Slovenija

VIDEO: 'To bi moral biti praznik nogometa, a je bil vse prej kot to'

Ljubljana, 22. 03. 2012 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

"To meče slabo luč na Slovenijo – ko peščica nevzgojenih navijačev prevzame pobudo in se nato vse skupaj izrodi,“ je nad derbijem v Stožicah razočaran poslanec in komentator Peter Vilfan, ki predlaga, da bi razgrajačem za do dve leti prepovedali obisk tekem.

Zaradi izgredov navijačev so derbi med Olimpijo in Mariborom za deset minut prekinili.
Zaradi izgredov navijačev so derbi med Olimpijo in Mariborom za deset minut prekinili. FOTO: Damjan Žibert

Včerajšnji nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah je znova minil v znamenju razgrajanja navijaških skupin. Kot smo že poročali, so v drugem polčasu domači navijači v bližino mariborskega vratarja Handanovića zmetali nekaj petard, zaradi česar so sodniki morali začasno prekiniti tekmo. Policisti so tedaj ukrepali zoper 16 navijačev, šestim so zasegli pirotehnična sredstva, štiri pridržali, iskanje drugih storilcev pa se še vedno nadaljuje.

 Razgrajači so poškodovali 120 stolov, in sicer 43 na tribuni domačih in 77 na tribuni gostujočih navijačev. Škode je za okoli 7500 evrov, so sporočili iz Javnega zavoda Šport Ljubljana. "Tovrstne dogodke obsojamo in obžalujemo. Takšno vedenje meče slabo luč na športne dogodke in včasih celo pomeni manjši obisk tekem, saj se nekateri iz varnostnih razlogov odločijo, da bodo tekmo pogledali doma," so dodali. Za škodo, ki nastane na prireditvi, v celoti odgovarja organizator.

Vilfan: To bi moral biti praznik nogometa

Peter Vilfan
Peter Vilfan FOTO: Damjan Žibert
Ljudje, ki s svojim početjem na tekmah ogrožajo igralce, športne delavce in ostale gledalce, ljudje, ki s svojim vzklikanjem poveličujejo genocid ali spodbujajo rasizem in sovraštvo, ne sodijo na športna prizorišča. Zato naj na njih tudi nimajo vstopa. Peter Vilfan, poslanec in športni komentator

"Večni derbi, sodobna infrastruktura, vrhunski mednarodno priznani sodniki in 9000 navijačev. Tako rekoč popolna kulisa za prvovrstno reklamo vrhunskega športa. To bi moral biti praznik nogometa, a je bil vse prej kot to,“ je nad praktično že tradicionalnim razgrajanjem navijačev na derbiju, v katerem so sicer zmagali vijoličasti, razočaran Peter Vilfan. "To meče slabo luč na Slovenijo – ko peščica nevzgojenih navijačev prevzame pobudo in se nato vse skupaj izrodi,“ pravi poslanec in športni komentator, ki mu je tovrstnega navijaštva enkrat za vselej dovolj.

V želji, da se prepreči tovrstno početje in da se na stadion brez strahu vrnejo "slovenske družine“, v imenu poslanske skupine Pozitivne Slovenije predlaga spremembo zakona o policiji, po kateri bodo policisti dobili več pooblastil za ukrepanje proti vandalom in tako imenovanim športnim huliganom. "Za predlagane spremembe zakonodaje smo se odločili, ker odločno nasprotujemo in strogo obsojamo ekscesne primere navijaštva, ker zagovarjamo ničelno toleranco do nasilja v družbi, ker bi z ustrezno zakonodajo zmanjšali možnosti, da bi materialna škoda prerasla v primere nasilja s smrtnimi žrtvami, in ker verjamemo, da bosta novi policijski pooblastili zagotovili učinkovito individualno kaznovanje posameznih nasilnežev na športnih prireditvah,“ pravijo v poslanski skupini.

Taki prizori ne sodijo na stadione, je jasen Vilfan.
Taki prizori ne sodijo na stadione, je jasen Vilfan. FOTO: Damjan Žibert

Razgrajačem prepovedan obisk tekem za obdobje do dveh let

Spremembo zakona naj bi pripravljali že dalj časa, po včerajšnji tekmi v Stožicah pa so se odločili, da bodo predloge vložili v zakonodajni postopek že danes. Kot je pojasnil Vilfan, spremembe niso uperjene zoper navijaške skupine, temveč zoper posameznike, ki povzročajo izgrede.

