Slovenija

Sviz: Štrukelj zasluži dobrih 5000 evrov bruto

Ljubljana, 19. 11. 2012 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sviz se je ostro odzval na zapis premierja Janše ob demonstracijah: "Kolovodja Štrukelj dobi na mesec več s sejninami in plačo kot predsednik republike." Štrukelj je izjavo označil za primitivizem, ki žali vse protestnike. Na laž pa je premierja postavil tudi s plačilno listo.

V soboto se je na Kongresnem trgu v Ljubljani zbralo na tisoče ljudi. Protestirali so proti odzivom slovenske vlade na krizo, ki ji še ni videti konec. Sindikalisti so na odru s prstom kazali na krivce za krize – pohlepne kapitaliste in opozarjali, da oblast uničuje solidarno državo, ki pa ji ne smemo dopustiti, da umre. Na proteste se je od vladnih predstavnikov v soboto odzval le resorni minister Andrej Vizjak, ki je pojasnil, da demonstracije jemljejo kot opozorilo, a le-te niso pot k rešitvi, pot k rešitvi sta pogovor in dogovor.

V Slovarju slovenskega knjižnega jezika ima beseda kolovodja oznako slabšalno. ''Kolovodja: vodja, voditelj: bil je kolovodja mednarodne tolpe; kolovodje so polovili in pozaprli,'' je navedeno v SSKJ.

No, na Twitterju se je odzval tudi premier Janez Janša, ki se je navezoval na besede Branimirja Štruklja, predsednika Konfederacije sindikatov javnega sektorja in glavnega tajnika Sviza. Slednji je v govoru med drugim dejal, da če je vse, kar je vlada sposobna storiti, rezanje in sekanje socialne države, je ''ta trenutek pravi trenutek, da si poiščete delo, ki ne bo škodilo drugim in ki ste ga sposobni opraviti''.

Janša je Štruklju vrnil z besedami: "Kolovodja Štrukelj dobi na mesec več s sejninami in plačo kot predsednik države. To je bilo celo za Milana K očitno preveč."

Zapis na Twitterju
Zapis na Twitterju FOTO: Twitter

Je Janša protestnike označil za zločince?

Štrukelj meni, da je tvit primitiven. ''Seveda bi od razumne vlade pričakovali, da bi nas takoj povabila na pogovore, saj je bilo na protestu 30.000 ljudi. Bili so sicer proglašeni za hudodelsko združbo – kolovodje namreč vodijo hudodelske združbe,'' je za 24ur.com dejal Štrukelj in dodal, da torej prave reakcije vlade ni.

In Štrukljeva plača?

V Svizu so se odzvali tudi na Janševo opazko o Štrukljevi plači. ''Zadnja izplačana bruto plača predsednika države je bila 6.063 evrov, plača Branimirja Štruklja pa je znašala 3.944,73 evra bruto. Plačo mu je določil glavni odbor Sviz in ni izplačana iz javnih sredstev, ampak iz zasebnih, zbranih s članarino, ki jo prispevajo članice in člani sindikata,'' so zapisali.

Štrukelj po izračunu Sviza ne zasluži več kot predsednik države.
Štrukelj po izračunu Sviza ne zasluži več kot predsednik države. FOTO: Blaž Garbajs

Kot državni svetnik je Štrukelj po navedbah Sviza mesečno prejel v povprečju po 905,39 evra bruto, kot član Nadzornega sveta Modre zavarovalnice pa 276 evrov bruto. ''Bruto izplačana plača in bruto sejnine (Modra zavarovalnica, Državni svet) skupaj znašajo 5.126,12 evra mesečno, tj. 936,88 evra manj, kot dobi predsednik države,'' so izračunali pri Svizu.

Sindikati s protesti zadovoljni, kaj sledi sedaj?

Kar sedaj sindikati po besedah Štruklja pričakujejo, sta dve točki, obe pa sta povezani s proračunom za prihodnje leto. ''Gre za elemente socialne države, ki se znižujejo, tukaj je recimo prehrana za dijake in študente in drugi prejemki, drugo pa so politika izvršenih dejstev pri masi za plače javnih uslužbencev, ki drastično posega v javni sektor,'' je dejal Štrukelj in ponovil napoved, da v primeru odpuščanja sledi splošna stavka.

