Slovenija

VIDEO: Premier Cerar je sprejel odstop Setnikar Cankarjeve

Ljubljana, 06. 03. 2015 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Špela Zupan/STA/M.M.
Komentarji
2702

Premier Miro Cerar je sprejel odstop ministrice za izobraževanje, znanost in šport Stanke Setnikar Cankar. Slednja je svoj odstop ponudila po objavi, da je prejela 636.069 evrov avtorskih honorarjev. Po njenem mnenju so bili z objavo na Supervizorju zlorabljeni osebni podatki, prejemniki, ki so dobili zakonita nakazila, pa neupravičeno na sramotilnem stebru. Na fakulteti jo čaka profesorsko mesto.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ministrica prepričana, da ni nič kriva, je pa kljub temu odstopila
    02:50
    Iz 24UR: Ministrica prepričana, da ni nič kriva, je pa kljub temu odstopila
  • Iz 24UR: Cerar o odstopu Setnikar Cankarjeve
    02:57
    Iz 24UR: Cerar o odstopu Setnikar Cankarjeve
  • Iz SVETA: Dan po razkritju astronomskih zneskov ministrica ponudila odstop
    02:35
    Iz SVETA: Dan po razkritju astronomskih zneskov ministrica ponudila odstop
  • Iz SVETA: Za ta denar bi lahko plačali do tri mlade raziskovalce
    00:56
    Iz SVETA: Za ta denar bi lahko plačali do tri mlade raziskovalce
  • Ministrica o brezplačnem delu učiteljev
    00:15
    Ministrica o brezplačnem delu učiteljev
  • Ministričin govor pred odstopom
    04:51
    Ministričin govor pred odstopom
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s predsednikom protikorupcijske komisije Borisom Štefanecom
    06:21
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s predsednikom protikorupcijske komisije Borisom Štefanecom
  • Iz SVETA: Narodni galeriji prodal za 460 tisočakov umetniških del
    02:09
    Iz SVETA: Narodni galeriji prodal za 460 tisočakov umetniških del
  • Iz 24UR: Kako obsežno je bilo zapravljanje?
    02:28
    Iz 24UR: Kako obsežno je bilo zapravljanje?
V zvezi z očitki glede svojih honorarjev iz časa, ko je bil še profesor na ljubljanski univerzi, je Cerar pojasnil, da je vse podatke o svojem dodatnem delu in vseh zaslužkih javno predstavil že v času volilne kampanje in tudi pozneje so bili vedno dostopni. Zato tu, kot pravi, ne vidi ustrezne primerjave. Ob tem dodaja še, da je bil drugačen tudi način, kako je prihajal do dohodkov.

Premier Miro Cerar je sprejel odstop ministrice za izobraževanje, znanost in šport Stanke Setnikar Cankar. Kot je dejal v izjavi pred novinarji, bo Setnikar Cankarjeva do imenovanja njene zamenjave še naprej vodila ministrstvo. O imenih za njenega naslednika še ni želel govoriti.

Premier je povedal še, da sta se z ministrico danes osebno sestala. Pojasnil je, da je Setnikar Cankarjeva po temeljitem pogovoru ponudila odstop, ker je menila, da bi objava podatkov o njenih zaslužkih, ki jih je iz javnih sredstev dobila iz honorarjev poleg plače, verjetno zelo negativno vplivala na njeno delo in se morebiti celo izrabljala v kritikah zoper njo.

Setnikar Cankarjeva je po Cerarjevih navedbah s svojim dodatnim delom prejela "precej velike zneske za slovenske razmere in to zbuja seveda precejšnjo pozornost". "Hkrati seveda zbuja pozornost to, da je te zneske prejemala s fakultete, na kateri je bila zaposlena in ki jo je vodila," pravi premier. Kot dodaja, pa je ministrica sama pojasnila, da ta dejstva niso enoznačna in da niso v neskladju z zakonom.

"Ministrica je prepričana, da ni storila nič nezakonitega in tudi nič neetičnega. Sam tega še ne morem oceniti, ker vseh okoliščin in podrobnosti ne poznam. Sem pa sprejel njeno oceno, da bi lahko to politično obremenilo delo vlade in sem sprejel njen odstop," je pojasnil premier.

