Slovenija

Tožilci nad Perića

Ljubljana, 03. 12. 2008 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Brankovič
Komentarji
16

Tožilci preganjajo davčnega inšpektorja Đorđeta Perića. Postopek sta sprožila Domen Zavrl in DURS, saj naj bi Perič med lanskim nastopom pred parlamentarno komisijo razkril davčno skrivnost.

Tožilci preganjajo davčnega inšpektorja Đorđeta Perića. Postopek sta sprožila Domen Zavrl in DURS, saj naj bi Perič med lanskim nastopom pred parlamentarno komisijo razkril davčno skrivnost.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mindfucker
06. 12. 2008 20.49
pozdravlje, prašek! kot vidim si ljubitelj \"hrvatskih umotvorina\"! za dobro voljo: -kako se v hrvaščini reče čeladi? -branimir glavaš!
Franc Mihi? 1
06. 12. 2008 20.32
Tožilci nad inšpektorja? Dvojni vatli pravne države-pravica javnosti do obveščenosti-svoboda govora »Tožilci nad davčnega inšpektorja Perića«, berem v medijih. Tožilci preganjajo davčnega inšpektorja Đorđeta Perića, saj naj bi med lanskim nastopom pred parlamentarno komisijo razkril davčno skrivnost. Vpleteni poslanci parlamentarne komisije pa se temu (samo) čudijo. V nedavni oddaji »Tarča« poslušamo, da je zadosti javno vidnih »indicev«, za sum davčnih in drugačnih utaj in vprašanj o izvoru premoženja, raznih vsem vidnih mogotcev. Pravna država pa doslej praktično ni še nobenega odkrila, čeprav se javnost zgraža. »Indici« pa uživajo v vilah na Bledu. Pravna država je korektna in dosledna? Vedno? Minister Rupel ne postane veleposlanik, ker ne ustreza po zakonu. Država je dosledna. Za tem stojita predsednik države in predsednik vlade. Berem tudi, »Župan Šrot zaradi vročine ni prišel na sodišče«. Na okrajnem sodišču bi se moral zagovarjati zaradi nezakonite zaposlitve direktorice občinske uprave Tine Kramer, ker ji je s tem omogočil nepremoženjsko korist. Čeprav je tudi inšpektorica za sistem javnih uslužbencev Šrotu predlagala, naj razveljavi pogodbo o zaposlitvi Kramerjeve, se ni zgodilo nič. Kramerjeva je še vedno direktorica celjske občinske uprave. Na nepravilnosti pri zaposlitvi opozorilo tudi računsko sodišče. Župan pa nič. Bo mogoče sedaj župan samo »počakal«, da primer zastara na sodišču (!), ali bo tudi on sprožil pregon proti inšpektorici in računskemu sodišču, ki nista ukrepal, temveč sta samo opozorila in predlagala odpravo nepravilnosti? Minister Rupel ni postal veleposlanik zaradi zakona, Bojan Šrot pa lahko nekaznovano vztraja mimo zakona?! Kako se zapleta pravna »draga« država? In kaj naj bi tako kaznivega zagrešil davčni inšpektor Djorjde Perić? Odkril je »indice« sumov nepravilnosti, sumov kaznivih dejanj, to je poskusa protipravnega »bogatenja«. Grešil naj bi, ker naj bi to nezakonito »razgrnil« pred našimi poslanci. To naj bi bilo kaznivo? Poslanci se čudijo, jaz tudi? V Sloveniji se pod pretvezo »uradne tajnosti« mnogokrat ščiti ravno velike vsem vidne mogotce. Ti imajo zadosti denarja, da se potem »kot povsem nedolžni« lahko spravijo kar še na inšpektorje. Pridružijo se jim celo državni tožilci? Veliki »indici« si lahko manejo roke, saj skozi tožilska »sita« padajo samo »majhne ribe«, »nepristojni inšpektorji« in »mali« državljani, ki pridejo potem pred sodišče. Potem pa še tarnamo, kako nam manjka »predanih« inšpektorjev, tožilcev, da bi preganjali kriminal »belih ovratnikov«, preverjali sume protipravnega premoženja? Tudi sam imam bridke izkušnje, ko je »pravna država« izgubila »etični kompas«! Pa še vse v imenu in za račun ljudstva! Kdo je dolžan dati tožilcem nov »etični kompas«?
Buena Vita
04. 12. 2008 21.22
ho,prašek bi bilo prav da uporabljaš međunožno guralo,bi shujšal nevem kaj bi bičikleta porekla,ha,jha,ha
realnost
04. 12. 2008 10.50
Zamenjat je treba Brezigarco in malo počistit na tožilstvu, da bod lahjko še kdaj tudi mali človek prišel do pravice ne samo oni na vrhu ,ki tako mislijo , da je pravica njihova last.
bnam 2707
04. 12. 2008 10.25
