Slovenija

Tuji mediji: Slovenska politika je 'igra za fante'

Ljubljana, 27. 02. 2013 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Menjavanje slovenske vlade je vzbudilo zanimanje tudi v tujini. Kot pišejo tuji mediji, se končuje obdobje dvovladja, ko je uradno vladal Janša, opozicija pa je vodila svojo igro. Ocenjujejo pa, da bo imela Bratuškova težko nalogo. Tudi zato, ker je slovenska politika "igra za fante".

Bratuškova in Janša
Bratuškova in Janša FOTO: Miro Majcen

Poleg slovenskih današnje dogajanje v našem parlamentu spremljajo tudi tuji mediji, ki ocenjujejo, da vlada Janeza Janše odhaja na precej dramatičen način.

Avstrijski Der Standard se je razpisal predvsem Alenki Bratušek, ki se je na čelo vlade povzpela kot prva ženska. S tem je 42-letnica, ki je na slovenskem političnem parketu še precej neizkušena, vajeti prevzela v času, ko je Slovenija spet v prostem padu. Delo pa ne bo lahko že zato, ker koalicija, ki se obeta, že zdaj deluje nestabilno, druži jo le malo skupnih točk in idej, kako priti do rešitev.

Avstrijski Die Presse pa se sprašuje, kaj bo Sloveniji prinesla nova vlada, ki bi morala Slovenijo potegniti iz krize in jo popeljati na naslednje volitve. Kot ugotavljajo, je namreč veliko vprašanje, kako bo delovala koalicija, ki jo je do zdaj še najbolj povezovala le ena skupna točka: sovražnik Janez Janša. Ko gre za ključna gospodarska vprašanja pa po programskih stališčih stranke, ki naj bi tvorile novo vlado, ostajajo daleč vsaka na svojem bregu.

Če ne drugje, bodo težave pri vprašanju slabe banke, ki pa je kljub nekaterim nasprotovanjem nujna, ocenjuje Der Standard. Državne banke, ki klecajo pod težo 7 milijard evrov slabih posojil, namreč nujno potrebujejo svež kapital. Sicer se Abanki obeta insolventnost, NLB, ki je lani beležil 305 milijonov minusa, pa nujno potrebuje novih 400 milijonov evrov.

Slovensko slabo banko je predlagala Janševa vlada, podpira jo Državljanska lista, ki naj bi zdaj delovala v novi koaliciji, a prav to je projekt, ki mu je do zdaj najbolj nasprotovala prav Pozitivna Slovenija.

Gre pa za projekt, ki ga je član uprave Evropske centralne banke Joerg Asmussen v ponedeljek označil za slovensko prioriteto, če se želi država izkopati iz krize in se izogniti mednarodni pomoči. Ukinitev slabe banke bi namreč še znižala kredibilnost Slovenije in ji najbrž zaprla dostop do mednarodnih finančnih trgov prav v letu, ko mora država odplačati 2 milijardi evrov posojil.

Evropski strokovnjaki so sicer ocenili, da bi Slovenija, če bi prišlo do tega, potrebovala okoli 5 milijard evrov mednarodne pomoči. Drobiž v primerjavi z Grčijo, a slabo za državo, ki bi morala pristati na ostre mednarodne pogoje pomoči.

Poleg tega bo imela Bratuškova po mnenju Der Standarda težave najbrž tudi zato, ker je v Sloveniji politika do zdaj veljala za "fantovsko igro". Da opozicija z njo ne bo imela usmiljenja, pa je mogoče razbrati iz sporočila, ki ga je na Twitterju zapisal Janšev SDS: "Mandat Bratuškove bo dolg toliko, kot je dolgo njeno krilo."

Izredna seja - 7
Izredna seja - 7 FOTO: Miro Majcen

Bratuškova se je v vrh slovenske politike sicer povzpela bliskovito hitro, pišejo pri Der Standardu. V parlament je prišla šele decembra lani na listi stranke Zorana Jankovića, moža, ki se mu danes očita prav toliko koruptivnih dejanj kot Janezu Janši. Kljub temu v politiki ni popolna novinka, saj je na lokalni ravni aktivna že od leta 2006, svojo politično pripadnost pa je v zadnjih letih večkrat zamenjala, iz LDS je presedlala v Zares, kjer je leta 2008 neuspešno kandidirala na državnozborskih volitvah, od tam pa še v Pozitivno Slovenijo. Prav njenemu zdaj že napol nekdanjemu prvaku pa se lahko zahvali tudi za svojo novo vlogo v slovenski politiki, saj bo premierka postala po spletu okoliščin, zaradi volilnega rezultata PS in zatona Jankovića.

