Slovenija

Türku častna straža?

Ljubjana, 13. 12. 2007 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jernej Verbič
Komentarji
58

Danilo Türk bo v času svojega mandata pred predsednikov urad postavil častno stražo Slovenske vojske.

Danilo Türk bo v času svojega mandata pred predsednikov urad postavil častno stražo Slovenske vojske.

SORODNI ČLANKI

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dreko123
15. 12. 2007 06.11
Glede na to da ni bilo nobenega pravega kandidata za predsednika no po načelih sem bil še najbolj za Jelinčilča samo je sam daleč od idealnega predsenika... ampak vseeno prvo ki bi morala slovenija narediti nima veze koliko stroškov potegnejo za sabo spremembe (glede na kaj kupuje vojska po nato naročilih še vedno kaplja v morje) bi slovenija resno morala razmisliti o novi zastavi in novem grbu! In s tem dvigniti slovensko narodno zavest! Sam sem sicer velik patriot ampak bi me bilo sram mahati s to socialistično zastavo ki ima še vedno temelje v socializmu! Slovencem bi morali dati neko zgodovinsko zastavo in grb kar bi nas spominjalo da smo preživeli razne dobe se nismo podjarmili in kljub majhnosti še vedno obstajamo! In s tem bi morali spodbujati narodno zavest tako kot to počne amerika kljub temu da vsi vemo da jih je 90% idiotov z opranimi možgani in da niti ne vejo kje se odvija vojna, kar pa mislem da pri Slovencih ne bi smel biti problem, saj smo zelo razgledan narod in mislimo s svojo glavo, edino kar nam manjka je narodna zavest in ponos da smo to kar smo!
coctacola
14. 12. 2007 23.17
PrvoPrisklednik@ senilnost je huda zadeva, še enkrat. Poglej si SSKJ, če ti zadeva ni tuja. političar-sedamdesetih@ Türčin rabi mudžahedine za častno stražo.
mac4_m
14. 12. 2007 20.43
Smo v nato, Imamo vojake v afganistanu, iraku, kosovu, imeli bomo častno gardo za predsednika in imamo hrvate na naši zemlji. Zakaj sploh potrebujemo vojsko? Za posojanje svetovnim velesilam, za razkazovanje ali zato, da branijo našo zemljo. Res mi ni čisto nič več jasno...
beautytulipan1
14. 12. 2007 15.47
Ponos, da si pokončen Slovenec ipd... najbolj pride do izraza, ko smo na tujem in hitro poskušamo s svojim znanjem tujih jezikov, pa tudi ko na slovenskih tleh srečaš turista, ki ne zna tudi dober dan in hvala po slovensko. Pa zelo hitro spet "preskočimo". Kako pa se obnašamo v odnosu do Hrvatov, ko gremo na morje ali ko oni pridejo k nam? Če pa pogledaš nekatero slovensko strokovno literaturo, je pa spet npr. angleščina v ospredju, nekje zadaj pa naletiš na povzetek v slovenščini. Pa še in še bi lahko.... Če vam res garda predstavlja vse kar je bilo našteto spodaj,... mi je vseeno... Zunananji videz ni vse in to častna straža vsekakor je.
kriss714@amis.net
14. 12. 2007 15.17
Pravzaprav res, če lahko imajo stražo tisti na povšetovi, pa tisti na dobu, zakaj je ne bi imel še turk. (razen, če je mislil, da oživimo vojno krajino, ki je bila pred štiristo leti obramba, torej straža, proti turkom)
politik70
14. 12. 2007 13.27
lutzow Malo se kakšnega dela primi da ti ne bojo same neumnosti po glavi rojile. Te delnice NKBM jezijo? Pa priimka od novega predsednika se tudi še nisi naučil? Ne znaš? Saj ni teško. Türk Danilo. Ti kar zmerjaj . Saj druzga od tebe ne poznamo! Ni ti pomoči. Pozdrav politik70
Prvo Bore
14. 12. 2007 13.14
coctacola sine moj , pojdi malo v knjižnico in si poglej obrazložitev senilnosti in zraven tega si poglej pojem : Nevednost. Lutzow kje sem napisal ""ne morem spoštovati nekoga, ki trdi, da so še premalo nedolžnih pobili v času "" Napisal sem, da so jih premalo ali pa napačne. Pa čeprav so v moji žlahti sami beli, pa si ne zaslužijo spoštovanja kot ljudje , ampak jih samo spoštujem, ker so moja žlahta, kar pa ne morem zanikati. Ma boli mene patka, če me Ti spoštuješ ali pa bilo kdo drug iz belega tabora. Golazen ste bili, golazen ste sedaj in golazen boste še naprej.