Štrukelj meni še, da politika ne bi smela prezreti, da so protestniki svoje nezadovoljstvo prišli izrazit v svojem prostem času, a če se vlada ne bo ustrezno odzvala z zaostrovanjem, ki ne bo v prostem času, državo čakajo stavke, če bo imela tako neodzivno vlado, ki je sedaj v resnici tista, ki je na luni, je žogico Štrukelj vrnil Janši. Prepričan je še, da je v soboto na protestih prišlo do preloma v občutku državljanov in razpustitvi strahu, ki je vladal zaradi groženj vlade, kaj hudega se bo zgodilo. Prav zato meni, da se bodo sedaj ljudje hitreje in bolj pogumno odločali, da povedo to, kar si mislijo o oblasti.

Semoliča odziv ni presenetil

Tudi predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič je s protestom zadovoljen, sedaj pa pričakuje, da bo ''na vladni strani več razumevanja do naših stališč'', saj prehajajo v sklepne dele pogajanj. Glede zaostrovanja je povedal, da ne želi prehitevati z grožnjami, a je treba počakati, kaj bodo sedaj prinesla nova pogajanja.

Protestov se je po ocenah sindikatov udeležilo 30.000 ljudi.
Protestov se je po ocenah sindikatov udeležilo 30.000 ljudi. FOTO: Miro Majcen

