Slovenija

Trojni umor na Gorjancih: Osumljeni se zagovarja kot nedolžen

Novo mesto, 05. 06. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ermin Brkič, ki je osumljen trojnega umora na Gorjancih, se je dopoldne pred preiskovalnim sodnikom novomeškega okrožnega sodišča prvič zagovarjal, in sicer kot nedolžen. Preiskovalcem je izdal tudi ime osebe, kateri naj bi nekaj ur pred umorom prodal svoj mobilni telefon. Le-tega še niso našli.

Novi zagovornik osumljenega Brkiča, ki naj bi pred mesecem dni na Gorjancih umoril 20-letno Darjo Erak ter 23-letnega Bojana Čaviča in Veljka Driniča, je po štiriurnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom povedal, da se osumljenec brani kot nedolžen, sam pa da bo storil vse, da nedolžnost tudi dokaže.

Zagovornik obsumljenega za trojni umor na Gorjancih Žiga Klun
Zagovornik obsumljenega za trojni umor na Gorjancih Žiga Klun FOTO: POP TV

Kot še pravi zagovornik Žiga Klun, so preiskovalcem povedali ime osebe, ki ji je Brkič na dan umora prodal mobilni telefon. "Tega telefona ni, tista oseba, ki je z njim rokovala, je bila danes imenovana in stvar preiskave je, da se nadaljuje v tej smeri," pravi Klun.

Prav danes so od podjetja Mobitel dobili poročilo o domnevni poti mobilnega telefona, s katerim se je najverjetnejši morilec pogovarjal z eno od žrtev. "Analiza telefonskih pogovorov dejansko potrjuje obdolženčev zagovor, seveda pa je zadeva kompleksna, potrebna so širša pojasnila. Vključena so tudi imena, ki jih ne bi imenoval, ker je to stvar preiskave," dodaja Klun.

Kot je znano, naj bi umorjeni na Dolenjsko prišli kupovat osebni avtomobil, ki ga je prodajalec oglaševal na medmrežju. Prav s pomočjo tega oglasa je policija prijela osumljenega Brkiča in ga predala sodišču. Preiskava še vedno poteka.

Te dni se bo na novomeškem sodišču sestal senat sodnikov in odločal o podaljšanju pripora. Kot nam je še uspelo izvedeti, je tožilstvo obtožnico skoraj sestavilo, čakajo le še na rezultate sodne preiskave.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3