dark_one@email.si
14. 12. 2007 12.46
vidim da se vas kar nekaj strinja z gardo, lepo, se je nekaj upanja da se mogoce enkrat nekaj premakne v glavah slovencov da nismo hebeni hlapci ampak ponosen narod. lutzow, ja, cast tistemu ki si zasluzi. v tem primeru predsedniku drzave, ne danilu turku, ampak predsedniku, pa ni vazno kdo je, nas je. ok, na zalost v drugem krogu nismo imeli moznosti volit plemenitega kandidata, ampak bo ze bolje. garda bi morala biti stalno pred vrati, ne pa da se predsedni na zacetku mandata odloca ali jo bo imel ali ne. a si ti mogoce ze stal 2 uri pri miru? ne bos verjel, jst sem, tudi dalj, ce je bilo treba. tudi sredi avgusta na soncu pa mi ni bilo nic mucenju podobno.
lutzow@email.si
14. 12. 2007 12.19
čast se izkaže tistemu, ki si jo zasluži
lutzow@email.si
14. 12. 2007 12.02
kaj dela karierist? skrbi za svojo kariero. častna straža je samo marketing za kariero..saj je scoop povedal...lepo je videti, ni pa nobene koristi...ta človek bo pobral slovencem še tisti ponos, ki jim je ostal, samo zato, da si bo nakopičil slavo in denar...se je že začelo, itak bodo potem citiram tončka :paradajzaski komunajzerji!" rekli, da so že prej opozarjali kakšen je danilo...euro, strinjam se tudi s tvojo izjavo...enostavno levaki ne prenesejo, da ima kdo bolj prav kot oni, oziroma ne morejo se sprijazniti, da je njihov čas mimo...trendi po evropi so , da so na vladajočih pozicijah pač desni oziroma nekomunisti....prvoprisklednik, res je ja, vstajali smo v šolah, če nismo so bili naši ati kaznovani...banda rdeča...ne morem spoštovati nekoga, ki trdi, da so še premalo nedolžnih pobili v času t.i. svobode...tisti ki pa z takimi simpatizirajo, pa niso nič boljši.... slovenija glede na pomanjkanje vojakov rabi veliko bolj operetivce, ne pa da stojijo po nekaj ur mirno pred vrati, zato da lepo zgleda in da se en komunajzarski simpatizer danilo počuti pomembnega...stojte mirno 2 uri levaki zmešani...to meji na mučenje
coctacola
14. 12. 2007 12.02
PrvoPrisklednik@ Za ugotovitev o kom sem pisal v mojem komentarju sem mislil, da je napisan na nivoju obče razumljivosti. Vidim pa, da je senilnost huda bolezen.
Tonček Balonček
14. 12. 2007 09.55
Predsednik ne bo imel častne straže, saj gre za paradjzarskega komunajzarja in mu to ne pritiče. Ko bo pa predsednik kak moralno politično primernejši kandidat, bomo pred palačo postavili konjenico!
euro
14. 12. 2007 09.48
Levičarji so vstrajni v svoji maniri, da imajo oni vedno vse prav in kar je dovoljeno njim, ni dovoljeno drugim. Vsi imajo vedno nekaj proti vojski, ko pa gre za njihovega človeka, pa je vojska pozitivna vrednota. Ali lahko pričakujemo, da mu bodo postavili še oklepnik Patrio pred vrata?
scoop
14. 12. 2007 09.40
Ne bit neumni tisti, ki pravite da so tisti trije vojaki castne vojske za zascito.... :) To je pac lepo videt, in PRAVILNO da je/bo to naredil...
veljo@email.si
14. 12. 2007 09.20
prvo borec P.s. Zakaj se niso tega prej spomnili naši vrli poslanci. Zato, ker so nevzgojeni in brez spoštovanja do tega položaja. za te besede ti morem cestitat... za to gardo bi se morali nasi spomniti ze pri kucano ne pa komaj sedaj ko jih bo cel svet spoznal...se vidi da ni spostovanja do drugih samo za svojo rit skrbijo...eh je tk vse u ku**o v sloveniji brez veze komentirat!! lp..veljo
Prvo Bore
14. 12. 2007 09.16
coctacola kaj to misliš na JJ ali na Rožmana ?? Tema dvema bi naklonil samo pljunek na sredino obraza. Spoštovanja te pa nihče ni učil, kot vidim smrkovc. Tukaj se gre, kako in kdaj te začnejo učiti spoštovanja do starejših od sebe. Vidim, da si ti ta del svojega učenja zamudil, ker če Ti spoštuješ ljudi, potem te tudi oni začnejo spoštovati. Offtopic : Ker se pa vi desničarji niste opravičili za WW2, nikar potem ne pričakujte kakšnega spoštovanja od nas. Golazen je bila in golazen je in golazen bo ostala.
bysaRD
14. 12. 2007 09.09
