Slovenija

Tajkuni prinašajo točke

Ljubljana, 24. 02. 2008 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tjaša Slokar
Komentarji
176

Raziskava Vox populi kaže, da podpora Janševi vladi raste. Čeprav si anketiranci na mestu premierja želijo videti nekoga drugega.

SD in SDS sta precej izenačeni.
SD in SDS sta precej izenačeni. FOTO: POP TV

Raziskava Vox populi, ki jo je za POP TV in časopis Dnevnik opravila agencija Ninamedia, kaže precejšnjo izenačenost političnih strank SD in SDS. Boljši časi se pišejo tudi vladi Janeza Janše, ki si je z zadnjimi, volivcem všečnimi potezami, pridobila kar nekaj novih točk.

Da je vlada uspešna meni 44,3 odstotka vprašanih (prejšnji mesec le 37,3) , da je neuspešna pa 48,8 odstotka vprašanih. Možni razlogi za tak rezultat so vladni posegi v proračun na področju socialnih transferjev, nemirni Balkan in slovensko predsedovanje in boj proti tajkunom, ki je postal meso z zadnjimi aretacijami vplivnih slovenskih poslovnežev.

Vox populi
Vox populi FOTO: POP TV

Če bi bile volitve v nedeljo...

Socialni demokrati bi slavili tesno zmago s skorajda 25 odstotno podporo, za ovratnik bi ji dihala SDS, ki je od prejšnjega meseca izjemno napredovala s 15,9 na 23,6. Prvak SD Borut Pahor pravi, da je to povsem realno in ga zato prav nič ne skrbi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (176)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exim@t-2.net
29. 02. 2008 10.00
murovec: yea, right! Budala na kubik, nagec.
SEJ BO
28. 02. 2008 16.54
HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,Janša bi moral začeti pri sebi.
bonsai9@email.si
28. 02. 2008 10.16
Bomo videli koliko "tajfunov" bo pravnomočno obsojenih do konca mandata te vlade. Ali so to samo vreče peska v oči naivnemu folku!
živilc
27. 02. 2008 15.40
jebi ga nism jedu LSD če si ga slučajno ti me pa niti ne zanima ta podatek sem našel v slovenskem tedniku u šesti številki pod prestreženo postreženo se pa opravičujem ker seh znesek zapisal po spominu in vidim da sem se zmotil lahko si tudi sam prebereš na : www.slovenski-tednik.si
malasutra@gmail.com
26. 02. 2008 20.37
kosir, ti pa imaš rad komando in kontrolo z vrha, kajneda?
kosir_maks
26. 02. 2008 19.50
Hinko Murovec : Si še en podoben cepec kot politik70, ki ne vidi nobene razlike med sistemom do leta 90 in danes ! "Absolutizem " A si se ga dones nacedu, da kvasiš take neumnosti ?? Pa od kje črpate take klobasarije ! Pa nevem , a ti bereš slovensko ustavo in študiraš slovenski pravni red ali metode Ludvika XIV in podobnih monarhov ??
malasutra@gmail.com
26. 02. 2008 19.14
ja, in, pahorček? saj ni edina izbira na levici. je pa še vedno boljša izbira od janše.
pahor?ek
26. 02. 2008 18.59
Ker se v slovenskih medijih o g. Pahorju pišejo same pozitivne reči, negativne pa nam preprostim ljudem ostajajo nedostopne, sem nekako vržen pred to pisanje... V Mladini sem prebral članek deklariranega levičarja dr. Matevža Krivica, ki je o odnosu Pahorja do volivcev, in obratno, volivcev do Pahorja, izrekel nekaj resnic, ki jih lahko dvakrat podpišemo. Avtor se sprašuje, kdaj se bo razpočil milni mehurček "fenomena Pahor", ki je po njegovo napolnjen s plinom njegove prazne leporečnosti in vedno huje v oči bijoče samovšečnosti? Nadalje se sprašuje, ali se kdo spomni kakršenga koli političnega stališča, s kateirm bi se Pahor profiliral kot voditelj - odgovora NI dobil - zanimivo! Nepotrebne so besede, tako Krivic, o njegovi - Pahorjevi - samovščenosti. Pri tem pa se sklicuje na posnetek, kako