Slovenija

Za praznike toplo, a deževno, v gorah nevarnost snežnih plazov

Ljubljana, 30. 03. 2018 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
/ R.N., Ti.Š.
Komentarji
8

Slovenijo je obšla topla fronta, a bodo dežniki med prazniki še vedno obvezna oprema. Na Ljubljanskem barju se bo razlivala Ljubljanica, nevarnost proženja snežnih plazov pa bo največja v visokogorju Julijskih Alp, opozarja Arso.

Navkljub deževnemu vremenu vremenoslovci napovedujejo precej tople praznike.  

V soboto zjutraj bo v vzhodnih krajih večinoma suho, drugod bo občasno deževalo, predvsem na zahodu lahko tudi zagrmi. Čez dan bo dež prehodno zajel vso Slovenijo, več ga bo na severozahodu.

Popoldne bodo padavine oslabele in ponekod ponehale, oblaki se bodo trgali. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo, ki bo popoldne oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 6, drugod od 11 do 16 °C, so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso). 

Velikonočni prazniki bodo povsem aprilsko obarvani - menjavala se bodo sončna, oblačna in deževna obdobja.
Velikonočni prazniki bodo povsem aprilsko obarvani - menjavala se bodo sončna, oblačna in deževna obdobja. FOTO: Thinkstock

 "Tudi jutri čez dan bo še občasno deževalo, možne so tudi posamezne nevihte. Več padavin pričakujemo dopoldne v hribovitem zahodne Slovenije, popoldne pa bo tudi nekaj sonca," pravi meteorolog. 

Aprilsko pisano vreme nas čaka tudi na praznično nedeljo. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, dopoldne se bo delno razjasnilo. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Zapihal bo zahodnik, so še zapisali na Arso.

Prazničen ponedeljek bo suh in topel dan, idealen za aktivnosti na prostem. V torek se bo jugozahodnik okrepil, predvsem v zahodni Sloveniji se bo pooblačilo.

Povišana gladina morja in možna manjša razlivanja ob strugah, v gorah nevarnost plazov

V soboto bo v času jutranje in večerne plime morje poplavilo nižje dele obale predvidoma v višini okoli deset centimetrov, opozarjajo na Arso. 

Ljubljanica se bo v soboto v manjšem obsegu razlivala na Ljubljanskem barju, obstaja pa tudi možnost manjših razlivanj rek predvsem v severni polovici države.

Arso pa tudi opozarja na nevarnost proženja snežnih plazov, ki bo največja v visokogorju Julijskih Alp v soboto in nedeljo. V gore zato pojdite ustrezno pripravljeni in vedno preverite vremensko napoved.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vomo
31. 03. 2018 12.16
+1
Droga je političen problem, in ne razumem, da ga v reklami za volitve ne da v program niti ena od strank, ko ga prodaja volilcem. Zato pišite imena, opisujte javno kraje, lokale, kje se prodaja droga, ...naj se oni bojijo nas ne mi njih, zato da ne bo začelo ljudstvo soditi, kot je to počelo pred dobrimi stotimi leti ali pa kot to počne še danes, ker državne inštitucije ne opravljajo svojega dela...
olimpija35
30. 03. 2018 14.06
+3
romi na dolenjskem že sadijo travico
jebalvisvoju
30. 03. 2018 13.36
+5
v kopru mamo 20.5 😀
Mich Diam
30. 03. 2018 13.28
+4
a 20 cm snega?
Pericapereracirep
30. 03. 2018 12.39
+5
Bo padla kakšna mlajša tut...
Explainator
30. 03. 2018 12.05
+6
hišni prognostik :)
FesterAdams
30. 03. 2018 11.46
-14
Dvajsetica??? Divjaki, te pa na motore in buuuuuuuuuuum!
ANTIJAJIBRATODKUCANA
30. 03. 2018 11.52
+7