Novinar še citira Bratuškovo, ki je dejala, da odločitev za vstop v politiko ni bila lahka, saj to v Sloveniji ni ravno spoštovan poklic, da pa meni, da bo politikom uspelo izboljšati to sliko. A po mnenju pisca bo tudi to težko, saj Slovenci že od decembra protestirajo proti skorumpiranim političnim elitam. Bratuškova pa je na dobri poti, da se še pred imenovanjem znajde sredi škandala, saj ji očitajo, da je del njenega magistrskega dela plagiat.

O menjavi na vrhu slovenske politike pa so se razpisali tudi na Hrvaškem. Jutarnji list piše, da bo razprava v parlamentu mučna in burna po tem, ko je opoziciji le uspelo zbrati dovolj glasov za rušenje Janeza Janše.

Bolj kot zdrahe v slovenski politiki jih sicer zanima, kakšne odnose bo Bratuškova gradila s sosednji državo in kako bo z ratifikacijo njihove pristopne pogodbe Evropski uniji. Kot menijo, za zdaj kaže obetavno, saj je Bratuškova ratifikacijo dokumenta izpostavila kot slovenski strateški interes.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (633)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kvaternik
28. 02. 2013 16.51
+2
Gdaj bo ta Prevarant Virant šel pred sodnike. Janša mu je argumentirano povedal, kako je za 340 000 evrov nategnil Makedonce in istočasno prejemal plačo Slovenskega parlamenta. Tu bi moral obritoglavec Klemenčič takoj nastopit.
skiny202
28. 02. 2013 12.16
+2
Svaka čast otroškemu vrtcu slovenske politike. Saj se zgleda ne zavedajo kaj počnejo kaj delajo. Največji otrok tega parlamentarnega vrtca pa nedvomno Virant. Gre tja kjer bom imel korist, a vprašanje kako dolgo še. Kje smo zdaj slovenci, da skupino skupaj in zahtevamo da še ostali grejo, ki so povezani s korupcijo. Kje smo zdaj? nič ne bo bolje dokler bodo isti obrazi. A žalostno da mediji to vlado prav tako cenijo in ni pomembna skurupirana ljubljanska občinha in 5 poslancev iz te občine v parlamentu. To nikogar ne zanima glavno da je padel Janša. Drugi pa zdaj lahko delajo kar hočejo...
Terezinka
28. 02. 2013 10.52
+4
Načelno ni nihče proti slabi banki. Problem pa je, da ta banka ne sme biti brez kontrole in njeni nadzorni in vodstveni ljudje ne smejo delati v korist"nekoga". Tu mora biti jasna odgovornost in jasen način dela. Treba je tudi vedeti, da so s krediti prenešene v to banko tudi tiste naložbe, ki so bile dane kot garancija za kredite. Zavedati se je treba, da s krediti po nizkih cenah prodaja ta banka tudi premoženje Zato mora biti jasno kaj je v banki in kako odgovorno se s temi stvarmi dela
Francek65
28. 02. 2013 10.46
-2
Veliko povedanega in veliko obljubljenega. Nič ne bo!!! Še vedno drži: TEORIJA BREZ PRAKSE, JE KOT VOZ BREZ AKSE!
Terezinka
28. 02. 2013 10.53
+4
SuperLolek
28. 02. 2013 10.20
+3
Da vidmo zdaj janšo v opoziciji in kdo koga rušil pri resnih reformah...
Prikaži Ve?
28. 02. 2013 09.36
+9
ZAHTEVAMO PREDČASNE VOLITVE IN ODSTOP ZORANA JANKOVIČA KOT ŽUPANA !!!
Mali medo
28. 02. 2013 10.12
+7
v ljubljani bo zoki zmagal tudi na naslednjih volitvah tako pač je saj se je kvaliteta življenja izboljšala medtem ko ostale regije propadajo volilci pač seštejejo 1+1.Edina nesreča ,ki jo ima zoki sta dva ne prav brihtna sinova.
SuperLolek
28. 02. 2013 10.18
+3
in kaj ti bodo dale nove volitve. iste obraze še enkrat... oprosti ampak ne, to ni rešitev.
Terezinka
28. 02. 2013 10.55
+4