Semoliča odziv vlade ni presenetil. Redko se je zgodilo, da so imeli politiki za protestnike prijazna sporočila, je odgovoril na naše vprašanje, kaj meni o Janševem zapisu. Dodal je, da se morajo tudi politiki zavedati, da bodo lažje opravljali svoje delo, če bodo dobili soglasja socialnih partnerjev.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (836)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Purgatory
20. 11. 2012 16.31
+12
Ko Janši pokažeš OGLEDALO se vedno odzove z neprimerno besedo ! Kajne Janezek ?
pika50
20. 11. 2012 11.42
-1
Berem spodnje komentarje in se resno sprašujem: kdo bi se sploh boril za tak narod? Razen zavisti in primitivizma je najti tako malo lastne, kvalitetne pameti, da si menda večina res zasluži vlado, ki jo imamo. In prihodnost, ki se nam obeta. Kar je pametnega, izobraženega in vitalno sposobnega (pa še dovolj mladega), bo tako ušlo v tujino, za usedlino pa je prihodnost, ki nas čaka, čisto primerna. Žal.
IsThisME
20. 11. 2012 12.24
+1
Ne dramatiziraj, sindikalistu je treba znižati plačo, vlada se zamenja pa približno na vsake 4 leta. V nekaj slabih letih se ne odloča prihodnost naroda in ne meri njegova uspešnost.
stric iz ozadja
20. 11. 2012 13.34
+1
PIKA !! neponižuj SLO:::: naroda,Spomni se 91 leta jih je tudi veliko odšlo,pa so se vrnili.Zakaj pa se tudi jaz sprašujem.
pika50
20. 11. 2012 13.43
+1
Niso odšli na sever, pač pa na jug. In z juga se vrnejo, s severa pa redko. Le zakaj, kaj misliš? In le kateri?
stric iz ozadja
20. 11. 2012 14.30
+1
Seveda se vrnejo__Pa še drago nas stanejo.In SLO.... narod zaničujejo.
mama70
20. 11. 2012 14.42
+1
Kar je zanič se pač zaničuje, kar je dobro se pohvali. Da sta nas pa Zagreb in Beograd vsaj v sodstvu prehitela pa lahko bereš v sosednjih člankih. In kmalu bo njihovo mnenje o nas postalo zeloooo pomembno.
stric iz ozadja
20. 11. 2012 15.13
-1
Mama % tisti zanič so tvoji, % Tisti ta dobri so pa naši.
domus
20. 11. 2012 10.59
-5
Še SIOL je postavil Majerja na laž ..... Pol bo že res !!!!!!
Tonček Balonček
20. 11. 2012 10.27
+2
KAo pa alhko JAnša s svojimi več kot 6.000 EUR plače tzastopa državljane, med katerimi je 110000 brezposelnih, 350.000 pod pragom revščine itd. Pa kdo bo poslušal to MAjerjevo demagogijo,. Štrukelj ima mnanjše dohodke od tiuste vrtnarice, novopečene poslanke, sestrične njegove žene! S čim si pa kak Matrinič ali Pukšič ter Irglova zaslužijo plače? DA ne omenjam zmerjanja s kolovodjem, kot d aso člani sindikata kriminalna združba, ta Janša je dejansko srajni primitivec, zato ga primitivci tudi podpirajo, zad še tisti iz propadle SNS, razni orli, risi in podobne ujede ter zverine, bolno!!
Robin Gunner
20. 11. 2012 10.57
+0
a zdej mu bos se brezposelne iz prejsnega mandata neke druge vlade pripisal? a ni dost da ga obtozujete se za minus kr se je vsak posameznik zapufov.
Tonček Balonček
20. 11. 2012 10.22
-6
Pa v čem je problem v teh Štrukljevih zaslužkh? A so ilegalni, črni, neobdavčeni, fiktivni, v čem je problem v teh zneskih?. Prosim za razlago?
IsThisME
20. 11. 2012 11.21
+5
Ne ilegalni, ne črni, ne neobdavčeni, sploh pa ne fiktivni, le izjemno hinavski.
igorcar
20. 11. 2012 11.24
+7
odkod prihaja denar?! vsi zaposleni v firmi so na minimalcih, direktor ma pa najvišjo plačo v sloveniji, luksuzni avto, jahto, in dva vikenda v švici! ob tem pa govori zaposlenim kako mu je mar zanje. bi bilo s tem scenarijem kaj narobe? pomnoži z 10 in dobiš štrukla. članarine plačujejo reveži s 500 euri, ki se komaj prebijajo skozi mesec. in on sočustvuje z njim.... bi rad vidu njegovo zavzetost s petkrat manjšo plačo... herojev ni več, so samo še hinavci... btw: kam bi štrukel lahko šel, da bi obdržal tako visoko plačo? nikamor. sej nima nobenega znanja. njegova dodana vrednost je 0. zato pa je in bo večni sindikalist, ne pa zato ker bi rad pomagal delavcem s 500 eur na mesec!