Kot je dejal, se glede naslednikov Setnikar Cankarjeve "ponuja kar nekaj možnosti, a danes je šele dan, ko sem sprejel odstop, zato danes še ne bi želel govoriti o možnih kandidatih za to mesto".

Zakaj odstop?

Setnikar Cankarjeva se je znašla na seznamu največjih zaslužkarjev z naslova avtorskih in podjemnih pogodb. Bila je kar na drugem mestu. V 11 letih je prejela kar 636.069 evrov. Izplačila je dobila poleg plače dekanje na Fakulteti za upravo, ki je bila 3500 evrov bruto. Gre za ministrico, ki je šolnike pozivala k brezplačnem delu, ker je učenje njihovo poslanstvo.

Kot je Setnikar Cankarjeva dejala v izjavi za medije, se je odločila odstopiti, ker se po objavi njenih prejemkov ni mogoče izogniti političnim posledicam. Objava podatkov bi po njenem prepričanju v prihodnosti negativno vplivala na njeno ministrsko delo, saj "bi se verjetno ves čas izrabljala pri delu ministrstva".

Po njenem mnenju so bili z objavo na Supervizorju zlorabljeni osebni podatki in ni šlo za objektivno obveščanje. Opozorila je, da so na sramotilnem stebru prejemniki, ki so dobili nakazila neposredno od inštitucij, v katerih so bili zaposleni, medtem ko so mnogi prejeli honorarje, pa njihovih imen zaradi posrednih nakazil prek podjetij ni na Supervizorju.

Ministrica Stanka Setnikar Cankar je ponudila odstop, ker se po nedavni objavi podatkov o honorarjih, ki jih je prejela, po njenih besedah ni mogoče izogniti političnim posledicam.
Ministrica Stanka Setnikar Cankar je ponudila odstop, ker se po nedavni objavi podatkov o honorarjih, ki jih je prejela, po njenih besedah ni mogoče izogniti političnim posledicam. FOTO: POP TV
Po pojasnilu ministrice v odstopu Stanke Setnikar Cankar zaposleni v visokem šolstvu honorarje prejemajo za predavanja na izrednem študiju, predavanja v tujini ter za svetovalno in raziskovalno delo, delež pa dobi tudi fakulteta, na kateri so zaposleni. Delo opravljajo za fakulteto, zato po njenem prepričanju ne more iti za konflikt interesov.

Prepričana je, da bo nadaljnji postopek ovrgel sum korupcije in konflikta interesov. Zatrdila je, da so bila nakazila zakonita, in sicer med drugim za svetovalno delo, predavanja izrednim študentom, ki so popoldne od 16. do 20. ure in ob sobotah, in za evropske projekte. Nato je izpostavila dosežke Fakultete za upravo, katere dekanja je bila.

Stranki SMC, iz kvote katere prihaja, in vladi želi, da bi čim prej našli njenega naslednika ali naslednico. Po njenih zagotovilih bo ekipa, ki jo je oblikovala, na razpolago novemu ministru ali ministrici. Članom kabineta in vsem drugim sodelavcem na ministrstvu se je zahvalila za minulo delo. Prepričana je, da so skupaj "zastavili ambiciozne načrte, odprli vrsto vprašanj, stopili tudi na kakšen žulj, ampak upam, da v prid izobraževanju, znanosti in športu". Na vprašanja ni odgovarjala, odzivi na njen odstop so si podobni.

Lahko bo redna profesorica

Na Fakulteti za upravo so pojasnili, da Setnikar Cankarjeva z njimi trenutno sodeluje na podlagi dopolnilne pogodbe, njeno delovno mesto pa je ''zamrznjeno'' in se lahko nanj po prenehanju ministrske funkcije tudi vrne. Zaposlena je na delovnem mestu redne profesorice v katedri za ekonomiko in management javnega sektorja. Vendar ne bo dekanja, mandat trenutnega dekana Janeza Stareta namreč traja do konca študijskega leta.

Največ je zaslužil sodni tolmač

Največ denarja, 769.417 evrov, je sicer dobil sodni tolmač za turški jezik Abdüljaziz Počinka. Profesor Mirko Vintar je prejel 569.102 evra, upokojeni profesor Srečko Devjak pa 526.050 evrov.

