Slovenija

Türk: Denar so dobro porabili

Log pod Mangartom/Bovec, 18. 11. 2008 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Veliko je bilo narejenega, saj je uspešno obnovljeno skoraj vse, kar je bilo treba obnoviti," je ob obisku občine Bovec ugotovil predsednik Türk.

Predsednik republike Danilo Türk je obiskal občino Bovec. Ob spremstvu župana in predstavnikov občine si je ogledal območje pod goro Mangart, kjer se je 17. novembra 2000 sprožil plaz, ki je zasul več kot deset hiš in pod seboj pokopal sedem ljudi. Predsednik si je ogledal tudi gradnjo novega Mlinarjevega mostu in rudnik Rabelj v Logu pod Mangartom.

Predsednik Türk je zadovoljen s popotresno obnovo Posočja.
Predsednik Türk je zadovoljen s popotresno obnovo Posočja. FOTO: POP TV

V nadaljevanju je obiskal začasni sedež Občine Bovec, kjer mu je župan občine predstavil potek sanacije po plazu in treh hujših potresih, ki so prizadeli občino v zadnjem desetletju. Seznanil ga je tudi z razvojnimi načrti občine, predvsem na področju turizma, saj ima občina bogato zgodovino in naravne znamenitosti, ki omogočajo veliko raznovrstnih dejavnosti. 

Obnova po potresu iz leta 1998, ki bo stala 405 milijonov evrov in bo obsegala 1765 objektov, bo končana letos. Dela po potresu leta 2004, v okviru katerih so že obnovili 85 od 610 objektov, pa bodo končali najpozneje v štirih letih.

"Vidim, da je napredek zelo velik. Veliko je bilo narejenega. Če gledamo celoto, lahko rečemo, da je bila obnova uspešna," je dejal Türk in kljub nekaterim težavam ocenil, da je bil denar države dobro porabljen.

Predsednik je pohvalil vizijo razvoja občine, ki temelji na kakovostnem turizmu v povezavi z ekologijo. Kot je poudaril, je takšna strateška usmeritev izredno pomembna in obetavna. Bovec je izpostavil tudi kot pomembno središče v širši regiji in podprl mednarodne projekte ob tromeji. Pozitivno je ocenil tudi dosedanje dosežke pri odpravi posledic plazu in potresov. Dokončanje tega dela bo zahtevalo še dodatne
napore, ki zaslužijo potrebno družbeno podporo, je dejal predsednik.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariska
19. 11. 2008 18.08
Zaradi pomanjkanja časa se je predsednik peljlal čez Italijo v Bovec.Hm! Ubogi tisti, ki trpijo pomanjkanje časa,pa najbrž tudi denarja in so prisiljeni se voziti vsak dan v službo in nazaj kar po Sloveniji. Blagor nekaterim.
Tonček Balonček
18. 11. 2008 19.19
Drnovšek bi v tem času že zdavnaj ostal brez denarja, ta tip pa kar blodi po CSloveniji in zunaj nje? Ima mogoče kak poseben sporazum z vladp, da mu dajejo toliko denarja? Gre za kakšnop Janševo ekspozituro? Da ne bo Janša nategnol še nkega, kot je nekoč Pučnika, Čebelarja, Bajuka in druge naivneše! Vsi vemo, za kakšnega prevejanca gre, nekateri pa pač prosegajo nanj! Pa kaj bi, naj imajo veselje! On nas je otel nadvlade iz Beograda in seveda komunizma, kajne?!
fantodfare
18. 11. 2008 18.39
Tralali, tralala, he, he: pred dvemi leti sm vidlu še ful razpokane bajte, ki jib bi blo treba sam porušiti.
Milan Hišan
18. 11. 2008 17.31
Ta Turek pa vedno samo RAČUNA na nekaj.....