Slovenija

Taksisti po Slovenski cesti po pravilih le ob nadzoru policije

Ljubljana, 05. 01. 2017 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tragična nesreča, ko je taksist 10. decembra lani do smrti povozil 18-letnega fanta na za promet zaprtem delu Slovenske ceste, je osvetlila problem ureditve Slovenske ceste. Številne taksiste, ki vozijo po tej cesti, je umirila šele stalna prisotnost policije.

Nesreča na Slovenski cesti, ki jo je povzročil taksist, je terjala življenje 18-letnega fanta.
Nesreča na Slovenski cesti, ki jo je povzročil taksist, je terjala življenje 18-letnega fanta. FOTO: 24ur.com

Taksistu, ki je decembra lani na cesti, ki je zaprta za promet z motornimi vozili, do smrti povozil 18-letnega pešca, grozi do osem let zapora, medtem pa še naprej vozi taksi, navaja časnik Dnevnik. Tragična nesreča je osvetlila tudi problem prometne ureditve Slovenske ceste, ki je taksisti ne spoštujejo, še poroča časnik.

Po informacijah Dnevnika naj bi v času, ko se je zgodila nesreča, na Slovensko cesto med Gosposvetsko cesto in Šubičevo ulico zapeljalo vsaj deset taksistov. V zadnji dneh je taksiste umirila šele stalna policijska patrulja. To je za Dnevnik potrdilo več taksistov, tisti, ki to počnejo, pa svoje ravnanje opravičujejo s tem, da to pač počnejo vsi. To je najbolj opazno po polnoči, ko popusti tudi nadzor.

Po podatkih ljubljanske policijske uprave je bilo tako tudi na dan nesreče. Okoli 2.30, ko se je zgodila nesreča, je bila ena policijska patrulja pri Maximarketu – ta je tudi posredovala na kraju nesreče, druga pa na Cankarjevi ulici, kjer je posredovala zaradi kršenja javnega reda in miru v lokalu.

MOL: Samovolje v prometu ne more preprečiti še tako temeljit nadzor 

Po mnenju občine Ljubljana še tako temeljit nadzor ne more preprečiti "samovolje v prometu in nespoštovanja pravil«.

"Menimo, da morajo ob nadzoru pristojnih organov svojo vlogo opraviti tudi stanovske organizacije taksistov ter drugi deležniki, ki se ukvarjajo s problematiko taksi prevozov. Tragična prometna nesreča se je zgodila zaradi grobega nespoštovanja prometnih predpisov in ne zaradi načina ureditve Slovenske ceste ali odsotnosti stalnega nadzora," so za Dnevnik poudarili na občini.

Podatki mestnega redarstva o izrečenih ukrepih na tem delu Slovenske ceste kažejo, da so bili redarji pri nadzoru razmeroma dejavni, saj so lani voznikom, ki so prekršili prepoved vožnje, izrekli skoraj 440 kazni, kar je približno kazen in pol na dan.

Vendar so bile te kazni izrečene večinoma čez dan, ko razmere na Slovenski cesti niso tako problematične. Po polnoči kazni voznikom pišejo kvečjemu policisti, ki so zaradi neupoštevanja prepovedi vožnje lani kaznovali le 53 voznikov.

Taksist: Nadzor predvsem ponoči je preslab 

Na policiji pojasnjujejo, da Slovenske ceste ne nadzorujejo načrtno, temveč ob rednem delu z rednimi policijskimi patruljami. "Občasno pa policisti sodelujejo v kombinirani patrulji z ljubljanskim mestnim redarjem, in sicer v popoldanskem in večernem času od 16. do 24. ure. Prav tako enkrat na mesec policijska postaja Ljubljana Center v sodelovanju z inšpektorjem inšpektorata za infrastrukturo izvede nadzor nad delom taksistov, pri čemer se nadzor izvaja na območju celotnega mestnega središča," navaja Dnevnik.

Dnevnikov sogovornik iz vrst taksistov pravi, da je nadzor nad taksisti predvsem ponoči absolutno preslab in da jih po njegovem mnenju več kot polovica sploh ne izpolnjuje vseh pogojev za opravljanje avto taksi prevozov.