Vintar je trenutno polovično zaposlen na Fakulteti za upravo s 1000 evri neto plače. ''V obdobju od leta 2002-2014 sem bil že zelo aktiven na številnih projektih doma za naročnike iz gospodarstva in širšega javnega sektorja in projektih financiranih iz evropskih sredstev. Vsi projekti so bili pridobljeni na trgu. Skupno sem v tem času za fakulteto pridobil za nekaj milijonov evrov projektov, na katerih je poleg mene sodelovalo in dobivalo plačo ali del plače vsaj še kakšnih deset sodelavcev,'' je pojasnil. Po njegovih besedah so bili projekti večinoma raziskovalno razvojne narave, vodil je tudi razvoj računalniških aplikacij za različne uporabnike. Velika večina denarja se nanaša na delo na projektih, nekaj pa je dobil plačanega za predavanja.

Komisija z objavo zgolj zagotavlja transparentnost delovanja javnega sektorja in porabe javnih sredstev. Ker gre za porabo javnih sredstev, o zlorabi osebnih podatkov ne moremo govoriti. Podatki, ki jih komisija objavlja, prav tako pa tudi podatki o izvedenih pogodbenih obveznostih, bi bili tudi sicer na zahtevo dostopni po določbah Zakona o dostopu do informacij javnega značaja. Protikorupcijska komisija

Specialist psihiatrije Vanja Rejec, ki je od januarja 2008 zaslužil 456.184 evrov, je sporočil, da je po podjemnih pogodbah delal kot konziliarni psihiater enkrat tedensko v Domu starejših občanov Dravlje in zaporu na Dobu, na sodišču pa je kot sodni izvedenec izdelal več pravnih mnenj in sodeloval na obravnavah vsakokrat po odredbi sodišča in v skladu z veljavno tarifo sodnih izvedencev, prevajalcev in cenilcev. Preverite, kdo so drugi zaslužkarji ...

Dekan Fakultete za organizacijske vede Marko Ferjan je dejal, da pri postopkih sklepanja avtorskih in podjemnih pogodb upoštevajo določila zakonodaje in drugih internih usmeritev. Glede svojih honorarjev je dejal, da še vedno ne more potrditi resničnosti teh zneskov. Gre za delo, ki je bilo opravljeno pri izvedbi izrednega študija – na različnih lokacijah, v popoldanskem času, ob sobotah in nedeljah. "Kolikor vem, so bila dela na izrednem študiju v obdobju 2003 do 2010 oziroma do 2011 plačana iz izključno iz naslova šolnin za izredni študij, torej ta dela niso bila plačana iz proračunskih virov," dodaja Ferjan in poudarja, da je ob tem plačal vse davke, prispevke in dohodnino. Vsi ti honorarji so bili upoštevani tudi pri izračunih za plačilo stroškov vrtca za njegove otroke, pred leti pa so bile njegove finance tudi pod rednim drobnogledom davkarije.

Na komisiji bodo preverili ekonomsko upravičenost nakazil

Po podjemnih in avtorskih pogodbah je bilo v zadnjih 11 letih izplačanih za milijardo evrov in pol javnega denarja.
Po podjemnih in avtorskih pogodbah je bilo v zadnjih 11 letih izplačanih za milijardo evrov in pol javnega denarja. FOTO: Thinkstock

Po prenovitvi Supervizorja je postalo jasno, da so subjekti javnega sektorja od leta 2003 do marca letos fizičnim osebam prek avtorskih in podjemnih pogodb izplačali več kot milijardo evrov neto. Zato so na protikorupcijski komisiji uvedli preiskavo.

Na komisiji niso komentirali ponujenega odstopa ministrice, saj gre za njeno osebno odločitev. Poudarili pa so, da je treba problem rešiti na sistemski ravni. Pojasnili so, da niso presojali zakonitosti, obenem pa opozorili, da skupni znesek izplačil zbuja dvom v primernost trenutne ureditve sistema plač v javnem sektorju in politike zaposlovanja. Zato se nameravajo lotiti tudi vprašanja ekonomske upravičenosti tovrstnih poslov oziroma ali ne bi bilo bolj smiselno za tovrstna dela zaposliti dodatnih ljudi, namesto da nekateri delodajalci svojim uslužbencem za dodatno delo nakazujejo sredstva, ki presegajo njihove plače.

