Slovenija

Šušteršič za CNN: Slovenija se bo lahko izognila potrebi po mednarodni pomoči

Bruselj, 21. 11. 2012 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Je nekaj političnih blokad in manevriranja, napovedana sta referenduma, a vseeno mislim, da lahko najdemo način za uveljavitev nujnih ukrepov," je za CNN o Sloveniji dejal minister Šuštaršič. Znova je poudaril, da se bomo lahko izognili potrebi po prošnji za mednarodno pomoč.

Minister za finance Janez Šušteršič je v kratkem pogovoru za ameriško televizijsko mrežo CNN ocenil, da lahko Slovenija kljub trenutnim političnim peripetijam izpelje nujne ukrepe za spopad s trenutnimi težavami. Zato je znova poudaril, da se bo Slovenija lahko izognila potrebi po prošnji za mednarodno pomoč.

"Sem precej prepričan v to, da se bo Slovenija lahko izognila potrebi po mednarodni pomoči," je v pogovoru ob robu torkovega zasedanja finančnih ministrov članic evroobmočja dejal minister.

Janez Šušteršič - 1
Janez Šušteršič - 1 FOTO: Miro Majcen

Ob tem je pojasnil, da je Slovenija že sprejela zakonodajo o sanaciji slabih bančnih terjatev in o ustanovitvi Slovenskega državnega holdinga, na mizi je predlog proračunov za prihodnji dve leti, usklajujeta pa se tudi pokojninska reforma in reforma trga dela.

"Je sicer nekaj političnih blokad in manevriranja, napovedana sta referenduma, a vseeno mislim, da lahko najdemo način za uveljavitev nujnih ukrepov," je zatrdil Šušteršič.

Minister je zagotovil še, da Slovenija ne obžaluje vstopa v evroobmočje. Pojasnil je, da je v nekaterih članicah EU brez evra ob izbruhu finančne in gospodarske krize prišlo tudi do valutne krize, ki je v Sloveniji ni bilo.

Priznal pa je, da je finančna in gospodarska kriza Slovenijo močno prizadela, a je bilo to posledica pomanjkljive konkurenčnosti in strukturne neprilagojenosti slovenskega gospodarstva ter ne članstva v evroobmočju.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brsankovi 1
22. 11. 2012 11.51
+1
V Sloveniji in evropi je razmerje med ljudmi ki delajo v gospodarstvu in ustvarjajo BDP in vsemi ostalimi politiki, lobisti, bleferi,prodajalci megle totalno porušeno.
olyca
22. 11. 2012 09.52
+1
Priznal pa je, da je finančna in gospodarska kriza Slovenijo močno prizadela, a je bilo to posledica pomanjkljive konkurenčnosti in strukturne neprilagojenosti slovenskega gospodarstva ter ne članstva v evroobmočju. Gospod minister naj govori resnico, na pa lagati. Kriza v Sloveniji je največ zaradi gnile, kradljive politike, katera je zadolžila državo do dna, uničila in pokradla firme, ki so bile steber gospodarstva, kar se sodstva tiče, nedelujoče, skrumpirano. Glede svinjarij, ki so jih pa posamezniki storili, so pa nedotakljivi, ministrant in JJ bi pa kljub temu rada dobro živela. Rešitev je samo splošni ljudski upor, politike 20-tih let izbrisati, začeti znova z novimi in poštenimi ljudmi !!!!!!!
lunatix28
22. 11. 2012 00.50
-1
vsaj ne pljuva po slo kot jj
Mafija vodi svet
21. 11. 2012 18.15
+9
sanja svinja koruzo.