Slovenija

'Türk misli, da je Tito. Poglej ga, kako maha'

Ljubljana, 30. 11. 2012 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Nina Jurinčič
Komentarji
281

Bi bil predsedniški kandidat Borut Pahor res boljši nogometni selektor ali igralec v reklami za zobno kremo kot politik? Kaj pa kandidat Danilo Türk, pozna razliko med Kanglerjem in Jankovićem? In še, je na Cipru dovolj prostora za vse nas? To in še kaj so se spraševali med soočenjem tviteraši.

Približuje se nedelja, ko bomo državljani na drugem krogu predsedniških volitev odločali, kdo bo zasedel predsedniški stolček za naslednjih pet let. Sinoči sta imela kandidata Borut Pahor in Danilo Türk na soočenju na POP TV še možnost, da prepričata ljudstvo, kateri je pravi. Seveda so tudi tokrat številni gledalci dogajanje komentirali tudi preko Twitterja.

Številne tvite so imeli glede protestov, ki smo jim priča te dni. Türk meni, da je v naši domovini veliko nezadovoljstva, Pahor pa je dodal, da je v protestih slišal izraz nezadovoljstva in hkrati glas upanja. Tviteraši pa jima sporočajo, da so nezadovoljni tudi z njima.

Rokii R je prinesel ironijo in zapisal "če bi volitve kaj spremenile, bi bile ilegalne".
Rokii R je prinesel ironijo in zapisal "če bi volitve kaj spremenile, bi bile ilegalne". FOTO: Twitter

Tako je marjasec100 napisal: "Daj, Danilo, nezadovoljni smo tudi zaradi tebe! Gotof si!". Pingvinozaver pa je bil zelo ustrežljiv, napisal je: "Danilo Türk bi rad alternative v politiki. Lahko mu ustrežemo že v nedeljo." Maruša pa sporoča: "Če pride jutri (petek) Pahor na Kongresni trg, mu dam rožico". Sicer sta oba kandidata dejala, da se napovedanih protestov ne bosta udeležila.

"Če Pahor želi biti glas tistih, ki iščejo boljši jutri, zakaj se dela, da protestov ni?" je bila kritična Nina Kožar. Dejan pa je oba kandidata prosil, "da odgovarjata na vprašanja in ne recitirata recepta za ogabno potico". Komentator Predsednik pa je bil strog, napisal je: "Mah, daj no Türk, zdaj, ko se ti gre za predsedniški stolček, lepo govoriš ... Povej, kaj si v resnici misliš!"

"Meni, meni, meni. Jaz, jaz, jaz! Država ni Pahor, država smo mi!" Anja ni bila zadovoljna s Pahorjem. Marjana Pahor spominja na nogometnega selektorja: "Je neodločen, samo analizira, konkretnega mnenja pa ne poda, da se komu ne zameri." Tudi Dejo7 Pahorju sporoča, naj gre raje za trenerja naše nogometne reprezentance in "tam strni vrste, poveži igro, drugje ti to ne bo uspelo". Tanja pa je zapisala, da Pahor zbira politične funkcije "kot otroci nalepke za album".

"Pahor je novi Chuck Norris Slovenije," je tvitnil David.
"Pahor je novi Chuck Norris Slovenije," je tvitnil David. FOTO: Aljoša Kravanja

Na Türkovo izjavo, da mora najprej v Mariboru odstopiti župan Franc Kangler, je Sanja Novak napisala: "Bravo, g. predsednik … upam, da Kangler posluša!!!" "Naj stric Türk pove razliko med Kanglerjem in Jankovićem!" je kandidata pozval tviteraš MismoULICA.

Sicer pa je Hondash zasipal, da "Türk prav ''nagravžno'' drži kanglico ob protestih, ki so uperjeni tudi proti njemu". "Türk in resnica? Ta pa je dobra!" je bil ironičen tviteraš mojaroza. "Türk misli, da je Tito. Poglej ga, kako maha. Pa saj ni več komunizma …" mani Jancek.