Tukaj se ne gre za to, da bo Danila Türka "varovala" častna straža. Gre se za to, da bo "varovala" predsednika republike. Ni važno kaj je bil, važno je, da je bil izvoljen. Največ se jih pritožuje čez njega, pa sploh na volitve niste šli. Tudi veliko mojih kolegov je takih. Samo bentijo, vse je narobe, potem pa še na volitve ne gre. Ja, takim se vam lahko smejem v obraz in še uživam zravnen, ko vidim koliko frustracij bljuva iz vas majhni slovenčki.
coctacola
14. 12. 2007 08.56
PrvoBorec@ Človeku (če mu sploh lahko tako rečem), ki je lomil hrbtenice in nacionalni ponos v letih, ko smo to najbolj potrebovali je prav, da nobeden zaveden Slovenec ne vstane v spoštovanje. Vstanejo lahko samo priskledniki režima, ki so imeli korist od njega. Priimenuj se v PrvoPrisklednika@ Drugače me pa zgoraj omenjeni protokol ne moti, čeprav me bo nekaj stal, kot davkoplačevalca.
Prvo Bore
14. 12. 2007 08.37
GoldM4n Ne vem , koliko si star, toda v mojih časih smo učenci ali dijaki vstali vedno , ko je prišel učitelj ali profesor v razred. Pri zadnjem viodeo posnetku sem videl, da naši študentje niso vstali iz stolov, ko je prišel novo izvoljeni predsednik v razred, ampak so mu samo zaploskali in nič drugega. Kje je tukaj spoštovanje do bodočega predsednika. Tako so se tudi obnašali vedno desničarji v parlamentu, ker je in vedno bo predsednik iz leve strani, ker ga je izvolilo ljudstvo, da niso vstali, ko je prišel predsednik v parlament. Vedno se nekateri želite primerjati z Amerikanci, toda tam je sveto, ko se reče : predsednik ZDA prihaja. Že takoj na začetku bi morali uvesti to častno stražo in uvesti nekakšen protokol za njo, toda nihče ni želel ali ni hotel tega napraviti, ker va našem parlamentu, je vse drugo bolj pomembno, kot pa sam predsednik države Slovenije. Dopovejte si desničarji, da nikoli ne bo predsednik iz desnih strank v Sloveniji. Toda pri izbiri uniform mora biti kakšen pameten kreator, ker sedanje uniforme so take, da kar glava boli. Pa tudi gardisti, bi se morali naučiti še marsikaj, ker tudi oni predstavljajo Slovenijo, ko jih pa gledaš ko korakajo, pa iz gledajo, kot razglašen stroj. Pravite, da smo mlada država in zraven pa imate pripombe, da smo znani, kot dobri vojaki. Seveda smo bili priznani v nemški vojski v WW 2 in v vsaki vojni, kjer smo bili rekrutirani. Če pa še nekateri ne veste, ni nobene razlike med častno gardo in častno stražo. Türk bo zaprisegel 22. decembra ter nasledil Janeza Drnovška in tako postal tretji predsednik samostojne Slovenije. G. Danilo Türk bo zaprisegel 22. decembra ter nasledil Janeza Drnovška in tako postal tretji predsednik samostojne Slovenije. P.s. Zakaj se niso tega prej spomnili naši vrli poslanci. Zato, ker so nevzgojeni in brez spoštovanja do tega položaja.
balon200
14. 12. 2007 08.34
Po izjavah raznih cinikov se vidi slovenska nacionalna zavest, odnos do lastnega in lastna sampodoba. Pač to kar je bilo vedno tlačeno s strani večnih tujih oblastnikov nad Slovenijo. Manjvrednost in neugodno počutje ob izražanju lastnega mnenja, podobe, kulture in javnemu izpostavljanju na nacionalnem nivoju. Take stvari bi morale biti enostavno svete, lastna vojska in podobno. O tem se sploh ne debatira. Ne bi se smelo niti debatirta o fuzbalskih stadionih, take in podobne stvari morajo enostavno bit. Slovenci bomo rabili še kar nekaj let, da se naučimo imeti državo,..no še ene 15 let bo verjetno dovolj, da se prežvečijo vse teme in debate, katerih kot zatrti nismo sami nikoli imeli priložnosti opravljati. Razen tega , da smo se nemočno zatekali v podložniške cinizme, ki so očitno bili skromno dovolj za sproščanje lastne suženjske jeze. Tovrsten cinizem je sedaj odveč, sedaj smo mi gospodarji na svoji zemlji. Vsaj formalno smo. ;-) Torej dragi Slovenci, osvobodite se lastne zavrtosti in podprite častno stražo. Takšna stvar je dobra, za zgodovinski in psiholiški moment nekega naroda.