Visokošolski sindikat Slovenije medtem ob razkritju, da nekateri profesorji poleg redne plače prejemajo še visoke avtorske honorarje, opozarja na "groteskno situacijo".

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2702)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pika61
08. 03. 2015 08.20
+0
PA ŠE SLUŽBA JO ČAKA PREVERITE ŠE DAMJANA P
pika61
08. 03. 2015 08.18
+0
KAJ NAJ REČEM 55 LET BI MOGLA ODDELATI ZA TA DENAR SRAM TE JE LAHKO DRUGI SI PA MALCE NE MOREJO KUPITI
Crvena zvezda
08. 03. 2015 07.58
Ja čudno, kaj pa drugega !!!
gongash
07. 03. 2015 21.24
+2
aja pa btw SETNIKAR CANKARJEVA ima na fakulteti zaposleno tudi sorodnico, preverite seznam zaposlenih pa boste videli. mučke mučke povsod mučke
bokyto
07. 03. 2015 21.23
+2
Pesek v oči, ooooooo pesek v oči..... Pobrat vse kar je dobila potem naj odstopi naj meni dajo 600.000 pa takoj se odselim in odstopim državljanstvo enem iz afrike. Jaooo ta naš bogi narod še za kruh ne bo imel...
Ost1234
07. 03. 2015 21.37
+0
FIGEC
07. 03. 2015 21.20
+1
Ob takem trendu svinjarij bo moral realni sektor ne samo delati zastonj temveč tudi dajati še prispevke, ker teh državnih vampirjev ne bo ustavilo nič drugega kot likvidacije. Stanka bo šla nazaj na staro mesto in prakso nadaljevala, koliko jaz iz tega lahko sklepam...! Štefanec, ti pijavka sprogramirana, tu imaš materiala za 10 takih, kot si ti. Ne lajaj samo takrat, ko ti tako naročijo, mamico ti zlorabljam!
BULDOH
07. 03. 2015 20.53
+4
Vsi so lopovi -od ministrov, do premiera....
Ost1234
07. 03. 2015 20.56
-1
Ost1234
07. 03. 2015 19.34
-3
Še večjo škodo, kot so ta izplačila, je naredil . Zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja , ki ga je (ZOFVI-UPB5), ki ga je Državnemu zboru v potrditev poslala Janševa vlada in ki ga je takratna Janši naklonjena koalicija pod predsedovanjem Franca Cukjatija v letu 2007! Kaj po tem tem zakonu poleg ostalega pripada zasebnim šolam, govori sledeči člen: 86. člen (pogoji za financiranje) Zasebnim šolam, ki izvajajo javno veljavne programe osnovnošolskega izobraževanja, osnovnega glasbenega izobraževanja ali gimnazijam pripadajo sredstva iz državnega proračuna oziroma proračuna lokalne skupnosti, če izpolnjujejo naslednje pogoje: – da izvajajo izobraževalni program od prvega do zaključnega razreda oziroma letnika, – da imajo vključena oziroma vpisana najmanj dva oddelka prvega razreda oziroma, da glasbena šola v vzgojno-izobraževalnem glasbenem programu izvaja pouk najmanj treh orkestrskih inštrumentov in ima vpisanih najmanj 35 učencev, – da imajo zaposlene oziroma drugače zagotovljene učitelje oziroma vzgojitelje, potrebne za izvedbo javno veljavnega programa v skladu z zakonom in drugimi predpisi. Zasebni šoli pripada za posameznega učenca oziroma dijaka 85% sredstev, ki jih država oziroma lokalna skupnost zagotavlja za plače, druge osebne prejemke v skladu s kolektivno pogodbo in materialne stroške na učenca oziroma dijaka v javni šoli. Zasebne šole lahko sodelujejo na natečajih za učila in učne pripomočke, ki so namenjeni javnim šolam. Izpolnjevanje pogojev iz prvega odstavka tega člena ugotavlja šolska uprava. Sedaj pa sprašujem, koliko denarja se letno nameni za zasebno šolstvo? Ali je glede na zelo dobro organizirano javno mrežo le to sploh potrebno in v čigavem intereso sploh so?? Mnenja sem, da zasebno šolstvo v Sloveniji NI POTREBNO! ČE SI GA PA NEKDO TAKO ZELO ŽELI, PA pa naj si ga FINANCIRA SAM!! Tako je svoj čas menilo kar 67,3% državljanov ! In zakaj Janševa vlada ni spoštovala mnenja ljudi? Če so razpisovali referendume za vsako figo, potem bi jih tudi v zvezi tega Zakona -pred sprejemom !