Fanika Baraga
20. 11. 2012 12.56
+2
prav imaš,saj profesorji niso vsi v sindikatu.Štrukelj vpije za svij stolček enako semulić,žal nimata nobenega sramu.5000e zasluži delavec skoraj v enem letu Gorenje jih je izgnalo
pika50
20. 11. 2012 13.44
+0
Pa saj sem napisala, da ne razumem, zakaj se sploh kdo še bori za nas. Saj nobeden ni dober niti, da nastavi hrbet palici za nas. Po mnenju Slovencljev namreč.
brgnt
20. 11. 2012 10.12
+8
Heh 24 ur, dobro in hitro ste skrili ta najbolj bran članek nekam v ozadje. :)) Ve se za koga delate.
batom@pinkponk.com
20. 11. 2012 10.08
+2
Če je to neka logika, potem naj velja za vse: potemtakem tudi predsednik vlade ne more zastopati ljudsta, saj je njegova plača vsaj 2x višja od povprečne slovenske plače, da niti ne govorimo o najnižjih plačah. In potemtakem se seveda ne bo zavzemal za ljudstvo, saj je sam visoko nad njim. Ali pa morda spet taka zmerjanja veljajo samo za nekatere, ki jim niso pogodu?
da?a
20. 11. 2012 09.46
Vsi niso nikoli in ne bodo delali enakega dela, saj le z različnim delom posameznikov lahko živimo in imamo dobrine, ki jih rabimo. Posledica tega je tudi plača, ki jo nekdo dobi. To določa \"lastnik\", ki ima določa pogoje in razmerja. Škoda, da si sami sebi lažemo in iščemo izhode tam kjer jih ni. Treba bo sesti za mizo, se dogovarjati, pogovarjati in najti rešitve, ki bodo ugodne za vse. Malha se prazni, nemir narašča, nazadnje bo uničeno še tisto malo dobrega kar nam je ostalo. Socialna omrežja nas večkrat tudi odtujujejo. Kritične stvari se je mnogo bolje pogovarjati na štiri oči, brez prič, saj takšni pogovori prej pripeljejo do rezultatov. Seveda si je treba vzeti čas in biti kdaj tudi strpen do sogovornika, ko mu dokazuješ svoj prav. Pri tokratni debati je treba pomisliti, da se ne pogovarjamo le o dveh akterjih ampak našemu vsakodnevnemu življenju vseh državljanov, zato ne sme in ne more nihče riniti v ospredje.
Juventino Slovenija
20. 11. 2012 09.30
+3
Vseh protestnikov je bilo 8.172!
mama70
20. 11. 2012 09.19
+0
Ne morem verjet kako se hitro prodate, kako ste naivni. Samo en stavek in Slovenija je ponovno razdeljena! Mesece berem kako smo ponižni, čudite se kako ne povzdignemo pest visoko v zrak, se ne upremo skupno, ne gremo na ulice, da se nas sliši...zdaj pa vas boli koliko ima Štrukelj plače. Kdo nas je pripeljal do te faze kjer trenutno smo vas sploh več ne zanima! Pa spomin imate krajši kot svoj rep! V tem je problem nas Slovenceljnov, ker kar naprej gledamo v sosedov krožnik. In bolj nas to teži, kaj sosed jé kot ZAKAJ smo sami lačni. Pa kako sem se morala roditi sredi takih bednikov???!!! Slovenija nista prelepa Bled in Bohinj, Slovenija smo ljudje in njihova srčnost, ki pa jo vi posamezniki premorete manj kot nek množični morilec. Grozno je, ko ugotoviš, da so te pustili na cedilu tisti, ki bi morali zagotoviti zdrave temelje za tvojo prihodnost in prihodnost tvojih otrok, še bolj grozno in bedno pa je ko ugotoviš, da so te pustili na cedilu tvoji morebitni soborci...
mama70
20. 11. 2012 09.20
+2
In točno vem kaj Ivan drži v svoji desnici, ko bere te bolane komentarje spodaj in pri tem neznansko uživa...
Robin Gunner
20. 11. 2012 11.00
+2
prodani ste ljudje ki verjamete sindikalistom da se zavzemajo za ljudi, ko podpisujejo skodljive pogodbe, kjer delodajalec nateguje delavce po 3 mesece za placo ali jim ne placa prispevkov, in zato dobijo nagrado 5000 evrov redne place in opravljajo 3 sihte ob 100.000 brezposelnih.
