvirih pogodbe (kriva sta vlada in guverner Banke Slovenije). Ker ji primanjkuje denarja dopušča, da trgovci delajo po svoje. Vlada miži s svojimi inšpekcijskimi službami, ki bi morale izvržiti inšpekcijo upravičenosti rasti cen. Iz ekonomske teorije se ve, da izdelki, ki se proizvajajo že od nekdaj, niso upravičeni do rasti cen, ker niso inovacije, ampak so upravičeni samo do korektur vrednosti v zvezi z inflacijo in razmerjem ponudbe/povpraševanja (prehrana, oblačila, ne inovirani tehnični predmeti, ne inovirane storitve itd). V Sloveniji ni bilo zaznati povečanega povpraševanja, ponudba pa je neizmerna, torej bi morale cene PADATI in NE rasti. Državljani, vaša pridnost in 5 odstotna rast je v korist samo državi, kajti podjetjem jo je že požrla inflacija-večji življenski stroški bodo usekali po vaši žepih in ne po trgovskih podjetjih, ki jih ščiti vlada. Na internetnem naslovu: http://www01.imd.ch/wcy/ povezava: Overall Scoreboard 2007 (PDF, 151) boste ugotovili za leto 2007, da je Slovenija na 39 mestu po konkurenčni sposobnosti izmed 53 držav (sposobnost konkuriranja na tujih trgih s svojim delom, storitvami in izdelki). Torej smo zadnji v tretji četrtini. LJUDJE, V DECEMRU NE TROSITE DENARJA, S TEM BOGATIJO SAMO TRGOVSKE VERIGE, VAM PA SEDAJ, ZARADI PODRAŽITEV, ŠE HITREJE KOPNI DENARNICA. POČAKAJTE NA NOVOLETNE RAZPRODAJE! Tanko, prav imaš, ko razmišljaš, da je za vse kriva vlada. Minister Gregor pa nič!
Zvone Kokalj
18. 11. 2007 22.50
'Za državo gre, ne za Janšo' Ljubljana | 18.11.2007 | STA / Š.Z./M.K. Vsi štirje poslanci DeSUS bodo glasovali za zaupnico vladi. To ne pomeni, da podpiramo Janšo, poudarja Žnidaršič. Iz 24UR: DeSUS bo za (Dolžina: 01:45) Iz 24UR: 'Padec vlade bi ogrozil razvoj in ugled države' (Dolžina: 03:34) Iz 24UR: Premijer o vladni krizi (Dolžina: 20:17) Predsednik stranke Karl Erjavec je glasovanje o podpori zaupnici vlade pogojeval s svojim odstopom. Tako je na seji zagrozil, da bo podal svoj odstop kot obrambni minister, če vsi štirje poslanci DeSUS-a ne bodo glasovali za zaupnico. Predsednik DeSUS Karel Erjavec je po seji izvršnega odbora stranke dejal, da bodo poslanci upokojenske stranke enotno glasovali za zaupnico vladi. "Člani DeSUS smo odgovorni ljudje in se zavedamo, kaj bi se zgodilo, če ne bi dali podpore vladi," je dejal Erjavec. Poudaril je, da nočejo poglabljanja politične krize. Žnidaršič je dejal, da bo z njegovim glasom izrazil zaupanje celotni vladi, ne zgolj Janši. (Foto: POP TV) Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič je poudaril, da glasovanje za zaupnico ne pomeni nujno podpore zgolj predsedniku vlade, temveč celotni vladi. Dokler bodo v DeSUS lahko uresničevali koalicijsko pogodbo, bodo vlado podpirali, je dodal Erjavec. Kot je pojasnil, je po pogovoru z gospodarstveniki, strokovnjaki in tudi nekaterimi udeleženci na sobotnih delavskih demonstracijah prišel do zaključka, da bo bolje, če vlado podprejo. Med glavnimi razlogi je Erjavec navedel tudi odgovornost pred prevzemom predsedovanja EU in sprejetje proračunov za leti 2008 in 2009. 