Spremembe predvidevajo dve bistveni novi pooblastili za policiste. Prvi predlog omogoča prepoved udeležbe na športnih prireditvah osebam, ki so kot gledalci zalotene pri storitvi prekrška ali kaznivega dejanja z znaki nasilja, za obdobje od šest mesecev do dveh let. Kršitelj, ki se ne drži prepovedi udeležbe, bo po novem kaznovan z globo najmanj 400 evrov.

Drugi predlog predvideva prekinitev potovanja za tiste osebe, ki potujejo na športno prireditev in že pred odhodom na izhodiščnem kraju potovanja ali med potovanjem kršijo javni red in mir ter kljub opozorilom in ukazom policistov ne prenehajo s takim ravnanjem.

Skrbijo jih tudi tuji huligani

Dana pooblastila so po Vilfanovih besedah še kako pomembna tudi zato, ker je zanimanje za tovrstne športne dogodke vse večje, k nam pa prihaja tudi nekaj prvovrstnih mednarodnih športnih dogodkov, med drugim evropsko prvenstvo v košarki 2013, na katerem bodo sodelovale tudi države, katerih navijači slovijo po vandalizmu. "Sprejem teh sprememb zakona bi bil jasen znak, da tega Slovenija ne odobrava,“pravi Vilfan in zaključuje, da je napočil čas, da naredimo tudi v Sloveniji korak naprej v boju proti huliganizmu, ki nima nobene zveze s športom in navijaštvom. "S tem zakonom bomo policistom in sodstvu končno dali na voljo orodje, da zaščitijo šport in tiste, ki v njem resnično uživamo, pred nekaj tistimi, ki z njim nimajo nikakršne zveze. Tistih navijačev, ki delajo probleme, mi ne potrebujemo,“ še pravi.

Njegov poslanski kolega Jožef Kavtičnik je ob tem še dodal, da se zavedajo, da so vandalizem, nasilje, neprimerno vedenje ipd. splošen družbeni problem, ki se ne dogaja zgolj na športnih prireditvah. Tega problema se je zato po njegovih besedah treba lotiti tudi širše, zlasti s preventivnimi ukrepi.

Leta 2003 je po finalni tekmi evropskega prvenstva v vaterpolu, v kateri je Srbija in Črna gora premagala Hrvaško, prišlo do izgredov hrvaških navijačev, ki se niso sprijaznili s porazom svoje reprezentance. Tudi ta tekma je bila razlog, da so Hrvati uvedli nekatere striktne ukrepe za preprečevanje tovrstnih dejanj.
Leta 2003 je po finalni tekmi evropskega prvenstva v vaterpolu, v kateri je Srbija in Črna gora premagala Hrvaško, prišlo do izgredov hrvaških navijačev, ki se niso sprijaznili s porazom svoje reprezentance. Tudi ta tekma je bila razlog, da so Hrvati uvedli nekatere striktne ukrepe za preprečevanje tovrstnih dejanj. FOTO: Reuters

In kako je v drugih državah

Hrvaška je zakon o preprečevanju neredov na športnih tekmovanjih sprejela leta 2003 po neredih na finalni tekmi evropskega prvenstva v Kranju med reprezentancama Hrvaške ter Srbije in Črne gore. Med drugim so uvedli tudi prepoved udeležbe na prireditvah in javljanje na policijski postaji v času tekem. Če se oseba, ki so ji prepovedali udeležbo, v času tekme ne javi, lahko kazen znaša od 300 do 1500 evrov ali 10 do največ 30 dni zapora. Če tako osebo zalotijo na sami tekmi, pa najmanjša kazen znaša 700 evrov ali do 60 dni zapora. Zadnje spremembe, ki še zaostrujejo zakon, so sprejeli lansko leto kot posledica dogodkov na nogometni tekmi, kjer je policist ostal brez očesa. Od tedaj je prepovedano maskiranje, prodaja alkoholnih pijač, v kolikor ima oseba prepoved udeležbe na mednarodnih tekmah, mora policistom izročiti svoj potni list.