jolbešpoš
07. 03. 2015 19.36
+1
Na vsak način bi rad J.J. potunkal, pa noben več ne verjame, krivi so rdeči.
Ost1234
07. 03. 2015 20.01
-3
Ah, nehaj, saj levi nismo butasti! Kdo pa je leta 2007 vodil vlado? Kdo je imel parlamentarno večino? Kdo je predsedoval državnemu zboru? A pol Janša ni bil predsednik vlade? A SDS skupaj z NSi. SLS in DeSUSom ni imela parlamentarne večine? Cukjati pa DZ ni predsedoval ? Kdo pa je v letih vodil državo? Morda Argentinci? Si pa res slika! V resnici tak, kot zgleda tvoj avatar!
Ost1234
07. 03. 2015 21.42
-3
Vsak minusmojemu drugemu zapisu pomeni, da ne veste niti tega, kdo vam je v katerem času vladal! Ali pa hočete nam levakom dopovedati, da je v času od 2004 do 2008 Sloveniji v resnici vladala argentinska emigracija, Janša pe bil le njihova lutka?
Ost1234
08. 03. 2015 00.22
+1
Ost1234
07. 03. 2015 18.58
+1
Kaj ko bi bili malo nepristranaski ? Nisem zagovornik tega, da se iz proračuna denar zapravlja za bilo kakšna svetovanja ali storitve in študije. Če vsakokratna vlada dela ni sposobna sama opravit, potem je pač opravilno nesposobna in naj odstopi! Pa vendar . Vsa gnojnica se v tem primeru ( pa tudi v ostalih !! ) zliva le po levici. Pozablja pa se, da so bili honorarji izplačani v obdobju od 2003 , do do vklučno konca 2014 če se ne motim! V tem času je z državo kar pet let upravljal SDS in Janez Janša. Namreč kar polovica tega obdobja (od3.12.2004 - 21.11.2008 in od 10.2.2012- 20.3.2013 )je Slovenjo vodila SDS in Janez Janša! Pahorjeva vlada je v tem obdobju vladala dobra tri leta ( od 21.11.2008 - 10.2.2012 ), vlada alenke Bratušek od 20.3.2013 - 5.5.2014 ! Povsem jasno je, da so bili objavljeni honorarji izplačani večinoma v Janševem ali ( in ) Pahorjevem obdobju! V času še ne polletne vladavine SMC ali enoletne Alenke Bratušek tako visokih honorajev ni bilo mogoče izplačati! Lepo in pošteno bi bilo, da se javno objavi pod katero vlado se je izplačevalo in koliko! Namreč za višino prejetih honorarjev je toliko kriv tisti ki jih je pobral, kot tisti, ki mu je to omogočil!! Desnih pljuvačev pa to verjetno niti ne zanima, kajti kaj hitro se lahko izkaže, da vsaj petdeset odstotni delež packarije pade na grbačo SDS in Janeza Janše. Tako, kot to v primeru tajkunskih kreditov, kot je primer ustanovitev in uzakonitev DUTB in še marsikaj! Stvari je vsekakor potrebno priti do dna! In odstop Cankarjeve? Ministrica je odstopila. Pa ji kaznivo dejanje niti ni bilo dokazano!! Janša pa je javnosti zagotovil, da bo odstopil z vseh političnih funkcij, če se mu dokaže krivda ali če bo pravnomočno obsojen!!!! Pa je? Ta " veliki sin Slovenske domovine" ???? Je figo!! Cankarjeva je odstopila iz etičnih razlogov. Tako je tudi prav! A Janez te etike nima, kaj šele da bi držal javno dano obljubo!! Če že tako blatite vse, ki niso kimavčki SDS , potem prosim to pljuvanje dokumentirajte! Izbrskajte podatek, da za te enormno in skrajno nesramno visoke honorarje pod vladavino Janše ni bil izplačan niti en sam samcat cent. Pa se bom vsem po vrsti in javno opravičil !! Sedaj pa v iskanje podatkov in pljuvanje!!