Tako naj bi bilo tudi s taksistom, ki je povzročil nesrečo, starim znancem policije in uslužbencev na mestni občini. Lani naj bi s pajdašem preprečil delo redarjev in jim pri tem grozil, zato naj bi na sedežu redarstva v Mostah celo najeli dodatne varnostnike.

Na občini so potrdili, da je očitno zelo napadalen taksist grozil tudi uslužbencu na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet, ker mu niso izdali dovoljenja za vozilo, saj po njihovih besedah ni dostavil vseh dokazil o izpolnjevanju pogojev za opravljanje avto taksi prevozov. Leta 2014 so proti njemu na občinskem inšpektoratu uvedli prekrškovni postopek, saj je potnike vozil brez izdanega dovoljenja.

Odstranil znak za taksi 

Na dan nesreče naj bi po podatkih občine taksist imel dovoljenje za opravljanje avto taksi prevozov, čeprav so nekateri glede na njegov odziv po prihodu policistov o tem dvomili. Dejstvo, da je taksist, je namreč želel prikriti, zato je odstranil znak za taksi na strehi avtomobila. A pravi razlog za tako reakcijo bi lahko bilo tudi dejstvo, da naj bi pred nesrečo prevažal kar pet potnikov.

Globa za vožnjo po zaprtem delu Slovenske ceste znaša 160 evrov, vendar posamezni izvajalci taksi prevozov po pojasnilih ljubljanskega inšpektorata zanemarjajo izrečene denarne sankcije, ki jih izrekajo mestni redarji. "Z različnimi manevri se tako v prekrškovnem postopku kot tudi kasneje v davčni izterjavi – z na primer osebnimi stečaji, izplačevanjem minimalnih dohodkov ipd. – izogibajo plačilu globe. Z drugimi besedami, lokalne skupnosti nimajo primernega zakonskega okvira, da bi na ustrezen način regulirale avto taksi prevoze," poudarjajo na inšpektoratu, ki ga vodi nekdanji vodja redarstva Andrej Orač.

Zato so ministrstvu za infrastrukturo dali več predlogov za spremembo zakona o prevozih v cestnem prometu, ki ureja tudi področje taksi služb, zaključuje Dnevnik.