Italija je ena od držav, kjer problematika boja zoper navijaške izgrede ni zajeta v enem samem zakonu, pač pa v mnogih. V zakonu iz leta 1989 je določeno, da se kaznuje vsakogar, ki moti potek športnega dogodka. Kršiteljem povratnikom se izreče prepoved vstopa na stadion. Pri nakupu vstopnic za nogometno tekmo in ob vstopu na stadion je potrebno pokazati osebni dokument, od januarja 2010 pa morajo imeti navijači posebne izkaznice.

v Angliji prepoved obiskovanja za najmanj dve leti

Anglija je skozi svojo zgodovino navijaštva sprejela zelo rigorozne ukrepe. Med drugim so po neredih na evropskem prvenstvu v nogometu leta 2000 sprejeli tudi ukrep, ki omogoča sodno prepoved udeležbe na domačih in tujih tekmah. Prepoved lahko velja od dveh do desetih let. Tudi tam se morajo povratniki med tekmo javljati pri policistih, slednji pa jim lahko za čas tekme zunaj meja države tudi odvzamejo potni list. Če prepovedi ne upoštevajo, jim grozi denarna ali pa do 6-mesečna zaporna kazen. Policija lahko ob utemeljenih razlogih osebi prepreči izhod iz države. Osebo lahko namreč pridržijo za 6 ur, ji za pet dni odvzamejo potni list. Sodišča lahko huliganom prepovedo uporabo javnega prometa in celo zadrževanje v pivnicah oziroma v potencialnih žariščih nemirov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (293)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odojekk
23. 03. 2012 11.53
+4
eh dajte no neki vilfan pa stare bota tu pravla sramota pa ne vem kaj, totih par bakl pa štiri stoli kaj wso so zlomli ajde ona petarda pri handaniviću drugače pa noirmalno tak ko derbi more, pa folk ne klanfajte nekih čudnih ko nimate pojma
RISHA.
23. 03. 2012 11.52
+4
spet ste izbrisali, sramota sramota..
boy36
23. 03. 2012 11.28
-2
1000 € vsak odlomnjen stol pa bo red ,pa tiste golobradce ki so kvazi navijači odstranit iz tribun in to je to .Lep primer imate v Angliji.
fobija
23. 03. 2012 11.30
+5
prvo naj naredijo stojišča za ultrase ...
Hooligan1988
11. 03. 2013 19.32
+1
zgleda da se res malo brigaš za vse to..in da kar neki pišeš tako kot mediji samo da nafilajo časopis..drugače imaš lep primer v angliji ja ko so sprejel ta zakon le da je zdaj skoraj še huje in da se še vedno dogajajo incidenti..ti pa gledaš samo tekmo ne pa še ostalega dogajanja izven stadionov in na tribuni..zato bodi tiho ker nimaš pojma o teh stvareh in ne veš da huliganov v sloveniji ni..so samo ultrasi kar je pa bistvena razlika
Evil.Inside
23. 03. 2012 09.54
+20
Jaz res ne vem kako si vi predstavljate tekme brez navijačev? Že tako so stadioni v Sloveniji prazni, le na derbiju ali na kaki odmevnejši tekmi se skupaj nabere solidno število ljudi. Navijači ustvarijo atmosfero, dvignejo igralce in celo dvignejo lene gledališčnike, ki s kokicami v roki in časopisom v naročju pridejo na ogled tekme. Čeprav se od začetka derejo: "Kaj bom stal, sem plačal 10€ zato da sedim!!" pa mogoče potem le dajo nekaj od sebe. Ne vem, kaj tako opevate to tujino? Kdor misli, da se take stvari ne dogajajo tudi drugje po svetu, se moti. Malo spremljajte, preden govorite. Vedno se po derbiju piše članke in se navijače opeva kot največjo ga.mad, ki tlači to zemljo, se jih ponižuje in žali. Marsikdo od teh navijačev pa ima bolj pošlihtano v glavi, kot vsi vi tu skupaj. Najlažje je govorit o stvareh, o katerih nekateri tu gor nimate niti najmanjšega pojma. Če greš 2x na leto na tekmo, kupiš kokice in sediš ter gledaš nogomet, zame nisi pravi navijač. Pravi navijač diha s klubom, v dobrem in slabem. Pravi navijač si v službi rihta dopust in proste dni, ter menja izmene, zato da bo lahko