Dobra smer za prikrivanje dobička od dejavnosti.Plačaš svetovalca z enormno vsoto in se znebiš denarja od katerega bi moral plačati davek,nato pa si ga bratsko razdeliš na vse sodelujoče! Vse kar se dela z davkoplačevalskim denarjem,mora biti javno in transparentno.nobene skrivnosti in skrivalnic ne sme biti! Gre za denar davkoplačevalcev in ti morajo vedeti kam je šel in v kakšne namene je bil porabljen. To sojenje bo še ena farsa pravne države.
brez_faksa
04. 12. 2008 08.35
A mi lahko kdo razloži kako se davčno svetuje pri polaganju kablov. Zanima me tudi, zakaj so vsa taka nedela tajna, kaj ni v interesu državljanov da zvejo, kako se davčno svetuje pri polaganju kablov. Mi bi tudi to počeli. Recimo, da najamemo g.Zavrla da dela na uro (ne, raje kakšnega še boljšega), mi pa poberemo razliko. Aja, boljši ne obstaja, to je \"Domnova inovacija\", čisto nova storitev v svetu kabliranja. Kako nisem to vedel.
Gabrijela Svagan
04. 12. 2008 08.31
+1
Po mojem je pa Perič poštenjak, ki je stopil na prste lopovom z veliko nakradenega denarja; zato so se lepo spravili vsi nanj. Ko bi bilo vsaj več Peričev, potem delavci ne bi garali za 400 eur mesečno.
ivo55
04. 12. 2008 08.15
Če je davčna skrivnost lopovščina je to lopovščina. Pika. Demokracija ni skrivanje lošpovščin pod uradno krinko! Če pa je obekovanje je obrekovanje . Pika. Zato obstaja državni dobro plačan državni aparat, ki MORA te stvari nemudoma in korektni urediti. Da pa vsa skrivaštva za luknjasto zakonodajo plačujejo davkoplačevalci pa je SRAMOTA in KRIVICA!
realnost
04. 12. 2008 08.02
Zamenjat je treba Brezigarco in malo počistit na tožilstvu, da bod lahjko še kdaj tudi mali človek prišel do pravice ne samo oni na vrhu ,ki tako mislijo , da je pravica njihova last.
Franc Mihi? 1
04. 12. 2008 06.26
V Sloveniji se pod pretvezo \"uradne tajnosti\" mnogokrat ščiti ravno velike vsem vidne mogotce. Ti imajo zadosti denarja, da se lahko spravijo na inšpektorje. Potem pa še tarnamo, kako nezaslišano inšpektorji nič ne delajo? V tem kontekstu je pregon inšpektorja Perića čisto maščevanje mogotcev, ki ni v interesu javnosti!
Franc Mihi? 1
04. 12. 2008 06.19
V Sloveniji je že tako in tako preveč raznih \"uradnih tajnosti\", kjer se ščiti razne vsem vidne mogotce!
nask
04. 12. 2008 05.55
Sprašujem se, pri nas so na visokih položajih in celo v vladi, sami neki iči, za naše sludi pa ni placa, kot tudi da bi bili naši nesposobni, to se vidi da brača poskrbi za svoje, mi slovenci pa na svoji zemlji ostajamo brez služb. Nevem za enega prišleka ali njegovih članov, da bi imel finančno ali službeno ali stanovanjko potrebo, ker imajo vse urejeno. Vsi so neki izobraženi in še malo, pa bomo na svoji zemlji hlapčevali. Pokažite mi, kje v drugi državi so slovenci na višjih položajih, ali pa sploh če dobijo takoj službo in stanovanje. To je samo pri nas, ker oni lahko pri nas delajo kar hočejo, še govoriti nočejo v našem jeziku, denar pa nosijo v svojo matično državo
est
03. 12. 2008 21.58
G.Petek bi lahko sejo zaprl za javnost pa ne bi bilo problemov. Še v tem prispevku g.Perič izjavlja, da je to njegov še zadnji postopek.Slovenska javnost pa ve, da ima odprtih še nekaj sodnih zadev. Del demokracije je tudi tajnost določenih podatkov, ki se pač ne morejo razkrivati kakor se komu zdi.G. Zavrl bo tožil državo, slovenska javnost bo morala pa spet plačati neumnosti državnih uslužbencev.
JimiRed
03. 12. 2008 20.16
sm že mislu da mu boš očitala da je zihr vozu kamjon v kočevske gozdoze in naokrog mahu z rdečo knjižco in da je to kar se dogaja, sam posledica njegovega političnega prepričanja, ampak sm se očitno zmotu...
aljen
03. 12. 2008 20.11
Čeprou mi ne vem kako simpatičen, je genij na tem področju kjer dela in je ravnal pral. V našem davčnem sistemu je toliko lukenj, da je to naravnost sramotno.
Buena Vita
03. 12. 2008 20.06
TA LEPO INŠPEKTORCE ŠMIRA,PA HUDIČU NIČ NEMOREJO ŠALABAJZAR PODKUPLJIVI