jagermeister1
20. 11. 2012 09.19
+4
dejstvo je da so sindikati zašli daleč stran od smeri katero naj bi zastopali.................poanta boja sindikatov so pravice in tudi dolžnosti delavcev ne pa sprejemanje in zavračanje zakonov...............za sprejemanje zakonov imamo parlament ( v kakrsnikoli sestavi bi pač bil ) ....................to da se sindikati dobesedno aktivno vključujejo v politiko in njihove odločitve je absurd , ker potem parlamenta ne rabimo in bi lahko sindikati vodili državo...................dejstvo je tudi , če hočemo državo v kateri bo vladal socializem , potemtakem lahko takoj izstopimo iz EU in vrnemo tolar ali pa celo dinar kot plačilno valuto , ker taka država itak nebo zaželena v EU..................problem te države ni samo politika in stranke ampak tudi ustava in zakonodaja , ker je bilo vse to sprejeto pred vstopom Slovenije v EU in so se nadalni zakoni EU samo prilagajali navzven , ne pa spremenili v samem bistvu , ob tem pa so v zakonodaji nastajale luknje tako velike da so lahko vsi kršili zakone brez da bi bili sankcionirani.....................Slovenija potrebuje novo ustavo in novo zakonodajo , ker se dejansko te ne da več popraviti in dokler se to nebo storilo bo pri nas še vedno kot je danes..................
ognjenorezilo
20. 11. 2012 09.00
+4
Štrudel je navadna komunistična pijavka.. ki laja socjalistične pravljice zmanipulirani raji...
MICLA
20. 11. 2012 09.37
+3
pa še nekateri drugi saj so tisti norci ki take podpirajo naj imajo takega vodjo ki ima tako plačo kot protistantje tu pa se šoiri da ni plačan iz javnih sredstev samo iz njihovih članarin kaj pa člani.on je navaden prisklednik.
6zabica
20. 11. 2012 08.58
+3
Naša vlada in sindikati ter delodajalci naj se začnejo že enkrat obnašati kot odgovorne osebe, ki so bile izvoljene zato, da služijo ljudstvu in naj se nehajo preseravati, ker če bo država padla, bodo padli tudi oni (samo z polnimi žepi denarja in dreka za nohti) - saj vsi vemo, da mate eni in drugi visoke plače in razno razne dodatke, ki si jih večina ne zasluži, ampak a se vam ne zdi, da je čas, da se tudi vi streznite - najdite nek skupni kompromis - saj ste zato navsezadnje plačani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drugače pa zginite s svojih položajev.
FrancRozman
20. 11. 2012 08.56
+5
Vodstva sindikatov so v resnici parazitske združbe, ki jim je edini cilj ohraniti svoj priviligiran položaj in živeti na račun množice delavcev, ki slepo verjamejo, da delajo v njihovo korist. Za utrditev položaja (ne glede na to, kdo je na oblasti) vsako leto novembra organizirajo množični shod in še vedno se najde dovolj ovc, ki se ga udeležijo. Če bi bili sindikati res vredni svojega poslanstva, bi imeli množične demonstracije, ko so se dogajali tajkunski prevzemi, imeli bi množične demonstracije, ko so množice delavcev v gradbeništvu izkoriščali bolj kot črnce v suženjstvu, imeli bi množične demonstracije, ko so zaradi višjega profita selili proizvodnjo v tujino, itd... Toda takrat so bili tiho kot riti.
6zabica
20. 11. 2012 08.59
+5
In kaj je storila vlada, da se to ne bi dogajalo?Krivi so oboji.
Gosposvetski
20. 11. 2012 08.49
+8
Štrukelj,pa je za število protestnikov,v zmoti. Ne 30 do 40 tisoč ,marveč 8200 z opazovalci,novinarji in policisti vred. "Motiti se je človeško.(tudi za pet jurčkov)
Fanika Baraga
20. 11. 2012 12.57
+3
bravo tako je za pet jurčkov še grem jaz vpit vsak dan
divus
20. 11. 2012 08.48
+8