Jankovič mora dokončno sedaj oditi s državne politike, to je s stranke PS in najmanj ponuditi odstop kot župan Misli, da volitve na katerih bi ga mesto še enkrat potrdilo ne pomenijo nič drugega kot strošek
Mali medo
28. 02. 2013 08.55
+15
danes imam rojsti dan ,padla je vlada ,papež bo odstopil pa še sonce zunaj sije ka češ lepšega
murgeljparkeljc
28. 02. 2013 09.00
-3
Hja, nov rojstni dan pomeni biti eno leto starejši, eno vlado vedno zamena druga, enega papeža zamenja drugi, dneva pa ne moreš hvaliti pred nočjo.
Mali medo
28. 02. 2013 09.00
+12
kaj a tudi rojstni dan ne smem imeti če nisem pristaš JJ kanarčki vam se je pa zares sfuzlalo
Mali medo
28. 02. 2013 10.15
+8
vsi ki mi na moj dan dajete minuse PRAV UŽIVAM V VAŠIH MUKAH IN ZABLODAH
JApajaDAja
28. 02. 2013 10.54
+5
SkokecPokec
28. 02. 2013 08.15
+29
Vse najboljše, Slovenija ! Želim ti veliko sreče in složnega delovanja k dobrim rezultatom, ko bodo vsi ali pa večina državljank in državljanov zadovolnejša...
kratkovidni
28. 02. 2013 08.12
+2
Spletna anonimka kandidatki za mandatarko Alenki Bratušek (PS) očita površno citiranje. Neznani recenzent oziroma recenzentka se je v duhu akademske odličnosti lotil/a preverjanja citatov in virov v njeni magistrski nalogi, ki jo je napisala leta 2006 pod mentorstvom dr. Veljka Rusa. Bratuškova je v delu Statusna sprememba servisa za protokolarne storitve iz neposrednega proračunskega uporabnika v javni gospodarski zavod res površno navajala vire. Takšne nedoslednosti so sicer pogoste. Če pa si avtor želi objave dela v strokovni literaturi, ga recenzent nanje opozori in jih lahko odpravi. Površna avtorica in površni recenzent Neznani recenzent navaja, da je celotna 14. stran magistrske naloge neposredno kopiranje teksta iz članka Martine Trbanc (Družboslovne razprave, 1992), ki ni naveden med referencami. Tudi recenzent je bil nepozoren, ker avtorica navaja Martino Trbanc na 13. strani. Pri navajanju literature pa je prišlo do očitne tipkarske napake, saj je Martina Trbanc napačno preimenovana v Trmanc M., zamenjala je torej črki B in M. Trenutna gonja z iskanjem pravilnih oziroma nepravilnih citatov je koristna spodbuda vsem, ki se ukvarjajo s pisanjem diplomskih, magistrskih in doktorskih del, začne se pravzaprav že pri esejih. Vendarle ločimo očitne plagiate (prisvajanje tujega intelektualnega dela) in površno akademsko delo. Ne gre pozabiti tudi, da sodobna znanost prepogosto postaja manufaktura citatov in da se tako izgublja smoter akademskega dela - odpiranje novih vprašanj, ki so pomembna za stroko in družbo. Spletna anonimka kandidatki za mandatarko Alenki Bratušek (PS) očita površno citiranje. Neznani recenzent oziroma recenzentka se je v duhu akademske odličnosti lotil/a preverjanja citatov in virov v njeni magistrski nalogi, ki jo je napisala leta 2006 pod mentorstvom dr. Veljka Rusa. Bratuškova je v delu Statusna sprememba servisa za protokolarne storitve iz neposrednega proračunskega uporabnika v javni gospodarski zavod res površno navajala vire. Takšne nedoslednosti so sicer pogoste. Če pa si avtor želi objave dela v strokovni literaturi, ga recenzent nanje opozori in jih lahko odpravi. Površna avtorica in površni recenzent Neznani recenzent navaja, da je celotna 14. stran magistrske naloge neposredno kopiranje teksta iz članka Martine Trbanc (Družboslovne razprave, 1992), ki ni naveden med referencami. Tudi