jolbešpoš
07. 03. 2015 19.26
+4
virgo3
07. 03. 2015 19.29
-1
Ost1234
07. 03. 2015 20.02
-2
Kaj ni res? Kaj nakladam? Da Janša ni vodil vlade? On pravi, da je! Asi jo mogoče ti ??
Ray-Manzarek 1
07. 03. 2015 20.28
-1
@Vrhovnisodnik: tipična baza SDS - brain damaged person aged 56, blind and religious:) da pa bi malo z dejstvi operiral. Hmmmm aja imaš brain damage... Ne moreš, ker nočeš in ker ne znaš.
Ost1234
07. 03. 2015 20.58
+1
Ma pst mu mal veselja! Sicer pa niti ne ve, kaj si mu napisal ;-))!!
bojan12375
07. 03. 2015 16.52
+5
res me je sram da živim v republiki slovenija......
Ost1234
07. 03. 2015 18.51
+0
Če te je sram, potem nisi nič drugačen od tajkunov, utajevalcev davkov ali lopovov vseh drugih oblik! Iskreno verjamem, da to nisi!!! IN ZARADI NJIH NAJ TE NE BO SRAM!!!
Bruhalnica24
07. 03. 2015 16.33
+2
Cerar in ta gospa sta oba skupaj odnesla MILIJON ne pozabit tega... Za ta denar bi dobili ogromno tople vode...
Ost1234
07. 03. 2015 18.25
+0
Kdo pa je kriv, če se Janezove knjige ne prodajajo ... Za svetovačca pa ga nihče noče. Obremboslovca, ki se na nekem pohodu izgubim, pa res nihče noče za svetovalca!
Teofil
07. 03. 2015 16.21
+3
Ivan Cankar;;" V bogatih kočijah se vozijo"
VSEZNALECno1
07. 03. 2015 15.51
+4
A cerar je še
Ost1234
07. 03. 2015 18.47
+1
Timy15
07. 03. 2015 15.21
+6
Le kje ima ta gospa svoje meje in razmišljanje.Za razrednike in otroke s posebnimi potrebami po njenem ni denarja,samo da bi za njo ostalo več.Prav imajo tisti ,ko govorijo,da denarja je povsod,le pravilno ga je potrebno razdeliti in tako je tudi v tej veji oblasi.Le pravi ljudje morajo priti,take pa nemudoma odpustiti.
Ost1234
07. 03. 2015 16.05
+3
Benti .Če je ženska ( in drugi! ) deset izrabljala svoj položaj na fakulteti, pa so ji vse vlade že zaradi brezbrižnosti pri tem pomagale, potem so tudi sokrive! Pa ne Cerarjeva, ki je bila v tem obdobju na oblasti le pol leta"!! Najdlje je bila na oblasti vlada Janeza Janše ( štiri leta ) in vlada Boruta Pahorja ( tri leta). Torej so se izplačila in nečednosti dogajele največ v tem obdobju! Je pa vprašanje, kolikšne vsote so bile izplačane v času Janše in kolikšne v času Pahorja! Ti dve vladi ali nista vedeli za problem ( kar močno dvomim! ), ali pa sta bili do teh pojavov indiferentni ali pa celo koristnici njihovih uslug!! Pa ne me narobe razumet! Taki postranski zaslužki kogar koli so tudi zame nesprejemljivi in vse obsodbe vredni! Kot tudi predlagani ukrepi v šolstvu!!
Mamas&Papas
07. 03. 2015 14.05
-5
Cerar je dobro vedel za to cuzanje davkoplačevalskega denarja, pa niti z besedico tega ne bi omenil ali spremenil, če ne bi bilo Supervizorja!!! Pokvarjenc dvolični!!!
JApajaDAja
07. 03. 2015 14.28
+4
računsko sodišče je že kdaj poročalo vladi kaj se dogaja-že leta nazaj, pa se nihče ni premaknil.
Ost1234
07. 03. 2015 15.07
+2
Že leta nazaj pa je vladal Janez!! A ne???
Bruhalnica24
07. 03. 2015 16.36
+1
Cerar tega ni vedel, prwpričan je bil, da je sam hehe.. Sedaj je pa ugotovil, da ga šijejo...
Ost1234
07. 03. 2015 18.39
+1
Pust Cerarja! Vsak osel ve, kdo je vladal v obdobju 2004 -