'DeSUS ni glasovalni stroj' (Foto: POP TV) Erjavec je odgovoril tudi na očitke predsednika vlade Janeza Janše, ki je DeSUS med drugim očital, da vodja njene poslanske skupine Žnidaršič večinoma glasuje proti zakonskim predlogom vlade. "Predsednik vlade ne more pričakovati, da bo DeSUS glasovalni stroj te koalicije," je dejal in pojasnil, da podpirajo zakone iz koalicijske pogodbe in zakone, ki so dobri za ljudi. Ne podpirajo pa zakonov, ki niso v skladu z programom stranke, kot je na primer paket vojnih zakonov, je poudaril Erjavec. Na odločitev DeSUS-a, da bo enotno glasoval za zaupnico vladi, se je v TV Klubu na POP TV že ozval premier Janez Janša, ki je dejal, da je to konstruktivna odločitev stranke. Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič je dodal, da bo vlado podprl, ne glede na njegova prej izrečena mnenja in ne glede na obtoževanja, da je glavni krivec za nastale razmere. "Glasovanje o zaupnici vlade ni zgolj podpora predsedniku vlade, temveč celotni vladi," je dejal. Poslanke in poslanci bodo v ponedeljek, ob začetku rednega novembrskega zasedanja, na zahtevo premierja Janše glasovali o zaupnici vladi. Janša je zahtevo v DZ vložil v četrtek pozno zvečer, v njej pa je kot razlog za to zahtevo navedel, da je v nastalih razmerah uspešno delo vlade pri vodenju EU in ostalih strateških projektih ogroženo. Kot je navedel, mora vlada v času največjih naporov v tujini odgovarjati še na nesmiselne obtožbe, ki tja prihajajo iz Ljubljane. Žnidaršič je še ovrgel očitke predsednika vlade, da bi bil on tisti, ki ogroža delovanje te vlade. Izjavo je ocenil kot nepotrebno diskvalifikacijo. Dejal je še, da je bila Janši očitno podana napačna analiza, iz katere je sklepal, da Žnidaršič glasuje pretežno proti zakonskim predlogom vlade. To analizo zavrača in pravi, da je leta 2006 glasoval za 86 odstotkov vseh vladnih predlogov, leta 2007 pa za 78 odstotkov vseh vladnih predlogov. Erjavec je dodal še, da je bil nad predlogom predsednika vlade za glasovanje o zaupnici vladi presenečen, saj meni, da Janša te zaupnice ne potrebuje. Dodal je še, da je verjetno Janša podal ta predlog iz drugih razlogov, "morda tudi zaradi včerajšnjega kongresa SLS". Tudi vsi ostali poslanci DeSUS so dejali, da je bil sklep o glasovanju zaupni
bluzer
18. 11. 2007 16.12
koga pa briga, kaj misli Kučan... naj se že sprijazni da je v penziji pa naj da mir!
alc19@email.si
18. 11. 2007 15.11
vsi so navadne ovce se tisti ki so kazali kot volki so stisnili rep med noge. sedaj je prilika o kateri se je govorilo in jo cakalo od zacetka dela te vlade. kaj pa sedaj??? kje ste volki na katere smo stavili??? pokazite zobe!!!ali se pa vrzite v prepad da bo res adijo vse skupaj
fmunih@email.si
18. 11. 2007 15.03
Upajmo, da imamo dovolj bistrih poslancev tudi v poziciji, da bodo Janši in njegovi nesposobni vladi obrnili hrbet.
doki007@email.si
18. 11. 2007 07.25
VLADA NEJ ODSTOPI ,........AL PA NEJ RAJE DRŽIJO GLAVE V TORBI ,...AL PA CEKARJU ...... --- VAŽN DA MAMO DOBRGA PREDSEDNIKA ,....!!!!
killi-123@hotmail.com
17. 11. 2007 15.50
Lucky, je.......te blesava,a si ti normalen. V Nemčiji in Franciji so po tvoje štrajki v redu, Pri nas pa ne bi smele biti. Očitno imaš dvojna merila,ali pa pišeš,kar prebereš,potem pa ponavljaš ko papiga. Napiši kakšno svoje mnenje,ne pa flancaš besede JJ. Pred volitvami si bil glasen,ko si popušu,bi pa državni udar naredu. Vse zmerjaš s komunisti,pa bili to stari,ali pa mladi,ki pojma nimajo o komunizmu. Daj se malo skuliraj.