Kako ga ni sram brez vsakega dela samo z lajanjem od ubogih delavcev jemlje denar, če mu je kaj za ljudi naj to počne ZASTONJ. Menim tudi, da vsi ti protestniki so po moje bili plačani.Ljudem se niti sanja ne koliko denarja se obrača v teh sindikalnih organizacijah, začnite vendar razmišljat, komu je sindikat poiskal službo, koliko so dali in pomagali poplavljenim ljudem, to je zame največja mafijska organizacija in to celo legalizirana.
batom@pinkponk.com
20. 11. 2012 08.50
+1
batom@pinkponk.com
20. 11. 2012 08.55
+1
ggzz
20. 11. 2012 08.48
+8
za 5 jurjev biu jaz tudi tako z gobcem opletal, nikoli nič delal, in pridno poslušal, kaj mi iz centralenga komiteja KP Slovenijo sporočajo, pridno bi bral okrožnice in direktive, grmel z govornipkih odrov in ljudem metal pesek v oči. 5000 evrov, dragi moji Slovenci!!!! za kakšno delo že???? Kost? Da, in to velika, ker je ta rdeča ban.da pri koritu, reveže pa zafkrava in jih ščuva, da branijo izključno in samo njihove komunajzarske privilegije. In to bi morala biti še vedno tabu tema, kaj? Če se razkrijejo svinjarje rdečih podrepnikov, je pa takoj kost za glodanje. Da, naj bo, se bo počasi videlo, kakšni nateguni so tile sindikalisti in po čigavem ukazu delujejo.
batom@pinkponk.com
20. 11. 2012 08.53
+4
in zakaj torej tega ne počneš, zakaj nisi v sindikatu, zakaj nisi na ulicah, zakaj nisi na prvi strani časobisov? Saj bi tudi tebi dali teh 5 jurjev, brez skrbi. Zakaj torej nisi? No balls, man, no balls. tako kot večina ljudi tukaj. Vsi imajo možnost biti v sindikatu, vsi imajo možnost se potegovati tako za tako plačo. Ampak lažje je tukaj blejati, kot pa kaj narediti.
batom@pinkponk.com
20. 11. 2012 08.41
-2
Evo ,Janši je super uspelo, vrgel vam je kost, ki jo veselo glodate do onemoglosti, med tem pa stanje ostaja povsem nespremenjeno. Slepci!!! A vi mislite, da če se bo izdatno rezalo v javni upravi, da bo to prineslo nova delavna mesta v gospodarstu??? Potem pomislite še enkrat, ker ne bo. Samo še več navadnih ljudi se bo pridružilo tisti množici, ki nima dovolj za preživetje. A vi potemtakem želite, da postane še več ljudi brez dela, da imajo tudi drugi še manj zase in za svoje družine? Kaj ste pa vi naredili, da bi se vaš položaj izboljšal? Ste protestirali, ste predlagali boljše rešitve, ste se borili za svoje pravice? Hm???
ognjenorezilo
20. 11. 2012 08.49
+1
vsaj delovna mesta v gospodarstvu bo ohranilo, če nam ne bo treba delat še za parazite take kot si ti.....
ognjenorezilo
20. 11. 2012 08.50
+2
odpri si firmo.. stopi na trg in konkuriraj italijanom in avstrijsem... s temi parazitskimi pijavkami...
lubje
20. 11. 2012 08.54
+4
Dobro jutro no, kje živiš. A zdaj smo državljani krivi za vse. Zakaj imamo predsednika države, zakaj imamo vlado, zakaj imamo vse težke menedžerje, zakaj sodstvo, če se moramo ljudje sami boriti zase in se vsi našteti ne pobrigajo za nas. Za to se gre, če ne veš. Zakaj toliko županov, administracije, uradnikov, za uboga 2 milijona ljudi, če pa še en dan ne moremo prestati, brez da ne bi eden drugega pošiljali v ... In kar je najhujše, zakaj se plačuje vse davke in prispevke, če na koncu navadni ljudje spet nimamo nič od tega. Za to se gre. In zdaj naj bi mi predlagali rešitve. Konec koncu saj jih bomo, saj je za vsako neumnost referendum.
batom@pinkponk.com
20. 11. 2012 08.59
+1
Super, vidiš, tu je problem. Vlada se ne spravi nad "državno upravo" (župani in vse kar si naštel), pač pa nad "javno upravo" (učitelje, medicinske sestre, gasilce, policiste, ...). In TO JE NAROBE. In to to narobnost podpiraš...
ognjenorezilo
20. 11. 2012 09.03
+0
v javni upravi je 60% administracije .. službe za žlahto in uklonjence... tako da ni razlik z državno-lokalno upravo. pa tistim ki nekaj naredijo ni možno dat nagrade, za to se borijo Štrudelni in stari skisanci
batom@pinkponk.com
20. 11. 2012 10.01
+2
