Slovenija

Senica bo ukrepal proti Tanku

Ljubljana, 17. 02. 2010 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
P.J. / B.G. / M.R.
Komentarji
130

Jože Tanko iz SDS meni, da se Kresalova spreneveda, ko pravi, da je njen partner Senica le pred časom sodeloval s Pogačarjem. Senica je vse zanikal in proti Tanku napovedal pravne postopke.

Vodja PS SDS Jože Tanko
Vodja PS SDS Jože Tanko FOTO: POP TV

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je dejal, da se je ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal sprenevedala, ko je v odzivu na napoved interpelacije dejala, da je njen partner, odvetnik Miro Senica, le enkrat pred leti zastopal podjetje Ram Invest, v katerem je bil direktor Igor Pogačar. Tanko pravi, da je Senica z njegovim podjetjem sodeloval v letu 2009, ko je odvetnik Pogačarju prodal svoj apartma v elitni stavbi Jadranka v Portorožu.

Tanko je dejal še, da današnji mediji poročajo, da Pogačarjevo podjetje daje v najem prostore za potrebe okrožnega in okrajnega sodišča v Ljubljani, pri čemer naj bi tudi ta najem uredili prav Senica oziroma njegovi odvetniki.

Sicer pa se je Tanko odzval tudi na navedbe Kresalove, da SDS moti učinkovito delo policije in delo NPU. Pravi, da ministrica s temi izjavami preusmerja pozornost od vpletenosti LDS v afero "bulmastifi“. „Omenjene očitke zavračamo, saj se v SDS zavzemamo za učinkovit pregon kriminalnih dejanj, kot tudi spornih politično-klientelističnih povezav, ki politični vpliv izkoriščajo za svoje osebne interese,“ je še dejal Tanko.

Ob tem pa so ministrico znova pozvali, da Ministrstvo za notranje zadeve prekine škodljivo najemno pogodbo z Ram Investom Igorja Pogačarja.

Senica napoveduje tožbo proti Tanku

Na obtožbe o poslovnem sodelovanju odvetnika Senice in njegove odvetniške pisarne s Pogačarjevim podjetjem Ram Invest se je odzval sam Senica. Pojasnil je, da je njegova odvetniška pisarna pravni pregled SIB banke leta 2001 naredila na naročilo Javnega podjetja Energetika. Prokurist slednjega je bil Pogačar in takrat naj bi se oba prvič srečala. Odvetnik zavrača, da bi kadar koli njegova pisarna zastopala Pogačarja. Ravno nasprotno: leta 2008 naj bi prevzeli zastopanje stranke v primeru proti Ram Investu.

Miro Senica
Miro Senica FOTO: POP TV

Senica je v pismu za javnost tudi zapisal, da s Pogačarjem nima in nikoli ni imel skupnega podjetja, hkrati pa zanika tudi trditve, da nikoli nista skupaj delala na nobenem skupnem projektu. Glede prodaje dvosobnega poslovnega apartmaja v Portorožu pa je potrdil, da se je to res zgodilo marca lani in da je bil kupec Pogačarjev Ram Invest, ki se sicer ukvarja s prodajo nepremičnin.

Partner ministrice Kresalove je zanikal tudi, da bi njegova pisarna urejala posel za najem prostorov, v katerih so zaposleni na okrožnem in okrajnem sodišču v Ljubljani, lastnik pa je Pogačarjevo podjetje. Ob tem je napovedal, da bo zaradi takih neresničnih in zlonamernih obtožb sprožil ustrezen pravni postopek proti Tanku.

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal
Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal FOTO: Neda Došenović

Kresal: Nisem vedela, da je Pogačar lastnik nepremičnine

Katarina Kresal pa je v odzivu dejala, da je lokacijo izbrala posebna komisija, v kateri ni bilo nikogar iz njenega kabineta. Ta komisija je naredila tudi izbor in oceno. Prijavljenih je bilo sedem primernih lokacij, na katerih so opravili oglede, na koncu pa so se odločili za najboljšo in to je bila izbrana lokacija. O vsem pa obstaja tudi zapisnik, je še dejala.

Pravi, da ni vedela, da je lastnik stavbe Igor Pogačar, da pa je vedela, da se bo kdo obregnil v izbiro lokacije, zato so bili pri izbiri toliko bolj natančni.

V NSi podali prijavo zaradi suma korupcije

Stranka NSi pa je na Komisijo za preprečevanje korupcije vložila prijavo zaradi suma korupcije in klientelizma pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad. V NSi menijo, da je do podpisa pogodbe za najem prostorov prišlo zaradi osebnih finančnih interesov posameznikov in ne zaradi interesa po kakovostnem delovanju policije. Zato so podali prijavo zoper ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (130)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