recenzent je bil nepozoren, ker avtorica navaja Martino Trbanc na 13. strani. Pri navajanju literature pa je prišlo do očitne tipkarske napake, saj je Martina Trbanc napačno preimenovana v Trmanc M., zamenjala je torej črki B in M. Trenutna gonja z iskanjem pravilnih oziroma nepravilnih citatov je koristna spodbuda vsem, ki se ukvarjajo s pisanjem diplomskih, magistrskih in doktorskih del, začne se pravzaprav že pri esejih. Vendarle ločimo očitne plagiate (prisvajanje tujega intelektualnega dela) in površno akademsko delo. Ne gre pozabiti tudi, da sodobna znanost prepogosto postaja manufaktura citatov in da se tako izgublja smoter akademskega dela - odpiranje novih vprašanj, ki so pomembna za stroko in družbo.
HumanNOTsheep
28. 02. 2013 09.20
+4
če misliš da bo kdo to do konca prebrau .....hmmm se motiš
Flenca
28. 02. 2013 11.30
+1
NEKDO KI JE V TO PREPRIČAN SE UPA PODPISATI S PRAVIM IMENOM NE PA ANONIMNO ,SAMA NATOLCOVANJA IN ŠKODOŽELNOST VAS DAJE .
Jst sem Ježk...pa to..
28. 02. 2013 08.04
-8
Če ne drugje, bodo težave pri vprašanju slabe banke, ki pa je kljub nekaterim nasprotovanjem nujna, ocenjuje Der Standard. Državne banke, ki klecajo pod težo 7 milijard evrov slabih posojil, namreč nujno potrebujejo svež kapital. Sicer se Abanki obeta insolventnost, NLB, ki je lani beležil 305 milijonov minusa, pa nujno potrebuje novih 400 milijonov evrov. Slovensko slabo banko je predlagala Janševa vlada, podpira jo Državljanska lista, ki naj bi zdaj delovala v novi koaliciji, a prav to je projekt, ki mu je do zdaj najbolj nasprotovala prav Pozitivna Slovenija. Gre pa za projekt, ki ga je član uprave Evropske centralne banke Joerg Asmussen v ponedeljek označil za slovensko prioriteto, če se želi država izkopati iz krize in se izogniti mednarodni pomoči. Ukinitev slabe banke bi namreč še znižala kredibilnost Slovenije in ji najbrž zaprla dostop do mednarodnih finančnih trgov prav v letu, ko mora država odplačati 2 milijardi evrov posojil. ************** Rešitev vidim v Darku Šariču....pa to ... Vse ostalo je PASSE...pa to ...
Terezinka
28. 02. 2013 10.58
+0
Nasprotovanja niso bila v tem smislu, da tak tip banke ni potreben, bilo je problem v tem, da tako pripravljena zasnova banke ni ok zaradi ne transparentnosti
sprint
28. 02. 2013 07.28
+36
Hm. Janša in SDS bosta še zmeraj prisotna. V opoziciji. To pomeni hude težave za vlado. In za državo posledično. Zato pa osebno zagovarjam predčasne volitve in izvolitev popolnoma novih , neznanih obrazov. Neobremenjenih z zgodovino, II vojno, komunizmom, belogardizmom, fažizmom in ostalim, kar je že davno pokopano.To je zgodovina, mi pa moramo gledati naprej in na sebe. Takšna dva pola kot sta sedaj ne moreta delati in nikoli ne bosta ,ker sta preveč prepirljiva in nesposobna medsebojne komunikacije. Zato je vse to potrebno zavrečti. Škart roba pač.
Janša in SDS morajo popolnoma odstopiti iz politike, potem se lahko dalje pogovarjamo.
arafat9
28. 02. 2013 08.13
+6
predčasne volitve ,, če bodo res predčasne volitve zmaga je za sds 100% ker zdaj bodo zafurali vse in jj bo spet frajer,vsi bi mogli iti ven is vlade.
Francek65
28. 02. 2013 10.54
+1
Smrt fašizmu: Narobe. Dokler bo še takšna opozicija, ki je nekakšen kontrolni regulator v vladi, ne bo zopet zakonov, ki bodo pisani na kožo poslancem. Imaš pa PRAV, da vsi poslanci, bi morali odstopit in na sceno pridet neobremenjeni ljudje, šolani in ne kriminalno preteklostjo, kot jih je sedaj sigurno 50% prisotnih. Sem spadajo tudi vsi prepisovalci, plagiatorji!