šel na tekmo spodbujat svoj klub. Da bo pustil glas na tribuni in pomagal svoji ljubljeni ekipi. Nabira skupaj zadnje €, da bo lahko šel na gostovanje in tudi tam spodbujal svojo ekipo. Biti navijač ni: "U ja, igrali smo včeraj, kakšen je bil pa rezultat, kdo je zmagal?" To je način življenja, ko boš za svojo ekipo storil največ kar lahko in boš dal vse od sebe. Ampak kaj sploh pričakujem, da bo kdo od kvazi navijačev to razumel. Pri nas smo tako ali tako 100 let za drugimi državami, kar se tega tiče. Ljudje na drugih tribunah ne sodelujejo s skupino, težko jim je karkoli prispevati zraven, da bi skupaj ustvarili super atmosfero, ker oni so prišli sedet, ker so za stol plačali 10€. Znajo samo biti glasni takrat, ko je treba udarit po navijaških skupinah zaradi par bakelj. Žalostno res.
the_picard
23. 03. 2012 10.17
+11
addicted-
23. 03. 2012 11.14
+7
SentinelMB
23. 03. 2012 14.39
+7
bravo točno tak Evil.Inside zaradi tvojega komentarja sem se ponovno prijavil.hehe....to je izjava na mestu!!! me pa zanima kateri 4 čudaki so ti dali -??? folk gre na tekmo pa niti 1x ne zaploska kaj šele da bi skočil v zrak ko da njegova ekipa gol + tega nekateri vlačijo zraven na tekmo novorojenčke skratka otroke ki še hodit ne znajo pol pa se seveda zgražajo......svašta...
fobija
23. 03. 2012 09.53
+13
PIROTEHNIKA NI ŽLOČIN !!
pinko
23. 03. 2012 07.29
-9
bil sem na tekmi ,kjer je bilo prisotnih 10(deset)green dragonsov,varovalo jih je 12 policistov v bojni opremi,4 redarji in 4 gasilci,bakle pa so vseeno gorele .in temu pravite športno navijanje
Phoenix123
23. 03. 2012 06.50
-2
Mentaliteta pri enih = 0
Herba
23. 03. 2012 06.23
-5
Vsi tisti. ki podpirate tako početje, in kakor vidim vas je kar nekaj, se jutri oglasite v Stočicah in pustite tam denar za nove stole in ostalo škodo, ki jo naredijo tej primitivci. Eno je biti navijač ali ljubitelj športa, drugo je potreba po tem da delaš škodo.
Delavec_Slo
23. 03. 2012 06.51
-6
Se strinjam, naj plačajo, ker zame to ni več NAVIJANJE AMPAK RAZBIJANJE!!!
RISHA.
23. 03. 2012 10.22
+5
kva pa je herba, a se dobiva midva ? Komot, da se malo pogovoriva in da nehas stokati za teh par sto evrov, pojdi loviti hildo ali zidarja, jajcevec zafrustrirani.
CF.REALMADRID
23. 03. 2012 01.22
+7
Glede tistga k so metal u bližino golmana res ni blo navijaško..če pa tko poči kje drugje kjer ni nobenga me pa niti malo ne moti :) na slovenskemu derbiju je skos blo to in skos bo! Drugače pojdite gledat Olimpija-Nafta tam tega ni :) Ali preko fotelja haha
suzanajaklin
23. 03. 2012 00.35
+9
vidim da ste se res na veliko razpisali o zakonu, vendar eni še zdaj ne vedo, kaj sploh pomeni bit ultras. Tem ki bi sprejeli zakon bi prepovedal vstop na tekmo pa naj gledajo potem gledališko predstavo na tv, če nimajo pojma kaj bi radi videli na tekmah, vsi ste pametni, ko pa vam država in poslanci vsaki dan kradejo denar pa se dobeden ne zbuni temveč ste tiho, in tu se vidi kakšen narod ste, greste pa na tekmo pa bi verjetno radi mozartovo filharmonijo. Vsak pravi ultras ali navijač ve da je v fuzbalu tudi kaj več kot le tekma in na derbiju je prisotnih kar nekaj emocij, ki pa jih vsak doživlja po svoje, nisem huligan ampak eni so zdaj tako pametni, kot bi bili v času vojne skriti ko pa bi se končala pa bi bili heroji. PROTI ZAKONU O NAVIJAČIH!!!
buba78
22. 03. 2012 23.36
-10
Tribune pod video nadzor,da tisti ki povzroči izgred dobi doživljensko prepoved na stadion,pa javljanje na policijski postaji v času tekme.....da ne pozabimo tudi plačilo škode in astronomska globa!!!!!Ker ostalo enostavno ne zaleže............
fobija
23. 03. 2012 09.42
+1
vse to je že, AMPAK MOŽNE SO MANIPULACIJE IN VEDNO BODO
tojeto7
22. 03. 2012 22.52
+14
berem komentarje pa usi krivite organizarotje haha ce ta organizator ni zmozn izpeljat tekme ko pride 9.000 gledalcev kaj bi potem stoirili ce bi organiziral naslednje derbije Partizan-Zvezda, Sarajevo-Željezničar, Dinamo-Hajduk, Panathinaikos-Olympiakos, Fenerbahce-Galatasaray ko pride 30.000+ gledalcev na tekmo in so vecji huligani kot teli nasi verjemte mi... pa 10 min navijajo za svoj klub ostalih 80min pa se sam zalijo in mecejo bakle,stole,petarde itd. pa se stepejo pred in po tekmi? verjeten bi bla polovica navijacev mrtvih :) p.s. PRAVI DERBI NI DERBI CE NI OGNJA! Vilfan ti ce hocs met miren derbi pa si ga lepo ogelej doma prek tv-ja ;)
santi10
22. 03. 2012 22.53
-14
pravi derbi ni derbi ce ni ognja? el clasico potem ni derbi?
tojeto7
22. 03. 2012 23.00
+11
Styria123
23. 03. 2012 13.01
+3
El Clasico je Uefina gledališka predstava ne pa derbi...
ignorantsociety
25. 03. 2012 03.38
+1
ill_be_back
22. 03. 2012 22.34
+14
na navijaški sektor ne sodijo stoli s naslonjalom ampak zgolj priterjena sedala na betonsko konstrukcijo mislim da sem se dovolj strkovno izrazil da bodo razumeli !!! ker tam navijači samo (oz večino časa) stojijo in skačejo !! sem bil na mnogih tekmah in sem na lastne oči videl drugi pa še očitno niso bili sploh tisti ki so takšne stole tam postavljali !! P.S. nisem član nobene navijaške skupine !
brihtnaglavca
22. 03. 2012 22.29
-2
Pozablja se vrednota navijanja... če bi oboji navijači navijali, bi ustvarili 10x boljše vzdušje, ponesli pa bi tudi igralce... na žalost pa so na tekmi tudi skrajneži, tisti s kravatami, ki se pridejo kazat in pa tisti, ki mislijo da morajo znoreti na tekmi... žal
RISHA.
22. 03. 2012 22.25
+11
24ur, vi tudi niste fer, to je bil eden izmeg glavnih clankov na naslovnici, samo za senzacijo se vam gre, kot sem rekel, VSE in prav VSE tekme so odigrane normalno oz. brez vecjih incidentov, vam je pa samo do klikov in medijskega pompa. Tekem je veliko in bi lahko tudi o ostalih pisali, ne samo ko so izgredi..
lolekibolek
22. 03. 2012 21.52
+11
derbi brez petard bakelj navijacev ni derbi, kaj bi radi imeli gledaliscnike?
RISHA.
22. 03. 2012 22.04
+13
Ne gledaliscniki so ze,samo hocejo pevski zbor rozice mogoce da jim se kaj odplesemo, kaj ves kaj mi prija.. Treba se je pa vprasati, zakaj ni vec raje? Ker so karte DRAGE, ker je hot dog 3 evre,skratka, to je naenkrat ratal drag sport in si ljudje vec ne morejo privosciti.. zalostno vse skupaj, se pika na i je globalizacija nogometa, danes ze 3/4 slovencev navija za barco chelsea milan... Svoje lige niti ne povohajo, nekateri sploh ne vedo, da obstaja, znajo pa samo komentirati in pljuvati vsepovprek.
RISHA.
22. 03. 2012 22.19
+5
lahko recemo, da smo mi tisti še preostali stari duh nogometa ljubezni in tradicije, ampak kaj cmo, slej ko prej bo zakon sprejet,saj ovce smo dokazali, da nas gospodar lahko 100x pele cez vodo
RISHA.
22. 03. 2012 22.19
+4
žejnega.. pa še veliko sem napisal 24ur steka vam stran ;)
RISHA.
22. 03. 2012 21.45
+10