preblysk
23. 02. 2010 15.09
Tanko ,vprašaj Hvalico kako ga je veliki šef na koncu spravil na beraško palico.
ArseneLupin
18. 02. 2010 11.27
Te štorije trajajo že predolgo in škodijo državi! Zato naj komplet vlada odstopi in naj pride nova vlada, vlada resničnih, domoljubnih, poštenih strokovnjakov! Me boste spet brisali? Bomo pa spet napisali, he he he!
anonymous82
18. 02. 2010 10.47
Katarina slovenka leta pa ja mislim da bi ji bolj ustrezal naziv GOLJUFIVKA LETA
killi-123@hotmail.com
18. 02. 2010 10.47
# Siro Menica # 18.02.2010 09:57:33 # Vsak ima pravico izraziti svoje mnenje. In vsak mora prevzeti odgovornost za namen, za kateri je uporabil pravico govora. Prav tako mora odgovornost prevzeti tudi tisti, ki je nekomu omogočil doseči namen, če je ta namen kazniv, če je zanj vedel ali bi moral vedeti, oziroma je to iz dejanj nedvoumno očitno. [1] večina zapisov v tem forumu ima nedvoumno očiten namen, ki je kaznivo dejanje, [2] pozareport.si je medij, ima izdajatelja, odgovorno osebo izdajatelja in odgovornega urednika, [3] pozareport.si zavestno nudi svoj medij širši množici v anonimno uporabo – vsakomur, brez omejitev in ne glede na njegov/njen namen omogoča izražanje mnenj, trditev, obtožb, žalitev, zaničevanj… tretjih oseb, še več, k pisanju jih celo vzpodbuja, [4] odgovorne osebe medija pozareport.si ne naredijo nič, da bi zapise, ki predstavljajo kazniva dejanja (namen zapisa, vsebina zapisa), s svojega medija odstranile in/ali osebam, ki kazniva dejanja delajo, dostop do medija omejile in tako omilile škodo, ki jih 'anonimni' uporabniki medija povzročajo tretjim osebam, [5] izdajatelj medija in njegove odgovorne osebe so v sostorilstvu odgovorne za kazniva dejanja svojih uporabnikov, ki so jih storili s pomočjo medija pozareport.si, [6] anonimni uporabniki še zdaleč niso tako anonimni in nedosegljivi, kot si mislijo da so. Vidite,tako se to dela v naši državi, kjer smo pred zakonom vsi enaki, mar ne Katarina??
anonymous82
18. 02. 2010 10.46
tale naša Slovenija je v celoti skorupirana dol z vlado
ciaobella
18. 02. 2010 10.29
Katarina takšna si, kot ljudje s katerimi se družiš... In kot ČLOVEK nisi veliko vredna, če se družiš z ljudmi tipa "tvoj partner" !
ciaobella
18. 02. 2010 10.27
Le kdo je izbiral "SLOVENKO LETA" ! Slovenka DESETLETJA JE PETRA MAJDIČ.
ciaobella
18. 02. 2010 09.48
Demokracija in POŠTENJE, ki temelji na ustrahovanju in cenzuriranju javnega mnenja !
Millena
18. 02. 2010 09.43
Polek že zgrajenih prostorov grejo uzet nove druge kao tm je nevarno tm je plin kretenizem. Zakaj ne grejo u Velenje al pa u Trbovlje pa nej tm začnejo govort da je nevarno, za njih je nevarno za nas pa ni al kaj? nevem kolko časa bomo dopuščal državljani tako sprenevedanje naše politične lite.
ciaobella
18. 02. 2010 09.32
Hvala bogu, da nisem član SLOVENSKE ELITE, saj bi me bilo na smrt sram pred svojimi otroci...
RADO62
18. 02. 2010 09.23
Tako laže, da že sama sebi verjame.... heh
JeneJune
18. 02. 2010 09.14
Ah ta nič ne ve! Pa kakšno nevednico imamo mi za ministrico!
rafael.m
18. 02. 2010 08.13
Kresalova je bila izbrana za Slovenko leta ne od politike, temveč od bralk One. Zato so podtikanja okrog tega nefer. Verjamem, da z bulmastifi ni imela opravka. Vedno bi morali pri človeku izluščit tisto dobro. Danes bo na A kanal prinesla pogodbe, tako je obljubila, pa da vidimo kdo ima prav- ona ali nekdanji minister. Senica pa naj ukrepa, če misli, da je tako prav. To ni stvar MNZ.
killi-123@hotmail.com
18. 02. 2010 07.58
France Bučar, starosta slovenske politike: "Pripadniki politične elite, nekdanji in zdajšnji ter ne glede na politične barve, so zapravili to državo. Nihče ni za nič odgovoren, nihče tudi ne postavlja vprašanja odgovornosti za nazaj. Ti ljudje, ki ne čutijo nobene odgovornosti, se povezujejo na levo in desno, kakor pač nanese. In ko človek to opazuje, se razumljivo počuti brez moči. Politična elita, ki se ukvarja le sama s seboj in s svojimi položaji, se niti približno ne zaveda, kako njena dejanja vplivajo na gospodarstvo. Zato so nas tako rekoč spravili na beraško palico. A tudi z gospodarsko elito ni nič drugače. Nobene predstave nima, kakšne posledice njene odločitve povzročajo na drugih področjih. Zavedanja, da je posameznik do družbe odgovoren tudi s pravne plati, da je to bistvo pravne države, te pravne zavesti v elitah ni. Vzemimo za primer mogočnega lokalnega veljaka, ki ne more priti do gradbenega dovoljenja, ker ga ne dopušča zazidalni načrt. Kaj se zgodi? Pač spremeni zazidalni načrt. To pomeni, da pri nas ne delamo protipravno, ampak ob pravni državi ustvarjamo parapravno državo."
Kaja Kova? 1
18. 02. 2010 07.22
Ja je pa res revež ta Senica, vedno je po nedolžnem obtožen, revček bogi,laže kot pes teče in povsod je zraven, sedaj pa se maže s svetim oljem.
marija pomagaj
18. 02. 2010 06.04
Vse zapret brez ovadbe pol pa naj dokazuejo svojo nedolžnost in nevpletenost v primer,lažejo tako da sami več ne vedo kaj je resnica......to je naša država in njen vrh ter podvrh.....xD
VolilecSI
18. 02. 2010 01.47
Dragi državljani, bliža se finalni obračun - ŽIVELA II. REPUBLIKA!
sandolino
18. 02. 2010 01.01
ti nič ne veš!!
hendikep
17. 02. 2010 23.55
mene zanima a bo Janša pomago svojem pionu pri plačilu za obrekovanje ko ga bo senica tožo zdaj im bo prav prišo tisti denar od patrije.
saso999
17. 02. 2010 22.47
KRESALKA LAŽE KOT PES