'Ta človek je danes predsednik vlade in zato ima velik problem sam s sabo, Slovenija pa z njim'

Bonitetne ocene Sloveniji so padle z najavo referenduma o pokojninski reformi. "Ta padec ocen ima ime, ki se mu reče Janez Janša. Ta človek je danes predsednik vlade in zato ima velik problem sam s sabo, Slovenija pa z njim," je dejal predsednik SD Lukšič.

Janez Janša

Predsednik SD Igor Lukšič je ostro kritiziral premierja Janeza Janšo. (Foto: Kanal A)

Predsednik SD Igor Lukšič je bil na novinarski konferenci zelo oster do premierja Janeza Janše.

Kot je dejal, so bonitetne ocene Sloveniji padle z najavo referenduma o pokojninski reformi. "Ta padec ocen ima ime, ki se mu reče Janez Janša. Ta človek je danes predsednik vlade in zato ima velik problem sam s sabo, Slovenija pa z njim," je dejal Lukšič. Po njegovih ocenah je Janša pokojninski reformi prejšnje vlade nasprotoval zato, ker je slab voditelj, "ker ne zna voditi Slovenije in ker jo je že večkrat zapeljal v slabe številke in v slabo stanje".

Lukšič se je dotaknil tudi članov nadzornega sveta NLB, ki je imela po njegovem v resnici težave s kadrovanjem. "Škoda je, da zdaj, ko je priložnost, da se pogleda, kdo so najboljši bankirji in se jim da težko nalogo sanacijo banke, tega vlada ni naredila," je dejal.

'Zamenjali bodo, kjer koli imajo možnost vpliva'

Lukšič meni, da vlada na področju medijev kadruje strankarske vojščake in ne kompetentnih ljudi ter izvaja pritisk na medije.

Igor Lukšič

Lukšič je bil oster tudi do kadrovskih menjav. (Foto: N.D.)

Opozoril je na menjave v nadzornem svetu nacionalne televizije, predloge za nadzornike Slovenske tiskovne agencije in menjavo direktorja Dela Jurija Giacomellija. Prvi nadzornik nacionalne televizije Lenart Šetinc je sicer član SD.

Po oceni Lukšiča vlada pri menjavi omenjenih članov organov medijskih hiš krši zakone in spodjeda demokratične institucije. Kot je dejal, predsednik vlade Janez Janša s piarovskimi triki zavaja javnost in prikriva obseg kadrovskih menjav.

Lukšič želi, da bi bili v nadzornem organu STA kredibilni ljudje, ki bi nadzorovali delo agencije, da bi bilo čim bolj objektivno, "ne pa, da se tja postavljajo strankarske vojščake". Prav tako po njegovih besedah vsi "vemo, da je časnik Delo moteči element".

"Pa ne le Delo. Zamenjali bodo, kjer koli imajo možnost vpliva, do zadnjih novinarjev," je bil do vlade oster predsednik SD.

Predsednik SD glede vpliva na medije prek članov stranke med drugim pojasnjuje, da člani njihove stranke na pozicijah v medijih niso vojaki in da niso tam zato, da bi ubogali stranko, kar je po njegovih besedah razlika med njihovo stranko in SDS.

Na Lukšičeve izjave se je odzvala tudi članica MVK iz vrst SDS Alenka Jeraj. Po njenih besedah so v SD danes pokazali, kako "oni razumejo neodvisnost in kredibilne kandidate". Pri tem je spomnila, da je prvi nadzornik RTVS član SD.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1730
 
Principat 21.09.2012 23:43:47
in kdo je ta lukašenko, se opravičujem
Lukšić ( Ć )
Več komentarjev