Vse tekme v prvi ligi so odigrane brez vecjih incidentov, STOP kot velik incident se v Sloveniji tretira ze baklo na terenu, v vednost. Samo ena je Slovenska Prva Liga in samo eden je derbi, taksne stvari se dogajajo na teksnih in podobnih dogodkih,kjer so custva na prvem mestu,pac. Ker je nogomet se posebej imel razcvet 70 let nazaj,to je sport, ki je bil vedno priljubljen med dolovno klaso, to je sport srednjega in nizjega sloja.. Tako da spostovani obisklovalci tekme, na nogometnih tekmah se nikoli ni sedelo jedlo kokice srkal limonade in se basal s hot dogi, ampak se je ze od nekdaj navija in spodbuja svoje mostvo. Skratka navaditi se boste morali, ker v nogometu so ''tradicije'' tudi v navijanju še posebej na derbijih se zgodijo tudi taksni nemili dogodki,zal. Je pa nekaj za pricakovati... Nikjer ne vidim clanka o tem, kako so na zalost ;) v hokeju nasi ljubljanski navijaci oz. fotri katerim je prikipelo na tekmi proti Linzu metali steklenice v trenerja Linza in igralce, se pac zgodi v teh sportih.. In nic bati,navijaci imajo vrednote, niso zvali in ne bodo vas napadali. Ce ste pa gledaliska sorta cloveka in je to za vas prevec, se zmeraj so tu LCD televizorji z dvometerskim premerom in surround sound systemom,kot bi bili na tekmi ;) OLIMPIJA LJUBLJANA 1911 VEDNO V MOJEM SRCU,V SLABEM IN DOBREM.
kardelj23
22. 03. 2012 21.51
-6
spodaj podpisani *** **** 8.a razred Osnovne šole....
RISHA.
22. 03. 2012 21.54
+11
res nism na vrhuncu intelekta,.. ti si pa pac trol
the_picard
22. 03. 2012 21.08
+14
to je pravi derbi či pa komu kaj ne paše pa naj gre v gledališče al pa na sladoled pa spat
pupa_od_anbot
22. 03. 2012 21.26
-9
derbi ni RAZBIJANJE in uničevanje, k vragu vsa organizacija, če ni sposobna umirit tista dva avtobusa vandalov, pa saj vejo kdo so, tako pri mariboru kot pri olimpiji in ONI so DOLŽNI naredit red (enostavno bi se morali odpovedat tem osebkom!)
badi 27
22. 03. 2012 22.03
+3
ja te pa še dajmo planico dol zapret je več razbijanja pa kulturni praznik alkoholikov.
NajdeSeEn
22. 03. 2012 20.49
-1
NAVIJANJE: Glasno spodbujanje nogometašev tvojega kluba, petje klubskih pesmi, druženje in konec koncev uživati v nogometni predstavi ne pa da se je treba obremenjevati z tem kaj se dogaja na tribunah. HULIGANSTVO: Glasno razbijanje in uničevanje, pretepi, nasilje, prekomerna uporaba pirotehnike v škodljive namene.. Res nevem kako lahko kdo pri zdravi pameti zagovarja huliganstvo..
Davor Forko
22. 03. 2012 21.14
+13
Se strinjam. Samo pri nas tudi ultras scena ni dovoljena oz. se tretira kot najhujši zločin. BTW, v Planici sem v minulih letih videl veliko več huliganizma, pijančevnja, ptretepov kot na nogometnih tekmha, pa tam ne pišejo nikakršnih zakonov.
fobija
22. 03. 2012 22.09
+3
Gospod Stare je tam standarden komentator, on samo na skakalnico gleda, pri fusbali pa ima malo večjo širino
KopulacijskiO
22. 03. 2012 23.03
-5
kdo pri zdravi pameti pa gleda nogomet? Majer bi rekel, da je to šport za trenirkarje!
ignorantsociety
25. 03. 2012 03.44
Vse lepo in prav ampak žal še niti en krat nisem slišal, da bi navadni obiskovalci tekem "mamice ateki strici tete" navijali.
hanzz
22. 03. 2012 20.40
-3
HAHAHA Spet ta ''Pozitivna Slovenija'' Zokiju je ja všeč da se čimveč stolov polomi, če pa jih njegov poslovnež dobavlja. Sicer pa naj gre Peter Vilfan med navijače in jih kaznuje če si upa kekec. V sloveniji imamo že tako preveč zakonov, veliko več kot po svetu, da o kaznih ne govorim. Vsi dobro vemo da imamo 3x višje kazni in 3x manjše plače. Kaj ti nucajo zakoni če imaš skorupirano oblast g.Zokita v lj. in ostalih levičarjev ki ne vršijo svojih dolžnosti. Zakone že imamo samo kazni še nihče ni dobil!!! Vsakemu huliganu je potrebno napisati 400eu kazni kot določeno pa bo volk sit in koza cela!!!
fobija
22. 03. 2012 21.03
+1
Samo ne želi si, da je premalo armature v garažnem delu, na tribunah, da se ne bi stadion sesul. Kdo bi le takrat odgovarjal? Stoli so malenkost praviš.
death666
22. 03. 2012 21.40
+2
hanzz, a je tebi sploh jasno, kdo je na oblasti????
death666
22. 03. 2012 21.50
+2