KOMENTARJI (140)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
05. 01. 2017 21.08
+2
Pravila ne veljajo za taxiste...... Ampak za vse ostale..... na žalost tega NI VEDEL ponesrečenec..... zakonodaja je pa tako slaba da bo storilec padel skozi .... Enako kakor tisti ki je povozil punco za Bežigradom in se že sbobodno bozi naokoli..... Bravo res HVALA ZAKONODAJNI OBLASTI , za njihovo nesposobnost oz njihovo brezbrižno odzivanje na spremembo vozniške etike....
tv1206802
05. 01. 2017 20.16
+1
Nesreča se je zgodila zaradi, divjanja taksista in ne zato, ker je vozil tam kjer pač nebi smel.
tv1206802
05. 01. 2017 20.12
+0
Oprostite ker nismo vsi plačani iz proračuna in se komaj prebijamo skozi mesec. Državne in občinske uprave si kar naprej izmišljujejo nove in nove omejitve, da lahko potem z represijo polnijo proračun. Policajev je še preveč na cestah in kaj ti lahko naredijo??? Popolnoma nič drugega kot to, da ti vzamejo 15 minut časa in ti napišejo kazen, ki je tako ali tako ne boš plačal. Avto imaš na izposojen, živiš v najemniškem stanovanju, delaš pa za minimalca ostalo pa na črno. Žal mi je za fanta, ki je nastradal. Dajte najprej ljudem razlog in pogoje za normalno življenje potem pa začnite postavljati pravila. Jaz lahko zapravim toliko kot imam v denarnici... zakaj lahko država zapravi več kot ima in mi potem reče, da sem tudi jaz dolžan. Malo morgen!!!
ssbobo
05. 01. 2017 20.59
A si pol taxist..... da maš tako vse urejeno
LOS - T
05. 01. 2017 20.06
+7
Peš cona in avtobusi še nekako, avtobusarji so poklicni vozniki in jim je to resna služba, naše balkanske taksiste spustiti v peš cone in jim tudi drugače dati posebne pravice v prometu je pa bedarija. Zoki, kriv si!
BŠK
05. 01. 2017 20.01
+10
Zoki je omenjeno naredil samo da delamo obvoze in da svojo žlahto spravi pod kap.... Dobrodošli v Kreljolandiji in njeni glavni Slovenski cesti, haha
Heinke
05. 01. 2017 19.52
+12
Nekaj časa nisem vozila po Ljubljani, zadnje čase pa malo bolj. Opazila sem, da je v LJubljani čisto normalno, da vsi vozijo skozi rdečo luč... se vidi, da je Ljubljana postalo neko balkansko selo (Slovenci ven, balkanci not).... dobesedno, naprej to opaziš na cesti. Še prometnih pravil niso sposobni spoštovati, kaj šele vseh ostalih pravil... Včasih to ni bilo tako izrazito in v drugih mestih to ni tako očitno. Noben me ne bo prepričal, da napredujemo.. ne Slovenija nazaduje, Evropa pa tudi. Samo promet pogledaš pa veš, da če niso sposobni na cesti se obnašati normalno, da se nikjer niso...
felix59 drugič
05. 01. 2017 19.14
+1
Takoj je treba ukinit taxije po centru Ljubljane. Ljubljana je tako lepa , da je ni treba gledati skozi okna divjaških taxistov !!!
retro77
05. 01. 2017 18.29
+5
"Tragična nesreča je osvetlila tudi problem prometne ureditve Slovenske ceste, ki je taksisti ne spoštujejo," Evo v tem se lepo skriva kako razmišlja slovencelj. Sprejme pravilo, noben pravila ne spoštuje, in potem je pravilo problematično?!? Kdo je tu nor? Pač klasika. Isto je z alkoholom, novinarji ko bebavi sprašujejo za mnenje ali bi morali znižati dovoljeno stopnjo alkohola. Mislim *** kaj vam ni jasno, Če noben ne enforca pravil, če ni nikoli nobenega policaija na cesti, mene so v zadnjih 4 letah ustavili točno 1x?!?
Dbist
05. 01. 2017 18.50
-3
Mene pa v tem času 3x. Redna kontrola: Pa srečno vožnjo. Ampak tvoj slovenceljski komentar pa razumem kot Prepoved vseh motornih vozil in ukinitev cest razen kolovozov v Sloveniji. Retro kočije in furmani so nekako še sprejemeljivi.
jakec1575
05. 01. 2017 18.08
+0
občini pa samo eno. temeljit nadzor lahko ukine samovoljo v prometu. Da se ne da, lahko rece samo nepoucen seljak is Smedereva.
jakec1575
05. 01. 2017 18.00
+8
