Slovenija

Tanko: Za vsem stojita SD in LDS

Ljubljana, 07. 12. 2007 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rdeča nit afere Sova, zadeve Ranc in zadeve Lukšič je, da so v vse primere vpleteni poslanci SD in LDS, meni Tanko (SDS).

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je na novinarski konferenci poudaril, da je "rdeča nit" afere Sova, zadeve Ranc in zadeve Lukšič ta, da so v vse tri primere vpleteni člani SD in LDS. Po njegovem mnenju je tudi očitno, da so posegi v svobodo posameznikov pogoj za napredovanje po karierni lestvici obeh omenjenih strank.

Za vsemi primeri stojita poslanski skupini SD in LDS, tudi v primeru Sova
Za vsemi primeri stojita poslanski skupini SD in LDS, tudi v primeru Sova FOTO: POP TV

Tanko je pojasnil, da nekdanji predsednik vlade Anton Rop, "kljub ugotovitvam ustavnega sodišča o nezakonitem izvajanju prisluhov in mednarodnemu škandalu, ki ga je povzročil," še vedno uživa zaupanje predsednika SD Boruta Pahorja. Ob tem je poudaril, da so bili možni prisluhi tudi drugim takratnim opozicijskim politikom, ne zgolj Janezu Janši.

Glede razsodbe vrhovnega sodišča o nezakoniti pridobitvi izpisov klicev na mobilni telefon nekdanjega novinarja TV Slovenija Tomaža Ranca s strani policije leta 1999 je dejal, da sta osebi, ki sta bili vpleteni v zadevo Ranc, napredovali.

Osebi, ki sta bili vpleteni v primer Ranc, sta napredovali, je poudaril Tanko
Osebi, ki sta bili vpleteni v primer Ranc, sta napredovali, je poudaril Tanko FOTO:

Takratni kriminalist Drago Kos je sedaj predsednik komisije za preprečevanje korupcije, medtem ko je tedanja generalna državna tožilka Zdenka Cerar pozneje postala ministrica za pravosodje, sedaj pa je podpredsednica LDS, je pojasnil. Dodal je še, da je bilo ugotovljeno, da je Cerarjeva leta 1999 posegla v pristojnost takratne vodje skupine tožilcev za posebne zadeve Barbari Brezigar.

Vodja poslancev SDS tudi meni, da so odzivi predavatelja na Fakulteti za družbene vede (FDV) in podpredsednika SD Igorja Lukšiča žaljivi. Pri tem je spomnil na Lukšičevo izjavo, naj se poslanci SDS obrnejo na enega od podpredsednikov LDS, ki je bolj pristojen za naravo njihovih problemov.

"Take izjave sodijo v repertoar režima pred letom 1990," je dejal in zavrnil kritike, da politika posega na FDV. "Prav na tej fakulteti je politika že dolgo prisotna," je pojasnil Tanko.