KLIPAN71
17. 11. 2007 15.11
Hej konjenik, daj sprijazni se že, da je Petrlejček zgubu, vladni predlog o zavarovalnici je tudi popušil in to kar z 70% proti. Vem, da vas belčke sedaj to boli, peče, tlači vas mora, ne morete verjeti da je to res, ne razumete, da ljudje nimajo več radi Janeza, ne gre vam v račun kako je to mogoče, upate da samo sanjate, molite da bi bilo drugače, ampak resnica je samo ena. Ljudje so se odločili kot so se, prej se boš sprijaznil, boljše bo za tebe in za tvoje zdravje. Janezek pa naj se joče še naprej, saj ga bo minilo...
GolDy8
17. 11. 2007 12.39
kva se kregate zrd ene politike itq nas skos nategujejo...=P
lucasa
17. 11. 2007 12.22
<))>< ŠE EDEN ZAVEDEN SLOVENEC, KI NE OBVLADA SLOVENŠČINE! Bljaaaaaaaaaak!!!
<))><
17. 11. 2007 12.19
eastmane | 17.11.2007 | 12:11 <))>< glede na tvoje retorične in pismene izdelke je PALČEK zate gospod. *************************** Palček ne bo nikol gospod, ampak partijski tovariš, za kar se je vedno zaklinjal. Gospodje so pošteni, on ni bil nikoli!
doki007@email.si
17. 11. 2007 12.15
ha ha ha ha ha ,.....lahka konjenica ,.ala luser ,..... ti si totalno prfu*njen,.......!!!!!! PETRLE JE RAVNO TAKO OBTOŽEVAL TURKA ,..AMPAK NI MU USPELO ,....... NAROD SI ŽELI NOVI OBRAZ NE PA TISTE KI JIM JE SAM ZA OBLAST ,....LIKE PETERLE ,......!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KATASTROFA OD PORAZA PETRLETA ,.....JANŠA CVIKA ,....!!!
zavedni@gmail.com
17. 11. 2007 12.12
Kučan je najbolj dejaven politik v pokoju, ki še vedno močno deluje iz ozadja. Mediji ga pa napihujejo kot skromnega poštenega, prijaznega, zaslužnega politika. FUJ!.
Eastman
17. 11. 2007 12.11
<))>< glede na tvoje retorične in pismene izdelke je PALČEK zate gospod.
Eastman
17. 11. 2007 12.10
Lahka konjenica moli raje zase in pojdi kdaj med ljudi, ne pa da si cele dneve zaprt in na netu pa vsak večer v cerkvi.
<))><
17. 11. 2007 12.09
A znate tle na 24kur še kaj druzga v naslov napisat, kot pa citate vašega ljubljenega zblojenega mafijaša PALČKA?
Lahka konjenica
17. 11. 2007 12.08
eastmane in doki007: K temu izganjanju lahko vaju naorčim. samo povejta kam bi raje šla v Mariborsko nadškofijo ali nadškofijo Ljubljansko ali kar v našo Kprsko škofijo. Imam veze, vas lahko naročim. Kar vse skupaj z Pahorjevo SD, pa tudi KUčana.
lucasa
17. 11. 2007 12.08
Lakomna konjenica, a boli 75 odstotkov? Peče, a???
zavedni@gmail.com
17. 11. 2007 12.07
Prav imaš Lahka konjenica. Janša je tisti, ki govori resnico in dela solidno. Konec zgodbe. Pahor je lepo zavita lutka v rokah ljudi iz starih režimov. Enako velja za leporečnega Turka.