Pahor prihaja na govorniški pult na eni izmed tiskovnih konferenc (ta zgovorni posnetek samovšečnosti si je dr. Krivic shranil, zato bi bilo dobro, da se ga enkrat predvaja!). Dodaten dokaz Pahorjeve samovšečnosti je prvi! in hkrati zadnji pogovor!!, ki sta ga imela on in Krivic o nekem političnem vprašanju (trenutno mi je izpadlo iz spomina). Pri tem je Pahor pogovor ves žareč začel s stavkom: "Si videl v Delu današnji Politbarometer. Krivic je bil šokiran nad tem, kaj je imel Pahor v glavi v tistem ternutku. Očitno ne razume okusa tisith majhnih odstokov, ki vztrajno glasujejo zanj. In kaj pravi o vsebini. Ob Pahorjevi napovedi, da naj bi ZLSD (se pravi zdajšnja SD) postala sposobna sestaviti in voditi vlado, enostavno lahko ostrmimo. Za prejšnjo vlado po vodstvom LDS-ovskega klana je komaj spravila skupaj tri blede ministre, zdaj pa naj bi jo kar sama spravila skupaj in vodila!? Krivic zaključuje, da se Pahor še dolgo ne bi zbudil iz svojih megalomanskih sanj. Mene pa zanima, kdaj se bodo volivci dokončno prebudili in v Pahorju uvideli milni mehurček, ki bo naenkrat počil? Hvala Bogu, da je gospod Krivic pokazal na stanje duha, ki vlada na slovenski politični levici in pri volivcih, ki nasedajo na lepoto in nekonfliktnost : samo, da je lep in prijazen do vseh. Upam, da se bodo volivci, kar hitro prebudili, mogoče se bo potem tudi Pahor zbudil iz svojih sanj in stopil nazaj na zemljo.
jebi ga
26. 02. 2008 18.30
živilc kaj si ti LSD papcal,da take kvasiš?
živilc
26. 02. 2008 18.27
hinko murovec kako pa komentiraš dejstvo da je tone anderlič (predcednik poslanske skupine LDS) drugi največji posamezni lastnik SCT ja (približno 150 miljonov evrov), ki je gradil in še gradi večino avtocest in ostalih objektov ki jih financira država la kaj je tonček delav tako profitabilnaga v poslanskih klopeh ?!?
hinko.murovec@siol.net
26. 02. 2008 17.53
Košir_Maks, zaradi smrti človeka, ki je dejansko nekaj naredil za samostojnost Slovenije sem imel namen vsaj danes iz spoštovanja do njega take bučmane ignorirat. Žal si ti komad, ki nima niti osnovnega odnosa do vsaj pokojnih. Verjamem, da si ljubitelj JJ in njegovih " for " a verjemi mi, Janša je s svojimi postopki izgubil praktično vse pomembnejše pristaše razen seveda tistih, ki so skupaj z njim pri pipici iz katere tečejo še zadnje kaplice krvi Slovenije. Krvosesi, pijavke, sadistični maščevalni norci, oblasti želni psihopati in podobna druščina je vedno držala skupaj, če ima tak zbor še pametno vodstvo - Vatikan in celotno zaledje izdajalske zalege tako doma kot v tujini potem lahko Slovenija samo upa, da jo bo bolje odnesla kot bi jo če bi zmagal Hitler in nacizem. To da je Janša mojster v izkoriščanju in okoriščanju je dejstvo, je rojen oblasti želni zahrbtni spletkar pripravljen zavreći vse ( družina otroci ) za svojo pot na vrh. Običajno in zgodovinsko poznano taki ljudje na žalos pustijo za seboj ogromno gorja in trpečih nedolžnih žrtev je pa tudi njihov konec vse prej kot blesčeč in ovenčan s slavo. Je pa res, da je veliko vprašanje kaj vse bomo kot narod še dobili za darilo in koliko časa še bomo deležni sreče živeti pod njegovim prikritim absolutizmom. LP
Buena Vita
26. 02. 2008 16.08