Ob tem je še poudaril, da je Lukšič naročil svojim študentom, naj na dan predsedniških volitev spremljajo dogajanje znotraj in zunaj cerkve in pri tem poslušajo pogovore vernikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Darth Sidious
10. 12. 2007 12.16
Hehehe naši vrli politikarji si spet podajajo žogico kot dva mala otroka. Škoda da je narod pepček...
Prvo Bore
10. 12. 2007 12.00
m_stevens mi smo ovce, Vi ste pa OSLI !!
politik70
10. 12. 2007 11.52
m_stevens Pozdravljen. Veš prav iskal sem enega takega kot si ti! Kateri nick že? Ti jaz napišem ali boš sam ? P.S. Manja ali nisi na neki drugi strani omenjala kulturno izražanje in ocenjevanje oziroma vsiljevanje mnenj? Ti je Hinko mal na perutnico stopil? Joj kako se nizko spuščaš in potem spet v višave pa nazaj v kurnik. Odloči se že! Čakam na tvoje štir ne na pet odgovorov. Maš že hujšo inflacijo ko El Bahuk
m_stevens
10. 12. 2007 02.20
še obstajajo ljudje,ki niso ovce...bravo manja,prava baba si...honko,prvoborec in ostale ovce pa lepo vsi v en glas MEEEEEEEEEEE,ko vas na pašniku vodi barbika pahor...
manjakranjc@hotmail.com
09. 12. 2007 22.21
Ja tole pa zveni kot SLO KOTIČEK v neki oddaji.
Prvo Bore
09. 12. 2007 15.18
manjakranjc prav smiliš se mi, res Ti pravim. Če nimate argumentov okoli zmage vašega MJJJ, potem ste pa že užaljeni, če Vam kdo reče, da ste idijoti. Resnica še nikoli ni bila žalitev, a veš to. Normativ za danes si že naredila, tako da ne me več motit.
manjakranjc@hotmail.com
09. 12. 2007 13.48
HInko.muravec; spet si pokazal, da si otrok v neki odralsi osebi. Namreč da se samo-klicani intelektualec spusti na nivo osebnega žaljenja, je to kar zgovorno! Verjetno pa bo večina potrdila, a ravno tvoji posti nakazujejo neko motnjo v razvoju uma. Vse to te pa moti, ker so moje izrečene besede resnične! Prvo Borec, če kdo rabi pregled si to ravno ti. Verjetno pa imaš probleme s alkoholom, boga žena ki je občasno tepena!
romantik75@email.si
09. 12. 2007 13.08
lucasa Malo se zamisli. če splov veš kaj pišeš, ker določene besede niso niti malo slovenske.
Cukercek Sladki
09. 12. 2007 00.04
Zopet ta Tanko bi rekel da ne zna nič svojega povedat , vse kar je povedal mu je na usta položil MJJJ . Kako se že reče takim aha ( marionete ) , saj vsi Janševi sodelavci so marionete potem se pa MJJJ sem in tja zafecljajo vrvice in že nastane napaka ho ho ho, ki jih potem pač morajo priznati Zato si želim v vladi MJJJ- ja čim več takih Tankotov in čim več pljuvanja po SD- IN LDS- u .Ker bo iz vsakim naslednjim obsojanjem in z vsako naslednjo napako rejting SDS-a manjši. Juhu za MJJJ -jevo gledališče pa l.p.
hinko.murovec@siol.net
08. 12. 2007 22.35
Prvo Borec, a še ne spiš, hitro v posteljo bo ženi hladno, če boš celo noč drugim pisal. Manjo mi pa nikar ne odvračaj od ginekoloških pregledov, razen, če nebi rad z kako nesrečno okužbo zafrknil pol SDS stranke. Veš na to moraš biti tudi pozoren , ko imaš opravka z motenimi osebnostmi. Lahko noč. LP
Prvo Bore
08. 12. 2007 21.51
manjakranjc Kaj si Ti na metadontu ?? Punca, dej se malo skuliraj in pojdi na pregled, samo ne na ginekološki.
manjakranjc@hotmail.com
08. 12. 2007 20.10
hinko.muravec, si užaljen če povem po pravici?! Sedaj so lahko vsi spoznali, kako prav imam glede vas in vaše vsebine. Glede žaljenja pa sem bom vzdržala!
hinko.murovec@siol.net
08. 12. 2007 18.03
Spoštovana MANJA KRANJC , oprosti toda zate je enostavno škoda časa, tako trapave in napihnjene goske še nisem našel nikjer. To je moj zadnji komentar tvojih iznajdb , veliko sreče z bedaki, ki se jim ljubi imeti s tabo opravka. Lep večer in srečno. LP
Prvo Bore
08. 12. 2007 15.08
Kaj je manca ali ne moraš kuhati kosila, ali ga pa ne znaš ?? Pričakujem odgovor !! Poslušam Demisa Russosa Forever and Ever in si zamišljam naju dva. Ali se Ti ne zdi, da ni politika za tebe. Če pa gledamo Vaše diplome, ker ste kar sami napravili fakultete, potem je pa dosti za povedat o kvaliteti Vaši diplom. Imate take diplome, da se še prištinska fakulteta skrije pred Vami. Te pa čisto razumem, da si zaradi vseh teh rezultatov JJ padla v depresijo in potem ne vidiš izhoda. Kaj češ, saj tudi Vsi moški pravimo, da so naše ženske, najbolj poštene, ampak samo do določenih okoliščin.
manjakranjc@hotmail.com
08. 12. 2007 13.32
Hinko.muravec, lep pozdarv. Včasih pa res najdem veliko podobnost tvojega pisanja z početjem tvojih ljudi. Večina tvojih komentarjem ustreza ravno stanju na levici. Mogoče je močno prisoten tudi vpliv tvoje družbe, saj veš tiste pokvarjene z občasnimi odlikovanji in "gnilo" diplomo...sam zakaj b išinfal ravno po svojih? tega ne razumem? Lahko pa nam vsem razložiš, kam so odšli vsi padli borci, ki so tako pošteno in po referencah zasedali pomebne funkcije naše države podjetij ..., začenši z mnzjevci...Kos, Klavora itd..pričakujem odgovor. Lp
lucasa
08. 12. 2007 13.32
Kdo so borci? Jeclavi Tanko, diva Irgl? Je je je je Jerovšek? Pojoči Zamernik? Ali kapo Grimasa? Škoda je Janše, ker ima okrog sebe takšno ekipa, ki je usojena na neuspeh. In ti temu praviš borci?
odkimasin
08. 12. 2007 13.23
Mislim, da so Janša in njegovi borci dovolj močni, da se ne bodo uklonili raznimo Kosom, Lukšičem, Potrčem, Barbikam in ostalim komunajzarjem.
kosir_maks
08. 12. 2007 13.01
Ma kakšen papež !A mislš, da vsak, ki ne zagovarja levakarjev in komunajzerske ideologije , zagovarja cerkev kot še eno ideologijo za pumpanje naroda !! LOL
kosir_maks
08. 12. 2007 10.24
Hinko : Pejdi do Barbike in mu uredi nohte na nogicah ! Lahko mu jih tudi poljubiš ! To je tvoj novi lider !!! Po Titu Kučan, po Kučanu , Barbika !! Ti možganski gordijski vozel !! LOL
hinko.murovec@siol.net
08. 12. 2007 08.24
Ne se jezit, JJ je zdrav kmečki fant in res kmet v pravem smislu, njegova baza iz katere črpa svoje strokovne sodelavce je isto zdrava polna vitaminov in ustrezno razvitih možganskih vijug, zato tudi včasih pri govorih malo zavijejo - zavijugajo ali po dolensko ali pa savinsko. Vse to je znak zdravega naravnega inteligenčno močnega potenciala z izrazitimi zasnovami prednikov, torej zdravo. Če ljudje tega ne sprevidite in se hočete norčevat iz nečesa kar ima še res čiste izvorne celice in DNK osnovni zapis potem ste izgubljeni. Le taki kot Tanko , morda tudi go. Irglova in seveda predvsem veliki vodja lahko poskrbijo za razvoj čiste in zdrave Slovenske rase in iz tega izhajajočih genijev. Ljudje , ki ste še vedno slepi, spreglejte in hdite za velikim vodjem in njegovimi pooblaščenci. LP