Sultan Miki
28. 02. 2013 07.19
+22
V času prejšnje Janševe vlade, je bilo možno najemati kredite brez vsakršnih zadržkov in med temi krediti je ogromno slabo zavarovanih, oziroma so kreditojemalci že v stečaju in to bomo sedaj morali plačati vsi. Cilj slabe banke je zameglitev teh relacij in nič drugega, saj se da s slabimi terjatvami upravljati brez prenosa na novo banko.Spomnimo se SIB banke in takratni mahinacij.
nevica
28. 02. 2013 07.25
+9
Kako konkretno? Saj dobri predlogi so več kot dobrodošli.
Sultan Miki
28. 02. 2013 08.41
+12
z ustanovitvijo slabe banke se po nepotrebnem delajo stroški (pogodbeni prenosi vseh terjatev, zaposlovanje novega kadra-po možnosti še strankarsko obarvanega, najbrž tudi novi prostori in oprema, itd...), ko pa se lahko že znotraj NLB naloži vodstvu, da naredi seznam slabih terjatev po vsaki poslovalnici in te se nato brez nepotrebnih posrednikov prenese takoj v breme države-proračuna, postopke izterjave, če je sploh možna, pa prepustiš državnemu pravobranilstvu-gre se samo za to, da v času krize izkoristiš obstoječe resurse...
mikumi
28. 02. 2013 08.50
+4
nevica
28. 02. 2013 07.19
+26
Bla, bla ... tudi ženske nosimo hlače, celo bolje kot moški, ker nas pri "gibanju za bilo kaj" zadeve v razkoraku nič ne motijo in se lahko skoncentriramo v zadane cilje. Ženska, ki hoče gospodinjiti, pa to tudi počne. Prav zadovoljna sem, da je izvoljena Bratuškova, potrebujemo drugačen način vladanja. Želim ji vso srečo in predvsem naj bo jasno to, da če bo opozicija sesuvala Slovenijo, bo Slovenija sesula čisto vsakega posameznika v opoziciji. Ker sedaj je pa dovolj! Ne potrebujemo izdajalcev naroda, ki bi ga uničili zgolj zaradi moške igre za oblast.
nevica
28. 02. 2013 07.24
+17
Mislim, da je njej čisto jasno, da bo letela kot raketa, če ne bo uspešna.
cirenij
28. 02. 2013 07.55
+20
Dragi Slovenci. Dajmo se presenetit. Želimo ji vso srečo. Da bo znala omrežit in povezat tako opevane moške. Alenka ne daj se!!!!!!!
cirenij
28. 02. 2013 07.55
+4
Dragi Slovenci. Dajmo se presenetit. Želimo ji vso srečo. Da bo znala omrežit in povezat tako opevane moške. Alenka ne daj se!!!!!!!
assassin911
28. 02. 2013 08.07
+0
presenečeni bomo. samo ne vem če pozitivno...
arafat9
28. 02. 2013 08.14
-1
vemo da je to nemogoče,žrebci so od zadaj ona je itak samo figura
Raspunin777
28. 02. 2013 07.17
+4
Alenka Bratušek oz. PS.obljublja enoten DDV (torej ne bo več 8,5% in 20%, ampak enoten 25%, kar pomeni podražitve okoli 25 - 30%)... slovenci pripravite denarnice. To velja tudi za Slovenceljne ter trenirkarje! Bo treba nafutrat vaše strice iz ozadja:....
nevica
28. 02. 2013 07.20
+10
Ja, saj to je počel tudi Janša, jemal je tistim, ki so imeli v denarnici 3 Evre.
Raspunin777
28. 02. 2013 07.33
-2
tisto ni blo nič proti temu kar prihaja. priprav denarnico!
Komandant Stane
28. 02. 2013 06.33
+37