Ost1234
07. 03. 2015 18.46
+0
Bom res moral zamenjat tipkovnico ... Nadaljujem:kdo je vladal v obdobju 2004-2008 in kasneje 2012-2013. Ve se tudi, kdo je vladal v letih 2008-2012!Janša skuoaj kar pet let, Pahor pa dobre tri! Bratuškova leto, Cerar pa le pol leta. Torej bi moral bit Cerar super človek! Ampak to je že nekdo drug, ki je vladal skupno kar pet let, pa v tem času na tem področju ni naredil NIČ! Drugi krivec pa je seveda Pahor. Četudi je bil na oblasti le tri leta , torej skoraj pol manj od Janše!! To pa se namenoma pozablja!!
virgo3
07. 03. 2015 19.26
+2
Ost1234
07. 03. 2015 20.59
+0
Mamas&Papas
07. 03. 2015 14.03
-1
Za isto stvar je Janša na prostosti, Krkovič pa na Dobu. Za isto stvar je ministrica Stanka odstopila, Cerar pa ostaja prvi med ministri ............... pravna in moralna država "Made in Slovenia" FUUUUUUUJJJJ!!!!
7Scythe7
07. 03. 2015 14.01
+1
"Ministrica je prepričana, da ni storila nič nezakonitega in tudi nič neetičnega'' Seveda se ji zdi povsem zakonito, če cela vlada krade, bo pa že povsem zakonito kajne?? Če so Slovenci že vse živo prestali, bojo pa ja še to ane?! Srake!!
JApajaDAja
07. 03. 2015 14.29
+2
ta sraka je bila aktivna že od 2004 dalje-pa ne samo ona!
virgo3
07. 03. 2015 19.27
ARMEL
07. 03. 2015 14.01
-2
Ministrica za obraževanje ki je odstopila a to je premalo morala bi vrniti tista presežena srectva in ih dodeliti v humanitarne namene a tudi to ni vse takšnih je še precej naj kar sami odstopijo ali pa ih sam CERAR odstavi in vrnitev preseženih srectev v humanitarne namene in takših je v naši deželi kar precej a so nekateri lepo tiho in njihov pohlep gre lepo tiho naprej naj ih odkrijejo in vrnitev in če se izkaže večja kršitev v zapor in nič drugega a tale TURK z svojo vilo ki bi jo moral že zdavnaj porušiti a si naši politiki neznajo ali ne upajo iti do kraja ker ima brata negdajnega predsednika vlade ali kaj se igrajo ali niso zmožni le tistega so se lotili kar z bagri in z policijo in so mu zrušili skromno malo bivališče ki je zrastlo na starih temeljih z hišno številko a tale z vilo brez hišne številke pa lahko še zmeraj stoji kod tistemu Jakiču tudi še stoji to si pa inšpektorji ne upajo nič prav ničeser in to bi bila demokracija daleč mimo tega ...................
marker1
07. 03. 2015 13.55
+3
Včasih so prišel na gimnazijo samo če si bil odličen ali najmanj prav dober uspeh. Na vseh fakultetah je bila pogoj obvezna gimnazija. Danes gimnazija ni več pogoj, pa tudi šolski uspeh ne. Ob rednih oddelkih imamo še izredne plačljive oddelke na fakultetah, kjer uspeh na prejšnji šoli ni važen. Program je skrčen, vendar če šolo plača podjetje v katerem delaš, imaš uspeh zagotovljen. Tu pa pridejo na svoj račun pohlepni profesorji, ki dobijo priložnost, da dobro dodatno zaslužijo. Nekateri diplomanti te šole nikoli redno ne bi naredili, ker jo pa plačajo, pa jo. Potem pa pride do malomarnih ali prepisanih diplom, v katere profesor ali šola nikoli ne bosta izrazila dvoma v verodostojnost, ker bi s tem priznala svojo napako, sploh pa če je diplomant politik. Največja žalost pa je, da sta diplomanta rednega in izrednega oddelka enakovredna.
JApajaDAja
07. 03. 2015 13.52
+4
ta je kljusa pa pogled in na izgled, o značaju je pa itak škoda besed.