zakaj so umrle tri punce v lipi, zakaj je neki Suljan na smrt prebil čamernika pri Topu, Zakja mora najprej en taksist najprej ubiti 18-letnega fanta, ki je imel še vse pred sabo, da se v tej državi kaj premakne in kdo zdrzne. Če bi bil jaz tam, bi najprej poskrbel za ponesrecenca, kolikor je v moji moci, ampak taksist bi tudi sel na urgenco. verjemite. Kdaj bomo v tej državi kaj predvideli vnaprej' tako kot to v večini civiliziranih državah. Tale bi moral za 15 let v zapor. Vozil je prehitro, s prevec potniki v omejeni coni. če nihce noce prevzeti odgovornosti, se mu jo pac doloci. ko bo sel en v zapor za 10 -15 let drugi tud upal ne bojo zavit na ta del. da ne govorim koliko črnih taksistov se pojavi ob polnoci, pa iz drugih krajev itd. ta država nima po 25 letih še vedno nadzornih fukcij pod kontrolo. Če veš da te bodo dobili in da gres za dolgo v čuzo, a bos izzival? o posameznikovi odgovornosti, zavedanju, predvidevanju situacij, inteligenci, funkcionalni posmenosti in se cem pa raje sploh ne bom. Itak ne razumejo teh besed.
NajboljsiBoguniverzuma
05. 01. 2017 17.55
+4
No ja, imamo tudi dobre taksiste, je pa res, da jih je čedalje manj. Drugače je pa pri nas kar se tiče tega anarhija. Včasih se prav čudim, kakšne podrtije imajo taksi oznake. Včasih naletiš res ba čudake. Samo, če mene vprašate je pa tudi res, da so tudi stranke raznorazne.
ssbobo
05. 01. 2017 17.54
+3
Bravo Zuki, dobro imaš poštimano ....... Brez dovoljenj pa to brez kontrolle...... kot župan bi moral PRVI POSKRBETI ZA VARNOST svojih prebivalcev...... šele potem za nekontrolo taxistov....
BUONcaffee
05. 01. 2017 17.36
+7
Ljubljana rabi boljšo prometno ureditev. Več kamer na križiščih in prehodih za pešce.
BUONcaffee
05. 01. 2017 17.45
-4
Pametno je imeti tudi montirano kamero v avtu, da se vidi ali je avto povozil pešca ali se je pešec vrgel pod avto. Rusi imajo množično montirane kamere. Ne razumem kako pešec ni opazil taksista na Slovenski cesti?????? Kako je to možno?????
osterei
05. 01. 2017 17.53
-3
baje obstajajo nevidna letala in ladje......
keved
05. 01. 2017 19.28
+0
Taksist Karmično, Rusi se mečejo pod avtomobile, ker hočejo s tem izsilit zavarovanje za poškodbo. S tem, da on zelo dobro preceni na kater avto se vrže, to je avto, ki pelje manj kot 30kmh, da ga res ne pobije, največkrat celo na komaj premikajoč avto. Tale taxi pa ni peljal niti blizu 50, tako da ne razpredaj. Kamere imajo pa rusi v avtih zato, ker si večina lahko privošči osnovno zavarovanje, ki tam ne krije nič, razen, če dokaže, da je povrzočitelj drug - to pa lahko samo s kamero. Pozanimaj se preden pišeš nebuloze cel dan.
Iluzionist
05. 01. 2017 17.33
+10
v sloveniji za take stvari sploh ni kazni, ta bo še taksist naprej, na svobodi, če bo slučajno šel v zapor, bo to minimalno, odprtega tipa, skrajšana kazen, večina kazni bo pogojna, tako kot tisti Stani, ki je povozil do smrti dve punci na prehodu za pešce, pijan in drogiran ter pobegnil, sedaj pa že spet pije in snifa po ljubljanskih lokalih kot da se nič ni zgodilo
jaka
05. 01. 2017 17.31
+1
Če je cesta zaprta za promet, najbrž ni težava namomtirati fizičnih ovir proti takim, ki te prepovedi ne upoštevajo.
HeroinHero
05. 01. 2017 17.49
+3
pingvinislo5
05. 01. 2017 17.20
+8
kamere montirat....pa radar....in lepo položnice na dom.
macek_garfield
05. 01. 2017 16.48
+16
85% lj taksistov govori slovensko z nekim cudnim od tam spodaj dialektom pa to
ecnarf
05. 01. 2017 19.10
+2
ecnarf
05. 01. 2017 16.23
+3
Kaotični promet in ceste v zokilandu
osterei
05. 01. 2017 17.55
+4
v enem dnevu se trikrat peljal s taxijem, vsakič brez računa in za isto relacijo sem in tja dve različni ceni....beznica
akmt
05. 01. 2017 16.14
+9
Vsak dan se po Slovenski pelje tzdi VELIKO navadnih vozil.Folk se naredi neumnega in mirno pelje...Ponavadi kaksne usmekane zenske ali pa neljubljancani
HeroinHero
05. 01. 2017 15.23
+28
te taksiste je treba vse okol obrnt in jih met nonstop pod kontrolo...najmanj pol jih je kriminalcev, k pridejo iz zapora in grejo taksi vozt...ne vem kaj policija dela, da dopušča takšno stanje, ker to je čisti kriminal vsem na očeh...na slovensko pa namontirat vse živo kar je možno, radarje, kamere itd., in spremljat dogajanje 24/7. To taxi mafijo je treba spucat po hitrem postopku.
osterei
05. 01. 2017 17.57
+3
v enem dnevu na isti relaciji dve različni ceni in še to brez računa.....Zoki dobro si uredil...

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.