in to to veš, ker ... ???? Sklepam namreč da zagotovo nisi v javni upravi.... Ko boš drugič v bolnišnici, po možnosti na urgenci, pa se tam pritoži nad njimi ("javno upravo"), če upaš
jagermeister1
20. 11. 2012 08.32
+13
če bi Janša to povedal ali pa ne , sem vedel , da imajo sindikalisti hudičevo dobre plače in tudi v oceni plače se ni veliko zmotil..........verjetno je s kakšnimi dodatki tolikšna kot je rekel ali pa mogoče celo večja , zato govoriti , da se laže , podtika itd. je malo pretirano................dejstvo je , da se Štrukelj ne bori za delavce ampak izkorišča stanje v državi za graditev lastne politične kariere...............nebi se čudil če bi se v kratkem ustanovila nova stranka levice katere predsednik bo ravno on in to samo zato , da se razbije desnica , kar se tudi kaže v govorih Štruklja , ki so zelo podobni govorom izpred 25 let , ko je bil pri nas še drugi sistem......................iz vseh teh nastopov Štruklja je jasno videti da je bistvo vsega tega razbiti to vlado in pripraviti teren za druge , obenem pa se tudi dobro vidi da to politiko sindikatov nekdo vodi iz ozadja...................delavci od vsega tega ne bodo imeli nič in edini ki bo profitiral je Štrukelj................če kdo misli , da bi katerakoli vlada ubrala kakršnokoli drugo pot se krepko motite..........mogoče bi bile nianse drugačne , bistvo pa bi ostalo isto in delavci bi bili na istem.....................zdaj pa mi hitro delite minuse , ker sem pač povedal nekaj , kar v bistvu veste tudi sami , samo tega si ne priznate ! ! !
ognjenorezilo
20. 11. 2012 08.42
+8
Štrudel je državni svetnik in kandidat za poslanca TRSja, bivši tast šefa komunistične partije.. to vse pove.... kakšen sindikalist
Kr en tm
20. 11. 2012 08.48
+6
Dajmo ugibat kdo stoji za Branimirjevo kariero? M.K. ?? neeee..not posssible, on pa ne. Se sploh ne poznata.
mama70
20. 11. 2012 08.49
+2
In kaj je bilo tako narobe pred 25 leti z nekim drugim sistemom? Mato, si ti to sploh doživel? No jaz sem in lahko povem, da sta se posameznikom cedila med in mleko, preostali pa so zelo spodobno živeli, tretje varinate pa praktično ni bilo!
jagermeister1
20. 11. 2012 09.34
+0
@mama70 ja , sem doživel in vem kako je bilo , ker sem verjetno nekaj let starejši od tebe.............tudi tretja varianta je obstajala , samo da jih nobeden ni omenjal ker bi to kvarilo sliko sistema , ki ga vsi hvalite........................se pa sprašujem zakaj smo se potem vsi na plebiscitu ( 88% volilna udeležba od tega 95% za osamosvojitev ) odločili zapustiti sistem , ki je bil tako dober............zakaj takrat niste bili proti ?
mama70
20. 11. 2012 10.11
+3
Ker si takrat očitno aktivno sodeloval pri plebiscitarnem odločanju veš, da se nam je obljubljala samo prva varianta, torej da se bosta vsem cedila samo med in mleko in takrat ni bilo toliko govora o zapuščanju sistema kot o zapuščanju neke države, ki jo je povozil čas. Bi pa bilo zanimivo danes, če bi bil spet plebiscit o uvedbi sistema, ki smo ga imeli. Skorajda prepričana sem, da bi bil zelo presenečen nad izidom.
ka?ica
20. 11. 2012 08.32
+12
Absolutno previsoka plača...v vsakem pogledu,sploh pa v teh kriznih časih,odpove naj sej polovici svojega dohodka,potem pa mu bomo mogoče zaupali, da mu je mar za ljudi,ki zaslužijo 600 €
pika50
20. 11. 2012 09.03
-1
Si član sindikata SVIZ? Potem imaš pravico o tem debatirati. Če pa nisi, potem pa pometi vso inteligenco, ki jo premoreš, na kup in razmisli o potezi Janše. Je to odgovor predsednika vlade na množične proteste? Je, ker je človek primitivec. In izjava je delovala točno tako, kot je Janša pričakoval, ker je ogromno preprostih Slovencljev, ki ne vidijo dlje od konice lastnega nosa.