Slovenija

Triglav odplul na Hrvaško

Split, 30. 03. 2011 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Edina slovenska vojaška ladja Triglav je odplula v Split, kjer sodeluje v okviru prvega mednarodnega sejma vojaške industrije. Na sejmu se sicer predstavlja okoli 100 podjetij, med njimi tudi slovenska.

Ladja Triglav je trenutno zasidrana v Splitu.
Ladja Triglav je trenutno zasidrana v Splitu. FOTO: Miro Majcen

Na povabilo hrvaškega obrambnega ministrstva je v Split na prvi mednarodni sejem vojaške industrije priplula slovenska večnamenska ladja Triglav, ki je zasidrana v vojaški pomorski bazi v Splitu.

Po napovedih slovenskega obrambnega ministrstva naj bi v Splitu potekali tudi pogovori med Hrvaško in Slovenijo glede skupne vojaške vaje mornaric obeh držav, ki jo državi načrtujeta letos.

Sejem je odprla hrvaška premierka Jadranka Kosor, na sejmu pa sodeluje okoli 100 podjetij iz okoli 20 držav, tudi Slovenija. Slovensko vojaško industrijo zastopa šentjernejsko podjetje za proizvodnjo orodij, naprav in storitev Arex, ki se je razvilo iz orodjarskega oddelka bivše Iskre, mariborski Em.tronic s svojim vojaškim programom ter ljubljanski Perigon, ki se ukvarja s trgovino in storitvami, je zapisano na spletni strani hrvaškega obrambnega ministrstva.

Kosorjeva je poudarila, da je pomembna dimenzija sejma usmerjenost na izboljšanje dialoga, stabilnosti in varnosti v regiji. Napovedala je, da bodo na sejmu tudi razprave o sodobnih tehnologijah Nata. Hrvaški obrambni minister Davor Božinović pa je poudaril, da je ASDA največja tovrstna razstava v tem delu Evrope, ter da je zaradi nje Split uvrščen na svetovni zemljevid kot središče industrije vojaške opreme in orožja. Izpostavil je tudi pomembnost razstave za hrvaško vojaško industrijo.

Gre za prvo Jadransko vojaško in letalsko razstavo ter konferenco, ki poteka v zadnjih treh dneh marca v splitski areni Spaladium pod pokroviteljstvom hrvaške vlade in v organizaciji ameriškega podjetja TNT Production.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Soldier99
30. 03. 2011 17.33
+1
No poglejte, še Hrvaška je priznala, da je Slovenija pomorska država s svojo mornarico. Pa so se nekateri tako razburjali, da bo ta nesrečni Triglav bankrotiral Slovenijo...
Danijel Fric
30. 03. 2011 16.02
+1
Še amerikanci so zavistno pogledali ta čolniček, Obama je celo vprašu na kakšne batrije gre. hahaha
major1
30. 03. 2011 15.46
Bratski obisk pri žlahti, ki te ne more videti in stori vse, da te osramoti in ti škoduje.
MERDE-AVE-MERDE
30. 03. 2011 14.58
Malo se morajo vozit sem ter tja drugače bi bili s Triglavom premajhni stroški. SV vreča brez dna
Dark Knight
30. 03. 2011 14.33
ni edina ladja, imamo tudi ladjo Ankaran !
Daniel Fras
30. 03. 2011 14.28
haarpo,cvikaš da so prejeli triglav brez dodatne opreme(vesla)!!!
haarpo
30. 03. 2011 14.19
Bo triglav zmogel do Splita???
ninja.bloc
30. 03. 2011 13.48
če organizirajo ameri, to pomeni da le večajo svoj upliv na mednarodne orožarske posle !