Malasutra--- češ slišat kako o izbrisanih,Todorovič ki je na koperskem dobro poznan,kot izmeček,in ti bi za take zahtevala državljanstvo ,na vse pretege je 91.leta kričal da tukaj ni slovenija,pač pa yugoslvija, da bo tukaj predsednik miloševič,in ti bi takega ne izbrisala, jaz vsekakor bi ga izgnala iz naše države .Naj pove kje je bil v vojni bosni, koga je tepel? in tak kot je pokvarjenec,katerega se lahko vsak boji da mu zažene nož v hrbet, tak si upa v Bruselj,malasutra take kar ti imej, prav jje da dobijo tisti ki niso škodili ne sloveniji ,ne komur drugemu,imajo možnost dokazat svojo nedolžnost in opredeljenost,in edino tako je prav,tisti pa ki imajo z krvjo umazane roke naj že enkrat utihnejo,imamo v sloveniji dovolj starih bolanih invalidov vseh vrst-za njih moramo poskrbeti toliko
malasutra@gmail.com
26. 02. 2008 15.05
maks, tisto v depali vasi je že bil en tak mali špil, ko vojska vdre v civilno sfero. boš rekel, da ne? no, če je to naredil takrat, ko je bil samo mali adjutant, potem raje ne ugibam, kaj vse nas še lahko doleti do jeseni... ja, ljubi maks, jj je nabasal na že vzpostavljen in utečen demokratični sistem, ki ga ne more kar tako odpihniti, četudi se imenuje janez janša. da pa to počne zakulisno in perfidno je še slepcem jasno. vsi ti poskusi podrejanja, discipliniranja, ves ta nadzor, pregoni, pritiski... oh, dragi moji, kaj takega bi težko verjel, če tega ne bi na dnevni ravni videl na lastne oči. to, kar se dogaja v sloveniji, je tako noro, da še sam komaj verjamem. pa je vendarle res. ta model od janše bo naredil vse, ampak prav vse, da bo vladal še naprej. tip je dobesedno bolan od oblastiželjnosti. bolan od sovraštva. b o l a n. in še danes, ko je pogreb dr. drnovška, se pištoli in uprizarja rambo akcije pregona dozdevnih kriminalcev. niti toliko spoštovanja nima do večine državljanov, ki nas je smrt nekdanjega predsednika prizadela. ne, on se znova in znova norčuje iz nas. z državo pa ravna, kot da je njegova lastnina. ljudje, to je zares noro. pojdimo v čim večjem številu na volitve in zaustavimo to norost! in upajmo, da ne bo na koncu rezultatov še ponaredil. res, ta je sposoben vsega. čisti zlodej v človeški podobi.
euro
26. 02. 2008 15.02
politik70 ??! Ko dobiš željeni odgovor (dejstvo), si pa užaljen. Ubogi otročiček. Dobiš dudo, pa hitro spančkat!
politik70
26. 02. 2008 14.58
euro Pa a ti res doživiš orgazem samo ko vidiš kakšno kost? Boš lahko z to kostjo jutri kupil kilo kruha? Res si zapelan oziroma zaslepljen do .....
politik70
26. 02. 2008 14.54
kosir_maks Te spravljam ob živce? Nikar se sekirat saj jeseni bolše bo! Si predsedniške volitve že prebolel? Se še spomniš tvojih napovedi? Kdo je imel prav? Politik70 ali kosir_maks? AJAJAJAJAJA Pa malo umiri žogo glede žaljivk! Ni dones tak dan da bi se zmerjala....
politik70
26. 02. 2008 14.54
kosir_maks Te spravljam ob živce? Nikar se sekirat saj jeseni bolše bo! Si predsedniške volitve že prebolel? Se še spomniš tvojih napovedi? Kdo je imel prav? Politik70 ali kosir_maks? AJAJAJAJAJA Pa malo umiri žogo glede žaljivk! Ni dones tak dan da bi se zmerjala....
euro
26. 02. 2008 14.52
politik70 ??! Ko se delaš norca iz žrtev diktatorja in iščeš dejstva, bi ti skoraj privoščil eno njegovo dejstvo - vidno po 60 letih na kakšnem avtocestnem delovišču.
politik70
26. 02. 2008 14.42
kosir_maks Bravo! Bakšno šolo ima končano JJ? Kdo pa pravi da si tega JJ ne želi? Njegova tiha želja je ukiniti opozicijo! Druga želja je vojaški udar in se proglasiti za dosmrtnega predsednika Slovenije! KAkšne so bile partijske metode? O vem vem in Janša jih s pridom uporablja! Boš rekel da ne? Ti meni teslo? Poglej se v ogledalo in videl boš ...
politik70
26. 02. 2008 14.38
malasutra Ne se sekirat! Nule letijo v ... euro Kaj ko bi namesto "argumenta" uporabil dejstva?