Slovenija

Teden dni po odstopu Andreje Cerkvenik Škafar je vajeti kranjske bolnišnice prevzela Polona Podnar

Kranj, 18. 04. 2017 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet zavoda Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj je s položaja direktorice razrešil Andrejo Cerkvenik Škafar, ki je nepreklicno odstopila, in za vršilko dolžnosti za obdobje enega leta imenoval Polono Podnar.

Andreja Cerkvenik Škafar je teden po svojem nepreklicnem odstopu dobila naslednico na čelu kranjske bolnišnice.
Andreja Cerkvenik Škafar je teden po svojem nepreklicnem odstopu dobila naslednico na čelu kranjske bolnišnice. FOTO: Kanal A

Svet zavoda Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj je na današnji seji s položaja direktorice razrešil Andrejo Cerkvenik Škafar in za vršilko dolžnosti za obdobje enega leta imenoval Polono Podnar, je pojasnila predsednica sveta kranjske porodnišnice Alenka Bradač.

"Delo novoimenovane vršilke dolžnosti direktorice bo v glavnem usmerjeno v normalizacijo poslovanja porodnišnice ter v optimizacijo procesa dela in dejavnosti, s katerimi se bolnišnica ukvarja," je pojasnila Bradačeva in dodala, da so s tem rešili situacijo po odstopu Cerkvenik Škafarjeve, ki je "želela čim prej predati posle".

Kot je še dejala Bradačeva, so soglasje Podnarjeve pridobili po napornih pogajanjih in tudi razočaranjih nad tem, da so nekateri pozvani zaposleni mesto vršilca dolžnosti direktorja odklonili.

Podnarjeva, specialistka ginekologije in porodništva, ki ima svoj medicinski center, je po besedah Bradačeve že delala v kranjski bolnišnici, kjer se bo po imenovanju za v. d. še v tem mesecu zaposlila za polni delovni čas. Pred časom pa je za polovični delovni čas že delala v jeseniški bolnišnici.

Na naslednji seji o razpisu za direktorja ali pa morda pripojitev k jeseniški bolnišnici

Na prvi naslednji seji bo svet zavoda odločal o razpisu za novega direktorja, če ne bo ustanovitelj prej sprejel sklepa, da zavod pripoji jeseniški bolnišnici.

Organizacijsko pripojitev kranjske porodnišnice k jeseniški bolnišnici je minuli torek napovedal direktor direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje Tomaž Glažar. Kot je povedal, s tem urejajo samo vodenje in upravljanje javnih zdravstvenih zavodov, medtem ko zdravstvena dejavnost ostaja na isti lokaciji.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113189
18. 04. 2017 20.38
+5
Nomen est omen. Že iz priimka lahko ugotovimo kaj je prva naloga nove direktorice. Po dnar in to kar najhitreje. To sicer ne bo težko, zdravstvea ministrica se dela neumno in ne sliši na to uho, da so zavarovalnice podražile dodatno zavarovanje, reforme pa ni.. Ali drugače, vsa reforma do sedaj je skubljenje revnih..To ji lepo uspeva.