Že sam naslov članka vse pove o naši politiki - - - Ti ljudje jo jemljejo kot igro in se obnašajo kot eni razvajeni, neodgovorni mulci. Tu barva sploh ne igra vloge - - Aboslutno VSI so nezreli mali mamini nedonošenčki in kaj se stori z otrokom ki ni poslušen. Kaznuje se ga - - - Vendar pa ne pri nas, saj imamo "new age sistem", kjer lahko "fantki" - beri "politiki" - delajo kar hočejo brez posledic. Namesto da se tu pa tam katerega postavi pred zid, kot na Kitajskem - - Kjer so ministra za zdravstvo obsodili na smrt, ker je s svojimi dejanji ogrozil zdravje ljudi - - pa so ga enostavno lepo obsodili kot protidržavni element - Glede na REZULTATE - - - je logična domneva, da so VSI ki so v tej "igri", protidržavni elementi - - - v tej igri, kjer se igra za denar in Z človeškimi življenji in usodami. REZULTATI - - jasno kažejo da so po večini zakompleksani, da imajo psihološke težave, da so nezreli, da so neumni - - dobesedno butasti v glavo, da jih veliko ima sociopatske karakteristike - - - SAJ "normalen človek" z kančkom smisla za odgovornsot in sočloveka, se ne bi tako obnašal in izvajal takih dejanj, katerih posledica je dobesedno uničevanje življenj in existence celi populaciji ene države - - -
ian00
28. 02. 2013 06.11
+23
Mandatarka. Nova mandatarka za sestavo vlade je govorila veliko, a povedala malo. Da državljani ne želijo živeti v strahu. Da potrebujejo delovna mesta in da Slovenija potrebuje gospodarsko rast. Da bo skrbela za uravnoteženje javnih financ, razvoj javnega sektorja in izboljšanje učinkovitosti pravosodja. Vse to že vemo. O tem govorijo transparenti in protestniki na vseslovenskih vstajah. Kaj bo nova vlada storila, da se to uresniči, ni jasno. A treba ji je priznati vsaj tri stvari: v nagovoru se ni spustila na nizkotno raven, ona in stranka sta se odpovedali precejšnjemu delu časa za razvlečeno razpravo in še – ženska je. Ki je včeraj morda oblekla hlače tudi zato, da bi utišala primitivne pripombe nekaterih moških. Škoda le, ker vseeno ostaja ženska, ki jo je naplavil moški. In to ne katerikoli, pač pa z bremenom poročila KPK obteženi Zoran Janković.
nnanna
28. 02. 2013 06.52
+4
karin70
28. 02. 2013 05.37
-6
No slovencki sedaj smo se navadli kretizirati in dol metati vlado vsaj z to potrpite, da lepo pripravijo za njihovega pravega voditelja potem pa na novo dol metat vlado saj to smo prvaki.
GetYourFactsRight
28. 02. 2013 07.35
+5
Sploh ne... Nobene nismo dol vrgli... So še zmeraj vsi isti tam... Samo malo pomešani. To nam čist nič ne koristi. Vlada nesposobna že od samega začetka. Še najboljše bi bilo da gremo pod katero koli drugo državo.
Tatjana Žagar 1
28. 02. 2013 04.58
+19
Katastrofa kakšno izražanje in koliko žalitev samo zato ker je ženska, da vas ni sram, ali ne premorete nič več soištovanja do ljudi.. Tisti ki tako kritizirate pa pejte namesto nje me zanima koliko j... boste potem imeli. Zanima me kaj boste rekli ,če bo boljše kot je bilo do sedaj, kaj boste potem rekli, ja seveda se skrivate za nekimi kvazi imeni saj j... že danes nimate da bi se javno predstavili. Lahko je kritizirati za anonimnimi imeni in upam da bo nekoč prišel čas, da boste lahko pisali samo s pravimi imeni, potem sigurno nebi bilo več take nestrpnosti in žalitev na FB, ni čudno da se politiki lahko igrajo v peskovniku saj se marsikateri državljan tudi, kljub temu da ste polniletni. SRAMOTA
nnanna
28. 02. 2013 06.53
+3
Tatjana Žagar 1
28. 02. 2013 07.47
+3
svoboda govora
28. 02. 2013 02.06
-8
ja toto be še jas tak rukno , vsa čast tisemu ki to dela, kar fajn be blo v njegove kože!!! me že ma da bi jo!
svoboda govora
28. 02. 2013 00.54
+8
no kmeti pa smo doble "nove obraze" hahahaha....