Pahor pleše ča ča ča

Tviteraši so komentirali tudi obnašanje kandidatov. Tako so imeli pripombe na Pahorjevo sedenje. Klemen se je spraševal: "Pahor sedi, Türk stoji. Komu zvoni?" Sanja pa: "Pa kaj je s Pahorjevo pozo? Po domače. "In še Mala Banana: "Kakšna 'casual' poza Boruta. Mogoče malo razgibava?" "Pahor ne more niti stati, a je že gotof? :)" se je spraševal brane. "Türk se še premaknil ni, Pahor pa ča ča ča pleše," je bil hudomušen Danijel.

Manjkalo ni niti pripomb na Pahorjeve zobe. WhIgGEr je zapisal: "Pahor je bil na beljenju zob. Moj TV je gotof, tako se sveti not!" Robert pa: "Če Pahor ne bi bil "politik", bi snemal reklamo za Colgate. Zobje beli kot sneg."

Türk je bil po mnenju tviterašev na tem soočenju bolj sproščen.
Türk je bil po mnenju tviterašev na tem soočenju bolj sproščen. FOTO: Aljoša Kravanja

"Vsi ne moremo na Ciper!"

Niti navezava na nedavno afero Jureta Jankovića, ki je spremenil naslov stalnega bivališča, zdaj naj bi menda živel na Cipru, tik pred rubežem, ni bila izpuščena. Vladan Lović tako sporoča kandidatoma: "Vsi vi ste del problema, gospodje. Predlagam vam, da odidete vsi na Ciper." "Zanima me samo, če lahko gre Jurček na volitve volit za Türka ali je že državljan Cipra? :D" se je spraševal matjan. Bolfenk'z'Maha pa se je spraševal: "A če Zokija omeniš v istem tvitu kot Danila, je to po defaultu pozitivni komentar??" Marija T. je bil posmehljiv, zapisal je: "Türk menja mnenje hitreje kot Jurček prebivališča." Agnes pa "bo zadnji Türkov adut deloval? Kam nas bo naveza Türk–Jankovič pripeljala? Vsi ne moremo na Ciper!"

Seveda so pozornost pritegnili tudi strici iz ozadja. Tviteraši so se spotaknili ob Türkove izjave "Türk ni čutil pritiskov iz ozadja, ampak je z ozadjem sodeloval, zato tudi ni imel nobenih težav," menil Sanja. "Zagata … kdaj bo gospod Türk povedal, koliko ima stricev in tetk, zakaj pravi, da jih nima!" je spraševala Metka. Evgen pa je trenutnemu predsedniku sporočil: "Danilo Türk in tvoji strici iz ozadja boste kmalu gotofi! Ljudstvo se je začelo zbujati! Poraz Türku, svoboda narodu." Pahorja pa je David spraševal: "Zvok notranje mirnosti? Ma, če imaš pritiske, ni ravno tišina, ne?" Tvit se je nanašal na vprašanje, kateri zvok je kandidatoma najljubši.

Gledalci so bili navdušeni nad voditeljico soočenja.
Gledalci so bili navdušeni nad voditeljico soočenja. FOTO: Aljoša Kravanja

Gledalci pa so bili zelo zadovoljni z voditeljico soočenja. Kot je zapisala Tina, je bila njena zmagovalka Darja Zgonc: "No, moja zmagovalka danes je Darja Zgonc, Borut Pahor drži formo in iskrenost, Türk pa zamuja za 5 let s tako gorečnostjo ..." Tudi Žiga je pohvalil voditeljico: "Bravo, Darja, za odlično vodenje soočenja. Uspelo ti je ustvariti sproščeno vzdušje. Kolegi se lahko marsikaj naučijo od tebe!"

Zaključimo pa z Aleksandrovim tvitom: "Lahko se imamo radi, četudi ne obkrožimo iste številke! To idejo podpiram v nedeljo."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou