Slovenija

Trojni umor: Policija sestavlja mozaik

Ljubljana, 14. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot se je neuradno izvedelo, je policija zaradi trojnega umora na Gorjancih minuli teden pridržala dve osebi. Včeraj naj bi na kraju zločina opravili rekonstrukcijo dogodka, potem pa območje znova odprli. Uspelo nam je izvedeti tudi nekaj novih podrobnosti o zločinu.

Po naših podatkih policija iz dneva v dan iz novo odkritih podrobnosti kot mozaik sestavlja najverjetnejšo zgodbo trojnega umora na Vahti. Za ovratnik naj bi že dihali prodajalcu morilskega orožja in ga minuli teden tudi zasliševali. Na vprašanje, ali je sodeloval tudi pri umoru, še ni odgovora. Po naših podatkih so ga zaradi pomanjkanja dokazov spustili na prostost. Dovolj trden dokaz, da je bil osumljeni Brkić na kraju zločina, pa naj bi bil prstni odtis na mobilnem telefonu ene od žrtev, ki so ga preiskovalci našli kilometer in pol od kraja zločina.

Policisti niso zasegli golfa iz internetnega oglasa
Policisti niso zasegli golfa iz internetnega oglasa FOTO: POP TV

Zelo nejasna je tudi zgodba o osumljenčevem belem golfu, torej avtomobilu, ki naj bi ga umorjena trojica v Novem mestu kupila. Policija trdi, da so Brkića priprli na osnovi oglasa na medmrežju. V oglasu piše, da gre za belega golfa serije tri z dieselskim motorjem. Po naših virih pa so policisti na osnovi odtisov gum na kraju zločina zasegli belega golfa z drugačnim, bencinskim motorjem. Torej drug avto in ne tisti z internetnega oglasa.

Vprašanje je torej, kje je bil v času umora beli disel in ali je kdo ter kje v njem sedel. Kot je znano, ga je dal lastnik, torej priprti Brkić, naslednji dan kemično očistiti. V gozdarskem podjetju Snežnik, kjer je Brkić zaposlen, pravijo, da je bil izredno vesten, vzoren delavec, ter zelo malo na bolniškem dopustu.

Policija pa doslej še vedno ni našla morilskega orožja, denarja za predviden nakup avtomobila in mobilnega telefona osumljenca. Sicer pa bo po jutrišnji novinarski konferenci na novomeškem sodišču znano ali je tričlanski senat sodnikov ugodil pritožbi na pripor, ki jo je včeraj vložila osumljenčeva zagovornica Darja Kvas.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou