Slovenija

Svet CSD Slovenj Gradec imenoval v. d. direktorja

Slovenj Gradec, 17. 08. 2016 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet Centra za socialno delo Slovenj Gradec je razrešil direktorja Jurija Šumečnika, ki je odstopil zaradi dogajanja, povezanega z dodelitvijo dveh dečkov v rejništvo in za vršilca dolžnosti direktorja imenoval Tadeja Poberžnika. Njegov mandat bo trajal največ leto dni, CSD pa bo objavi javni razpis za novega direktorja.

Svet Centra za socialno delo (CSD) Slovenj Gradec je na popoldanski seji razrešil direktorja Jurija Šumečnika, ki je 25. maja odstopil zaradi dogajanja, povezanega z dodelitvijo dveh dečkov v rejništvo. Za vršilca dolžnosti direktorja pa je imenoval Tadeja Poberžnika, je za STA povedal predsednik sveta zavoda Boris Balant.

Balant je tudi dejal, da je Poberžnik notranji kandidat, saj je zaposlen na CSD Slovenj Gradec kot koordinator za izvajanje nadomestne kazni. Njegov mandat bo trajal največ leto dni, nastopil pa ga bo 1. septembra. Na današnji seji je svet sprejel tudi sklep, da se v prvi septembrski številki uradnega lista objavi javni razpis za novega direktorja CSD Slovenj Gradec.

Po zakonu o socialnem varstvu je moral svet zavoda pred razrešitvijo direktorja pridobiti mnenje lokalne skupnosti in soglasje pristojnega ministrstva. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je soglasje k razrešitvi direktorja CSD Slovenj Gradec podalo 3. avgusta, svetniki Mestne občine Slovenj Gradec pa so se z razrešitvijo strinjali že na seji, ki je bila 22. junija.

Direktor CSD Slovenj Gradec Šumečnik je odstopil 25. maja po tistem, ko je upravna inšpekcija pri nadzoru na CSD Slovenj Gradec v primeru dečkov iz Velenja, ki ju je CSD Velenje konec marca letos proti volji starih staršev s Koroške namestil v rejniško družino, ugotovila nezakonito ravnanje CSD Slovenj Gradec pri obravnavi vloge starih staršev za izvajanje rejniške dejavnosti.

Šumečnik je odstopil zaradi objektivne odgovornosti, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak pa je takrat povedala, da je odstop sprejela.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mallonge
18. 08. 2016 13.27
tri mesece je odstopal, zato ker se osebnostno, politično in mentalno ujema z ministrico. Sicer bi šlo hitreje.
nightangel
17. 08. 2016 22.40
+0
Btw,a ona dva velenjska dečka ki ju je CSD ugrabil so že vrnili babici in dedku?
Darko32
18. 08. 2016 12.12
+1
Ne še, ker kriminalci ščitijo en drugega. TA patron je samo odstopil zato, da bi malo prikril lumaprije, ki jih je počenjal.
babaja11
17. 08. 2016 21.27
+3